- 14 Ekim 2011
- 4.576
- 4.242
- 173
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.601
Sizin kreş tatil mi 15 gün? E öğretmen olmayanlar ne yapacak çocuklarını nereye bırakacak?
Ben de izin alıp evde vakit geçirmek istiyorum hava da soğuk olacakmış ama 4 kişi filan izin aldı şef sen alma dedi yarın bir bakacağım artık
İyi o zaman bizim çocuklar maalesef ara vermeden kreşe gitmek zorundalar. Benim de eltim, kocası ve kv geleceklermiş yatılı fenalık geldi artık zaten işe güce zor yetişiyorum bir de zırt pırt misafir ağırlıyorum bir de "çok sevdiğim insanlar" bunlar. Eltimler çok durmaz da kv'yi bırakırlar ruhum sıkılıyor düşündükçe bana sabır dileyin.yok canım çok şükür öyle birşey yok. öğretmenler kendi aralarında anlşamış 2 şer gün izin kullanıcaklar. bizimki iki gün yok şimdi ama stajer öğretmen ile başka bi öğretmen daha ilgilenecek. zaten gelmeyen çok olucak o sebeple sayıda az olacak.
valla ben cuma öğleden beri evdeydim eşim hastaydı. kızla ilgilenmek birde alışveriş dahil tüm iş bana kaldı. evde nasıl birşeyse hiç iş bitmiyor. görünen birşeyde yok ortada. bunladım resmen. ben bi gün izin alıp tek başına şöyle dolaşmak alışveriş yapmak, yada bir iki arkadaşımla görüşüp iki sohbet etmek istiyorum.
çok bunaldım bu aralar
İyi o zaman bizim çocuklar maalesef ara vermeden kreşe gitmek zorundalar. Benim de eltim, kocası ve kv geleceklermiş yatılı fenalık geldi artık zaten işe güce zor yetişiyorum bir de zırt pırt misafir ağırlıyorum bir de "çok sevdiğim insanlar" bunlar. Eltimler çok durmaz da kv'yi bırakırlar ruhum sıkılıyor düşündükçe bana sabır dileyin.
Bu hengame bittikten sonra ben de bir iki gün izin alıp evde istediğim gibi vakit geçirmek istiyorum.
Beni görmeye gelmiyorlar ki gezmeye geliyorlar. Misafiri ben de severim yorulursun ama iki hoş sohbet edersin yorgunluğun gider bunlarla ben sohbet edemiyorum ki yorgunluk yanıma kar kalıyor sadece. Eltimi severim aslında ama baş başa kalamayacağız malesefZaten ben bi evde bayan yokken gelen misafire hasta oluyorum. mesela sen çalışıyorsun gündüzleri yoksun. sen yokken misafirliğe gelmeleri bana göre ters. annem veya kv tek olsa anlarımda diğer türlü misafilik bana anlamsız geliyor. yanlış anlama bana ters geliyor diye başıma gelmiyor zannetme. o kadar çok böyle durumla karşı karşıya kalıyorumki eşimin ailesi tarafından. ben misafir ağırlamayı severim ama böylr zoraki şeylerden misafirden soğudum valla.
Ay turtix valla misafirlerin bitmiyor, Allah kolaylık versin. Ben evdeyim ya bana da gelen giden yok, akrabalara söylüyorum evdeyken gelin zaman kısıtımız olmaz, gündüz gezeriz diye ama yok. Bazen insanların karşı tarafı zor durumda bırakmak için elinden ne gelirse yaptığını düşünüyorum. Evlendik kaç yıl boyunca evimize gelmeyen eşimin akrabaları hamileliğimin son ayında geldi, zaten midem bulanıyor, ayakta duramıyorum, kendimize bile yemek yapamıyorum onlarla ilgilendim. Oğlum doğdu nerdeyse 3 yıl olacak hala gelmediler, sorsan çok yakın akrabalar. Ben işe başlarım, temizliğe gelecek kadın bulamam, şehir dışı seyahatlerim olur herkesin geleceği tutar. İnsanlar ya bunları hiç düşünemiyor ya da kasıtlı yapıyorlar. Mümkün olduğunca evde misafir ağırlamaya çalışıyorum hazır evdeyim diye ama zorla da gel diyemem ki.İyi o zaman bizim çocuklar maalesef ara vermeden kreşe gitmek zorundalar. Benim de eltim, kocası ve kv geleceklermiş yatılı fenalık geldi artık zaten işe güce zor yetişiyorum bir de zırt pırt misafir ağırlıyorum bir de "çok sevdiğim insanlar" bunlar. Eltimler çok durmaz da kv'yi bırakırlar ruhum sıkılıyor düşündükçe bana sabır dileyin.
Bu hengame bittikten sonra ben de bir iki gün izin alıp evde istediğim gibi vakit geçirmek istiyorum.
Ay ben de hiç hoşlanmam ev sahibi evde değilken evde misafir olmasından. Bizim toplumumuzda hiç özel hayat diye birşey yok, akrabalar kendilerinde hak görüyorlar. Ay sinirlendim yine bak.Zaten ben bi evde bayan yokken gelen misafire hasta oluyorum. mesela sen çalışıyorsun gündüzleri yoksun. sen yokken misafirliğe gelmeleri bana göre ters. annem veya kv tek olsa anlarımda diğer türlü misafilik bana anlamsız geliyor. yanlış anlama bana ters geliyor diye başıma gelmiyor zannetme. o kadar çok böyle durumla karşı karşıya kalıyorumki eşimin ailesi tarafından. ben misafir ağırlamayı severim ama böylr zoraki şeylerden misafirden soğudum valla.
Ay yok bunların sendromları bitmeyecek bence, sonra ergenlik triplerine girerler bir de. En çok korktuğum ergenlik valla, şimdi bir şekilde hallediyoruz ama o zaman kocaman insan olacaklar, arkadaşlar filan gözüm korkuyor. Ben de hiç dinlenemiyorum. Efe evde olunca bana nefes aldırmıyor, o yokken temizlik, yemek derken zaman geçiyor. Her sabah bugün 1-2 saat yatıcam diyorum ama olmuyor, işler bitene kadar akşam oluyor zaten.boyle oluyor iste canim iki yas sendromu falan hikaye asıl iki yas sonrasi degisik huylar cikariyorlar her yeni yasta daha neler neler gorecegiz gorkemde eskisi kadar olmasada inatlasma huysuzluk ara ara oluyor bu aralar cok yorgunum haftasonu hocbir ev isi yapmadan dinlenmeyi dusunuyordum esimde haftasonu seminer icin sehir disina gidiyor bana dinlenmek yok sabah 7 de uyaniyoruz benim cadi 6.5ta tepemde anne kalk kalk diye kaldiriyo azicik daha uyuyayim diyorum olmaz kahvalti yapalim aciktim ben diyo
Düşünmüyorlar yaa off. Salı akşamı İstanbul'dan ağbim geldi burada işi vardı dün gece de gitti. Geç gelip geç gittiği için ben de uykusuz kaldım. Bugün de diğerleri geliyor eltime bana haber ver demiştim hangi gün geleceğinizi aramadı beni dün eşimin ağbisi geliyorum demiş saat onda ben şimdi ne yapayım evi ancak toparladım birazcık buzluğumda mantı var onu yapacağım artık.Ay turtix valla misafirlerin bitmiyor, Allah kolaylık versin. Ben evdeyim ya bana da gelen giden yok, akrabalara söylüyorum evdeyken gelin zaman kısıtımız olmaz, gündüz gezeriz diye ama yok. Bazen insanların karşı tarafı zor durumda bırakmak için elinden ne gelirse yaptığını düşünüyorum. Evlendik kaç yıl boyunca evimize gelmeyen eşimin akrabaları hamileliğimin son ayında geldi, zaten midem bulanıyor, ayakta duramıyorum, kendimize bile yemek yapamıyorum onlarla ilgilendim. Oğlum doğdu nerdeyse 3 yıl olacak hala gelmediler, sorsan çok yakın akrabalar. Ben işe başlarım, temizliğe gelecek kadın bulamam, şehir dışı seyahatlerim olur herkesin geleceği tutar. İnsanlar ya bunları hiç düşünemiyor ya da kasıtlı yapıyorlar. Mümkün olduğunca evde misafir ağırlamaya çalışıyorum hazır evdeyim diye ama zorla da gel diyemem ki.
hemde ne yogun canım bebek uyumuyor duru durmuyor doruğu kiskaniyor vurmaya çalışıyor ne yapacağımı şaşırıyorum bazen babasını özlüyor evi odasını özlüyor zor günler geciriyoruz üstüne birde gorumcemin 8 yaşındaki oğlu burda durumu kiskaniyor evlerine gitmiyor cinnete ramak kalıyor bazen. gelen giden . neyseki çabuk ayaklandim kilolar uçtu gitti hatta hamile kaldığım kilodan daha zayifim.bebeğin sağlığı iyi allaha şükür çabuk toparladı beni emzik yaptı ama 15 gü e kadar evimize gideceğiz annem bizle gelecekDuruismail yoğun sanırım hiç girip birşeyler yazmamış. Çok merak ediyorum onu, neler yapıyor acaba?
Kayınvalidendesin sanırım insan ne olursa olsun en çok evinde rahat ediyor evinize geçince Duru da düzelir inşallah. Allah kolaylık versinhemde ne yogun canım bebek uyumuyor duru durmuyor doruğu kiskaniyor vurmaya çalışıyor ne yapacağımı şaşırıyorum bazen babasını özlüyor evi odasını özlüyor zor günler geciriyoruz üstüne birde gorumcemin 8 yaşındaki oğlu burda durumu kiskaniyor evlerine gitmiyor cinnete ramak kalıyor bazen. gelen giden . neyseki çabuk ayaklandim kilolar uçtu gitti hatta hamile kaldığım kilodan daha zayifim.bebeğin sağlığı iyi allaha şükür çabuk toparladı beni emzik yaptı ama 15 gü e kadar evimize gideceğiz annem bizle gelecek
Ay canım ya Allah kolaylık versin. İlk zamanlar zor geçmesi doğal ama herkes yeni duruma alışacak, kendi düzenini kurduğunda daha rahat olursun. Sen yazınca gerçekten gözümde canlandı, gelen gidenin çok olunca bir de ev kalabalıksa insan misafirlerle birebir ilgilenmese bile çıldırıyor. Annenle başbaşa evinizde daha rahat olursun.hemde ne yogun canım bebek uyumuyor duru durmuyor doruğu kiskaniyor vurmaya çalışıyor ne yapacağımı şaşırıyorum bazen babasını özlüyor evi odasını özlüyor zor günler geciriyoruz üstüne birde gorumcemin 8 yaşındaki oğlu burda durumu kiskaniyor evlerine gitmiyor cinnete ramak kalıyor bazen. gelen giden . neyseki çabuk ayaklandim kilolar uçtu gitti hatta hamile kaldığım kilodan daha zayifim.bebeğin sağlığı iyi allaha şükür çabuk toparladı beni emzik yaptı ama 15 gü e kadar evimize gideceğiz annem bizle gelecek
Hala sizdeler mi turtix? Ne kadar kalacaklar belli mi süresi?Düşünmüyorlar yaa off. Salı akşamı İstanbul'dan ağbim geldi burada işi vardı dün gece de gitti. Geç gelip geç gittiği için ben de uykusuz kaldım. Bugün de diğerleri geliyor eltime bana haber ver demiştim hangi gün geleceğinizi aramadı beni dün eşimin ağbisi geliyorum demiş saat onda ben şimdi ne yapayım evi ancak toparladım birazcık buzluğumda mantı var onu yapacağım artık.
Elimler gelmedi kocası iş için yarın gidiyorum demiş çocuklardan biri de ateşliymiş kvde de biyerdeymiş aniden olunca gelememiş. Allahtan gelmediler enerjim yerlerde.Hala sizdeler mi turtix? Ne kadar kalacaklar belli mi süresi?
Bir de sen kreşle görüşmeye gittin mi? Ben hala randevu alıp gidemedim, bugün arayım şu gün arayım derken 1 hafta geçti bile.
ben burdayim canim soru sormasi guzel birsey pamuk oglun acildi artik galiba artik susturamazsin yandin bizde evde cocuklarla etkinlik yapiyoruz ara ara gorkemle ders yapiyoruz boyle iste esimin dogumgunu 4 subat ona kendim bir pasta yapmak istiyorum bu ara tarif bakiyorum buraya yazamadimSerap, eshma siz nerelerdesiniz? Ya niye böybizdeduk biz çok az paylaşım yapıyoruz yine. Zaten yaz gelince herkes bir yerlere gidiyor, bari kışın kopmayalım.
Biz de pek bir yenilik yok. Kitap fuarından iş bankası yayınlarının kitaplarından almıştık, şu arkadaşım dişçi, pilot, postacı vb. olanlardan oğlumun çok hoşuna gitti. Migrosta tüm kitaplarda %30 indirim vardı biraz daha aldık. Sürekli aynı kitaba takıp onu okumak istiyor bizimki. Sorularından çok sıkılıyorum bazen, özellikle çok acil birşey yapmam gerekirken arka arkaya gelen neden, ne, kim yapmış gibi sorular beni benden alıyor.
Yarı yıl değerlendirme toplantısı gibi. Yalnızca öğretmenle yapılan görüşme. Bu yıl hiç birebir görüşmedik, gelişim raporlarında bireysel görüşme için randevu alın yazınca acaba geç mi kaldık diye düşündüm ama bu ay sonunda toplantı olacakmış zaten.Elimler gelmedi kocası iş için yarın gidiyorum demiş çocuklardan biri de ateşliymiş kvde de biyerdeymiş aniden olunca gelememiş. Allahtan gelmediler enerjim yerlerde.
Kreşle ne görüşmesi haberim yok benim
Soru konusunda gerçekten açıldı canım. Soruların arkası kesilmiyor, normal zamanda sorduğunda sakin sakin cevap vermeye çalışıyorum ama acele birşey yaparken sorular gelince bunalıyorum. Bekle annecim birazdan söylicem diyorum ama yok.ben burdayim canim soru sormasi guzel birsey pamuk oglun acildi artik galiba artik susturamazsin yandin bizde evde cocuklarla etkinlik yapiyoruz ara ara gorkemle ders yapiyoruz boyle iste esimin dogumgunu 4 subat ona kendim bir pasta yapmak istiyorum bu ara tarif bakiyorum buraya yazamadim
Çok iyi yapmışsın ben de uzun zamandır doktora gitmedim. 1,5 haftadır kuru öksürük var ama gitmek istemiyorum. Sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim.gecen hafta check-up yaptirdim kendime sonuclar iyi cikti ozellikle gecmeyen egzamam icin karacigerimden supheleniyordum ama allahtan iyi cikti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?