2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Uc gun evdeydik ya sikildi cocuk enerjisini atamadi simardi her seyi firlatmaya basladi atesi dustu cok sukur yarin insallah o krese ben ise. Bana da h.sonu gibi geldi aklimdaki bir iki ev isini yaptim firsat buldukca ev pis ve daginik olunca psikolojim bozuluyor onu farkettim

bende bugun dip kose temizlik yaptim ben pek pislenmesine firsat vermiyorum isim daha kolay oluyo calisinca zor oluyo tabi haftasonunuda temizlige ayirmak can sıkıcı olur esim cocuklari gezdirdi bende hallettim gecen gun zeynepin saclarini kestim kut sac cok güzel oldu her banyodan sonra fon cekiyoruz kokosa anne fon yap sacim guzel oluyo diyo gorkemin saclarinida sac kesme makinasiyla kestim super oldu berberden korkuyorsa mehmet sac kestirmek iskence oluyo gorkem korkuyo berberden cunku yarim yamalak oluyordu bizde eve makina aldik okulda berberlik derside vermislerdi oglusumun isine yaradi en azindan

ev düzenli olunca iş yapmak dah kolay oluyor.bende geçen hafta onun rahatlığını yaşamıştım. hafta içi mutfak ve banyoyu düzenli tuttum. akşamda yatarken ortalığı şöyle bi toplayıp öyle yatıyordum. haftasonu 1 saatte evimin işi bitti . sil süpür toz al.

valla bu işlerden anlayınca ne güzel zeynep çok şanslı annesi onun saçına ne modeller yapar kim bilir
benim cadı çok süslü özellikle saçı salık iken saçını ordan oraya attırmaya falan bayılıyor. geçen yaz toplatmıyor diye kestirmiştim geçen hafta kuaförün önünden geçerken anne benim saçımı kestirme sadece oje sürdür diyor. kız işte süslü ne olsun

benimde dağınık evde içim daralıyor o sebeple kk de ev düzeni ile ilgili sayfaları takip ediyorum hatta yarışmalara giriyorum. ama maşallah diyeyim artık evim bir nebze daha düzenli. ama esas sorun eşimin hiçbirşeye el atmaması . ya adam ben izindeyken daha yardım ederdi şimdi iyice elini eteğini çekti işten güçten.

biraz bu sıralar neler yapıyoruz ondan bahsedeyim. zeynep bu sıralar yapbozlara çok merak saldı. birde legolara. eskiiden yapboz yapmayı hiç sevmezdi benimde canım sıkılıyordu ama şimdi o yaptıkça benimde hoşuma gidiyor. birde kız ve erkek ayrımı çok günddemde. mesela ben mavi birşey elime alyorum giydirmek için hayır o erkek rengi diyor. pembe ve mor dışındaki tüm renkler erkek rengi. bide gelen kişileri kız erkek diye ayırıyor sürekli. hatta geçen babasına biz annemle kızız kızlar daha iyi dedi. ağzımız açık kaldı dünde avm ye gitmiştik. ben bi mağazaya girdim o babası ile kaldı. ben anneme gidice kızlar beraber gezer demiş. bunu nerden öğrendi hiç bilmiyorum.

ama en büyük sıkıntımız uyku uyku uyku. akşam 9 a doğru odasına gidiyoruz uyutmak için. kitap okuyoruz o bu derken 10 buçuğa doğru anca uyuyorki bunun 45 dakikası karanlıkta yatak içinde geçiyor. aslında 2 hafta öncesine kadar beraber yatıp uyutuyordum o zaman çabuk uyuyordu ama öyle oluncada gece sürekli yanımıza geliyor ve bizide uyutmuyordu. artık yatağına yatırıyorum bende yanına oturuyorum iletişimi de kesiyorum ama uyumamamk için herşeyi yapıyor. bazen kızıyorum . dün akşamda yine güzelce uyuması gerektiğini anlattım . sonra sustum. başladı canım annem benim annem cevap ver bana diye. zeynep kızıyorum artık dedim. ama ben sana güzel şeyler söylüyorum diyor bana. ağlasam mı gülsem mi bilmiyorum

acaba iyice uykusu gelmiyormu gerçekten çünkü öğle uykusuda uyuyor , öğlen dinlenip tekrar yatana kadar yorulmuyor mu? artık öğle uykusunu bıraktırmayı bile düşünmeye başladım 3 yaşına yaklaştıkça.
sizde durumlar nasıl? nasıl uyutoyursunuz akşamları?

valla zeynep yaşadı annesi istediği gibi yapar saçlarını, ben bu konularda çok yeteneksizim hem de üşengeçim kendime hayrım yok ama kızım olsa heveslenirdim herhalde. Biz Mehmet'in saçını kestirmeyi hiç denemedik uzun süre pek uzamamıştı bu aralar uzadı gözüne giriyor bir de bebeklik saçı olduğu için uzunlu kısalı ama şimdi de eşim istemiyor kış günü saç mı kesilir diyor. Aslında ağlamayacağını bilsem kuaföre götürüp düzelttireceğim uçlarını.

İşe yaradıysa ne güzel ben de mi takip etsem Sorunumuz aynı benim eşim de hiçbir şeye dokunmaz üzerine mehmet de çok dağıtıyor oyuncaklarını getirip salonun ortasına atıyor tahta bloklar, yapbozlar, arabalar bi dünya zaten bir de benim topladığımı görürse eğer elimden alıp fırlatıyor. Biz salonda oturuyoruz böylelikle koltuklarım da kirleniyor geçenlerde minderlerini söküp yıkadım takana kadar da canım çıktı şimdi de örtü örttüm yoksa Mehmet boyuyor bişeyler döküyor. Aslında oturma odamız var ama mutfağımız küçük orada yemek yiyemiyoruz salonda yiyoruz orada yiyince oturmaya da devam ediyoruz. Aniden biri gelse etraf darmadağın. Eşim geçen hafta plasmacar almış Mehmet'e onu sürmesi için halılardan birini de topladık görseniz savaş alanı gibi salon sabah bir iki topladım öylece bıraktım zaten kahvaltı vs hazırlanma vakit kalmıyor.

Uyku problemi bizde de var erkenden yatağa yatsak da uyumuyor ben de öğlen uykusu fazla geldiği için uyumadığını düşünüyorum. Hep bir şey istiyor benden "anne su, anne araba". Eskiden kreşten geldiğinde çok yorgun olurdu hatta kucağımda yarım saat bir saat uyurdu şimdi geliyor kudurmaya devam bıraksam 12'yi geçer uyuması.
Sen öğlen uykusunu bıraksan da kreşte zaten uyutmayacaklar mı? Ben eğer isterse h.sonları uyutuyorum ama istemezse de illa uyusun diye zorlamıyorum.

emin ol bizdede durumlar aynı. her odada hatta banyoda bile oyuncak var. ben salonu kukllanmıyorum kışın oturma odasında oturuyoruz o sebeple salon daha toplu kalıyor. zaten büyük diye zor ısınıyor biraz.

valla bana temizlik ve düzen topiği işe yaradı aylık ödevler veriyorlar mesela bu ay otuma odası ve koridor toplanacak. herkes yapması gerekenleri kendi belirliyor ve bir ay içinde o işleri bitiriyor. eskiden haftalıktı ama çalışanlar için haftalık yapmak zor oluyor. birde günlük süresi 15 dakikayı geçmeyen ödevler veriliyor. o sayede de hergün en azından bi iş yapılmış oluyor. istersen link atayım bi bak .

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...n-dogmak-vol-2.853679/page-1607#post-45060784

evet kreşte uyuyor ki bu sene mecburen devam edecek uyumaya. ben bi öğretmeniyle görüşücem ne kadar uyuyor falan diye. dediğin gibi belki süre olarak fazla uyuyorsa akşam bir türlü uykusu gelmiyordur. ben haftasonları biraz üstüne düşüyorum uyusun diye uyutuncada 2 saat falan uyuyor.

ilk kreşe başladığında o da Mehmet gibi okuldan gelince beni uyut diye ağlardı. hatta ramazanda çok defa önce onu uyutup sonra iftar yapmıştım. şaka maka bizimkiler büyüyorlar artık gün boyu uyumadan durucaklar yakında.

zeynep oglen bir saat kadar uyuyor aksam 9 da ikiside uyuyor gorkem oglen uyumuyor tabiki esma ben sahsen odevli islere giremem sevmem icimden geldigi gibi yapiyorum gorkem okuldan gelene kadar islerimin cogunu hallediyorum 7 de kalktigim icin gorkem gelince ogle yemeklerini yediriyorum ondan sonra serbest salonda ve kendi odalarinda oynuyorlar heryer oyuncak oluyor hic karismiyorum babanin gelis saatini anliyorlar oyuncaklarini toplattiriyorum tekrar supuruyorum yemeklerini koyuyorum ikisi beraber yiyorlar esim gelince tekrar bizimle masaya oturuyorlar atistiriyorlar esim gelmeden yediriyorum daha iyi yiyorlar babalarina nazlaniyorlar bana yapamiyorlar

bizde durumlar felaket duru çok hırçın vuruyor kırıyor ne olacak halimiz bilmiyorum sabrimi o kadar çok zorluyor ki

allah yardımcın olsun canım bizdede bi bebek olsa eminim zeynepte aynı olur. çok cadılar bunlar çok. bebek nasıl ? ne kadarlık oldu 40 çıktı dimi?

14 şubatta kirkimiz çıkacak pazartesi aşı olduk gelişimi gayet iyi doruğun. ama duruya çok canım sıkılıyor nasıl toparlanacak keşke 2. yi yapmasaydim dedirtiyor

14 şubatta kirkimiz çıkacak pazartesi aşı olduk gelişimi gayet iyi doruğun. ama duruya çok canım sıkılıyor nasıl toparlanacak keşke 2. yi yapmasaydim dedirtiyor
Dışarıdan bakınca zaman çok hızlı geçiyor ama senin tarafından zor tabi. Allah kolaylık versin daha çok zaman geçmedi üzerinden duru da elbet kabullenecektir kardeşini en azından Doruk iyi maşallah bir sıkıntısı yokmuş. Bir kaç ay daha sabret havalar ısınınca dışarı çıkarsınız bol bol Duru da enerjisini atar

bizde durumlar felaket duru çok hırçın vuruyor kırıyor ne olacak halimiz bilmiyorum sabrimi o kadar çok zorluyor ki
Allah yardımcın olsun. Duru için de yeni bir durum, Efe bu aralar biraz hırçın arkadaşlarını ısırmaya başlamış kreşte, belki bunların yine sendromları gelmiştir. Zamanla düzelir, kardeşi biraz büyüsün birlikte oynamaya başlasınlar kardeşini daha çabuk kabullenir. 4-5 ay önce bir arkadaşım doğum yaptı, ilk çocuğu içine atmış herşeyi, kendi içinde yaşamaya başlamış şimdi psikolog yardımı alıyorlar. Duru en azından dışarıya yansıtıyor.

Eshma biz akşamları Efeyi yatırırken çok sorun yaşamıyoruz, benim ona sarılıp ninni söyleyip odasından çıkmama alıştı. Geçen ay hastalandığımda babası uyutuyordu, birlikte yatıp uyuduktan sonra yatağa koymuş. Bu da bizimkinin hoşuna gittiği için düzeni bozuldu ama yine toparladık.
Öğlenleri kreşte uyuyor ama bazen yarım saatte uyanıyormuş. Haftasonları öğle uykusuna yatırmak sorun oluyor, arabadaysak hemen uyuyor ama arabadan inince uykusu bölünüyor, evdeysek uyumamak için çok direniyor yatağında ayağa kalkıyor, bizi çağırıyor. Saat 3'ü bulduğu oluyor. Ama artık uyumak istemezse direkt yataktan alıyorum ben, biraz daha oynayıp duruma göre tekrar yatırıyorum.
Zeynep akşamları geç yatıyorsa kreşte ne kadar uyuyor onu sorabilirsin, gerekirse daha az uyutsunlar. Ama bazen az uyku çocuklara yetiyor, özellikle eşin veya sen gece geç yatmayı seviyorsanız çocuklar da böyle olabiliyor.

ben çok kısıtlı zamanlarda eve vakit ayırmak zorunda kaldığım için bana iyi geldi ödev görev işi. ama evde olduğumda kendi düzenimi kurmuştum önceden.
sanırım artık zeynepe öğle uykusu fazla geliyor. öğretmeni ile de görüştüm bir buçuk saat alan uyuyor dedi ama eğer sizi akşam zorluyorusa daha az uyutabilirm dedim. ama ne yapsam bilmiyorum.

maşallah doruğa . şimdi öyle ama ilerde iki çocuk çok güzel arkadaş olacaklar. öyle düşün diycemde dışardan konuşmak kolay tabi

ay ben bunların sendromlarına ne diyeyim. inşallah sorunsuz hallereriz bu sendromları

mayıs anneleri merhaba... bende mayıs annesiyim ama pek yazamıyorum. sizlere sormak istediğim bir şey var. benim kızın hala altı bağlanıyor. mümkün değil tuvalete yapmak istemiyor. ablamız var 5 yaşında hiç onu örnek almıyor maalesef.. şöyle nisan gibi tamamen çıkarıcam bezi altından havaların ısınmasını bekliyorum. sizinkiler ne durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…