2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Şu anda aktif olarak yazışan 5 kişiyiz üç kişinin kızı var onlar bez meselesini geçen yıl halletti. Benim ve pamukprensinannesinin oğullarımız var hala bezleniyorlar. Ben de kreşten haber bekliyorum bir de havaların ısınmasını. Geçenlerde öğretmenine sordum bir tek benim oğlum mu kaldı bezli diye yok dedi sınıftan 3 çocuk bezi bırakmış sadece

Merhaba. Turtix de yazmış ama ben de yazmak istedim. Benim oğlum da bezi bırakmadı. Genellikle kız çocukları daha erken gelişimlerini tamamlayıp hazır oluyorlar ama her çocuk farklı tabi. Çocuğun gerçekten hazır olup olmadığını belirlemek önemli, daha önce erken başlandıysa veya anne çok ısrarcı olursa direniyor olabilir. Belki gerçekten çocuk henüz hazır değildir, çok üstüne düşmemek gerek belki.

Ay turtix siz de az kişi bırakmış. Bizim 11 kişiden bırakmayan 4 kişi kalmış. Efe geçen haftalarda biraz hırçınlaştı hatta serap hanımla görüşmeye gittik. Acaba arkadaşları bırakınca bizimki kötü mü hissetti diye. Ben hep büyüyünce tuvalete yapacaksın diyordum, çocuğa böyle söylemek de doğru değilmiş. Şimdi arkadaşları bezi bıraktı, bizimki ben büyümedim mi diye düşünüyor olabilirmiş. Büyümek sözcüğünü evde kullanmıyoruz artık.

Yine çok sıkıldım kızlar. Bugün arkadaşımla buluşacaktık Kızılay'da, arkadaşım dün buluşalım demişti istemedim içimde bir sıkıntı vardı. Ne zaman Kızılay'a gidecek olsam aklıma hep bir olay olur mu, nereye gitmeli filan diye sorular geliyor. Ne zaman normale dönecek herşey merak ediyorum. Dünkü patlamadan sonra iyice tedirgin oldum. Allah ölenlere rahmet, yakınlarına sabır versin.

Evimize geldik annem gitti yarın yalnız kalacağız bakalım ne yapacağız duru da hiç değişme yok baş edemiyorum
Kolay gelsin duruismail. Haftasonu bizimki de çıldırdı, hem ona bağırdım hem oturup ağladım. Aklıma sen geldin, duru da bunun gibiyse çıldırmamak elde değil. Dün iyiydi bu sabah çok erken kalktı küçük bir sebepten yine sorun yarattı, ağlaya ağlaya herkesi uyandırmıştır apartmandaki. Geçecek öyle düşün. Yakınlarda kreş varsa duruyu kreşe gönderebilirsin, yarım gün bile olsa rahatlatır seni. Ona da iyi gelir, böyle durumlarda çocuklar kardeşim olduğu için beni evden gönderiyorlar diye düşünebiliyorlarmış ama tanıdık çocuklar varsa işin kolaylaşabilir.

Ya kızlar benim oğlum çok atarlı oldu. İyi güzel derken birden saçma sapan bir nedenden dolayı kıyametleri koparıyor. Sakin kalamıyorum deli gibi bağırıyorum sonra sakinleşiyor. Bu sefer neden bağırdım diye kendi kendimi yiyorum. Kitaplarımı okusam dönem özelliği olduğunu görsem biraz sakinleşicem ama hem sınava çalışmak hem ev işleri zaman bulamıyorum. Keşke daha sabırlı bir insan olsaydım.

Evimize geldik annem gitti yarın yalnız kalacağız bakalım ne yapacağız duru da hiç değişme yok baş edemiyorum

hoş geldiniz canım evinize , allah yardımın olsun bende pamukprensinannesi ile aynı fiirdeyim çevrende kreş falan varsa yarım gün göndersen hem duru enerjisini atar hemde sen biraz dinlenebilirsin.

o bizdede var sorma öyle saçma sapan şeylere öyle tepkiler veriyorki anlatamam. ağlamak, bağırmak ,arada bize kızmak sorma gitsin.
sana da allah kolaylık versin canım az kaldı sınava biraz sabret mayıs sonrası rahatlayacaksın.

zeynepte benim sabrimi siniyo devamli aglama kusme modunda gorkemde bu sabah okulda aglamis gitmiycem diye babasi uyuturken baba beni okula goturme diyo sevemedi okulu ogretmenide cok sicak bir tip degil bag kuramadilar bir turlu masallah okuldaki durumu iyi sinifinin en kucugu ama esit seviyedeler arkadaslarida seviyor gordugum kadariyla ama gorkem pek mutlu degil sanki bize nedeninide soylemiyor ogretmeninide cok samimi bulmuyorum acikcasi ona sorsam pek rengini belli etmemeye calisan biri yazin iki ay bizim memlekette yaz okuluna gitmistiya ordaki ogretmenini cok sevmisti cok tatli bir kadindi gercekten ordaki okula gidicem burayi sevmiyorum diyor tamam burasi yazin bitecek tekrar oraya gidersin diyorum iste bu ara bizde durumlar boyle ogretmen faktorunun onemi bizde neler doguruyor goruyoruz

Bugün ilk yalnız günümüzü geçirdik iyiydi psikologla görüştüm yaptıkları normal dedi bizde biliyoruz gerçi vurduğu zaman pacaniza yapışsada 5 dk oradan ayrılın oda sakinlessin sizde dedi bize ağlayarak istediğini yaptırıyordu aldırıyor du ne onun istediğini nede kendi istediğinizi almadan çıkın dedi 1 sene sonra kardeşi olsaymis yaptıkları bilinçli olurdu ama suan size öyle gelsede ram bilincinde değil dedi bakalım dediklerini yapacağız duruyu fazla hareketli buldu yasitlarin dan da önde bir çocuk dedi . Yakinimizdaki kreş 4 yaşından küçükleri almıyor aklımda ama birde kardes geldi ben evden gönderildim diye düşünürse birde

allah kolaylik versin biz böyle bir durum yasamadik sukur ki ama senin yasama nedenin su donemde ozellikle kizlarimizin fazlasiyla atarli olmalari bencede krese verme evden uzaklastiriliyorum moduna girip size daha fazla eziyet edebilir bekle bu donemde gececek bebek hareketlenince onunda hosuna gidecek zamanla alisacak benimkiler birbirlerine cok bagli allahtan gormeyince cok ozluyorlar birbirlerini arada kapisiyorlar bazen ama yinede cok seviyorlar birbirlerini duruda alisir ablaliga

Günaydın, baktım konu gerilerde kalmış yazayım hemen dedim. Zaman çok çabuk geçiyor, çocuklar 3 yaşına girecekler. Dün bebeklik videolarını izledim de çok özledim o hallerini. O zamanlar hemen büyüsün istiyordum şimdi bebekken daha rahattım diyorum. Aslında oğlum inanılmaz zor bir çocuk değil ama bazen iletişimi kesiyor ve bir süre sinir harbi yaşatıyor. Havalar güzel burda artık dışarıda zaman geçiririz rahat olur diye düşünüyorum ama bizimki bazen dışarda kontrolden çıkıyor. Hayır sürekli dışarı da çıkardık niye bu kadar çıldırıyor anlamıyorum.

Ay serap aralarındaki yaş farkını az tutarak en iyisini yapmışsın. Maşallah ikisi de büyüdü bile hem kardeş hem arkadaş oldular. Benim gözüm korkmaya başladı ikinci çocuktan ama dün bebeklik videolarına bakınca da çok hoşuma gitti. Şu sınav bitsin de ben de planlarımı yapayım artık bebek konusunda.

Kolay gelsin canım ya. Şu yanından ayrılma olayını biz pek yapamıyoruz. Benimki mutlaka gözümüzün önünde ağlayacak, ya şöyle izin verse belki sakinleşip bir çözüm bulacaz ama yok illa yüzümüze bakacak ağlarken. Bir ara çok sinirlendim odanda ağla dedim, sonra ne zaman ağlayacak olsa bir süre orda ağlayıp geldi ama çok uzun sürmedi.

yaşın yakın olması anne için zor olabilir ama çocukların arkadaş gibi olması için çok güzel bencede. valla bende istiyorum ramazan çıksın ondan sonra ciddi ciddi niyetine giricem bi aksilik çıkmazsa. pamuk yine aynı zamanlara gelsin bizim çocuklar:)

bu arada benim yan komşumun çocuğu oldu yeni bebek sesi duydukça gece bu sesi özlediğimi anladım. gece uykusuz kalmayı değil ama

bende bazen git odanda ağla diyorum gidiyor ağlıyor sonra ağlayarak anne gel diye çağırıyor. ben eğer dikkatini dağıtırsam ağlamaktan baz geçiyor yoksa saatlerce ağlama kapasitesine sahip benim cadı. dün akşam arabada hiç sebep bulamadı canım babacım diye ağladı bir dünya sonra parka gidelim mi dedim hemen göz yaşlarını sildi

Mehmet bu aralar gezmeye taktı okula hiç gitmek istemiyor hep gezmeye gidecekmiş. Kreşin sokağına döndüğüm anda ağlıyor bazen. Bu sabah da bir sürü vaatle okula götürdüm.

Selam kızlar nasılsınız? P Pamukprensinannesi nasıl gidiyor sınav çalışmaları? turtix geçmiş olsun canım. sen ikinci için niyetliydin bi aralar niyet devam mı?

D duruismail nasıl iki çocuklu hayat? duru biraz düzelti mi?
serap85 naptın çocuklara oda yaptın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…