- 16 Ocak 2012
- 1.888
- 342
- 113
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.681
yapmadim canim yazi bekliyorum seni kacak hep baska topiclerdesin burayi unuttun bura iyice durgunlasti zaten cocugunu biraz buyuten birakiyo burayi yokh da girmiyo ne zamandir kimse yazmayinca iyice tenhalasti burasiSelam kızlar nasılsınız? P Pamukprensinannesi nasıl gidiyor sınav çalışmaları?turtix geçmiş olsun canım. sen ikinci için niyetliydin bi aralar niyet devam mı?
@duruismail nasıl iki çocuklu hayat? duru biraz düzelti mi?
serap85 naptın çocuklara oda yaptın mı?
Ay bakalım eshma hayırlısı. Ben de sınavdan iyi bir puan alamazsam düşünüyorum artık. Bakarsın aynı zamana denk gelir. Uykusuz kalmak beni de korkutuyor, Efe'yle hiç yemek yapamazdım sürekli hazır birşeyler yerdik, şimdi çocuk da var, hazır gıda olmaz. Aslında ben hamilelikten de çekiniyorum, mide bulantısı yine olursa çok zorlanırım. Önceden akşam erkenden yatıp sabaha kadar uyurdum. Şimdi yatmak ve deliksiz uyumak zor olabilir. Aman bakalım böyle düşünürsem çocuk doğurmamam lazım bir daha.yaşın yakın olması anne için zor olabilir ama çocukların arkadaş gibi olması için çok güzel bencede. valla bende istiyorum ramazan çıksın ondan sonra ciddi ciddi niyetine giricem bi aksilik çıkmazsa. pamuk yine aynı zamanlara gelsin bizim çocuklar:)
bu arada benim yan komşumun çocuğu oldu yeni bebek sesi duydukça gece bu sesi özlediğimi anladım. gece uykusuz kalmayı değil ama
bende bazen git odanda ağla diyorum gidiyor ağlıyor sonra ağlayarak anne gel diye çağırıyor. ben eğer dikkatini dağıtırsam ağlamaktan baz geçiyor yoksa saatlerce ağlama kapasitesine sahip benim cadı. dün akşam arabada hiç sebep bulamadı canım babacım diye ağladı bir dünya sonra parka gidelim mi dedim hemen göz yaşlarını sildi
Benim de öyle oluyor. Bir de eskisi gibi sürekli bir aksiyon yok. Diş, gaz, konuşma, yürüme, uyku, yemek derken yazacak çok konu oluyordu. Şimdi bir tek çocukların huysuzlukları oluyor, sürekli onu yazınca da "eee çocuk bu, o kadar da uyumsuz bir çocuk değil bu" diyorum.Girip okuyorum aslında ama keyfim yok yazasım gelmiyor. Sayfamız aşağılarda kaldıkça da üzülüyorum.
Bak sen gezmeye alışmış. Bizimki maşallah bu aralar daha sakinmiş, hem okula giderken hem de okuldayken. Bu sabah ağlamayarak geldim demiş öğretmene. Aman sağı solu belli olmuyor pek.Mehmet bu aralar gezmeye taktı okula hiç gitmek istemiyor hep gezmeye gidecekmiş. Kreşin sokağına döndüğüm anda ağlıyor bazen. Bu sabah da bir sürü vaatle okula götürdüm.
Bazen çok iyi çalışıyorum, mutlu oluyorum bazen de kafamı toplayamıyorum. Bir de okuduğum ve öğrendiğimi zannettiğim şeyler aklımda kalmıyor. Aynı şeyi bir arkadaşım da yaşıyormuş, kafada çok şey olunca sanırım öğrenme kalıcı olmuyor, sürekli tekrar etmem gerekiyor bu da motivasyonumu düşürüyor. Ama 1 ay önceye göre daha iyi hissediyorum.Selam kızlar nasılsınız? P Pamukprensinannesi nasıl gidiyor sınav çalışmaları?turtix geçmiş olsun canım. sen ikinci için niyetliydin bi aralar niyet devam mı?
Ay öyle valla serap aslında çocukla yaptığımız aktiviteleri bile paylaşsak yararı olur ama ben de çoğu zaman tembellik yapıyorum.yapmadim canim yazi bekliyorum seni kacak hep baska topiclerdesin burayi unuttun bura iyice durgunlasti zaten cocugunu biraz buyuten birakiyo burayi yokh da girmiyo ne zamandir kimse yazmayinca iyice tenhalasti burasi
Canım niyetlendim ama fırsat olmadı bir türlü. Düşükten sonra bir kaç ay araştırmayla testlerle geçti o dönem düşünmedim. Sonra da hamile kalırsam doğum yaza olacaktı yazın da taşınma durumumuz olacağı için geçti. Geçen ay tsh yüksekti boş geçtim bakalım artık bir mani olmazsa bu aydan itibaren düşüneceğim.Selam kızlar nasılsınız? P Pamukprensinannesi nasıl gidiyor sınav çalışmaları?turtix geçmiş olsun canım. sen ikinci için niyetliydin bi aralar niyet devam mı?
Çok çalışınca olur öyle ama sınavda yaparsın Allah zihin açıklığı versinBazen çok iyi çalışıyorum, mutlu oluyorum bazen de kafamı toplayamıyorum. Bir de okuduğum ve öğrendiğimi zannettiğim şeyler aklımda kalmıyor. Aynı şeyi bir arkadaşım da yaşıyormuş, kafada çok şey olunca sanırım öğrenme kalıcı olmuyor, sürekli tekrar etmem gerekiyor bu da motivasyonumu düşürüyor. Ama 1 ay önceye göre daha iyi hissediyorum.
yapmadim canim yazi bekliyorum seni kacak hep baska topiclerdesin burayi unuttun bura iyice durgunlasti zaten cocugunu biraz buyuten birakiyo burayi yokh da girmiyo ne zamandir kimse yazmayinca iyice tenhalasti burasi
Bazen çok iyi çalışıyorum, mutlu oluyorum bazen de kafamı toplayamıyorum. Bir de okuduğum ve öğrendiğimi zannettiğim şeyler aklımda kalmıyor. Aynı şeyi bir arkadaşım da yaşıyormuş, kafada çok şey olunca sanırım öğrenme kalıcı olmuyor, sürekli tekrar etmem gerekiyor bu da motivasyonumu düşürüyor. Ama 1 ay önceye göre daha iyi hissediyorum.
Ay öyle valla serap aslında çocukla yaptığımız aktiviteleri bile paylaşsak yararı olur ama ben de çoğu zaman tembellik yapıyorum.
Örüntü çalışmaları çocukların gelişimleri için çok faydalıymış. İnternetten aratınca çok şey çıkıyor, sizler de bakabilirsiniz. Benim de bakıp çıktı almam gerekiyor ama şimdilik evde hazırlıyorum. Mesela 2 renk alıyorum, kırmızı ve mavi, bir kırmızı bir mavi yanyana koyuyorum sonra şimdi hangi renk gelecek diye soruyorum o da gösteriyor. Okulda da bu aralar bu çalışmaları yapıyorlar. Aslında herşeyle yapılır, farklı makarnalar, kağıtlar, hayvanlar, yiyecekler. Şimdilik aklı karışmasın diye 2'li yapıyorum ben.
Bir de şönil aldım bir blokta görüp ama bizimki fazla ilgilenmedi benim de el becerim fazla yok o yüzden beklemedeyim.
Geçenlerde yumurta viyolünden tırtıl yaptık, hemen parçaladı ama en azından yaparken dikkatini toplayabildi. İlk önce viyolü kestim, sonra o boyadı, kuruduktan sonra onları ip geçirerek birleştirdim. Oynar göz almıştı, göz yaptık ve küçük ponponlarla süsledik. İnternette aratınca çıkar.
Her gün birşeyler yapalım istiyorum ama ev, ders, yemek derken araştırmaya vaktim kalmıyor.
Serap bir ara sen mantar çorbası tarifi yazmıştın, ben onu bulamadım tekrar yazabilir misin? Mantar sote bizimkinin hoşuna gitti bir de çorbayı deneyeyim dedim.
Canım niyetlendim ama fırsat olmadı bir türlü. Düşükten sonra bir kaç ay araştırmayla testlerle geçti o dönem düşünmedim. Sonra da hamile kalırsam doğum yaza olacaktı yazın da taşınma durumumuz olacağı için geçti. Geçen ay tsh yüksekti boş geçtim bakalım artık bir mani olmazsa bu aydan itibaren düşüneceğim.
Bu arada da çok gelgit yaşıyorum yine düşük olur diye korkuyorum hem de çocuklar büyüyünce rahata alışılıyormuş yine saatlerce emzirmeler, uykusuz geceler gözümü korkutuyor.
Bu pazar iki haftalığına yurt dışına çıkacağız Mehmet de hasta oldu Allah'tan annem burada da kreşe göndermiyorum üç gündür, gitmeden iyileşir inşallah. Ben de dünden beri kötüyüm boğazım yanıyor ilaç kullanmaya başladım bütün etlerim acıyor sanki gider ayak iyi olmadı bu hastalık
yazayim pamukcum yeterki efe bey yesin 7-8 kadar mantari(saplar haric)3 su bardagi su ile hasliyorum ayri bir tencerede tereyagi ile bir sogani hafif kavuruyorum bir diste sarimsak ekliyorum bir yemek kasigi unuda biraz ceviriyorum mantarida ekliyorum haslama suyunuda bir su bardagi kadar ilave edip blendir yapiyorum puruzsuz hale gelince bir yumurta sarisi iki bardaçokutle cirpip corbanin suyuyla iliklastirip sutlu yumurtayida koyuyorum karistirarak kaynatiyorum az tereyagi pulbiber nane yapip corbaya eklersen dahada guzel oluyor insallah sever oglun ben bu aralar kereviz corbasi yapiyorum cok seviyorlar kereviz havuc patates kereviz yapragini suyla haslayip blendir yapiyorum ayri bir tavada tereyagi iki cay kasigi kadar salca zerdecal pulbiber eritip corbaya ekliyorum kaynatiyorum un yumurta kullanmana gerek yok kök sebzeler oldugu icin kivamli oluyor goruntusu ve tadi tarhanayi andiriyor lezzetli oluyorSerap bir ara sen mantar çorbası tarifi yazmıştın, ben onu bulamadım tekrar yazabilir misin? Mantar sote bizimkinin hoşuna gitti bir de çorbayı deneyeyim dedim.
oruntu olayina hakimiz gorkemden dolayi ya kizlar inanin anaokulu dersleri cok zor bizim zamanimizda ilkve orta okulda öğrendiklerimizi simdi anaokulunda veriyorlar ilk okul matematigine basladilar 4 islem falan seneye anaokuluna tekrar gidecek artik trigonometriye falan geceriz bu gidiste biraz fazla geliyor bana bu ogretilenler ya pamukcum el islerinde ovunmek gibi olmasin iyiyimdir gorkemle kafamdan uydurdugum aktivitelerden ogretmenide memnun hatta gorkem evde yaptigimiz aktiviteleri okula götürüyor ogretmeni diger ogrencilerede yaptiriyor panoda sergiliyor hatta bugun sulu boyayla kagit uzerine damlatma teknigiyle fon olusturup cicek yaptik bakinca ebru gibi durdu gorkemin sevdigi bir cizgi film kahramanini kucuk bir kagittan bakarak cizdim gorkem suluboyayla boyadi esim ve gorkem bayildi anne cok guzel cizdin diye sarildi optu buzdolabina magnetle tutturduk bugun geldi gitti bakti cok guzel oldu diye netten cok fazla yararlanamiyorum kaynak sinirli biz yapa yapa alistik zeynepe market broşürü veriyorum ordaki resimleri kesip kagida piritle yapistiriyor sulu boyayi genelde pek kagit uzerinde degilde suyu boyayarak kullanmayi seviyor oda ufaktan alışıyor isteAy öyle valla serap aslında çocukla yaptığımız aktiviteleriöğrendiklerisak yararı olur ama ben de çoğu zaman tembellik yapıyorum.
Örüntü çalışmaları çocukların gelişimleri için çok faydalıymış. İnternetten aratınca çok şey çıkıyor, sizler de bakabilirsiniz. Benim de bakıp çıktı almam gerekiyor ama şimdilik evde hazırlıyorum. Mesela 2 renk alıyorum, kırmızı ve mavi, bir kırmızı bir mavi yanyana koyuyorum sonra şimdi hangi renk gelecek diye soruyorum o da gösteriyor. Okulda da bu aralar bu çalışmaları yapıyorlar. Aslında herşeyle yapılır, farklı makarnalar, kağıtlar, hayvanlar, yiyecekler. Şimdilik aklı karışmasın diye 2'li yapıyorum ben.
Bir de şönil aldım bir blokta görüp ama bizimki fazla ilgilenmedi benim de el becerim fazla yok o yüzden beklemedeyim.
Geçenlerde yumurta viyolünden tırtıl yaptık, hemen parçaladı ama en azından yaparken dikkatini toplayabildi. İlk önce viyolü kestim, sonra o boyadı, kuruduktan sonra onları ip geçirerek birleştirdim. Oynar göz almıştı, göz yaptık ve küçük ponponlarla süsledik. İnternette aratınca çıkar.
Her gün birşeyler yapalım istiyorum ama ev, ders, yemek derken araştırmaya vaktim kalmıyor.
İyi yolculuklar. Güle güle gidin güle güle gelin. 18'indeki eğitimde biraraya geliriz diyordum ama daha dönmemiş olacaksın galiba. Neyse başka sefere artık.Bu pazar iki haftalığına yurt dışına çıkacağız Mehmet de hasta oldu Allah'tan annem burada da kreşe göndermiyorum üç gündür, gitmeden iyileşir inşallah. Ben de dünden beri kötüyüm boğazım yanıyor ilaç kullanmaya başladım bütün etlerim acıyor sanki gider ayak iyi olmadı bu hastalık
Amin canım inşallah ama sanki öğrenemiyorum gibi geliyor bakalım az kaldı sınava da.Çok çalışınca olur öyle ama sınavda yaparsın Allah zihin açıklığı versin
Çocuklara çok yükleniyorlar canım ya. Hayır neden bu telaş anlamıyorum ortaokul, lise var sürekli bir bilgi yükleme telaşındalar.oruntu olayina hakimiz gorkemden dolayi ya kizlar inanin anaokulu dersleri cok zor bizim zamanimizda ilkve orta okulda öğrendiklerimizi simdi anaokulunda veriyorlar ilk okul matematigine basladilar 4 islem falan seneye anaokuluna tekrar gidecek artik trigonometriye falan geceriz bu gidiste biraz fazla geliyor bana bu ogretilenler ya pamukcum el islerinde ovunmek gibi olmasin iyiyimdir gorkemle kafamdan uydurdugum aktivitelerden ogretmenide memnun hatta gorkem evde yaptigimiz aktiviteleri okula götürüyor ogretmeni diger ogrencilerede yaptiriyor panoda sergiliyor hatta bugun sulu boyayla kagit uzerine damlatma teknigiyle fon olusturup cicek yaptik bakinca ebru gibi durdu gorkemin sevdigi bir cizgi film kahramanini kucuk bir kagittan bakarak cizdim gorkem suluboyayla boyadi esim ve gorkem bayildi anne cok guzel cizdin diye sarildi optu buzdolabina magnetle tutturduk bugun geldi gitti bakti cok guzel oldu diye netten cok fazla yararlanamiyorum kaynak sinirli biz yapa yapa alistik zeynepe market broşürü veriyorum ordaki resimleri kesip kagida piritle yapistiriyor sulu boyayi genelde pek kagit uzerinde degilde suyu boyayarak kullanmayi seviyor oda ufaktan alışıyor iste
Kızlar geçen gün çocuklarda stresi azaltan besinlerden bahsediliyordu tvde. Somon, kırmızı biber, çerez ve çikolata. Ancak çocuklara kakao oranı %70 ve üstü olan bitter çikolata vermek gerekiyormuş haftada 2 kez. Diğer sütlü çikolataları yiyince sonrasında daha fazla çikolata istediği uyandırıyormuş. Hoş bende bitter de aynı etkiyi gösteriyor ama neyse
Ben bu konuda biraz katıyım canım. Efe abur cubur yiyecekleri pek bilmediği için isteyemiyor da. Aslında o doğduktan sonra eşimle dikkat ediyoruz, ya eve pek birşey almıyoruz ya da onun uykuda olduğu saatlerde yiyoruz. Ben gündüz yiyorum. Eğer onun yanında birşeyler yiyorsak bir iki tane tadımlık veriyoruz. 5-6 ay öncesine kadar doğru düzgün çikolata bile vermiyordum ama küçük yaşlarda çikolata filan yemezlerse ileriki dönemlerde kendileri elde edince bağımlılık olabiliyormuş. O yüzden 2-3 güne bir ufak bir parça çikolata veriyorum. Nadir de olsa bisküvi, kraker filan olursa onlardan da tadımlık veriyorum.zeynep abur cubura çok düşkün valla markete giremiyırum zeyneple sürekli ona buna saldırıyor. en son süte kandırabilirsem süt alıp çıkıyoruz yoksa ufak bi çikolata ile kandırmaya çalışıyorum. ama süt dilimini çok seviyor hemen onları buluyor. onun dışında da evde sürekli abur cubur arayışında.
bu sıralar abur cubur istediğinde çantamda falım sakız bulunduruyorum hemen onunla kandırmaya çalışıyorum. bu abur cubur olayı sizlerde nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?