- 16 Ocak 2012
- 1.888
- 342
- 113
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.701
en dogrusu zaten ama sen vermesen sagin solun verip alistiriyor bizimkiler kinder supriz yumurta bagimlisi oldular resmen evin her yerinden kucuk oyuncaklar cikiyo bitter cikolata favorimdir babam kendi isinin yaninda part time senelerce iyi bir cikolata firmasinda calistigi icin cikolata eksperi gibidir gercek cikolata bitterdir %70-80civari kakao icerdigi icin faydali oldugunu derdi beyaz cikolatanin aslinda cikolata olarak gormezlermis cikolatacilar babam hic yemezdi sutlu cikolatalarin seker orani yuksek kakao orani dusuk sutlu cikolata fazla yenirse ishal bitter fazla yenilirse kabiz edermis birde findikli fistikli cikolata yapiminda kullanilan findik fistik dusuk kalitelidir bozuk bayat anlaminda degil kucuk kirik olurlar birde reklamlarda taze sutten yapiliyormus gibi gosteriyorlar ama sut tozu kullaniliyor taze sutu endusturiyel hicbir firma kullanamaz butik cikolata yapanlar belki saklama kosullari falan filan en sevdigim tatlidir kilo alma ve verememe sebebimdir(iyi kilo vermistim ama birkac aydir cikolatayi abarttim kilo aldim yine)Ben bu konuda biraz katıyım canım. Efe abur cubur yiyecekleri pek bilmediği için isteyemiyor da. Aslında o doğduktan sonra eşimle dikkat ediyoruz, ya eve pek birşey almıyoruz ya da onun uykuda olduğu saatlerde yiyoruz. Ben gündüz yiyorum. Eğer onun yanında birşeyler yiyorsak bir iki tane tadımlık veriyoruz. 5-6 ay öncesine kadar doğru düzgün çikolata bile vermiyordum ama küçük yaşlarda çikolata filan yemezlerse ileriki dönemlerde kendileri elde edince bağımlılık olabiliyormuş. O yüzden 2-3 güne bir ufak bir parça çikolata veriyorum. Nadir de olsa bisküvi, kraker filan olursa onlardan da tadımlık veriyorum.
Doğru söylüyorsun herkeste çocuğa bir çikolata verme telaşı var, biz toplum olarak biraz garibiz. Çok çikolata yiyen bir çocuk gördüklerinde vıdı vıdı başlarlar söylenmeye, sen vermiyorum deyince suçlu olursun. Ben yemek ve uyku konusunda ailerden uzak olmanın ve çevrede fazla bir tanıdık olmamasının avantajını yaşıyorum. Ailerle bir araya gelince birisi birşey verirse eğer görürsem müdahale ediyorum ya miktarını azaltıyorum ya da yemekten sonra deyip bekletiyorum. Efe kısa boylu bir çocuk olduğu için benim ekstra dikkat etmem gerekiyor, obez olma riski benimki gibi çocuklarda yüksekmiş, o yüzden şeker ve abur cubur miktarını kontrol etmem gerekiyor. Doktor sürekli uyarıyor, şu anda hareketli olduğu için sıkıntı yok ama okul çağında hareketi azalırsa risk başlıyor.en dogrusu zaten ama sen vermesen sagin solun verip alistiriyor bizimkiler kinder supriz yumurta bagimlisi oldular resmen evin her yerinden kucuk oyuncaklar cikiyo bitter cikolata favorimdir babam kendi isinin yaninda part time senelerce iyi bir cikolata firmasinda calistigi icin cikolata eksperi gibidir gercek cikolata bitterdir %70-80civari kakao icerdigi icin faydali oldugunu derdi beyaz cikolatanin aslinda cikolata olarak gormezlermis cikolatacilar babam hic yemezdi sutlu cikolatalarin seker orani yuksek kakao orani dusuk sutlu cikolata fazla yenirse ishal bitter fazla yenilirse kabiz edermis birde findikli fistikli cikolata yapiminda kullanilan findik fistik dusuk kalitelidir bozuk bayat anlaminda degil kucuk kirik olurlar birde reklamlarda taze sutten yapiliyormus gibi gosteriyorlar ama sut tozu kullaniliyor taze sutu endusturiyel hicbir firma kullanamaz butik cikolata yapanlar belki saklama kosullari falan filan en sevdigim tatlidir kilo alma ve verememe sebebimdir(iyi kilo vermistim ama birkac aydir cikolatayi abarttim kilo aldim yine)
en dogrusu zaten ama sen vermesen sagin solun verip alistiriyor bizimkiler kinder supriz yumurta bagimlisi oldular resmen evin her yerinden kucuk oyuncaklar cikiyo bitter cikolata favorimdir babam kendi isinin yaninda part time senelerce iyi bir cikolata firmasinda calistigi icin cikolata eksperi gibidir gercek cikolata bitterdir %70-80civari kakao icerdigi icin faydali oldugunu derdi beyaz cikolatanin aslinda cikolata olarak gormezlermis cikolatacilar babam hic yemezdi sutlu cikolatalarin seker orani yuksek kakao orani dusuk sutlu cikolata fazla yenirse ishal bitter fazla yenilirse kabiz edermis birde findikli fistikli cikolata yapiminda kullanilan findik fistik dusuk kalitelidir bozuk bayat anlaminda degil kucuk kirik olurlar birde reklamlarda taze sutten yapiliyormus gibi gosteriyorlar ama sut tozu kullaniliyor taze sutu endusturiyel hicbir firma kullanamaz butik cikolata yapanlar belki saklama kosullari falan filan en sevdigim tatlidir kilo alma ve verememe sebebimdir(iyi kilo vermistim ama birkac aydir cikolatayi abarttim kilo aldim yine)
dogru soyluyorsun canim versen bir dert vermesen ayri soyledigin durumu ben o kadar cok yasiyorum ki ben vermiyorum annem babam poset dolusu veriyor sen karisma diyorlar ben bir seker versem canan karataydan girip onkolojiden cikiyorlar aman aman of su kilolar ya basimizin derdi ramazanda pek verilmiyo canim ya baharla birlikte havalar biraz daha isinsin su tuketimiz artarsa belki veririz insallah bu cikolatayi icat eden mayalilarin...bugun bir kare daha luplettim biri beni gercekten durdursun sekerim iyi cikti ama bu gidisle diyabet olucam artikDoğru söylüyorsun herkeste çocuğa bir çikolata verme telaşı var, biz toplum olarak biraz garibiz. Çok çikolata yiyen bir çocuk gördüklerinde vıdı vıdı başlarlar söylenmeye, sen vermiyorum deyince suçlu olursun. Ben yemek ve uyku konusunda ailerden uzak olmanın ve çevrede fazla bir tanıdık olmamasının avantajını yaşıyorum. Ailerle bir araya gelince birisi birşey verirse eğer görürsem müdahale ediyorum ya miktarını azaltıyorum ya da yemekten sonra deyip bekletiyorum. Efe kısa boylu bir çocuk olduğu için benim ekstra dikkat etmem gerekiyor, obez olma riski benimki gibi çocuklarda yüksekmiş, o yüzden şeker ve abur cubur miktarını kontrol etmem gerekiyor. Doktor sürekli uyarıyor, şu anda hareketli olduğu için sıkıntı yok ama okul çağında hareketi azalırsa risk başlıyor.
Ay verdiğin bilgiler çok güzelBen de bu sayede öğrenmiş oldum. Üniversiteden sonra bir ara beyaz çikolataya takmıştım, sonra margarin yiyor hissi vermeye başladı bıraktım. Ama bayramlarda 2 renk olan şekilli çikolatalardan veren olursa alıyorum tabi Ben de kilo almaya başladım yine, kendimi durduramıyorum Ramazan'da düzene girer herhalde.
napolitenlerden diyosun dimi benimkiler cikolata canavari iki tane tatmin etmez annelerine cekmisler bu hafta kortizona basliycam cok dikkat etmem lazim yediklerime egzema icin verdi doktor baktik gecmiyo artik bu dda ise yaramazsa biyopsi yapilip incelencek senin egzaman ne durumda esmavalla çok faydali bilgiler verdin sağol canım. işte bu siteyi bu sebepten çok seviyorum. çok güzel bilgiler ediniyorum .
insanlar keşke gelirken çocupa çikolata alacaklarına meyve alsalar ama nedense böyle bi alışkanlık hiç yok. sürekli abur cuburla geliyorlar.
ben süpriz yumurta yemesine izin veriyordum geçen bi haber çıkmıiştı süpriz yumurta ile ilgili o günden sonra daha hiç almadım. elini uzatıncada o çok zararlı kızım diyorum vazgeçiriyorum bi şekilde.
ben şu madlen çikolatalar oluyor herbiri ayrı paketli onlardan alıyorum iyi bi markanın. sonra zeynep çok bunaltırsa çikolata diye onlardan 2 tane veriyorum mutlu oluyor. özellikle bitter olanları tercih edicem bundan sonra.
napolitenlerden diyosun dimi benimkiler cikolata canavari iki tane tatmin etmez annelerine cekmisler bu hafta kortizona basliycam cok dikkat etmem lazim yediklerime egzema icin verdi doktor baktik gecmiyo artik bu dda ise yaramazsa biyopsi yapilip incelencek senin egzaman ne durumda esma
biz geldik . turtix iyi tatiller gecmis olsun. 2 çocuklu hayat idare ediyo duru bazen iyi bazen hırçın kendi halinde oynuyor bu aralar sen bakma anne diyor konusuyor kendine oyun kuruyor doruk neyseki uslu bir bebek . turtix kötü dusunme uykusuzluga da alisik oluyor vücut ilki kadar zor gelmedi bana .
benim sag el dort parmagimda var bugun basladim kortizona beni sersemletti ve asiri huzursuz ve sinirli yapti daha ilk gunden yan etkileri biraz agir bir ilac doktor pek vermek istemedi ama bu dertte canima yetti kansizligin veya b12 eksikligin olabilir onlar yapar halsizlik esma peynir helvasi soktun aklima ha bayilirim bir hafta tuz ve seker yasak bana ama bir paket cikolata yedim yine bende tatli bagimlisi oldum iyice yemek cok aramiyorum ama tatliyi madde bagimlilari gibi evde yoksa panik oluyorum of birakmam lazim yaBenim ekzamalarda bu sıralar iyice arttı . bi parmağımda ve iki dizimde . allaha şükür başka yerde yok ama parmağım özellikl beni çok rahatsız ediyor. cildiyeden randevu aldım yine. 2 hafta sonra oraya gidicem.
bu arada ben de bu sıralar yaşadığım tatlı krizlerinden son derece müzdaribim. yemek yemek istemiyorum sürekli tatlı bak şimdi bile tatlı istiyorum. peynir tatliyiceardır bilen vardır normalde ben pek sevmem geçen eşim almış valla öyle hüplettimki biri beni durdursun diye bugün doktora gittim. zaten kaç gündür halsizlik yorgunluk uyku hali birde iş yerinde dikkat kaybım var. tahlil yaptırdım bakalım ne çıkacak?
ne dedim sana ikinciler daha uysal oluyor ilk anneligin kadar yorulmuyorsun gorkem bana kok soktururdu emme ve uyku sorunu vardi zeynep masallah guzelce emer oynar gulumser pek nadir aglar misil misil uyurdu buyudukce abisini yaramazlikta gectiya hadi neyse doruk un uykusu nasil emmesi iyi galiba duru ablaliga alisma moduna girdi galiba hadi hayirlisibiz geldik . turtix iyi tatiller gecmis olsun. 2 çocuklu hayat idare ediyo duru bazen iyi bazen hırçın kendi halinde oynuyor bu aralar sen bakma anne diyor konusuyor kendine oyun kuruyor doruk neyseki uslu bir bebek . turtix kötü dusunme uykusuzluga da alisik oluyor vücut ilki kadar zor gelmedi bana .
9 yasinda cocuk bosalir mi o anne neden bir kiz cocugunu buyuk erkek cocuguyla yalniz birakmis enteresan ben benim cocuklari bile yalniz birakmiyorum birbirlerine zarar verirler anlayacak yasta degiller cunku gecen gorkem yatagindan yere atliyor zeynepte onun ustune ziplamaya calisiyor bu yasta neyin neye sebep olacagini daha kestiremezler kaldi ki senin anlattigin durum apayri bisey 9 yasta bu denli cinsel durtulerinin bir cocukta olmasi feci bisey ergenlige girse allah korusun tacizci olur cikar o kiz yazik omur boyu bu durumu hatirlayacak psikolojisi altust olacak o cocuk bence sikayet edilip devlet tarafindan gozetime alinmali gerci nerde o sosyal devlet anlayisi yazik yaana sınıf i öğretmen i arkadasim amlatti sizlerede yaxayim dedim sınıfındaki kizlardan biri ara ara gelip abim beni optu abim bana film izletti falan diyormus birgun abim isedi demis abiside yok diyor annesini çağırmış yaninda uygunsuz birseyler mi oluyor demishayir demis annesi arkadasinin 9 yasinda oglu varmis kizla oyun oynuyorum diye odasina goturuyormus annesi de oynuyorlar diye kontrol etmiyormus kiza acik sacik barbie filmleei varmis onlari izletmis yaninda bosalmis .kafin soka girmis bunları duyunca insallah kiza birsey yapmamistir psikoloğa gidecekler dedi arkadasim
canim o durumu simariklik olarak algilama bazi cocuklar okula hemen adapte olamiyorlar terk edildim dusuncesine kapiliyorlar ilk kez anne babalarindan uzak yabanci insanlarla karsilasinca korkuyorlar iste bazi anaokulu ogretmenleri bu duruma simariklik diyor bende bunlar acaba torna tesviye egitimi alip yanlislikla mi bu ise ataniyorlar diye sasip kaliyorumcocuk yetiştirmek ne kadar zor dahaneler var diyor simarikligindan 1 ay sinifa sokamadigim öğrenci m var diyor ozel okulda birde .
Okuyunca tüylerim diken diken oldu. O yaşta bir çocuk böyle şeyleri nasıl biliyor, bence o çocuk da tacize uğramıştır. Erkekler o kadar erken ergenliğe girebiliyor mu? Oğlum var ama bu konularda hiçbir şey bilmiyorum ne yazık kiana sınıf i öğretmen i arkadasim amlatti sizlerede yaxayim dedim sınıfındaki kizlardan biri ara ara gelip abim beni optu abim bana film izletti falan diyormus birgun abim isedi demis abiside yok diyor annesini çağırmış yaninda uygunsuz birseyler mi oluyor demishayir demis annesi arkadasinin 9 yasinda oglu varmis kizla oyun oynuyorum diye odasina goturuyormus annesi de oynuyorlar diye kontrol etmiyormus kiza acik sacik barbie filmleei varmis onlari izletmis yaninda bosalmis .kafin soka girmis bunları duyunca insallah kiza birsey yapmamistir psikoloğa gidecekler dedi arkadasim
Merhaba,
Bu hafta mantar çorbası yaptım, eshma ve serap sizin tariflerin karışımı oldu biraz, oğlum sevdi sanırım bizimki mantarı çok seviyor. Dün de kalan mantarlardan sote yaptım, bayıldı.
Kimse uğramıyor yine buralara, benim de evde canım sıkılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?