- 14 Ekim 2011
- 4.576
- 4.242
- 173
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.721
cevaplarınız için teşekkürler... aslında daha hiç eğitmeye çalışmadım ablasından görüyor zaten ve tuvalete oturmak istemediğini söylüyor. çok minyonuz popomuz çok ufak kalıyor acıyor popom oturunca diyor. bizim tuvalete de kabul etmiyor. şuana kadar zorlamadım. ama nisanda bezi altından çıkarmayı düşünüyorum. havalarda düzeliyor nasılsa. uğraşıcam biraz bakalım. acayip inatçı bir çocuk... umarım alışır
Günaydın canım iyiyiz cumartesi döndük biz.
Günaydın canım iyiyiz cumartesi döndük biz.
Annem geldi o yüzden Mehmet zar zor okula gidiyor hep adda gidelim otobüse binelim araba alalım derdinde. Dün kreşte doğa defilesi yaptılar ben de bir kıyafet hazırladım ama giydi mi bilmiyorum soramadım öğretmenine.
Ortalık karışık, kafam karışık burayı ihmal etmek istemiyorum ama yazasım da gelmiyor.
sağol canım tarif için. birşeyler yapmam lazım aynaya bakınca saçımın cansızlığı benim enerjimi de alıyor.merhaba hanimlar 2 cocuklu hayata devam duru bu ara bwnimleyken daha sakinlesti doruk da kendiyle konusulmasina alisti sürekli konusun benimle diyor . eshma ben bir tarif vereyim serap daha iyisini bilir ama yumurta yogurt hakiki zeytinyagini karistieip sacina suruyorsun bekletiyorsun kisin yapamasamda yazları hafta da bir yaparim saclar canlanıyor
Merhaba canım,
Hoşgeldin turtix. İnşallah burdan uzaklaşmak iyi gelmiştir. Biz de her hafta Efe'ye birşeyler hazırlıyoruz, bazen pek beceremiyoruz ama yavrum şimdilik pek tepki vermiyor, okula başlayınca yaptıklarımızı beğenmezse yandık.Günaydın canım iyiyiz cumartesi döndük biz.
Annem geldi o yüzden Mehmet zar zor okula gidiyor hep adda gidelim otobüse binelim araba alalım derdinde. Dün kreşte doğa defilesi yaptılar ben de bir kıyafet hazırladım ama giydi mi bilmiyorum soramadım öğretmenine.
Ortalık karışık, kafam karışık burayı ihmal etmek istemiyorum ama yazasım da gelmiyor.
Bak herşey düzene girmeye başladı bile. Biz de haftasonu eşimin ailesine gittik. Eşimin yeğeni de ilk başlarda çok tepkiliydi ama resmen kardeşinin olması çocuğa yaramış, o eski kıskançlığından eser yoktu, paylaşmayı öğrenmiş, daha uyumlu bir çocuk olmuş. Duru da alıştıkça herşey daha iyi olacak.merhaba hanimlar 2 cocuklu hayata devam duru bu ara bwnimleyken daha sakinlesti doruk da kendiyle konusulmasina alisti sürekli konusun benimle diyor . eshma ben bir tarif vereyim serap daha iyisini bilir ama yumurta yogurt hakiki zeytinyagini karistieip sacina suruyorsun bekletiyorsun kisin yapamasamda yazları hafta da bir yaparim saclar canlanıyor
1 hafta olmuş kimse yazmamış birşeyler. Bu kadar ihmal etmeyelim kızlar.
Efe bezi bıraktı aslında tuvalet eğitimine başladık desek daha doğru olur. Cumartesi sabah bezini çöpe atıp külot giymeye başladı artık. Haftasonu bol bol kaçırdı ama beklediğimden çok daha hevesliydi. Pazartesi okulda hiç altına yapmamış. Salı günü de hep altına yapmış. Dün biraz kaçırmış ama iyiymiş. Öğretmeni böyle gel-git yaşamasına normal diyor. Bizimki büyüdüm triplerine girdi iyice
Öğretmeni de 4 hafta alışma süresi var, biraz sabırlı olmak gerekiyor dedi. Evde bir şekilde hallediyor ama dışarda sıkıntı oluyor, havalar da ısındı bakalım nasıl olacak.ay çok sevindim ilk başlarda hatta 2-3ay kaçırmalar çok oluyor. bizde çok yaşamıştık. efe bey büyümüşte bezini çöpe atmış .
Söz dinlememe olayı bizde de oluyor. Efe zaten elimizi tutup yürümeyi hiç sevmiyor, el ele yürümemiz çok nadir ama yoldan, araçlardan korkuyor. Biz de daha çok koşma, ordan gitme diye uyarmamıza rağmen dediğini yapma huyu var. Bir de sinirlendiğimi anlarsa inadına inadına dediğimin tersini yapıyor. Geçen 2 hafta önce bizimki de elini ağzına sokuyordu ama parmak filan değil bildiğin el, uyarınca daha çok yapmaya başladı sonra o ıslak eli ayna, tv, koltuk üstüne sürüyordu. Bu hafta pek dikkatimi çekmedi doğrusu, ya bıraktı ya da azalttı sen yazınca hatırladım.biz bu aralar biraz fenalardayız. havalar güzelleşti zeyneple her akşam iş çıkışı 7,5 a kadar parkta geziyoruz. yemek işi falan artık yalan oluyor resmen. nasıl yapıcam bilmiyorum.
esas meselemiz farklı zeynep artık benim sözümü hiç dinlemiyor. tabiki herşeyi benim dediğim gibi yapmayacak ama dışarıda iki dakika elini bırakmaya gelme hemen kaçıyor.allah korusun araba gelecek falan hiç düşünmüyor. güzellikle anlattım kızdım hiç faydda etmiyor. mahrum etme olayına girdik. o an anlıyor ama sonra tekrar herşey eskisi gibi.
bugün öğretmeniyle konuştum siz hikayeyle falan bu konuyu bi işleseniz falan dedim. birde zeynepin elleri sürekli ağzında. diş olayı bitti ama o eller hep ağızda neden olabilir dedim öğretmenine arkadaşlarından görüyorda olabilir başka bi sebebi de olabilir gözlemleyelim dedi.
öğretmeniyle konuşurken başka bi durum ortaya çıktı zeynep aslında çok sosyal her ortamda insanlarla konuşabilir ffalan ama biri ona istemediği birşey söylesin yada biraz sert baksın hemen çekinip ağlıyor. parkta çocuk çekil zeynep diyor küsüp gidip ağlıyor. sınıftada öyle şeyler yapıyormuş . boyama yaparken zeynep biraz daha boya kızım demiş hemen gözler olmuş ağlamaya başlamış.
işte bizde durumla böyle nasıl yapıcaz nasıl halledicez bakalım
sizde böyle durumlar var mı?
a cok sevindim aferin efeye artik kucuk bey oldu bebeklige elveda1 hafta olmuş kimse yazmamış birşeyler. Bu kadar ihmal etmeyelim kızlar.
Efe bezi bıraktı aslında tuvalet eğitimine başladık desek daha doğru olur. Cumartesi sabah bezini çöpe atıp külot giymeye başladı artık. Haftasonu bol bol kaçırdı ama beklediğimden çok daha hevesliydi. Pazartesi okulda hiç altına yapmamış. Salı günü de hep altına yapmış. Dün biraz kaçırmış ama iyiymiş. Öğretmeni böyle gel-git yaşamasına normal diyor. Bizimki büyüdüm triplerine girdi iyice
ay maşallah büyüyor doruk bey de. zeynepte versen bütün gün çizgi film izler. ben çizgi film izletme hakkımı aslında böyle bi hakkım yok ama bir iş yaparken açıyorum o izlerken bende hızlıca işimi bitiriyorum ki bu genelde haftasonu 1 saat ancak oluyor.Merhaba biz 10 gundur memleketteydik dun geldik duru 3 gun bir yerde durmak isgiyor sonra eve gidelim diyor evdeki sessizligi ariyor. yalnız tv izlemeye başladı cok fazla cizgi gilm izliyor dışarı cikmak istemiyor. Doruk ta buyumeye calisiyor 3 ayi bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?