- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.741
Ay maşallah. En güzel zamanları başlıyor bence. 4. ayla inatlaşmaların başladığı döneme kadar olan zamanları çok güzel oluyor. Havalar güzelleşiyor, kardeşiyle parka filan gidince duru'nun da hoşuna gider belki.Merhaba biz 10 gundur memleketteydik dun geldik duru 3 gun bir yerde durmak isgiyor sonra eve gidelim diyor evdeki sessizligi ariyor. yalnız tv izlemeye başladı cok fazla cizgi gilm izliyor dışarı cikmak istemiyor. Doruk ta buyumeye calisiyor 3 ayi bitti.
Hadi kızlar birşeyler yazın çok boş kaldı buralar.
Dün Efe'yi kontrol için doktora götürdük. Kulağındaki iltihap geçmiş ama iltihaptan dolayı tüpü çıkmış. Buna canım sıkıldı, doktor hemen olumsuz düşünmeyin dedi ama tekrar operasyon geçirmesi gerekebilir. 1 ay sonra tekrar gideceğiz, tüp tamamen çıkmışsa doktor alacak. Şu anda alırsa canı acıyabilirmiş.
Gündüz tuvaletle ilgili sorun yaşamıyoruz ama 2 gündür sabahları altına yapıyor, çok erken uyanıyor hem kendisi hem de biz uykusuz kalıyoruz. Sanırım o da uykusunu tam alamadığı için sabah uyanamadan çişini yapıyor.
Davam sonuçlandı kızlar, davayı kazandım bakalım bundan sonra ya işe başlıycam ya da tazminatımı alıp yoluma bakıcam. Nerdeyse 2 yıl oldu, adalet biraz yavaş işliyor ama işliyor sonuçta buna da şükür diyorum.
hayirli olsun canim cok sevindimDavam sonuçlandı kızlar, davayı kazandım bakalım bundan sonra ya işe başlıycam ya da tazminatımı alıp yoluma bakıcam. Nerdeyse 2 yıl oldu, adalet biraz yavaş işliyor ama işliyor sonuçta buna da şükür diyorum.
Ay evet yazın susayıp uyanıyordu hem de. O sular nasıl çıkacak ben de merak ediyorumİlk başta öyle oluyor özellikle çok yorgun ve uykusu açılmadığı zamanlarda salı veriyorlar. özellikle yazın geceleri kaçak çok oluyor. geldiğini farketmiyorlar.
efenin kulağı içinde çok üzüldüm inşallah tekrar operasyon geçirmesine gerek kalmadan düzelir kulağı kuzucuğun.
ay çok sevindim bundan sonrası hayırlısı artık. dur kpss ye 1 ay kaldı. inşallah kpss den de iyi puan alrsın.
allah doğru kulunun her zaman yanındadır.
hayirli olsun canim cok sevindim
Merhaba kızlar, uzun zamandır yazamadım.
pamukprensinannesi geçmiş olsun efenin kulakları iyileşir inş hemen. Davayı da kazanmana çok sevindim hal yerini buldu en sonunda
Çok teşekkürler kızlar.pamuk cok sevindim adalet yerini bulmus efeyede geçmiş olsun. duru da bu ara cizgi film izliyor . Doruk buyume ye devam ediyor sürekli konuşma istiyor duru böyle değildi .
Ay ne güzel, yaz gelince sen yine olmazsın buralarda. Çok imreniyorum sana keşke bizim de kaçabileceğimiz bir yerimiz olsa ben sıkılır yaz süresince duramazdım ama 1-2 hafta bile kalmak çocuklara iyi gelir. Hayırlısıyla gidip gelin, çocuklar da bol bol eğlensin.merhaba kizlar gorkemin okulunda 23 nisan töreni var bugun kirmizi beyaz giyinip gittiler okula okul gezileri oluyor etkinlikler oluyor iyi vakit geciriyorlar mayis sonu gibi bizde yazliga gidicez ordaki anaokuluna gondericem yine yaz sonu gibi didime gitmeyi dusunuyoruz bakalim artik zeynep ve gorkemi goz muayenesine goturduk normal cikti gorkem gayet sakindi doktorun gosterdigi sekilleri soyledi sira zeynepe gelince doktor sekilleri gosteriyor kelebek araba falan zeynep soylemiycem iste diye tutturdu doktordan ciktik gidiyoruz basladi gordugu sekilleri soylemeye cok cadi ya birde kavgaci parkta diger cocuklarin kaydiragi kullanmasina kizip kavga ediyor vurmaya kalkiyor vazgeciremedim bu huyundan onundisinda bir problemimiz yok sirali olarak 5e kadar sayiyor renkleri biliyor resimleri artik biraz daha anlasilir ve gorkemle beraber okula gitmek istiyor 4 yasinda vermeyi dusunuyorum birde hic tv seyretmeyen zeynep bu ara cizgi film meraklisi oldu
Ne güzel siz de bezden kurtulmuşsunuz. Ben arada Mehmet'e soruyorum oğlum sen de tuvalete yapmak ister misin çişini diye hayır diyor. Kreşte başlamışlar sırayla çocukları alıştırmaya bakalım sıra bize ne zaman gelecek?Ay evet yazın susayıp uyanıyordu hem de. O sular nasıl çıkacak ben de merak ediyoruminşallah tekrar aynı şeyleri yaşamayız diyorum ben. Çok zor olmadığını gördüm ama anestezi filan derken insan geriliyor.
Ay inşallah alırım eshma, sınav yaklaştıkça daha gergin olmaya başladım.
İyiyiz canım ya koptum biraz. Mehmet henüz şakır şakır konuşamıyor ama her gün yeni bir kelime ekliyor artık anlaşabiliyoruz. Bildiğin çocuk oldu arada kızdırıyor beni ama genel olarak ciddi bir sıkıntımız yokTurtix tatilden döndükten sonra uğramaz oldun buralara, merak ediyorum mehmet'le neler yapıyorsunuz?
Teşekkürler canım. Ben son cümleye takıldım. Bazen çevremizdeki çocuklara bakıyorum, kimse çocuğuna hayır demiyor, aman birey olsun kaygısı çok az kişide var, sürekli çocuğa harikasın, mükemmelsin, sen bir tanesin, dünya senin etrafında dönüyor mesajları uçuşuyor. Ben de eşime yanlış yapan biz miyiz diye soruyorum. Çocuk büyüydükçe o duyguyu o kadar çok yaşıyorum ki. Biz ağlayarak birşey elde etmesin diye yeri geliyor 45dk ağlamasına izin veriyoruz, diğer çocukların istemelerine bile gerek almadan anne baba kul köle oluyor. Benim en çok içimi bu acıtıyor. Geleceğin safını mı yetiştiriyorum diye düşünüyorum.günaydn kızlar nasılsınız? ay yazıcam yazıcam bir türlü yazamadım. 2 hafta önce okulda psikolog görüşmesi oldu. aslında bu genel bi toplantıydı bireysel toplantılarda olacakmış yakında.
bahsedilen bir kaç birşeyi paylaşmak istedim. öncelikle çocuk gelişiminde anne -baba ilişkisinin son derece önemli olduğunu eğer eşinizle sorunlarınız varsa mutlaka evlilik danışmanlarından yardım alın konuşun falan ama çözün çünkü çocuğun gelişiminde anne baba ilişkisi çok önemli bir yere sahip dedi. anne baba her durumda çocuğa karşı hem fikir olmalı
4 yaşına kadar sizden özellikle rica ediyorum çocukları televizyon telefon ve tabletlerden uzak tutun. onlar faydadan çok zarar getirir dedi.
bizim amacımız kendine güvenen, ne istediğini bilen , hakkını savunan ama bunun için kullandığı usluba dikkat eden çocuklar yetiştirmek o sebeple çocuğunuzun fikirlerine önem verin , söz hakkı verin ama sınırları olsun nerde duracağını bilsin ve ifade ederken doğru uslub kullanması için yardımcı olun.
mesela dışardan biri vucuduna dokundu karşısında durup hayır bana dokunamazsın lütfen bana dokunma diyebilmeli.
her çocuk farklıdır annelerde profesyonel anne değildir. o sebeple her çocuk için en iyiyi bilen annedir. rahat ve doğal olun.
özellikle kardeşi olanlar için bırakın kardeşliğini abi veya ablalığını yaşasınlar. birbirlerine zarar vermedikleri sürece müdahale etmeyin.
çocuklarınızın gözlerine bakın. göz teması kurun sürekli. gözlerine bakmak çok büyük bir sevgi akımı yaratır.
çocuğun dikkat süresine göre 10 saniye bile olsa göz kontağı çok önemli.
şimdiki çocuklar çok özgüvenli , özellikle bizim yaş grubumuz sürekli büyüdüğünü göstermeye çalışıyor.
çocuklarınızın bir davranışına kızmadan önc düşünün siz yada babası küçükken büyük ihtimalle aynı davranışı yapıyordur. genler öyle 3 kuşak ilerden gelmez genelde anne babayı yansıtır.
eğer birşeyi yanlış mı yapıyorum acaba diye sürekli düşünüyorsanız şuna dikkat edin. içinizde bir yeri acıtıyorsa evet yanlış yapıyorsunuz . her annenin içinin acıdığı nokta farklıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?