2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bu arada bizim kuzuların 3. yaş günleri yaklaşıyor. neler planlıyorsunuz ? ben bu sene okulda yapıcam zeynepe. çok istiyor okulda olsun.
evde yapmayacaktın ama annem olmaz aile arasında yapalım diyor.
Bizim okulda bir kutlama oluyor ama anne baba sadece kameradan izliyor. Geçen yıl ben gitmiştim. Bir pasta, bir tuzlu çeşidi ve meyve suyu götürülüyor. Aslında ben bu yıl kalabalık kutlayalım istiyordum ama mayıs ayında sınav var zaman ayıramam, haziranda ramazan geliyor, sonrasında da geç olur diye mecburen vazgeçtim. Evde ufak bir pasta kesip, yakın civarlardaki yerlere bir kaç günlüğüne gidelim istiyoruz.

Efe de hep hayır diyordu, özendirmeye çalışınca bağırıyordu ben o yüzden pek ümitli değildim, kaka bile yapsa rahatsız olmuyordu. Bizim sınıfta da en geç bırakanlardan biri oldu zaten sanırım 2 kişi kaldı. Arkadaşlarının bezi bırakması onu çok motive etti, bir ara yine bir dellenmeler yaşadık tabi. Muhtemelen herkes teker teker bırakınca bizimki kötü hissetti kendini. İnşallah mehmet de istekli olur bezi bırakmada.

Maşallah. Benim de çok hoşuma gidiyor bazen ciddi ciddi sohbet ediyoruz birlikte hangi arada büyüdü diyorum.

bence sen doğru olanı yapıyorsun bu konuda için acımasın çünkü psikolog bu konuda da eğer çocuğun her istediğini yapar hayır demezseniz "haz nesli"oluşturursunuz. o sebeple çocuk sınırlarını bilmeli dedi. has neslinde çocuk istediğine sahip olamayınca istediğini elde etmek için herşeyi yapmaya başlar.
bizde yeri geliyor dakikalarca ağlamasına göz yumuyoruz ama yinede eğer yapmaması gereken birşeyse yapmıyoruz. işte bu durumlar içinde mesela birşeyi yemek için mi tutturdu hayır yiyemezsin diye göz önünde tutacağına onu gözünün önünden kaldır o zaman daha net anlaşılır olursunuz dedi.

bide bizim yaş gurubu çocukların artık sabırla beklemeyi öğrenmesi gerekiyormuş.bu konuda destek olun çünkü seneye birlikte etkinlikler yapacaklar o zaman birbirini beklemek zorunda kalacaklar. sabırlı olmayı öğrenmeye başlama zamanları

bu arada bizim kuzuların 3. yaş günleri yaklaşıyor. neler planlıyorsunuz ? ben bu sene okulda yapıcam zeynepe. çok istiyor okulda olsun.
evde yapmayacaktın ama annem olmaz aile arasında yapalım diyor.
Bizim kreşte de süslü püslü şeker hamurlu pastalar, diğer çocuklar için hediyeler istemiyorlar pamukprensinannesinin anlattığı gibi geçen sene d.gününde hastaydı kreşte kutlayamamıştı bu sene kutlar inşallah. Biz bu sene taşınacağız o yüzden arkadaşlarımızla da bir kutlama yapmak istiyorum ama bakalım

Bir süredir kaka yaptığı zamanlarda söylüyor ama öncesinde söylemiyor bizim sınıfta bir sürü bezli çocuk vardı en hazır olanından başlayacağız sonrasında diğerleri de hemen alışıyorlar dediler inşallah dedikleri gibi olur çok korkuyorum bu süreçten

eshma ve pamukprensinaanesi ben de yeri geliyor ağlatıyorum keyfinin gelmesini beklemiyorum başkalarına bakıyorum yarım saat çocuk ikna olsun diye dil döküyorlar sonra ben kendimi kötü hissediyorum bnm çocuğum değersiz de onların ki çok mu değerli neden böyle yapıyorum diye. Geçenlerde bize bir arkadaşımız geldi oturmaya, tam kalkacaklar çocuk istemiyor montunu giymiyor yarım saat peşinde koştular hadi kızım giy lütfen gidelim diye ben olsam kucağıma alır montuna sarar ağlata ağlata arabaya bindirirdim. Aynı duruma kreşte de şahit oldum. Ama düşünüyorum yeri geliyor mehmet günlerce kreşe gitmek istemiyor ağlıyor onun ağlamasına göre hareket edersem o hiç kreşe gitmez ben de işe gidemem.
Kreşte bize söylenen siz anne babasınız çocuktan daha üst bir pozisyondasınız çocuğa sizin patron olduğunuzu hissettirin yoksa çocuklar çok akıllı onlar anne baba rolüne bürünür sizi parmaklarında oynatırlar. Kural koyun çocuklar kuralları sever ama net olun bir gün öyle bir gün böyle davranmayın.

hayırdır canım mereye taşınıyorsunuz

kesinlikle çok doğru anne baba kural koyucu olmalıyız. hatta bizim okulda asla çocuğua göre plan yapmayın var olan hayatınıza onu dahil edin böyle daha iyi hisseder.

ay yazarken aklıma geldi bide şey dedi psikolog . çocukla vakit geçirirken hadi anne -kız/oğlan saati yapalım deyin. böyle geçirilen bir saat tüm gün birlikte geçirilen saatten daha etkilşi olur çocuk için. çocuk kendini daha değerli hisseder.

birde ailecek dışında anne kız/oğlan ve baba kız/oğlan saatleri yapın . özel saatler çocuklar için daha faydalı olur.

turtix hoşgeldin konusmaya baslayinca sa susmuyorlar merak etme. nerwyw tasiniyorsunuz hayırdır. ben dogum gunu yapacagim ama aile icinde bir pasta kesecegiz . zaten memlekette olacagim orda kutlayacagiz duru cok hevesli bu sene dogum gunu icin ama abartmayacagim bu sene.

valla bizde aglatmak zorunda kaliyoruz mecburen geçen gun 5 yasinda bir cocuk annesi magazaya girmek istiyor cocuk istemiyor yatti yerlere . gunden gune buyuyorlar duru eskiye nazaran daha anlayışlı olmaya basladi
ne kadar plan yapmasakta onlarinda mutlu olabilecegi ortak bir nokta bilmaya bulmaya calisiyoruz

ay evet yazamiyorum bir turlu mayis sonu gidiyoruz ordan ev alip oraya yerlesmeyi dusunuyoruz planladigimiz bina yapim asamasinda oturdugumuz evi satmak istiyoruz sıkıldık istanbuldan buyuk sehirler sadece kaos ordaki devlet okullari kolej gibi 10 kisilik siniflar her imkanda var cocuk buyutmek icin ideal bizce bakalim hayirlisi olsun artik biz gorkemin dogumgununu kendi aramizda kutladik okulda kutlama yapmayalim diye anlastik velilerle maddi durumu iyi olmayan cok cocuk var negatif bir etki olsun istemedik zeynepte ayni sekilde bizbize kutlariz anneler gunu etkinlikleri var okulda bakalim nasil olacak zeynep tabletle yasiyo bu aralar dun benim telefonumdan anneme hazir mesaj gondermis hani mesgulum toplantidayim falan diye vardir ya uzgunum mesgulum sonra konusalim diye mesaj gondermis anneme annem apar topar beni ariyo ne oldu niye uzgunsun diye allahim ya bu kiz bir fena

esma bu ara elimdeki egzama icin terramycin merhem suruyorum cok iyi geldi bin turlu merhem krem kullandim bu cok hizli etki etti annem kullan kullan diye basimin etini yiyordu cantama atmis bende kullandim su an iyiyim

esma bu ara elimdeki egzama icin terramycin merhem suruyorum cok iyi geldi bin turlu merhem krem kullandim bu cok hizli etki etti annem kullan kullan diye basimin etini yiyordu cantama atmis bende kullandim su an iyiyim

sağol canım deneyeyim bende özelikle stresli dönemlerde iyice artıyor egzama. bu dönem özellikle diz kapaklarımda

kızlar merhaba.. geçenlerde tuvalet konusunu sormuştum sizlere.. ardından hemen başladık eğitime 3 gün sürdü çok şükür artık lazımlığa yapıyoruz. 3.haftamızdayız. ama geceleri hala biraz sıkıntımız var. uyku ağır geliyor. dün akşam babasını uyandırmış çişim var diye yapmışlar lazımlığa. kaçırcak diye çok korkuyo istemiyo altı ıslansın. 2 tane peluş kaplumbağası var onlarla yatıyor. geçen gün kaplumbağam çiş oldu çok üzgünüm annecim diye uyandı. bir üzüldümki anlatamam. hemen yıkadık tabi.. 2 gecedir kaçırmıyo. bakalım bu gece ne olur bilemem.

allah yardımcınız olsun ilk aylarda çok normal. eğer uyku ağırsa ilk yattığında 2 saat sonra ben odasına lazımlığını götürüp yaptırıyordum. bizimkide aksine ıslaklıktan hiç rahatsız olmuyordu.

ilk zamanlar cok normal duru geçen sabah kaçırmış utandi anne ben ustumu degistirecegim dedi sakli giyindi bende hicbirsey demedim utandiemamak icin

Bugün disciye gitrim dolgu yapildi gribim birde kasin zorla yaoti bana gribin gececek diye zaten cocuklari komsuya birakmisim bin ricayla esim de Çorum a gitti toplantıya yapin bir daha gelemem dedim

Bugün disciye gitrim dolgu yapildi gribim birde kasin zorla yaoti bana gribin gececek diye zaten cocuklari komsuya birakmisim bin ricayla esim de Çorum a gitti toplantıya yapin bir daha gelemem dedim
Geçmiş olsun canım. Benim eşim de izin aldı ailesinin yanına gitti cumartesiden beri yok. Oğlumla yalnızız ama keyfimiz yerinde.
Ben de geçen gün dra gittim kan tahlili yaptırdım D vitaminim ve b12 düşük çıktı aslında b12 sınırlar içerisinde ama Dr korkmuyorsan iğne vereyim dedi. Bugün ilk iğnemi yaptırdım. Kıştan çıktık vitamin değerlerimizi kontrol ettirin siz de

Pamukprensinannesi sizin şubeden bir veli vefat etmiş diye duydum çok üzüldüm rahatsızlığı neydi acaba? Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…