- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #50.081
İnşallah olur benım bat hazıran yandı kısmetse temmuzaEvet ben de mayısta doğum yaptım, hamileliğim yaza gelsin istemiyorum ama bekleyecek pek zamanım yok benim artık. O yüzden kısmet artık hangi zamana denk gelirse.
Bende artık olsun ıstıyorm ne güzel gelmiş ikinciler gecmı kaldık nesenın doğum da mayısta oldu sanırım ben cok zorlandım keşkelerle gectı lohusalıgım bir deneme yaptık biz 2 gun önce inşallah olursa martta doğum olur havalar cok ısınmadan 40 falan cıkar lohusalık hafıfler yazında oğlumuda bebegımıde alıp rahat rahat dışarı parka cıkabılırm ama olmazsa ilk denemede seneye martta nısanda falan calışmaya başlarm çunku yaz doğumu birdaha istemıyorm.
Haklısınız benim de evim çok sıcaktı gelen giden de çok olmuştu bayağı bunalmıştım. Ayrıca daha oğlum küçücükken tatile vs gitmiştik iri bir bebek olduğu için herkes büyük çocuk gibi elliyordu içim gidiyordu. Bu sefer şubatta doğum yaptım hava çok soğuktu ama dışarıya da çıkmadık şimdi hava ısındı kızım da 4 aylık oldu artık ele avuca geliyor rahatlıkla çıkabilirim.Evet ben de mayısta doğum yaptım, hamileliğim yaza gelsin istemiyorum ama bekleyecek pek zamanım yok benim artık. O yüzden kısmet artık hangi zamana denk gelirse.
Boşver canım ya olduğu kadar sıkma canını ama iyi niyetli olunca kazığı yiyorsun o bi gerçek keşke öyle olmasa. Siz ev bakıyordunuz bir ara ne oldu?1 haftadır evde deli gibi temizlik yapıyorum. Eve temizliğe gelen kadın hiçbir şey yapmamış, yarım yamalak sadece görünen yerleri silmiş geçmiş. O kadar sinir oldum ki anlatamam çok iyi niyetli olmamak lazım bunu bir kez daha gördüm. Bu hafta camları silmem lazım ama elim hiç gitmiyor bendeki bu tembellik ne olacak bilmiyorum. Temizliğe başlamak dert benim için bir başlasam arkası geliyor.
Bizimki daha 13 bile olamadı. Hem kilo hem de boy olarak geriden geliyor. Artık alıştım ben belki yemek yemese üzülürdüm ama bünyesi böyle demek ki kilo almıyor. Sağlığı iyi bünyesi kuvvetli olduktan sonra çok takmamak lazım. 4 yaş kontrolü için götürdün mü bilmiyorum ama doktor değerlendirdi ise rahat olsun için.Ya kızlar oğlumu uzun zamandır tartamamıştım bugün tarttım 15.4 kg çıktı internette baktım normal sınırlar arkasında görünüyor ama az geldi bana zaten bir yaşından itibaren hep azdı kilosu ama şimdi güzel yiyor hiç işe yaramamış
Ay hep bu ev yüzünden boşladım zaten temizliği. Nasıl olsa taşınacağız o zaman herşey elden geçecek diye diye evin düzenini kadına bıraktım ama onun da pek umrunda olmamış. Çok pahalı evler turtix, kredi kullanmamız gerekiyor ama ben tutar fazla olsun istemiyorum. Şu anda bıraktık zaten aramayı da, en kötü ihtimalle bir park yatak alırım ikinci çocuk olursa oturma odasında yatar diyorum, gelen giden de kabul etmem ev sıkışık diyeBoşver canım ya olduğu kadar sıkma canını ama iyi niyetli olunca kazığı yiyorsun o bi gerçek keşke öyle olmasa. Siz ev bakıyordunuz bir ara ne oldu?
Biz ev almayacaktık ama benzer durumu ben de yaşadım o yüzden çok iyi anlıyorum seniAy hep bu ev yüzünden boşladım zaten temizliği. Nasıl olsa taşınacağız o zaman herşey elden geçecek diye diye evin düzenini kadına bıraktım ama onun da pek umrunda olmamış. Çok pahalı evler turtix, kredi kullanmamız gerekiyor ama ben tutar fazla olsun istemiyorum. Şu anda bıraktık zaten aramayı da, en kötü ihtimalle bir park yatak alırım ikinci çocuk olursa oturma odasında yatar diyorum, gelen giden de kabul etmem ev sıkışık diye
Yok canım götürmedim kontrole boyunu da tam olarak bilmiyorum ama son aylarda uzadı gibi geliyor bana eşofmanları kısaldı çünkü. Bu çocuğun kilo meselesi çok yordu beni şimdi kızımdan endişeleniyorum. Şimdilik en yüksek persentil değerinde ağbisi gibi ama ek gıdaya geçince onun gibi olacak diye korkuyorum. Dr yoğurt vermeye başla dedi tadımlık olarak, dün ilk defa verdik çok hoşlanmadı bakalım devamı nasıl gelecekBizimki daha 13 bile olamadı. Hem kilo hem de boy olarak geriden geliyor. Artık alıştım ben belki yemek yemese üzülürdüm ama bünyesi böyle demek ki kilo almıyor. Sağlığı iyi bünyesi kuvvetli olduktan sonra çok takmamak lazım. 4 yaş kontrolü için götürdün mü bilmiyorum ama doktor değerlendirdi ise rahat olsun için.
Her defasında biz de eşimle aynı şeyi konuşuyoruz, manzara olarak hiçbir özelliği yok gerçekten. Ev kalitesine bakıyoruz o da pek iyi sayılmaz, biraz iyi dediklerimiz en az 750 bin lira. Nasıl memur kenti anlamadım ben. Ucuz semtler var aslında ama oralara da uyum sağlayamam ben, bir de çocuk olunca insan çevreye önem veriyor. Burda bile parka gidince abuk sabuk insanlara denk geliyorum.Biz ev almayacaktık ama benzer durumu ben de yaşadım o yüzden çok iyi anlıyorum seni
Hakikaten ev fiyatlari uçmuş hayır kim alıyor anlamıyorum. Bir de istanbul'da deniz var manzara var vs ankara bozkır ne o kadar para ediyor anlamıyorum.
Efe'nin odası küçük mü bir süre kendi odanda yatırırsın sonra da ağbisiyle aynı odayı paylaşır
Bizimki de doğru düzgün durmadı zaten kontrolde tam bir çılgın doktorun yanında. Ben artık çok takmıyorum ama böyle bayramlarda filan insanlar birşey söyleyince uyuz oluyorum, bir de endokrin takibinde olduğunu çok az kişi biliyor şimdi paylaşınca soruların ardı arkası kesilmeyecek. Bana çekmiş minyon deyip geçiyorum.Yok canım götürmedim kontrole boyunu da tam olarak bilmiyorum ama son aylarda uzadı gibi geliyor bana eşofmanları kısaldı çünkü. Bu çocuğun kilo meselesi çok yordu beni şimdi kızımdan endişeleniyorum. Şimdilik en yüksek persentil değerinde ağbisi gibi ama ek gıdaya geçince onun gibi olacak diye korkuyorum. Dr yoğurt vermeye başla dedi tadımlık olarak, dün ilk defa verdik çok hoşlanmadı bakalım devamı nasıl gelecek
Mehmet okula başladığında çok kıl olur eminim oyuncaklarına karşı çok titiz, kardeşi kitaplarına dokunduğunda kıyameti koparır bakalım daha neler göreceğizHer defasında biz de eşimle aynı şeyi konuşuyoruz, manzara olarak hiçbir özelliği yok gerçekten. Ev kalitesine bakıyoruz o da pek iyi sayılmaz, biraz iyi dediklerimiz en az 750 bin lira. Nasıl memur kenti anlamadım ben. Ucuz semtler var aslında ama oralara da uyum sağlayamam ben, bir de çocuk olunca insan çevreye önem veriyor. Burda bile parka gidince abuk sabuk insanlara denk geliyorum.
Efe'nin odası mevcut haliyle bir yatak daha kaldırmaz ancak düzenleme yapmak gerekir. Aralarındaki yaş farkı Allah nasip ederse 5 olacak, ilk 1 yıl pek uyku düzenleri olmuyor o yüzden Efe'nin yanında yatmasını istemiyorum çünkü Efe uykusunu alamazsa inanılmaz huysuz oluyor. Sonra da ilkokula başlayacak birinin kitapları diğerinin oyuncakları aynı odada zor olur. Çocuklar arasında fazla yaş farkı olmasa birlikte aynı odayı paylaşmaları en güzeli ama kaçırdım sanırım o treni.
Üff sorma ya bana da sürekli akıl veriyorlar yok kahvaltıda yumurta verecekmişim yok bilmem ne sanki çocuk yumurta yiyor da ben esirgiyorum. Çocukları güzel yiyen annelerin o üstten bakışlarını hissediyorum açık açık söylemeseler de "ben olsam yedirirdim sen beceremiyorsun"u hissettiriyorlar. Bazen çok sinirleniyorum içimden onlara da iştahsız çocuk diliyorum kötü birşey ama napıyımBizimki de doğru düzgün durmadı zaten kontrolde tam bir çılgın doktorun yanında. Ben artık çok takmıyorum ama böyle bayramlarda filan insanlar birşey söyleyince uyuz oluyorum, bir de endokrin takibinde olduğunu çok az kişi biliyor şimdi paylaşınca soruların ardı arkası kesilmeyecek. Bana çekmiş minyon deyip geçiyorum.
Ay turtix kız ne kadarlık oldu, 4.ayda başlamıştık sanki o kadar oldu mu? İlk zaten sevmiyorlar zamanla alışır merak etme. Böyle ek gıda filan o kadar uzak geliyor ki bana, aynı şeylere yeniden başlamak gözümü korkutuyor.
Biz de sırf aileler ayda yılda bir gelince rahat etsin diye büyük ev istiyoruz, eşime söyledim oturma odasını çocuk odası yaparız gerekirse dedim o da ailesi gelince nerde yatacak diye pek sıcak bakmadı. Valla 5 yıldızlı otelde konaklasalar masraf daha az, bir de şu kampanyalar filan oluyor ya fırsat sitelerinde onlardan da aldık mı tamamMehmet okula başladığında çok kıl olur eminim oyuncaklarına karşı çok titiz, kardeşi kitaplarına dokunduğunda kıyameti koparır bakalım daha neler göreceğizayrı oda da yapamam eşimin kıymetli ailesi gelince yatacak yer bulamaz neyse şimdiden bir de onu düşünmek istemiyorum
Ay inşallah öyle olur bazen herşeyi unuttum gibi hissediyorum ama bu sefer laf söyleyen olursa ilk defa çocuk büyütmüyorum diye ağızlarını kapatırım diye düşünüyorum. Bakım kısmı değil ama 2 çocukla hayat biraz gözümü korkutuyor.Üff sorma ya bana da sürekli akıl veriyorlar yok kahvaltıda yumurta verecekmişim yok bilmem ne sanki çocuk yumurta yiyor da ben esirgiyorum. Çocukları güzel yiyen annelerin o üstten bakışlarını hissediyorum açık açık söylemeseler de "ben olsam yedirirdim sen beceremiyorsun"u hissettiriyorlar. Bazen çok sinirleniyorum içimden onlara da iştahsız çocuk diliyorum kötü birşey ama napıyım
Kızım 4 ayını doldurdu Mehmet'te 6 ayı beklemiştim bu sefer dr da önerince bir de böyle deneyeyim dedim. Ilk çocukta kolay hallettiğin bir meselede ikinci çocukta sorun etmiyorsun mesela ben çok şükür oğlumda süt sıkıntısı yaşamamıştım bunda da hiç endişelenmedim ama ek gıda öyle değil ondan fena tırsıyorum
Bu arada eli hep ağzında sinirli vs dra söyledim baktı dişler geliyormuş
Canım sakın kendini öyle şartlandırma, ben Mehmet'ten sonra ikinciyi düşündüğüm ilk ay hamile kaldım gerçi düştü ama dört kez hamile kalmış bir insan olarak söylüyorum kafan ne kadar rahat olursa o kadar çabuk oluyor. Ben amaan nasılsa bir tane var bundan sonra ne zaman olursa olsun diyordum hemen olmuştu. En çok Mehmet için stres yapmıştım en uzun ona hamile kalmam sürdü.Selaamm bacilarr 2 aydir ikinci bebis icin calisiyoruz ama olmuyo yaa nerde hata yapiyorm ki ben ikinciler hep zorluyor sanirim takip ettigim topikte ilk olanlar catir catir ilk ay hamile kaldi bnm gibi ikinci isteyenler daha uzun sure 4 5 aydir deneyenler var bat im 10 temmuz ayazdaki hicbir belirti yok bakalim bu bati yenebilecekmiyim yoksa batmi beni yenecek
Bizim bir oturma odamız var orada iki çekyat var ağbisi her ayın bir haftasını bizde geçiriyor ona açıp yatak yaptığımın kumaşı eskidi resmen. Kv bir yer yatağı vermişti atalım dedim eşimle birbirimize girdik geldiklerinde nerede yatacaklatmış çekyatlar var ama cümbürcemaat geldiklerinde yer olmuyorBiz de sırf aileler ayda yılda bir gelince rahat etsin diye büyük ev istiyoruz, eşime söyledim oturma odasını çocuk odası yaparız gerekirse dedim o da ailesi gelince nerde yatacak diye pek sıcak bakmadı. Valla 5 yıldızlı otelde konaklasalar masraf daha az, bir de şu kampanyalar filan oluyor ya fırsat sitelerinde onlardan da aldık mı tamamAklıma çok yattı birden
Daha oncede yazmistim ya hayatim ben de esimde subat mart en gec nisan bebesi olsun istiyoruz mayis bizi cok sıkmış ve bunaltmisti oglumda kafanin rahat olmasimi ben ilk defa cocuk yapicakmis gibi her iliski sonrasi heyecandan geberiyorm vucudumu dinliyorumCanım sakın kendini öyle şartlandırma, ben Mehmet'ten sonra ikinciyi düşündüğüm ilk ay hamile kaldım gerçi düştü ama dört kez hamile kalmış bir insan olarak söylüyorum kafan ne kadar rahat olursa o kadar çabuk oluyor. Ben amaan nasılsa bir tane var bundan sonra ne zaman olursa olsun diyordum hemen olmuştu. En çok Mehmet için stres yapmıştım en uzun ona hamile kalmam sürdü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?