2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
aaa hosgeldın sen bızım dıger topıktendın dımııı cok sevındımmmm

gozun aydın canımmm bu yolda heğ beraber ılerlıcez

sat ını ve yasını yazarsan lıstemıze ekleyeyım

evet canım aynı topiktendikk.. yine beraberiz inşallah..
sat:7 Ağustos

sizin topiği görünce çok duygulandım hepiniz gebeliğin başındasınız!ALLAH bu döneminizi en güzel ve sağlıklı bir şekilde geçirmenizi nasip etsin.ben ekim annelerindenim artık doğuma günler kaldı ve çok heyecanlıyım bana dua edin canlarım hamilelerin duası kabul olurmuş.inşallah ikinci kızım geliyor.çok heyecanlıyım....

Merhaba bende Mayıs annesi olucam kısmete sat 5agustos yasım 27 ikinci bebeğin geliyor..Rabbim hepimize sağlıklı sıhhati bir sekilde bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin insallahh

aaa o zaman gec dollenme tabihem dongun kisaymis cok normal kesenin kucuk olmasi
hic dusunme bence canim hersey yolunda

Masallah bir suru anne adayimiz oluyor topikte zamanla bazilarimiz buraya yaziyoruz ama ya bebislerimiz surpriz yapip nisanda gelirlerse

hayırlı olsun bebekleriniz
bende geçen sene bu zamanlar sizlerle aynı duyguyu yaşıyordum 2012 mayıs annesiyim kızım 4 aylık oldu
hamileleik zamanlarımı cok özlüyorum cok özel zamanlar bunlar kızlar
rabbim bebeklerinize kavuşmayı nasip etsin sizin topiği görünce duygulandım bir an yazmak istedim
bu uzun maratonu en güzel şekilde bitirmeniz dileğiyle...

Yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz..Hep birlikte güzel ve sorunsuz bir hamilelik süreci geçiricez inşallah

Az bi vakit kalmış canım doğuma...hayırlı doğumlar diliyorum..inşallah sağlıcakla alıcaksın bebişini kucağına

Masallah bir suru anne adayimiz oluyor topikte zamanla bazilarimiz buraya yaziyoruz ama ya bebislerimiz surpriz yapip nisanda gelirlerse

Olmaz demeyin kızlar ....Geçen yıl 2012 Mart annesi olucaktım SATa göre muhtemel doğum tarihi 18 mart USGye göre 9 mart çıkıyodu 7 şubat öğlen 12:39 da oğluşum dünyaya geldi...canım oğlum ilk gördüğümde bu nasıl büyüyecek demiştim şimdi maşallahı var iki gün sonra 7. ayımıza giricez....

Bende geçen yıl bu zamanlar aynı duygular içersindeydim gerçektende çok özel vede güzel zamanlar sıkıntılar yaşansada ağrılar sızılar olsada umrunda olmuyor insanın helede o göbüş fırlayınca dışarı doğru deymeyin keyfimize bir kadının kilo aldım göbüşüm çıktı diye sevinebileceği en özel zamanlar doya doya keyfini çıkara çıkara geçirmek gerek...hayırlısıyla yine aynı heyecanları yaşicaz sırasıyla burda hepbirlikte kızlar

benden de ısteyecekmıs tahlıl son gıttıgımde bırdahaınde tahlıl verıcem demıstı bakalım

guzel haberlerını beklıyoruz kacta gıdıceksın

oofff bende de hic bir belirti yok.sadece aşırı dercede duygusallık var ki bu benim kişilik yapım :))))

heheheh bende zaten tatlıyı cok severım yemege devam edıyorum herkez erkek dıyo:)dıyorum ben zaten yerım tatlı hamılelıkle pek alakası yok

Merhaba bende Mayıs annesi olucam kısmete sat 5agustos yasım 27 ikinci bebeğin geliyor..Rabbim hepimize sağlıklı sıhhati bir sekilde bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin insallahh

hosgeldın cnm gozun aydın rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ınsallah

gebelık takvımın yok tahmını dogum tarıhınıde yazabılırmısın ekleyeyım senide

benden de ısteyecekmıs tahlıl son gıttıgımde bırdahaınde tahlıl verıcem demıstı bakalım

guzel haberlerını beklıyoruz kacta gıdıceksın
sizin saate gore 1 de gidicem
bakalim ben neler duyucam bugun paylasirim dediklerini
belki uygulama farki olur ordaki doktorlardan ama bilgi olsun diye neler diyorsa anlatirim

heheheh bende zaten tatlıyı cok severım yemege devam edıyorum herkez erkek dıyo:)dıyorum ben zaten yerım tatlı hamılelıkle pek alakası yok

ben de tatli delisiyim aslinda nilaycim
cilgin gibi yerim
ama su an bakamiyorum midem kotu oluyor
cikolatali kek bile kokuyor bana
tatli yok yani gunlerdir hayatimda
ben de birsey duydum bat gunu beta hcg baya yuksek cikarsa kiz olabilirmis
senin de cok yuksekti adte gunu benim de
normalde genelde 100lu deger cikiyor insanlarin o gunlerde
hic onemli degil ya kismet

evet cnm mutlaka anlat ne dıyorsa en az senın kadar heyecanlıyım wallahı

Oyyy ben gece kalkıp kalkıp tatlı yemeye basladım allah sonumu hayr etsın kıloda aldım sanırım her cesıt tatlı ne olursa goturuyorum

Hayırlısı canım ya tek saglıklı olsun yeter

ben otomatikmen beyne sinyal gonderiorum belki tatli yok diye bilmiyorum aman dikkat et erken zamanda baslar kilolar ben boyle devam edersem iyi olur zaten su an fazlaliklar cok bir de hamilelik kilolari ooo top gibi olurum ama hic sorun degil bebis saglikla dunyaya gelsin sonra sporumu yapar bir sekilde veririm ben azimliyim

oyy ne guel cnm yaa ben baya abarttım hamıslıkten once verdıklerımı kısa zamanda alıcagımı dusunuyorum bakalım

Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Günlük uyku süresi 7 - 8 saat ile sınırlandırılmalıdır.

Sık sık, azar azar beslenilmeli ve asla öğün atlanmamalıdır.

Kahvaltı ve akşam yemeği mümkün olduğu kadar erken saatlerde bitirilmelidir.

Yemekler çok yavaş yenilmeli, ağızda lokmalar iyice çiğnenmelidir.

Besin çeşitliliğine önem verilmeli, tek tip beslenmekten kaçınmalıdır.

Yiyecekler kızartma, kavurma işlemleri yerine; haşlama, ızgara yapma, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlanmalıdır.

Süt ve süt ürünlerinde yarım yağlı hatta yağsız (light) olanlar tercih edilmelidir.

Etlerin görünen yağları, tavuk ve hindinin derisi ayrılmalıdır.

Aşırı kilo alımını önlemek için şekerli, unlu, yağlı besinler az tüketilmelidir.

Yapay tatlandırıcılardan uzak durulmalıdır.

Tansiyon yüksekliği olası sorunlardandır. Böylesi bir durumda turşu gibi fazla tuz içeren salamura besinlerden, sofrada ayrıca tuz kullanımından kaçınılmalıdır.

Yemekle birlikte çay, kahve, gazlı içecek içilmesi kansızlığa sebebiyet vereceği için öğünlerden yarım saat önce veya sonra tercih edilmeli, çok az tüketilmelidir.

Haftada 2 kere balık tüketilmelidir.

Günlük posa (lif) alımı artırılmalıdır. Posalı besinler:

Kurubaklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, kuru barbunya, soya fasulyesi)

Tam tahıllar (esmer ekmek, bulgur, kepekli pirinç / makarna / erişte / un)

Taze sebze ve meyveler (kabuklu yenilebilenleri soymadan)

Sebze, meyve ve kurubaklagiller tarla ve bahçelerde ilaçlanmaktadır. Böcek öldürücü bu ilaçlar ana rahmindeki yavruya da zarar verebilir. O nedenle çok iyi yıkanmalıdır.

Günde 3 lt civarında sıvı alınmalıdır.

Mümkün olduğu zamanlarda günde 20 dakika kadar direkt olarak güneş ışığından yararlanılmalıdır.

Bitki çayları ve kahveden uzak durulmalıdır.

Alkol alınmamalı, sigara içilmemelidir.

Gebenin kilo fazlalığı olsun olmasın düzenli olarak egzersiz yapması önerilir.

Gebeliğin 2. yarısında (yaklaşık 20. haftada) şeker yükleme testi yaptırılması ve tansiyon takibi önerilmektedir.

tesekurler paylasim icin canim

sadece light sut konusunda sasirdim yagi azaltilinca kalsiyum miktarini azaltiyor diye biliyorum o yuzden normal oranda yag icermesinin iyi oldugunu biliyordum
ben 3.5 yag iceren iciyorum genelde

Herkese mrb benim sat 06 agustos adet olmam gereken gün 2 eylüldü ve bugun 3 günlük geçikmem var akıntım ve agrımda devam ediyor kasıklarım bazen cok fazla agrıyor sizdede agrı varmı adet olcagım günde yaptrdıgım beta hcg sonucum 166 sizde normalmi sizin kaçtı ve bebegımın kesesını kacıncı haftada görebilirim tecrubelerınızı paylasırsanız sevınırım allah hepimizde saglıklı bebeişler nasip eder inş hepinizi öpyürum benide listeye eklerseniz sevinirm esra yaş 21 ilk gebeliğim sat 6 agustos :))))))))))))

tebrik ederim
degerin cok iyi
saglikli bir hamilelik dilerim
benim adet gunu 254tu biraz yuksek cikti ama erken yumurtlamisim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…