- 9 Kasım 2010
- 8.410
- 32
- 358
- Konu Sahibi snowflakeN
-
Güzel anne adayları hepinize günaydııın ... Çok güzel bir gün olsun
Birşey soracağım ben stresden hiç doğru dürüst uyuyamıyorum, bebeğime birşey olacak endişesi sürekli içimde beni kemirip duruyor.
Aranızda var mı benim hissettiklerimi hisseden?
yazdım aslında ama esra yaş 21 ilk bebegim sat 06 agustos
tum o anları yasadım sankı cok sukur yaa bu gunlerı yasıyoruz
Malum bende bayadır var o bulantılar havuç iyi geliyor bana sabah kalkar kalkmaz bir tane havuç yiyorum günün diğer saatlerindede bulantım olursa hem alıyorum elime bi tane kemiriyorum dene istersen canm
teşekkürler canm inşallah güzel haberlerle dönücem
Olumlu düşünmeye çalış canım pozitif ol .... bak bir kaç hafta sonra USG de bebişinlerimizin hareketlerini görücez ben geçen yıl 9. haftada görmüştüm minnak eller ve bacaklar pokemon gibi sallıyodusonra cinsiyet telaşı sarıcak gelip burda paylaşıcaz koşa koşa....sonra göbüşler çıkmaya başlicak leblebi yutmuş solucan gibi olcaz ama bu bizi inanılmaz mutlu edicek çekip çekip fotolarımızı koyucaz...mini mini alışverişler yapıcaz hergünümüzü bebek mağazalarında geçirmeye çalışıcaz tekmeler yicez kıpır kıpır hareket edicek o küçük insanlar içimizde gece uyurken zıplatıcaklar bizi yatakta tekmelerle hastane çantası telaşı başlicak ...sonra bi bakmışız minicikler kucağımızda hemen buraya girip doğum hikayelerimizi paylaşıcaz
o da bebegin rahme tutunmasini saglayan bir ilac
burda onu ve iste benim baslayacagim utrogestani veriyorlar
cok yasadim canim
cok gergin oldugum anlar oldu
ama bana hep stres yapma stres bebege zarar verir asil
hamileligini yasa dediler hep
ben de sirkelendim ve rahatladim
evet icimizde can var ve ne oluyor goremiyoruz sadece orda oldugunu biliyoruz
ama onun bizim iyi dusunmemize huzurlu olmamiza ihtiyaci var, doktorum ozellikle tembih etti dun endise yok diye
amerda hamilelik ilk aylarda fazla miktarda a vitamini almak zararliymis
o yuzden havucu cok abartmasan daha iyi olur sen daha iyi bilirsin gercibelki asiri miktarda zararlidir
deneyeyim ben decanim sadece meyve istiyor sanki sadece meyve iyi gelecekmis gibi ama simdi birseyler yemem lazim
kese gorunur cnm sende bnm gibisinGÜNAYDIN KIZLARUyku tutmadı bugün dr.kontrolüm var inşallah bu sefer net bi şekilde gözükür minnak kesemiz.....
hadi gozun aydinbenim mide bulantim basliyor kizlar
sabah bir kotu olur gibi oldum
simdi birsey yemem lazim ama yiycek gibi hissetmiyorum kendimi
barnak kaldiriyorum bennnnGüzel anne adayları hepinize günaydııın ... Çok güzel bir gün olsun
Birşey soracağım ben stresden hiç doğru dürüst uyuyamıyorum, bebeğime birşey olacak endişesi sürekli içimde beni kemirip duruyor.
Aranızda var mı benim hissettiklerimi hisseden?
hayırlı olsun canımtuzlu seyler ye canım ınsallah cok uzun surmez benımde goguslrın zonkluyor 2 gecedır gogus agrısına uyanıyorum
gunaydın canımm
olmazmıı hamıle kaldıgımı ogrendıgımden berı uyku duzenım bozuldu mesela dun gece uyuyamadım 2 de yattım sabah 7 de kalktım bı tuhaflastım
Doğru söylüyorsun canım benim :)
Daha önce geçen sene bu zamanlarda bir düşüğüm oldu. Sanıyorum daha önce yaşadıklarımı yeniden yaşamaktan korkuyorum; ama bu sefer daha kötü ortada birşey yokken kendimi ve bebeğimi strese sokuyorum. Hep birlikte moral verelim birbirimize. Herşey öyle güzel olacak ki:) Şu dünyada en sevdiklerimiz yaklaşık 9 ay sonunda kucağımızda olacaklar...
kese gorunur cnm sende bnm gibisin
hadi gozun aydinbnm de aksamlari az bulanma oluyor ama hic istahim yok gun boyu birsey yemiyorum yaaa
barnak kaldiriyorum bennnngeceleri yok uyukum bilyiorum dusunmemem lazim ama eimde degil iste persembeyi iple cekiyorum Allhim hepimizin yardimcisi olsun
bnmkiler da hala aciyorrrrrr
Demek ki yalnız değilmişim :) Sağolun kızlar gerçekten bunu bilmek bile insanı rahatlatıyor:)))
cok damarlandı harıta gıbı oldum gece uykumdan uyanıyorum saga sla donemıyorum acısına aman bebegım saglıklı olsun da yetekı goguslerım acısın
benim gogusler normalde yumurtlama sonrasi catliycak gibi agrirdi
simdi o ozaman basladi hamilelikle beraber kopcak gibi agriyor:)
ama cook hosuma gidiyor bu durum
inanilmaz da buyudu bu da cok iyi :)) bu aci ara ara kesilse de hep devam ediyormus sordum hamilelere
Demek ki yalnız değilmişim :) Sağolun kızlar gerçekten bunu bilmek bile insanı rahatlatıyor:)))
AMINNNNNNNNNNNN
Hadi gozunaydin cnmm bnmm ins haftayada hayirtli haberle gelll
maşallah bebişine cnm haftaya da bole guzel haberlerle gelırsın ınsallah
Trofoblast hücreleri (bebeği beslemekten sorumlu hücreler) rahim içine yerleşme esnasında rahim duvarının derinliklerine kadar inerek resimde görülen villus adı verilen parmaksı çıkıntıları oluştururlar. Bu çıkıntıların arasında bebeğe ait kan dolaşımı, villuslar arasındaki alanda ise size ait dolaşım sistemi vardır ve bu iki dolaşım sistemi birbirine direkt temas etmez. Sizin dolaşım sisteminizde bulunan bağışıklık sistemi hücreleri bebeğe ait hücrelerle direkt olarak karşılaşsaydı, kendilerine yalnızca %50 benzeyen bu hücreleri yabancı olarak algılayacak ve bu hücreleri tahrip etmeye çalışacaktı. Nitekim organ nakillerinin tam olarak başarılı olamamasının en önemli nedenlerinden biri nakil edilen organın organı alan beden tarafından yabancı olduğunun anlaşılmasıyla reddedilmesi ve vücuttan atılmaya çalışılmasıdır. Kendi içinde yabancı bir dokunun büyümesine istisnai olarak yalnızca gebelik durumunda izin veren bu düzenek doğanın mucizelerinden biridir. Resimde bebeğin sağında baş kısmından en ucuna kadar gördüğünüz kıvrımlı yapı nöral tüp adı verilen tüp şeklindeki bir boşluk ve bu boşluktan beyin ve omurilik dokusu gelişecek. Bebeğiniz bu haftalarda arka kısmı ön kısmına göre daha hızlı geliştiğinden, adeta ters bir C şeklini almış durumda. Kalp, damarlara kanı pompalayarak dokuların kanl ihtiyacını sağlamaya hızla devam ediyor. ÖNERİ İlk başta anlatıldığı gibi özellikle bu haftadan itibaren ortaya çıkan hormonal değişimler sizde duygusal dalgalanmalara neden olabilir. Genellikle 6-10. haftalar arasında kendini göstermeye başlayan bu durum çoğu zaman kendini daha iyi hissetme şeklinde ortaya çıksa da bazen olumsuz duyguların yaşanmasına neden olabilir. Kendinizi (veya baba adayları için: eşinizi) artık tanıyamadığınızı düşünebilirsiniz. Olumsuz duyguların temelinde saptırılmış düşünceler vardır, zira her duygunun atası bir düşüncedir. İyi bir anne adayı ve anne olabilecek miyim?, Bebeğim sağlıklı doğacak mı?, Maddi durumumuz çocuğumuzu büyütmeye elverişli mi?, Güzelliğim ve çekiciliğim bozulacak mı? şeklindeki soruları anne adaylarının hepsi kendilerine defalarca sorar. Ruhsal dalgalanmaları olumsuz yaşayan anne adayları bu sorulara olumsuz yanıt verenler veya bu soruları yanıtlayamayanlardır. Bu tür zor sorular çoğumuzu aşacak sorulardır. Aslında bu soruların hepsinin tek bir yanıtı vardır: Bilmiyorum!
İnsanın doğru soru sorması ve doğru hayali kurması son derece önemlidir. Kullandığımız kelimeler, sorduğumuz sorular, kurduğumuz cümleler bilinçaltımızı yönlendirir. Bilinçaltı son derece büyük bir güçtür ve kolaylıkla yönlendirilebilir... Sizce "eğer yemek yemezsen büyümezsin" cümlesi mi yoksa "eğer uzun boylu ve bizim gibi zeki olmak istiyorsan yemek yemelisin" cümlesi mi çocuğumuzu daha iyi teşvik eder? "Kendimi kötü hissediyorum!" bir cümledir ve cevabı yoktur, bu nedenle çözümü de yoktur, durum devam eder... Kendimi neden kötü hissediyorum? ise bir sorudur ve siz bu soruyu sorduğunuzda cevabı gelecektir. deneyin:) Elbette olumsuz duygusal dalgalanmaların hepsiyle kendi başınıza başa çıkamayabilirsiniz. Bu durumda profesyonel yardım almaktan çekinmemelisiniz. Profesyonel yardım sizin göremediklerinizi size göstermekten başka bir şey değildir. Sesimizi teypten veya videodan dinlediğimizde ne kadar değişik gelir değil mi? Gerçek sesimizi konuşurken asla duyamayız, gerçek sesimiz bize dinletilendir. |
tesekkur ederım canım inşallahh..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?