2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
BİR ÇOCUKTAN ANNE BABALARA ÖĞÜTLER

Kevin Hickey henüz 15 yaşında bir çocuk ve Londra’daki “Guy's Hospital”ın çocuk psikiyatrisi servisinde yatıyor. Yapılan zeka ve kültür testleri Kevin'in aslında son derece aklı başında bir çocuk olduğunu ortaya koyuyor. Doktorları ise Kevin’in ebeveynlerinin kendisini eğitememeleri sonucu bunalım geçirerek hastaneye düştüğünü belirtiyorlar.

Kevin bir gün hasta yatağında kağıdı kalemi eline aldı. Bulunduğu durumu düşünerek yetişkinlere ve tüm eğiticilere hitaben 13 altın öğüt yazdı. Küçük Kevin'in yazdığı bu öğütler şimdi İngiltere'de tüm psikolog, pisikiyatrist, anne-baba ve öğretmenlerin bir numaralı rehberi.

İşte, bir çocuğun ibret alınması gereken ve asla unutulmamasını tavsiye ettiği kurallar:
- Beni şımartmayın, aslında her istediğim şeyi elde edemeyeceğimi biliyorum, sadece sizi deniyorum.
- Bana karşı kararlı davranmaktan çekinmeyin, bunu tercih ederim. Bu, benim kendimi daha güvende hissetmemi sağlar.
- Benim yanlışlarımı benimle uygun bir dille konuşarak kötü huylar edinmemi engelleyin. Bunların erkenden ortaya çıkarılmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.
- Benim yanlışlarımı başkalarının önünde söylemeyin, benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım.
- Sizden nefret ettiğimi söylediğimde üzülmeyin. Aslında sizden değil, doğru davranışları öğrenemeyeceğimi düşünerek kendimden nefret ediyorum.
- Herhangi bir olayın sonucunda beni kurtarmayın. Zor işlerden kaçmama fırsat vermeyin. Aslında bana acı vereceğini düşündüğünüz bu yollarla öğrenirim.
- Benim küçük hastalıklarımı büyütmeyin; bunları yenecek güçteyim.
- Düşüncesizce yerine getiremeyeceğiniz şeyleri yapacağınıza söz vermeyin. Bu sözler yerine getirilmediğinde çok kırıldığımı unutmayın.
- Kendimi istediğim kadar iyi anlatamadığımı unutmayın; bunun için ara sıra yanlışlarım olabilir.
- Dürüstlüğümü fazla zorlamayın; kolayca korkup yalan söyleyebilirim.
- Tutarsız olmayın. Bu, benim kafamı iyice karıştırır ve size olan güvenimi sarsar.
- Benden özür dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Bazen içten bir özür beni size çok yakınlaştırabilir.
- Unutmayın ki büyümek için sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım, ama bunu size söylemem gerekmez değil mi?

boşver takma canım...biz bırak şehir dışını farklı ilçeden bile rapor alamıyoruz...

Oyle yapicam turkiye ye gelince alicam istedigimi,yok turkiye ye gelmiyecegim dogum icin maalesef,sukur ki uzaktalar

allah sana sabir versin
is hayatindada kolaylik saglasin

salihlide gidiyorum bende doktora. ama manisa merkezde grand medikal de yasemin hanıma da gidiyorum ara ara. memnnum ondan da ama sürekli gidemem uzak kalıyo.

grand medikal çok güzelmiş dimi hastane olarak, dün arkadaş söyledi. ama yine de salihlide bir doktorunun bulunması lazım. acil durumlar için. be de öyle yaptım. hatta izmirdeki doktorumuzu tamamen bıraktık. akhisardakine devam...

kızlar bugün benim belim va kasıklarım sanki adet olacakmış gibi ağrıyo..üşütmüşümdür diye ayağıma sıcak su torbası koydum bişey olmaz demi...

boşver takma canım...biz bırak şehir dışını farklı ilçeden bile rapor alamıyoruz...

bana da yasak alman dıyordu ama değilmiş 2 kez aldım 2snde de dusuk rıskı var diye yola cıkamadım gerçi başka 2 bayana aldıkları rapor hakkında sorusturma acmış bana acmadıgına göre ınanıyor

Oyle yapicam turkiye ye gelince alicam istedigimi,yok turkiye ye gelmiyecegim dogum icin maalesef,sukur ki uzaktalar
hındıstanda mıydın diyecem de cok uzak orası da :44:nasılsa önce kendı aldıklarını gıydırırsın

dava felan açsan suçlu bulunur o yüzden korkmuştur:)))

tamam canim digeri ferrum fort gibi birsey onceden kullanmisligim var:)) cok etkili birsey degil ama hgb cok dusukse en etkilisi seruma katilani sonra igne
benim 11 di hgb gecen yil demir sayimima bakti o 25 falandi sinira yakindi tam 20 tane igne oldum+3 kilo armagan oldu bana:)) ama simdi 14 mus dogumda cok kan kaybedecegiz lazim bize
merak ettim senin degeri de:))

kızlar bugün benim belim va kasıklarım sanki adet olacakmış gibi ağrıyo..üşütmüşümdür diye ayağıma sıcak su torbası koydum bişey olmaz demi...
bişi olmaz canım adet donemınde olabilirsin ya da sıpa ıcerde bişiler yapıodur rahım genişlio olacak o kadar
annemı böyle durumlarda arıyorum ne pinpirikli çıktın sende ne olacak büyüyo işte bebek diye kızıo bana

allah sana sabir versin
is hayatindada kolaylik saglasin

amin canım da alıştim ben cunku cok zor sartlarda calıstıgımda oldu bu iş yeri bana (memurluk) cerez gibi geliyo

Yok ben göbüşten anlamıyorum benimki de herkese göre aslında kız göbüşü ama öyle değil erkek herkesin yapısına göre göbüş güzel çıkmış maşallah senin bana geçen bi teyze kızım hani bebek nerde diyodu
Aynen ya benm gittiğimde hiçbişi gözükmüyo beyaz beyaz bişiler kadın anlıyordu hayret ettim

aman bosver ya birsey yapamazlar bizim okula ogretmen gelmiyor adam surekli raporlu maasi bile kesilmis astigi icin keyfinden almiyorsun ya herkes keyfine tatile aliyor raporu

aslında tam da adet dönemindeyim...yani hamile olmasam hemen ped koyacam geliyo diye...benim annem de çok kızıyo...aynı cümleleri ben de duyuyorum:))))anneler hep aynı galiba...

Gorumcem bebegin 6 ayliga kadar kiyafetlerini almis uzuleyim mi sevineyim mi bilemedim!ilk kiyafetlerini ben alcaktim ama

ya guzel bır hareket tabıkı ama sende haklısın
ablam yengeme ne alıcagını sordu eksık ne alayım dıyor bıd begendınmı dıye gonlunude alıyor bencede anneyede begendırılmedı
ama oda ıyı nıyetlı canım bu yuzden uzulme ..,
korkudan yiyemedim aylardır..çok da severim maydanozu...çok sağol canım yemeğin yanında yiyeyim azıcık:))))

nar tehlikeli mi ben eksi oldugu icin cok seviyorum
esim bana her gun olmasada 2-3 gunde bir nar ayikliyo 2 tane kasikla oturup yiyorum
ayyyyyyyyy canim cekti

canım nar maydanoz ozellıkle ılk 3 ay cok tuketımı tehlıkelı ben her salata yaptıgımda bır yemek kasııgna yakın kullanoyorum
salatada sevıyorum hakıkı el yapımı doktor rahat ol dedı bu yuzden sende rahat ol

dava felan açsan suçlu bulunur o yüzden korkmuştur:)))
istanbulun en kalabalık ilçesinde calışıyorum iş yogunlugumuz cok fazla bir de denetleme var birçok personel işi savsaklıo öyle olunca da herkese kızdı kimine calışmadıgı için, kimine geç kalıyor diye, kimene işini iyi iyapmıyo diye bana iş konusunda kızamaz biliyor ne kadar iyi oldugumu kızabıleceği tek sey cok ızn kullanıyor olmam biraz da arsızım başedemiyor benımle
gecen de acık acık dedim ben dusuk rıskım oldugu halde rapor almayıp geliyorum buraya, kusura bakmasın kimse ara ara gider mutfakta dınlenırım dedim

güzelim bu yağ karışımı ve miktarları nasıldı? ben kaçırmışım. tekrar yazar mısın?

kızlar ben 4.ayımdayım ve akıntım kesildi 4 ay boyunca beyaz bi akıntım oldu beyaz akıntı erkek bebek olacağına sarı akıntı da kız bebek olacağına işaretmiş böyle bişey yaşayan varmı bebşlerinin cinsiyeti bell,i olanlar daha çok yardımcı olabilirler

aslında tam da adet dönemindeyim...yani hamile olmasam hemen ped koyacam geliyo diye...benim annem de çok kızıyo...aynı cümleleri ben de duyuyorum:))))anneler hep aynı galiba...

gecen dert yanıyorum belım agrıyo diye
demesin mi ben sana hamıleyken evde 2 amcan 2 dayın vardı kıs gunuydu soba kovaları tasıdım tum evın ısını yaptım cogu kez makına bozuldugu için elimde camasır yıkadım sen işi gucu kocaya yaptırıyon bir de belim agrıyo diye geziyon, kendini hastalıga verme kalk ısını gucunu yap yattıkca hastalanırsın dedi
amanın dedim annem haşladı beni :18:

herkezeeee kocamann kocaman sevgi doluuu merhabaaa :)

bugün itibariyle meleğimize canım kızımıza ismini koyduk hayırlısıyla inşallah

ELÇİNNİSA KOYDUK BEBEĞİMİZİN ADINI

RABBİM ADIYLA YAŞATSIN BAHTI HAYIRLI OLSUN HAYIRLI BİR EVLAT OLSUN TEK DUAM

evet arkadaşlar gerçekten bu isim olayı bizide kastı açıkcası ve ben bugün artık rahat nefes aldım sıkılmış bunalmıştım.

eşim koyacaktı bu hakkı ona verdim bizzat ellerimle :) kulaga inanılmaz gelsede

neyse buğlem ismine takmıştı kesin koyacaktı ama nedense içime sinmiyordu birtürlü anlamını araştırdığımızda cennteti müjdeleyen melek anlamındaydı ama yalan yalnıs olabılecegınıde okudum ıyce kafam karıstı ve arapcadakı anlamı putların büyüğü anlamındaymış neyseki hemen vazgeçtik gerçi ben net konuştuğum için eşime kalsa içimde kalacaktı diyor ama varsın içimizde kalsın dedim ilerde pşman olmayalımda diyerek uzun birsüre konuşmamıştık bu konuyu derken elçin ismi girdi hayatımıza hoşuna gitmiş benimde aklımda nisa vardı ikisini birleştirince hoş oldugunu düşündüm ve bunu koyabiliiriz dedim

velhasıl kelam artık MELEĞİMİZE ELÇİN NİSA DİYECEĞİM ÖYLE KONUŞACAGIM ONUNLA

garip gelecek ama babam ve annem çok kötü tepki verdi annem beğenmedi
babam sacma sapan isimler koymayın elçinde neymiş falan kızdı etti konustum eşim öyle istedi napıyım baba dedim ıkıncı telefon görüşmemdede biz böyle istedik babası olarak o aldı bu sorumlulugu kendısı mesul baba lütfen olumsuz birşey söyleyip huzurumuzu bozmayalım dedım onlarda zorda olsa tamam bız napalım bısı dıyemeyız deyıp kapattılar konuyu işin ilginç yanı oğlan tarafı laf eder bizde durum farklıydı babam bıraz hassasdır bu konuda ama sonucta napabilirimki eşimle geçim etmek zorundayım yeterınce eledık isim konusunu aramızda ailelerde karışsın istemedik eşimin ailesi karışmazken benim ailem karıstı dıye sorun olsun istemedim.
artık hertarafta süt liman eşim bilmiyor tabi ailemın olumsuz düşüncesini sakın yansıtmayın dedım tamam dedıler
bizde bugun bunlar yaşandı arkadaşlar
herkez sorunsuz halleder umarım bu konuyu hep gerilim sebebi olan bi durum ama bana göre çok gerksiz kendı aılemde dahıl onun aılesıde bu konuda fıkır vermemelıler dıye dusunuyorum bızım kararımız olmalı öyle değilmi.
sanırım uzattım kusuruma bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…