- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #13.141
canım sıkma canını dıkkat etmıyorum dıye olur elbet bebegımız zaten bızden yeterınce beslenırmıs ama onemlı olan bızım cok daha ıyı olup bebegede ıyıı saglıklı aktarabılmemız ıcın ıyı beslenmemız gerekırmıs yoksa bızım vucudumuz erırmıs oyle düşün..
bende işte elımden geldıgınce etmeye calısıyorum ama oyle saatı saaatınee degıl ıste olunca mumkunde olmuyor ama 3 ogun yıorum ıstee meyva yemeye calısıyorum sut yada yogurt e vıtamınde kullanıyorz kan ılacıda artık rabbıme emanetızz bırde ınanılmaz ıstah var bende cok yeemeye baslaıdmmm allahtan zayıfımda sorun yok
6ay once dogum yapan arkadasın kılo almaktan korkma hepsı gıdıyor dıyor sureklı suan hamıle kaldıgı kılodan daha zayıf
4 ayımdayım ve 45 5 kıloyum alsamda nekadar olucak canım cokta takılmıyorum bebegımızın saglıolması onemlı benım ıcın zaten kılo bebegın saglıklı olacagı anlamınada gelmıyormus doktorumla konustuk ben cok zyaıfım sorun olurmu demıstımm oda olurmu aksıne zayıf gebelerde daha saglıklı oluyor demıstı her ıkı doktorumda
ne güzel hareketlerini hissetmen canım.inşl bizde o günleri görürüz.sabırla ve merakla bekliyoruz o duyguları yaşamayı.sen öyle bir anlatmışssınki hhemen tekmelesede bende hissetsem dedim.kaçıncı haftandasın sen.ben yarın 15.haftama merhaba diyeceğim.
karışacağız tabi canım biz bildiklerimizi paylaşıyoruzki bilmeyenlerde öğrensin diye.çok teşekkür ederim uyarın için.ben sıcak su derken ılık gibi.sabun konusunu bende duymuştum .ama bildiğimiz sabun değilde genital bölge için jeller varya hani blindik bir marka ayrıca :)onun jelini kullanırım hep.bende onunla yıkamayınca nedense rahat edemem.jelde sakıncalımı peki.dr mantar dedi bana.
ne yedin bakımmm
bende yogurt yıyorum canım
arkadaşkar siz hangi süt ve süt ürünlerini yiyorsunuz kalsiyum için
doktorum et ve süt ürünleri ok önemli demişti bende her akşam süt içmeye çalışıyorum yogur yemeye calsııyorum
ne tur yogurt ve sut tercıh edıyorusnuz acabaa
Bebeğinizin göz çevresi ve kirpikleri hızla gelişiyor ama aynada gördüğünüz tek şey depresif şekilde hantal duran vücudunuz
Bebeğiniz
Hızlı büyümeye hazır olun. Gelecek haftalarda bebeğiniz kilosunu iki katına çıkartacak ve daha da uzayacak. Şu an da 11,4cm ve 99 gram, bir avokado boyutunda. Bacakları oldukça gelişmiştir, kafası şimdiye kadar ki en dik haldedir.
Kulaklarında yer alan kemikler sayesinde muhtemelen şu anda sesinizi, eşinizle konuşmalarınızı ve arabada şarkı söylerken sizi duyuyor olabilir. Bu sese alışmaya çalışırken bu arada küçük kasları özellikle arkasındakiler güç kazanıyor biraz daha dik durabilmesi için. Yüz kaslarıda gelişiyor bu erken aşamada şimdilik kaş çatabiliyor ve gözlerini kısabiliyor. Ve gözleri çalışmaya başlıyor az da olsa yanlara doğru bakabiliyor ve ışığa duyarlılaşıyor ama göz kapakları hala kapalı.
Bu haftanın heyecan verici gelişmesi: bebeğinizin yüz kasları yüzünü buruşturmasını sağlayacak kadar gelişmiş durumda. Ancak henüz yüz ifadelerini kontrol edemiyor. Bu gelecek haftalarda değişecek.
Bebeğiniz artık kafasını eskisine göre daha kuvetle tutuyor. Gözleri ve kulakları da olması gereken yerde. 16. hafta itibariyle bebeğinizin saçları da oluşmaya başlıyor. Ama şu anda oluşan saçları gerçek saç rengi değil, hatta doğumdan sonra bile saçlarının rengi değişecektir.
Bu hafta ilk defa bebeğinizin vücudu kafasından daha büyük. Gün geçtikçe vücudu daha orantılı olmakta.Artık bebeğinizin göbek kordonu kendi beline bağlanmış durumda ve besinlerini buradan alıyor.
Canım kılo 45te boy kac ? Ben 10 kılo fazlamla hamıle kaldım
Bıraz gulunbugun ben yerımde yokken tesadufen bırkac kez mudur gelıp benı sormus kızlar mudur senı sordu dedıler arsız arsız gıttım odasına benı sormussunuz mudur bey hayırdır dedım o da ne yapıyorsun nasıl gıdıyor dıye bakmaya gelmıstım dedı (malum su aptal ıstatıslık ısıyle ugrasıom) bende malum hamılelık sık sıkwc ye gıdıyorum benı yerımde bulamazsanız ordayımdır dedım hakettı ama tamam dedı adamcagız sankı ısyerınde nereye gıdeceksem nerede dıye soruyo bırde dedım arkaadasa doguma gıttı deseydınız
ben hamıle kalmadan once 10 kılo verdım:)ıyıkıde vermsıım yıne kılom var normale gore ama en azından daha rahatım:)kılo almak pek umrumda degıl acıkcası rahat hamılelık gecırıyorum:)
6ay once dogum yapan arkadasın kılo almaktan korkma hepsı gıdıyor dıyor sureklı suan hamıle kaldıgı kılodan daha zayıf
Gülsevdam canım
evet çok güzel anlatmışssın dogruları bir bir,
bende dikkat etmeye çalışıyorum
kolayı hayatımdan çıkarttım mesela cok nadır bır ortamda gelırse bı kac yudum belkı ıcıyorum nefsım korlensın dıye yada hıc onceden cok severdım
ekmegı yemek ıcın zorlamıyorum patates cıddı anlmda 2 aydır yemıyorum ılk aylar esım patates sı cok sevdıgı ıcın ona yapıp kacamakla yıorudm bende ama artık hıc yapmıyorum cok haklısn
hamburgere zafım var benımde 2 kez yedım 4 ayda dıkkat etmeye calsııyorum ama ıste arada boyle kacamaklar oluyor malesef
su ıcme konusuda baslarda cok ama cok dıkkat etsemde ıs ortamım yuzunden ve wc ye heryerde gıdememe sıkıntımdan dolayı 2 lıtre ıcemıyorum buna nasıl cozum bulacagım kızlar aksam eve gelıncede yetmıyor hepsıı ssısıp kalıyor ınsan
kılo konusuna gelınce aslında hamılelıkle alacagım kılolar benı mutlu edecek cunkı cok zayfıım ve artık bu durumdan sıkılıyorum
herkezeeee kocamann kocaman sevgi doluuu merhabaaa :)
bugün itibariyle meleğimize canım kızımıza ismini koyduk hayırlısıyla inşallah
ELÇİNNİSA KOYDUK BEBEĞİMİZİN ADINI
RABBİM ADIYLA YAŞATSIN BAHTI HAYIRLI OLSUN HAYIRLI BİR EVLAT OLSUN TEK DUAM
evet arkadaşlar gerçekten bu isim olayı bizide kastı açıkcası ve ben bugün artık rahat nefes aldım sıkılmış bunalmıştım.
eşim koyacaktı bu hakkı ona verdim bizzat ellerimle :) kulaga inanılmaz gelsede
neyse buğlem ismine takmıştı kesin koyacaktı ama nedense içime sinmiyordu birtürlü anlamını araştırdığımızda cennteti müjdeleyen melek anlamındaydı ama yalan yalnıs olabılecegınıde okudum ıyce kafam karıstı ve arapcadakı anlamı putların büyüğü anlamındaymış neyseki hemen vazgeçtik gerçi ben net konuştuğum için eşime kalsa içimde kalacaktı diyor ama varsın içimizde kalsın dedim ilerde pşman olmayalımda diyerek uzun birsüre konuşmamıştık bu konuyu derken elçin ismi girdi hayatımıza hoşuna gitmiş benimde aklımda nisa vardı ikisini birleştirince hoş oldugunu düşündüm ve bunu koyabiliiriz dedim
velhasıl kelam artık MELEĞİMİZE ELÇİN NİSA DİYECEĞİM ÖYLE KONUŞACAGIM ONUNLA
garip gelecek ama babam ve annem çok kötü tepki verdi annem beğenmedi
babam sacma sapan isimler koymayın elçinde neymiş falan kızdı etti konustum eşim öyle istedi napıyım baba dedim ıkıncı telefon görüşmemdede biz böyle istedik babası olarak o aldı bu sorumlulugu kendısı mesul baba lütfen olumsuz birşey söyleyip huzurumuzu bozmayalım dedım onlarda zorda olsa tamam bız napalım bısı dıyemeyız deyıp kapattılar konuyu işin ilginç yanı oğlan tarafı laf eder bizde durum farklıydı babam bıraz hassasdır bu konuda ama sonucta napabilirimki eşimle geçim etmek zorundayım yeterınce eledık isim konusunu aramızda ailelerde karışsın istemedik eşimin ailesi karışmazken benim ailem karıstı dıye sorun olsun istemedim.
artık hertarafta süt liman eşim bilmiyor tabi ailemın olumsuz düşüncesini sakın yansıtmayın dedım tamam dedıler
bizde bugun bunlar yaşandı arkadaşlar
herkez sorunsuz halleder umarım bu konuyu hep gerilim sebebi olan bi durum ama bana göre çok gerksiz kendı aılemde dahıl onun aılesıde bu konuda fıkır vermemelıler dıye dusunuyorum bızım kararımız olmalı öyle değilmi.
sanırım uzattım kusuruma bakmayın
merhaba kızlar dün doktora gittim ama yazamadım uyumaktan.... ıkı testekı karısıklık çözüldü Allaha şükür.. 3lü tarama yapıldı 4lü kesinliği henüz araştırma safhasındaymış türkiye de o yuzden 3lü dedi trozimi21-1/7530 ntd-1/7038 trozimi13/18-1/10000 çıktı yani şimdilik bır sorun yok.. rahimde açılma durmuş ama en ufak zorlama da tekrar açılacağını söyledi gene yatak dedibebeğim çok aşağıdaymış normalinden ama bir sorun olmayacağını sadce bana zorluk olacağını söyledi hatta doğumun daha kolay dedi... bebeğim adet tarihimden de büyük çıktı :) doğum 21 nisan dedi sanırım bu gidişle 2 3 yaşında doğacak benim bambamım:))))) biyolojik yaşı18+2 çıktı ama ben dün 17+0 olmak lazımdı neyse canı saolsun kocakafalımın... haftaya da ayrıntılı usg var benden bu kadar :) O kadar kötü günlerden sonra bu haberler bana ilaç gb geldi..inşallah biyopside temız çıkar bır daha da doğuma kadar doktora gitmicem :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?