2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Sende öyle soranlara bebeğim doğduğunda cıplak mı kalsın de canım
Sanki doğmadan kıyafet alınmıyor bazen bu satıcıların mantığınıda cözemiyorum :44:
Sende göbiş yok ne güzell
Ama siz son 3 ay göbüşünüzü kullanabileceğiniz
Hamile ve yaşlılar için ayrılan tüm mekanlar bu ay itibariyle benim (şişkonun tesellisi benimkiside )

bende henuz kılo almadım.verdıgım 2 kıloyuda almadım.az bı ayva gobek çıktı işte:) ama ben artık yemek ıstıyorum ya şoyle yesem yesem ohh..çok ozledım yemek yemeyı canım çekse yesemsu içemıyorum gunde yarım lıtre anca çok bulanıyorum degılse ne olacak boyle süt içmiyorum sız içiyormusunuz.artık beslenmeye dıkkat etmek gerek eskısı gıbı bulanmıyorum şükür ama bıde tam geceydı ahh.

anladımm vakitten mütevellit işkembeye benzedi

Allah sonumuzu hayır etsin diyorum başkada bişi demiyorum:)haftada 1 kilo alsak son ikiay alsak 8 kilo eder simdiden 5 aldık zaten 13 etti bile anammmmmmm bana bişiler oluyor

sen benım usg goruntume bı yorum yapmadınsayın nub teorıcısıbeklıyorum..

gunaydın.afıyet olsun bı kaç gune kadar toparlarsın ıhlamurda iç çok yumuşatıyo bak.

Şimdi içiyorum canımm saolasınn
Ihlamur, tarçın, zencefil ve limon dörtlüsüyle şifalanacağım inşAllahh
İlk 3 ay geçtiği içinn bir bardak olarak içmem sakınca yaratmaz umarım :26:

anladımm vakitten mütevellit işkembeye benzedi

Yok canım içine antibiyotik olsun diyede sarımsak attımm
Ocağı söndürdüm gibide bi tattım ozamanda dedim
İnan tam benzedii tadıı en azından suyu
Eşimde öyle dedi
5 ve işkembe saatiii
Off offf özledim

bende 5-6 kilo aldım bence cok fazla bu kilo doğuma kdr 20kilo alrm herlde :44:

Sabah bana bi ağlama geldi kızlar cok duygusalm ya sureklı sureklı aglarmı bi insan nasıl ağlıyorm esim seni sevyrm dese ağlıyorm yazsa aglıyorm sarılsam aglıyorm bebekle ılgılı yazılar okusam aglıyorum gecen aksam "aramzda bebek var" dıe bı flm izledim ağladm durdum..Eşim bişe yapsa ağlıyorm herseyı buyutuyorm ama ağladktn snra gecıo anlamadm gıttı ya

Doktora da gıdemedm 16sndaydı randevum hâla gidemedim içim içimi yiyo ve onada aglıyorm bebeğimz bizi özlemş diyorm gormk ıstıyorm dıyrm ama bazı nednlerdn dolayı gıdemedm henuz yarnda gıdemezsem kendımmı parçalıycamm :18::18:

Omega 3 Nedir ?
İnsan vücudunda üretilmeyen fakat daha anne karnından başlayıp, yaşlılık boyunca bile vücudumuzun ihtiyaç duyduğu yağ asitleri türüdür. En fazla soğuk su balıklarında bulunur.

Omega 3 İçeren Besinler
Levrek, sardalya, kılıçbalığı, istiridye, ton balığı, kalkan, uskumru, somon ve hamsi gibi yağlı balıklarda bulunur. Ayrıca keten tohumu yağı, ada çayı yağı, kivi, semiz otu ve perilla bitkisinde bol miktarda, ceviz, fındık, badem, soya fasülyesi, nohut, mısır unu, soya yağı, kanola yağı, patates, lahana, brokoli, mısır, çörek otu yağı ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde az miktarda bulunur.

Balık Yağı Şurubu ve Hapı
Bitkilerde ve balıklardaki omega 3 gibi yağ asitleri pişirme sırasında büyük ölçüde bozulur. Bu nedenle balıklardan elde edilen yağlar rafine edilip tat ve kokusundan arındırılarak şurup şeklinde veya hap şeklinde piyasada bulunmaktadır.

Balık Yağı Özellikle Kimlere Tavsiye Edilir ?
Özellikle hamilelik dönemindeki ve emzirme dönemindeki anneler ile çocuklara balık yağı tavsiye edilir.
Balık Yağının veya Balık Yağı Hapının Faydaları
Anne karnındaki çocuğun nörolojik (beyin) gelişimi ile göz retinası gelişiminde etkilidir.
Hamilelik sonrasında annenin depresyona girme riskini azaltır.
Gebelik zehirlenmesi ve erken doğum riskini önler.
Çocuklarda görülebilecek dikkat eksikliği, hiperaktivite sorunu gibi davranışsal bozuklukları azaltır.
Balık yağı çocuğun genetik yapısının izin verdiği boy, zeka gibi özelliklerin en üst seviyeye çıkabilmesinde faydalıdır.
Erişkinlerin kalp damar hastalıklarından korunmasında etkilidir.
Kan şekeri seviyesinin dengede tutulmasında faydalıdır.
Hem ruh hem de vücut sağlığını korur. Sağlıklı ruh hali, zihin ve hafıza için gereklidir.
Saçları ve saç köklerini besleyerek saçların canlı ve parlak olmasını sağlar.
Peptik ülser, hazımsızlık, mide yanması, bulantı, iştahsızlık, kilo kaybı gibi durumlarda faydalıdır.
Pankreas kanseri hastalarında kilo kaybını önlemede ve kansere bağlı hiperlipidemi artışına karşı koruyucudur.
Akne, sivilce, kuru cilt, ciltte kızarıklık, sedef hastalığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır.

Balık Yağı Zararları ve Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar
Denizdeki veya yetiştirildiği yerdeki kirlilikten dolayı civa, arsenik, kurşun, kalsiyum formları, dioksin, PCB gibi zehirli bileşikler balıkların vücutlarında depolanır. Bu yüzden balık yağı elde edilirken mutlaka rafine edilip saflaştırıldıktan sonra şurup veya hap haline getirilir. Balık yağı şurubu ya da hapı mutlaka eczanelerden veya onaylı yerlerden alınmalıdır.
Aşırı doz balık yağı kullanımı vücutta alerji gibi yan etkilere sebep olabilir. Normal dozdan fazlası için mutlaka doktorunuzun onayını alın.
Balık yağı A ve D vitaminleri bakımından zengindir. Uzun süre veya aşırı doz balık yağı kullanmak bu vitaminlerin karaciğerde birikerek tahribata ve zehirlenmelere neden olabilir.
Aşırı doz ya da çok uzun süre balık yağı kullanımı E vitamini eksikliğine neden olabilir. Bu kayıp E vitamini takviyesi ile giderilmelidir.
E vitamini antioksidan olduğundan, balık yağının oksidasyonuyla meydana gelen ve zararlı olan serbest radikallerin oluşumunu önler.

ehehe bende aynısının et versiyonunu yaptım ama sütsüz yani kremasız aynen sarımsak sıktım içine de

bişey soracam kızlar dün televizyonda beni unutma diye film vardı izleyen oldu ise sonunu bi anlatsın çatladım ben OLcay eski sevgiliisnin evine gidince uyumuşumda

amaannnn hehee brde erkek olursaaa
gozun aydın cnmm

guzel haberlele gel ınsallah

bişey soracam kızlar dün televizyonda beni unutma diye film vardı izleyen oldu ise sonunu bi anlatsın çatladım ben OLcay eski sevgiliisnin evine gidince uyumuşumda

olcay hastaliga yakalanip herseyi unutup vefat ediyor sonunda ,ben filmi izlemistim tv de izlemedim,mert firat icin izlemistim bayiliyorum oyunculuguna(kocam duymasin )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…