- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #13.261
ılk gunden alıstım kayınpeder aradı korkuyorsan geleyım dıye
ee emeklı olana kadar durum boyle mecbur alıscam dedım
sadece dogumdan sonra ılk 40 gun evde tek olmamam gerekıyor ılk haftalar yegenlerın okulu ablamların sureklı gelmesı zor
bakalım ozman ne yapıcam sen anlıyorum canım ama basa gelıp mecbur olunca alısıyorsun kı ben cok odlektım evde tek kalamazdım bekarken
umarım sende alısırsın ama tabıkı esın gecelerı sureklı cagrılmaz
Canım benim ben bir devlet memuru olarak sana çok hak veriyorum, gerçekten büyük haksızlık var ortada bu haksızlığı bir an önce düzeltirler inşallah. Devletin bu konuda ciddi düzenleme yapması lazım. Çünkü biz birey yetiştiriyoruz, ve o bireyin bize en çok ihtiyacı olduğu zaman onu yalnız bırakıp işe geliyoruz.Başka ülkelerde 1 yıl hatta 2 yıla kadar anneler ücretli izin alabiliyor ama biz ancak 3 ay bebeğimizin yanında kalabiliyoruz. Ücretli izni 6 aya çıkarma konusunda çalışma var şu an mecliste komisyonda inşallah özel devlet ayırmaksızın herkes bu haktan yararlanır.ah ah devlet memurları sefa sürüyor, biz özel sektördekiler köle gibi çalışıyoruz (kendi meslektaşlarım için söylüyorum bunu). hiç bir sorumlulukları yok aldıkları para özelin 2 katı. özelde çalışanlar ise işletmenin bütün yükünü taşıyor. haftada 6 gün bazen 7 gün çalışan bile var. bu insanların da çocukları var. buna rağmen hiçbir işe yaramıyorlarmış gibi davranılıyor. 4 ay doğum izni var ama herkes hamileliğnini sonuna kadar çalışmaya dayanabilecek mi bakalım? ben şu an iyiyim ama bebek büyüyünce nasıl olacağını nerden bileyim. diyelim 7. aydan sonra dayanamadım izin aldım. geriye 2 ayım kalıyor. 2 aylık bebeği bırakmak olmaz. yasal olarak 6 ay ücretsiz izin hakkı var. ama ücretsiz izin alırsa geçinemeyecek çok insan var. ne yapsın özelde çalışan çocuk mu doğurmasın?
ah ah devlet memurları sefa sürüyor, biz özel sektördekiler köle gibi çalışıyoruz (kendi meslektaşlarım için söylüyorum bunu). hiç bir sorumlulukları yok aldıkları para özelin 2 katı. özelde çalışanlar ise işletmenin bütün yükünü taşıyor. haftada 6 gün bazen 7 gün çalışan bile var. bu insanların da çocukları var. buna rağmen hiçbir işe yaramıyorlarmış gibi davranılıyor. 4 ay doğum izni var ama herkes hamileliğnini sonuna kadar çalışmaya dayanabilecek mi bakalım? ben şu an iyiyim ama bebek büyüyünce nasıl olacağını nerden bileyim. diyelim 7. aydan sonra dayanamadım izin aldım. geriye 2 ayım kalıyor. 2 aylık bebeği bırakmak olmaz. yasal olarak 6 ay ücretsiz izin hakkı var. ama ücretsiz izin alırsa geçinemeyecek çok insan var. ne yapsın özelde çalışan çocuk mu doğurmasın?
Sabırsızlıkla bekliyorum doğum izninin 6 aya çıkmasını..gerçi 6 ay ama doğumdan önce 3,doğumdan sonra 3 olacakmış,doğumdan sonra daha fazla evde kalmaya ihtiyacımız var..
içiyorum canım birgün elevit birgün multivitamin kullanıyorum ben
canım yaa Allah hepimizin yardımcısı olsun. öyle zor ki. ben çok şanslıyım kayınvalidem bakıcak bebeğime. gözüm arkada kalmayacak ama anne başka. onun için 1 yaşına kadar bebişime bakmak istiyorum kısmetse. biz ev kredisini bebekten sonraya bıraktık canım. kredi her zaman çekilir ama bebek için geç kalmayalım dedik. bebek büyürken krediyi de öderiz bir şekilde dedik bakalım.söylediklerinin hepsine katılıyorum canım..bende özel sektördeyim. ve izine 1ay geç çıkıp doğumdan sonraya eklesem de 3 aylık bebeği bırakıp işe döncem..ücretsiz izin kullanamam çunku benim maaşım direk ev kredisine gidiyor..
memeurlar da raporla 1 yılı tammalıyorlar nerdeyse.. ooh walla ne güzel..
kızlarrrrrrrr bugün ikili testlerimizi yaptırdık ayrıntılı ultrasona da girdik kuzucuk iyi MAŞALLAH herşeyi normal çok şükür normalden 1 hafta ileride gidiyoruz..kan tahlillerinide cuma alıp dr a göstercem bakalım hayırlısı..
AMİN canımm.. ben özele gidiyorum5.ayda tekrar varmış ayrıntılı ultrason sendende istediler mi..maşallah bebişimizebizimde yarın kan tahlilimiz çıkıyor hakkımızda hayırlısı olsun
AMİN canımm.. ben özele gidiyorum5.ayda tekrar varmış ayrıntılı ultrason sendende istediler mi..
anladım canımm...bende özele gidiyorum canım 18-23 testi senin bahsettiğin ben kendi hastanemde yaptırmıycam
istanbulda özel bir doktora gideceğim ayrıntılı ultrason için iki tane arkadaşımın tavsiye ettiği bi doktor var ona gideceğiz kısmetse
Kızlaaarr midem bulanıyoorr
Bu tarçın mı zencefil mi altüst etti benii bide genzim akıyor oda midemi bulandırıyorr
Lavaboya koşmak ne demekmiş anladımm
arkadasım cok zayfıtı balık yagı hapı ıcıyordu kılo almak ıcın
doktorum banada vercektı bu yuzden ıstemedım dun balık yedım her hafta yıcem dıye soz verdım doktora :)
kendıne dıkkat et canım :) oglun sabırsızlık etmesın annesını uzmesın bakım :)
ay bende tek benmı ıcıyorum bı ılacı dıyordum sana nıye vermsıtıdoktor kalca agrısı ıcınmı
hafta ıcı gıdıcem gercı doktora sorucam
su ıcın kendını zorla canım yanımda cam sıse yarım lt var sabah uyanınca ıcıyorum kahvaltı sonrası aksam yemege kadar 1 lt
aksam yemekten sonra yarım lt dısarı cıkınca elımde muhakkak yarım lt su olur ıcerım gelene kadar ..
ure gıbı ıltıhaplanmadan korucak bızı ınsallah su ıcmek
ozel sektor herzaman hakkı ezılen sektor malesef canım ..
canım ben doktora gıttıgmde 15 3 dedı bebek ama ıkılı test ıstıyorsan yaptıralım dedı
gercı bana gore 12.5 dı yavrum yanı gec kalmadın yaptırıcaksan doktor yapar testı
pekbicici ve gökçe okuduğum kadarıyla rahatsızmışsınız en acilinden şifalar diliyorum size
Bizde dün bütün gün ailemle beraber ablamlardaydık güzel bi yemek yediksohbet gırgır şamata derken girmedim topiğe
Biz kuzucuğumla çok çok iyiyiz iiki gündür bebişimin pıt pıtlarını hissediyorumhayatımda herşey yolunda çok şükür
tarçın zencefil miiiii
bende koşucam şimdi lavaboyaaa:18::18::18:
geçmiş olsun cicim
Kızlaaarr midem bulanıyoorr
Bu tarçın mı zencefil mi altüst etti benii bide genzim akıyor oda midemi bulandırıyorr
Lavaboya koşmak ne demekmiş anladımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?