- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #13.941
günaydın kızlar,
korkutmayın beni de ya, şimdi tam içimi rahatlatmaya çabalarken bir de bebeğimin karışması derdi var ayyy daha bunun ateşi,dişi, hastalığı filan. ooo ben şimdiden annemi geçtim :)
kızlar önceden konuşuldu mu bilmiyorum ama ben bebişkoma mektup yazmaya başlamak istiyorum, ilk aylarım zor geçtiinden korkumdan hiç istemedim yazmak ama inşallah o büyüdükçe ben biraz daha rahatlıyorum. güzel bir defter bulup ona yazılar yazcam, neler yaşıyorum, o ne yapıyo? babası, dedeler, anneanne neler yapıo? canım neler çekti filan. aranızda böle şeyler yapacak olan var mı?ya da daha farklı şeyler?
kızlar selammm
bısey sorucam hanı su testlerımızde
mesela rubella ve toxoplazma ıcın
negatıf yada pozıtıf yazıyo ya
negatıf ne demek pozıtıf ne demek
yanı hangısı cıktıgında atlatmıs olup rıskte olmuyoruz ben anlamadım.
Benım hazıran ayında yapılan testlerımde kı ozmn hamıle degıldım.
Rubella pozıtıf. Dıgerlerı negatıf.
Gecen hafta yanı hamıleyken yapılanda rubella negatıf, toxoplazmada negatıf.
Ben anlamadım rubella nıye oyle farklı bılen varmı:26:
Allah korusun annen doğru demiş hem aynı anda kaç tane doğum oluyordur ki
Desperate Housewives'ta öyle birşey oluyordu çocuklar kocaman olunca öğreniyorlar esas kızlarını buluyorlar ama büyüyttüklerine de kıyamadıklarından değiştirmiyorlardı çocukları
ayy neyse kapatalım bu konuyu içimi kasvet bastı sabah sabah
Millete eğlence işte dışarıdan yorum yapmak kolay. Eşim bana hep herkese sıkıntını anlatma sana gaz verirler sen de o gazla ileride pişman olacağın şeyler yapabilirsin der
Tamam kocasınn yaptığı çok kötü birşey ama bir yuva kolay kurulmuyor üstelik kadının karnı burnunda etraflıca düşünüp karar vermek lazım
biliyorum cok oldum ama bizim lıstede yerımızı degstrrmısın sana zatmet :) bu dr. umuz net doğum tarıhımızı eskısı gıbı yaptıda :) yanı satımız 14 agustos ılk hamılelk vede bebışım erkek ısmıde bellı ayaz
günaydın kızlar :) bende okudum yazdıklarınızı bende korkuyordum dogrusunu soylemek grekırse ama bnm gıttıgım özel hastanede bebek anneyle beraber odaya cıkarılıyor vede eger kan almak ıcın yada baska bısey ıcın odadan alınması gerekıyorsa bebegın yakınlardan bırınıde yanında goturuyor hemsıre ... çok rahatladım bu uygulamayı gorunce bı yakınım gecenlerde doğum yaptıda orada rahatladmmm :)
canim bir rubella Ig G var
bir de rubella Ig M var
normalde Ig G pozitif olursa hamile kalmadan once gecirmissin ve su an bagisiklisin, risk yok demek
ama Ig M pozitif olursa su an geciriyorsun demek ve hamilelikte oldugu icin sorun teskil eder.
Toksoplazmada da ayni sekilde negatif ciktiysa sen bu mikrobu almadin demek, o yuzden hamilelik boyunca da kapmamayi diliyoruz.
sen rubellayi onceden gecirmissindir zaten cogu insan cocuklukta geciriyor kizamikcigi ve Ig G pozifitir senin ama yapilan testinde su an var mi diye bakmislardir, yani Ig M ye bakmislardir o da negatif yani olmasi gereken gibihersey yolunda
bana bakma bu kadar ayrintili dusunuyorum ustune cunku cevre baskisi yuzunden kedimle yasadigimdan ve herkesin kediyle hamile olur mu sozlerinden! dolayi ben surekli kontrol altindayim toksoplazma konusunda
ben ilk bebeğime hamileyim neyi nasıl yaparım bilmiyorum tecrübeli olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi.. bebek odası bebek kıyafetleri bebeğe lazım olan tüm ihtiyaçları nezaman alınmaya başlanmalı son ana mı bırakmalıyım yoksa yavaş yavaş almalı mıyım.. peki herşeyini a 'dan z 'ye alırken ne kadar bi harcama yapacağım bilgisi olan var mı acaba :)
Bence bu ısın ozelı devletı yok soyle bırsey soyleyeyım sana yıllar once bır yakınımız devlet hast, dogum yaptı bebek oldu dedıler gostermemısler cenazeyıde vermemısler kadın agırdı 1 haftada kendıne gelmıstı neyse babab da ılgılenmemmıs onlar gomer falan dıye sonra kadın yılesıyor bebegının arkasına dusuyor mezarı bulamyırolar bır arastıyorlar bebek oldub deyıp baska bır aıleye vermısler bulamadılar cocugu olay buyuyecektı kı hastane bır mezar gosterdı karısıklık olmus mezarınız burası dıye kadın hala acaba dıyo ?b
Haklı haberlerde goruyoruz alıp kacıyorlar en son hastanede bır sure gorunup cogu hamıleyle konusup guven kazanmıs yalnız anında yakaladıgı bır kadına sen bıraz uyu bakarım bebege demıs kadın uyuyunca da kacırmıs kesınlıkle ozel hastane ozel oda ıstıyorum ben 24 saat yanımda bırı kalacak cogu devlet hastansı buna ızın vermıyo mayısta dogum yapan arkadasım dogum oncesı sancı yuzunden 1 hafta kalmıs kımseyı yanına almamıslar gunde 1 saat esı gelmıs goruslerde dogun yapmıs gene aynı muhabbet gorus saatlerı demısler hıc ama hıc ıstemıyorum aklıma geldı dene kızcagızın dogumu bır turlu baslamamıs doktoru dıgerıne sabaha kadar olmazsa sezeryana al bekletme demıs dıger mal doktorda ne ugrasacam dıye ılgılenmemıs o arada da doktor ızne cıkıyo 5 gun sonra bır gelıyokı kız hala dogum beklıo sezeyana almıs sonra(
hım sımdı anladım
ya bende bu farkı dra sorucaktım unutmusum
smdı sen toxoplazmadan bahsedınce aklıma geldı
evt dıkkat ettım bende pozıtıf olan ıgg.
Smdı ıgm bakılms oda negatıf.
Toxoplazmayı cogumuz gecırmemısız sanırım
allah korusun yavrularımızı bızı
kedın hala senınle mı turkıyeye gıdınce napıcaksın goturuceknısın
ayy ayrılmak ne zor olur eskıden bnmde kedım vardı cocukken yanı
cok severım
günaydın kızlar,
korkutmayın beni de ya, şimdi tam içimi rahatlatmaya çabalarken bir de bebeğimin karışması derdi var ayyy daha bunun ateşi,dişi, hastalığı filan. ooo ben şimdiden annemi geçtim :)
kızlar önceden konuşuldu mu bilmiyorum ama ben bebişkoma mektup yazmaya başlamak istiyorum, ilk aylarım zor geçtiinden korkumdan hiç istemedim yazmak ama inşallah o büyüdükçe ben biraz daha rahatlıyorum. güzel bir defter bulup ona yazılar yazcam, neler yaşıyorum, o ne yapıyo? babası, dedeler, anneanne neler yapıo? canım neler çekti filan. aranızda böle şeyler yapacak olan var mı?ya da daha farklı şeyler?
Biz de eşimle öyle birşey yapalım diye konuştuk ama daha ikimiz de bir adım atmadık biraz da şu vesveselerin etkisi var sanırım
Eğer yapabilirsem ultrason resimlerini kendi göbek fotoğraflarımı filan da eklemek istiyorum
Olmaz mı cok fıkır gelıyor da bakalım sımdılık ultrason goruntulerını saklıyorum defter aldım bıraz daha buyusun yazmaya baslayacam 4 ayda baslarım gıbıme gelıyor
pekbicici,candy,gökçe hastaymış sanırım,çook geçmiş olsun..aranızda çalışanlar varsa bide işkenceallah yardımcınız olsun..sabah sabah neleri kafanıza takmışsınız kızlar,bebeğin hastanede kaçırılması,yok karışması..rahat olun ya,allahın izniyle hiçbir şey olmayacak ve o bebekleri sağ salim alacaksınız kucaklarınıza...ben ilk doğumumu videoya çekmiştim,hastane çalışanlarından biri,sanırım anasteziyi yapan gençti,sezeryana almadan önce sordu eşinle nasıl tanıştın diye,ben de başladım anlatmaya,çocukluk aşkıydı,9 sene sürdü,sonra ailem razı gelmeyince düştüm peşine kaçtım onla taaaa 1300 km uzaklara..neyse adam film olur bundan dedi,illaki doğumunu çekmek istyorm dedi,git dışarda eşimden telefonunu al gel dedim,geldi çekti ameliyatımı,ben de kendimdeydim,lokal anasteziydi..bebeğin çıkarıldığı anı,ilk ağlaması..hepsini çekti..sonra sesi geldiği anda ona bebeğimi bana göstersene dedim,getirdi oğlumu gösterdi,bide ne göreyim,,,babasının minyatürü..bir güldüm,bir güldüm...bir insan bu kadar benzer babasına..kapkara saçlar,kapkara kaşlar öyle ortadan bitişik..şimdi video hatıra kaldı..oğlum 4 buçuk yaşında,ona gösterdim geçenlerde,,çok hoşuna gitti....
canim bir rubella Ig G var
bir de rubella Ig M var
normalde Ig G pozitif olursa hamile kalmadan once gecirmissin ve su an bagisiklisin, risk yok demek
ama Ig M pozitif olursa su an geciriyorsun demek ve hamilelikte oldugu icin sorun teskil eder.
Toksoplazmada da ayni sekilde negatif ciktiysa sen bu mikrobu almadin demek, o yuzden hamilelik boyunca da kapmamayi diliyoruz.
sen rubellayi onceden gecirmissindir zaten cogu insan cocuklukta geciriyor kizamikcigi ve Ig G pozifitir senin ama yapilan testinde su an var mi diye bakmislardir, yani Ig M ye bakmislardir o da negatif yani olmasi gereken gibihersey yolunda
bana bakma bu kadar ayrintili dusunuyorum ustune cunku cevre baskisi yuzunden kedimle yasadigimdan ve herkesin kediyle hamile olur mu sozlerinden! dolayi ben surekli kontrol altindayim toksoplazma konusunda
ben de o vesveselerden dolayı yazmadım aynen ben de 4 ayda başlarım inşallah yani 3 hafta sonra :):):)
ne güzel anlatmışsınız, inşallah ben de öle konuşa güle yaşarım doğumumu :)
pekbicici,candy,gökçe hastaymış sanırım,çook geçmiş olsun..aranızda çalışanlar varsa bide işkenceallah yardımcınız olsun..sabah sabah neleri kafanıza takmışsınız kızlar,bebeğin hastanede kaçırılması,yok karışması..rahat olun ya,allahın izniyle hiçbir şey olmayacak ve o bebekleri sağ salim alacaksınız kucaklarınıza...ben ilk doğumumu videoya çekmiştim,hastane çalışanlarından biri,sanırım anasteziyi yapan gençti,sezeryana almadan önce sordu eşinle nasıl tanıştın diye,ben de başladım anlatmaya,çocukluk aşkıydı,9 sene sürdü,sonra ailem razı gelmeyince düştüm peşine kaçtım onla taaaa 1300 km uzaklara..neyse adam film olur bundan dedi,illaki doğumunu çekmek istyorm dedi,git dışarda eşimden telefonunu al gel dedim,geldi çekti ameliyatımı,ben de kendimdeydim,lokal anasteziydi..bebeğin çıkarıldığı anı,ilk ağlaması..hepsini çekti..sonra sesi geldiği anda ona bebeğimi bana göstersene dedim,getirdi oğlumu gösterdi,bide ne göreyim,,,babasının minyatürü..bir güldüm,bir güldüm...bir insan bu kadar benzer babasına..kapkara saçlar,kapkara kaşlar öyle ortadan bitişik..şimdi video hatıra kaldı..oğlum 4 buçuk yaşında,ona gösterdim geçenlerde,,çok hoşuna gitti....
kızlar kordon kanı hakkında ne düşünüyorsunuz??
Cnm merhaba, öncelikle sağlıklı bir hamilelik diliyorum. Ben çocukluğumdan beri kedilerle iç içeyim ve yıllardır sokak kedilerini besliyorum buna rağman toksaplazma neatif çıktı. Herkes sesiki sende negatif çıktıysa kimsede yoktur bu virüs. Şu anda evimde 2 tane kedim var aşılı bakımlı kediler dışarıya çıkmıyorlar. Kakalarınıda ya eşim temizliyor ya da ben eldiven takıp temizliyorum. Sen dikkat ettiğin sürece ve kedilerin dışarı çıkmayıp bu virüsü alıp eve taşımadıkları sürece nasıl bulaşabilirki. Sonuçta kediye kediden geçiyor bu virüs, kendi kendilerine üretmiyorlarki. Biz tedbiri elden bırakmayalım ve sevimli dostlarımızdanda vazgeçmeyelim, sen herkesin ne dediğini boşver:) Sevgiler.... :)
günaydın kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?