2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

anaaaam herkese bir bebek.vuduu büyüsü diyolar sanırım. bu ara etrafta o kadar çok var ki, batırıvercen iğneleri. zıplayıp dursunlar:)))

limbo güzel anlatmış. benim bir ilavem olacak, eğer kedinizi sokaktan sahiplendiyseniz büyük ihtimalle toksoplazmaya bağışıktır. ya anne beslerken ya da kendi kendine beslenirken bu hastalığı atlatıyorlar. benim kedilerim genellikle sokaktan geldi. biri evde doğmuş, sahiplendik. biri evimizde doğdu ama anne dışardan gelip besledi uzun zaman. biri yine aynı şekilde anne beslerken terketti, biberonla elimde büyüdü. diğerleri epey sokak hayatı yaşamış kedilerdi. eğer pet shop'tan alındıysa toksoplazma bağışıklığı olmayabiliyor. ancak sağlıksız ortamlarda bulundurulduysa geçirmiş olma ihtimali artıyor. zaten sahiplenilen her hayvan aşılandığından anne adayı için risk oluşturmuyor. sadece bizim için yazmıyorum, inşallah okuyan başka anne adayları da vardır, korkuları bir nebze azalır. hamile kalıp korkudan kedilerini vermeye çalışanlar, hatta anında sokağa bırakanlar var. çok üzücü... aslında toksoplazmanın en çok bulaştığı yol sağlıksız beslenme, ama bulaşmadı mı bulaşmıyor meret. şimdi dikkat halindeyiz

çok teşekkür ederiz canım. aman kimse hasta olmasın. ben de videoya çekilsin istiyorum.senin gibi bana da denk gelsin inşallah. eşim en son doktora gittiğimizde videoya aldı. evde ultrason görüntüsünü oturup oturup izliyoruz.eşimin görüntüleri göstermediği kimse kalmadı:)))

yogurdumu kendım mayaladım ya cok rahatım kızlar:)
bundan sonra inşallah hep kendım yapıcam:) bırazdan eksı elma kesıp ıcıne dogrucam oyle yerım nam nam
canınızı cektırıyımde yogurt yıyın :)

Sonunda AKİM e mail gönderip doktoru şikayet ettim inşallah ilgilenirler.6 haftalıkken kalp atışı yok deyip almak istemişti kendiileri

ne güzel diyorsun ama ya( zaten yoğurdum bitti yiyemiyorum diye bacağım ağrımaya başladı.Dün bizim sütümüzü başkasına vermişler akşama gelecek sütümüz

Valla ikinizinde ağzına sağlık kızlar, ben de o kadar çok duydum ki hamile kalıp kedisini veren, eminim onlarda üzülerek ayrılmışlardır ama bu konuda bilgi sahibi olmamamktan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Sonunda AKİM e mail gönderip doktoru şikayet ettim inşallah ilgilenirler.6 haftalıkken kalp atışı yok deyip almak istemişti kendiileri

cok ıyı yaptın canım baskasıda aynı uzuntuyu yasamasın ders olsun doktor sanan zatı muhtereme!!

ne güzel diyorsun ama ya( zaten yoğurdum bitti yiyemiyorum diye bacağım ağrımaya başladı.Dün bizim sütümüzü başkasına vermişler akşama gelecek sütümüz

aksam yapar sabah yersın canım . burda gıda muhendısı bır arkadas yazmıstı ya ıcınde hınzır jelatını bıle oluyor
zatı ıcım hıc rahat degıldı gunluk sutte suankı en ıyı sut alabılcegım hakıkı koy sutu bulamazsam
oyle yaptım vıcdanım rahat yerken katkısal seyler malesef hayatımızda okadar cok ki ..

sabah star tv'de seda akgül'ün programını izleyen oldu mu? program yeni diye video bulamadım.

isimlerle ilgili bir uzman konuk oldu programa, ismi Kemal Haluk Cebe. işe gitmek için hazırlandığımdan iyi dinleyemedim. aşağı yukarı işittiklerim; ismimizin anlamının yaşamımız üzerindeki etkisi, ismin hangi harflerden oluştuğu ve etkileri, harflerin yoğunluğu ve isim sahibinin sağlığı üzerindeki işaretleri, soyisimle birlikte ismin taşıdığı genel anlam gibi konulardı. kız için melisa, erkek için kaan ("ğ"li mi değil mi onu da söyledi ama kaçırdım) iyi isimlermiş örneğin. isimde "a" harfinin kişiye kazandırdığı kuvvet ilginç geldi.

konu biraz batıl gibi geliyor bana ama doğruluk payı da var belki. mesela okulda bir çocuk hatırlıyorum, hiperaktif gibi bir çocuktu. yerinde duramaz, her taşın altından çıkardı. ismi taşkın, soyadı deniz'di.

uzmanın söylediğine göre bora, poyraz, sarp gibi isimler çocukların gelecekte zorlu bazı koşullarla karşılaşma sebebi olabilirmiş. ismi rüzgar olan çocuğu tutamazsınız diyor, ele avuca sığmıyor herhalde. ancak bildiğim bazı kadınlar var ki kendileri kaba saba, ancak isimlerinin anlamı pek zarif veya adamlar var mülayim insanlar ancak isimleri pek bir haşmetli.

adamın kendi sitesinde bebek ismi önerileri için form var, ücret karşılığı hizmet veriyor. ancak cazip gelmedi, tanımadığım insana sülalemin ismini, annemin eski soyadını, doğum tarihleri, nerde yaşadım, yaşıyorum bir çok özel bilgi vermek gerekiyor. her halukarda eşimin direttiği isim veya benim düşündüğüm isim olacak :)

merak edenler için: Haluk Kemal Cebe | İsim doktoru, Biyoenerji Uzmanı, Yazar kendi sitesi. bir de kitabı varmış isimlerle alakalı...

İkili test yaptırdı mı herkes ben yağtırdım henuz sonucu almaya gıdememdım ancak aradım dr sorun yok dedı ikili ve üçlü test hakkında bılgısı olan var mı

ben 2 hafta önce yaptırdım canım..sonucumu doktorumdan telefonda öğrendim.50.000 de 1 ihtimalmiş. gayet iyi dedi doktor. sanırım 2li iyi çıkınca 3 lü yapmıyolar. ama ondan da emin değilim.

kızla benim doktorum 2li sonucu iyi çıkınca 3lü ve 4lü testi yapmıyor..annem bu yüzden bana biraz kızdı atta atıştık ben sonuç kötü çıksa ne olacak ki kolu bacağı olmuş beği aldıracak halim yok ya dedim..annem sen bilirsin dedi..ben de tabi ben bileceğim dedim öyle kapattık teli..
benimki gibi 3lü ve 4lüyü yapmayan doktor var mı?

arkadaşlar daha yeni gördüm haberi, çok sevindiğim için paylaşmak istedim. yeri burası değil ama benim için çok değerli. kadıköy belediyesi veterinerlik işleri müdürlüğü inşallah kesin karara bağlarsa nisan'dan itibaren kadıköy'deki pet shop'larda kedi ve köpek satışı yasaklanacak.

hep çok üzüldüğüm karşısında durduğum bir konudur bir hayvan dostunu para karşılığı almak. o hayvanların çektikleri ızdıraplar, hapislik, sokakta ve barınakta yaşam mücadelesi içindeki hayvanlar, alınıp sokağa atılan cins köpekler kediler... bulunduğum semtte sokakta terk edilmiş cins köpekler fazladır. belediye barınağa alıyor, önce onlar ev buluyor yaşlı veya hasta değillerse, şanslılarsa... cins olmayanlar sürünmeye devam ediyor. bazı insanlar var gerçekten insan ve onları besliyorlar, seviyorlar. otobüs duraklarını mesken tutar bazı köpekler onları sevenlerle buluşmak için.

umarım bütün türkiye'ye örnek olur bu karar. ülkemizdeki sahipsiz hayvan sayısının azalmasına da vesile olacaktır. bazılarınız korkuyordur belki sokak hayvanlarından (annem sayemde alışıyor, o da çok çok korkardı), işte onların yuva bulmasına belki ufacık da olsa katkısı olur.

ben ve eşim kedi köpek delisi, beynen sıyırmış insanlar değiliz. ama sahipleniyoruz, yardım ediyor tedavi ettiriyoruz ve insan dostlarımızın yanına en büyük rengi hayvanları da katıyoruz. sadece bu hayvanları değil her canlıyı sevmeyi öğreniyoruz, doğayı korumak için ne yapabiliriz diye birbirimize öğretiyoruz. dünya biz öldüğümüzde arkamızda kalacak, oğlumuza, yeğenlerimize kalacak. onlar da aynı bizim gibi, bizden daha bilinçli olsun diye uğraş vereceğiz. sevmesen de yaşatmayı bilmelisin, Allah'ın emanetini korumalısın... daha ne diyeyim çok mutlu oldum, inşallah devamı gelir :)

ikili testimin kan değeri sonucu

down sendromu 1:16700
sadece yaş 1:1240
trisonomi 1: 99000

allahıma binlerce şükür doktorum çok çok güzel olduğunu söyledi sonucun dualarım hepimizin bebişleri için sağlıklı olsunlar başka birşey istemiyorum

cinsiyet için 3 hafta sonraya randevulaştık bakalım sabırla beklemeye geçtik babamızla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…