2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Bende de var o ağırlıkk
Sanki bir kütle var ve kalkarken zorluyor beniii
Ama sadece ayağa kalkarken oluyorr
Ve dediğin gibi bende de sertlik kayboldu hem üstte hem altta :44:

Son düzenleme:
kizlar
farkettim de karnimin altinda sertlik yok
onceden cok sertti elleyince falan semsert elime geliyordu
smdi o bolge yumusak:44:
sizin nasil
bebe yukari dogru mu cikiyor ondan mi acaba ama yukarisi da sert degil

hmm kacinci haftandasin canim sen??? ben suan 15 haftaligim ve sanki asada yukarida sert gibi bende ..

canim sen ayrintili ultrasonu nerde yaptiracaksin burda her yerde yokmus haberin olsun gelmeden bir arastir olmazsa

Bende de var o ağırlıkk
Sanki bir kütle var ve kalkarken zorluyor beniii
Ama sadece ayağa kalkarken oluyorr
Ve dediğin gibi bende de sertlik kayboldu hem üstte hem altta :44:

benim de yumusacik ya
cok sasirdim kontrol ediyorum bildigin alt ust yumusak
o dedigin gibi kutle seklinde aynen agirligi hissediyorum bacagimi kaldirirken adim atarken ara ara oluyor

pekbicicim sen de elindeki imkanı kullan rapor al yatmasan da evinde oturursun canım yaa

İnat ettim onlar demedikce ben ayaklarına gidip izin almayacağım
Hem evde kimse yok tek başıma saat 11e kadar kalacağım
Annemin cebi kapalı kesin anway toplantısında onu çağıracağım
Bekliyoruz anlayacağın...

İçimdeki mandalina canavarına dur demem lazım artık :)

Deli gibi mandalina yiyorum
ben deeeeee
tabi bguun agzima suremiyorum ama gunde 1 bucuk kilo

canim sen ayrintili ultrasonu nerde yaptiracaksin burda her yerde yokmus haberin olsun gelmeden bir arastir olmazsa

benim gitmeyi dusundugum ama emin olamadim! sadece 4 boyutlu usg si icin ona gitmek istedigim bir doktor var
ona gidersem o yapar
ama iste kararsizim
usg si iyi bir doktor mu
yoksa kendimi rahat hissedecegim bir doktor mu
bakicaz gorucez

ben doktoruma oyle dedigimde daha kucuk oldugundan bazen gozden kaciriyorsun
20.haftadan once olur oyle diyor, her zaman anlayamayabilirsin diyor
evet oyleymıss bugunyıne başladı cok sukur sımdı kıpır kıpır yawrum oturdum onuheklıyorum tam elımı goturyorum karnıma yapmıyor(
çok gecmıs olsun canımmm napıcaksın opatron olmak bole bısı maalesef
kızlar 4.ayımın içindeyim ve çok kötü grip oldum aynı zamandada çalışıyorum ne yapmam lazım
gecmıs olsuncnm bol lımonlu ıhlamur tuket
canım benım eşimde tam tersi kesınlıkle bırı bırsey alsın ıstemıyor herseyını bız begenelımıstıyor kuzenım bebek arabasını verıcektı yurtdısıdan getırtmıstı yepyenı ıstemedı ben alırım dedı herseyı yenı olsu ıstıyor
canım tabıkı degısıttıım keske herkez senın gıbı haber verse zorlanıyorum lıstede wallahı
gozunaydın cnmm
İçimdeki mandalina canavarına dur demem lazım artık :)

Deli gibi mandalina yiyorum
bendeeeeeeeeeeeee allahtan saglıklı bırsey

bir defalik gidersin 4 boyutlu ultrasonu olan doktora sonra digerine devam edersin ne olacak ki rahat oldugun doktor daha onemli

bence de 2li test yeterli.. sonra da ayrıntılı ultrasona gireriz ve biter allahın iziniyle..

bu arada geçen hafta sonu kendimi perişan ettiğim konuyu da paylaşmak istiyorum, fikri olan söylesin lütfen ben kendimle çok uğraştım günlerdir...

ben ikili testimin sonucu çıktığı halde almadım, kontrole kadar bekleyeyim doktorum yorumlasın o gün öğreneyim istedim. kendi kendime birşeyler yorumlar kuruntu yaparım diye düşündüm. randevudan bir gün önce eşim sonucu hastaneden istediğini ve bebeğin iyi olduğunu söyledi. çok şükür deyip ertesi gün doktora gittik. doktorumuz da 3'lü test yapmayacağını 1 ay sonra muayeneye gelmemi söyledi, herşeyimiz yolundaymış, bebeğin gelişimi aynı hızda ilerliyormuş.

ben bundan birkaç gün sonra hatta 6 gün sonra sonuç kağıdına adam gibi bakabildim, o da buradaki paylaşımlarınız sayesinde oldu. yaşımdan ötürü endişelerim vardı cesaret edemiyordum. sizin verdiğiniz ense kalınlığı ölçümleriniz hep 1 ve 2 civarıydı. benim bebeğimin ense kalınlığı ise 2,8............

risk oranım 1/341...

sonuç düşük risk... ancak bendeki durum beynimden ayaklarıma kadar karıncaların inmesi olarak anlatılabilir. o gece de diğer evimdeyim, anneme geçtim orda oturuyorum, kardeşim ve yeğenim var. kucağımda laptop, benim başım dönüyor panik haldeyim. anneme kardeşime söyledim, doktorun ne dediyse odur, üzülme bebeğin iyidir dediler. doktorun böyle bir risk almayacağını söylediler.

düşündüm taşındım, internette araştırdım... risk için kalınlık 3mm ve üstü imiş, bazılarınızın doktoru 2,5 mm için risk diyorlar. başka bir forumda benimle tıpatıp aynı durumda birini buldum. 2'li için risk demiş doktoru ve amniyosentez istemiş. ancak karı koca önce 4'lü test yaptırıp sonra amniyosentez olsun istemiş anladığıma göre. 4'lü temiz çıkmış, sağlıklı bir kızları var şimdi.

eşimi aradım eve çıkınca, konuyu anlattım. sizlerin değerlerinin üstünde olduğumu endişelendiğimi söyledim. meğer durumu biliyormuş, ense kalınlığını hemşire bir arkadaşıyla paylaşmış, arkadaşı riskli demiş. eşim hemen hastaneden test sonucunu istemiş yine arkadaşına iletmiş. hemşire arkadaşı süper demiş. peki eşim durup dururken neden bu arkadaşına danışmış? çünkü muayenede enseyi ölçtüğü sırada doktorun yüzü atmış. tabi ben ekrana kilitlenmiştim görmedim. hemen öncesinde de doktora 35'ime bastığımı endişem olduğunu söylemiştim. muayene sonunda eşim doktora ense kalınlığı iyi mi diye sormuş doktor gayet iyi demiş. eşim anlatıyor ama rahatlayamıyorum, madem öyle 4'lü test isteyelim, doktora gidene kadar bebek ilerden büyüdüğü için zaten test zamanının sınırında olacak dedim. eşim sen mi iyi bileceksin doktor mu gibisinden bir konuşma yaptı, ne olursa olsun vazgeçecek değiliz gibi sözlere geçince ben zaten iyice hıçkırıklara kapıldım. nasıl mümkün olabilir ama insan bilmek istiyor... kontrole kadar bekleyeceğiz şimdi, doktorumuz ne derse o. açıkçası net konuşan bir adam olduğu için ve hep kendi kuralları çerçevesinde bizi yönlendirdiğinden ona güveniyoruz. bu arada ense kalınlığı sınıra yakın bile olsa (henüz test yaptırmamış arkadaşların bilgisi olsun) burun kökünün oluşmuş olması riski aslında bir hayli düşürüyor. bebişimin anası gibi burnu oluyor çok şükür :) iyiyiz daha iyi olmak istiyoruz...

burdaki her paylaşım bana birşeyler öğretti şimdiye kadar, o yüzden ben de size kendimi açmak istedim işte böyle...

hamiledir belki adam hı,iyi tarafından bakalım :)

Keşke korunsaymışşş diyorum bende ondan bir tane daha çekemicek bu dünya diye düşünüyorum
Kafası kel bunun dışardan geldii soğuk galiba dışarısıdaa üşüttü beyinciğinii sanırım yada yediği tarafımca onca sevgi sözcükleri(!) başını tırmalıyor

benim de yumusacik ya
cok sasirdim kontrol ediyorum bildigin alt ust yumusak
o dedigin gibi kutle seklinde aynen agirligi hissediyorum bacagimi kaldirirken adim atarken ara ara oluyor

Bacağımı kaldırmadım oyüzden ağırlık hissetmedim
Ama kütle hissii sandalyeden kalkarken daha yoğun şekilde hissediyorum
Yumuşaklığı doktora gidince sorsana canımm
Benim daha 16 günüm var doktora gitmeme :44:

benim de elimi karnima goturdugum her hangi bir sey olmuyor
bazen gece uzanir birsye izleken bir hareket oluyor esime diyorum mutlu sekilde esim de elini koyuyor ama yok

gerci normaldir cunku sen yumusak dedigin gun usgye girdin hersey normaldi
biz bugun gidemiyoruz
yrin doktorum calismiyor buyuk ihtimal
cumartesi gunu dedim esim o gidemezse de ben yalniz gidicem zaten sonra sansimiz yok geliyorz tr'ye son usg burda. ama kesinlikle sorucam bu yumusaklik olayini bir de su agirlik hissini.

benim de elimi karnima goturdugum her hangi bir sey olmuyor
bazen gece uzanir birsye izleken bir hareket oluyor esime diyorum mutlu sekilde esim de elini koyuyor ama yok

elımlede hıssetmek ıstıyorum attıgı tekme ben emınım muhtesem bırsey yaaa helekı uzanınca durmuyoo benım oglum cok yaramaz olack kesın

kızlar kartal realde joker ın outlet magazası varr vee cok guzel cok uygun hersey var yakın olanlar ugrasın bence park besıgımı begendım normalde graconun kını alacaktım 400 tlydı aynısı olmasa da ıstedıgım gıbı 150 tl ye buldum onu alıcaz ınsallah

Son düzenleme:
bi sn gecmek bilmedi bugun bulantim
hava aldim geldim yine gecmedi
cidden sanirim ilk defa bu kadari oluyor:44:
zehilendim mi diycem ama sanirim baska belirtiler de verirdi o zaman
sadece meyve yiyebildim biraz da peynir ekmek
simdi corba yapicam bol limonlu

elımlede hıssetmek ıstıyorum attıgı tekme ben emınım muhtesem bırsey yaaa helekı uzanınca durmuyoo benım oglum cok yaramaz olack kesın

canım 22.haftadan sonra eşin bile elini karnına koyduğunda hissedecek tekmelerini..erkek çocuğu gerçekten daha hareketli oluyor..kızım çok sakin,dün hiç hissetmedim..bugün hafif hissedyorum,,ağır başlı kızım benim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…