2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

ahh bu anneler anne olunca daha iyi anlayacagiz galiba

Hastalıkta en başarılı profesörler
Mutlulukta en başarılı dost
Ağladığımızda en geniş omuz
Sanırım sihirli elleri varr annelerinn
Bizede Rabbim anne olmayı bahşetti ne mutlu
Şuan karnımdaki mucizeden bile anneliğin ne denli harika bir şey olduğunu anlıyorum

ama kettle lar suyu yeteri kadar kaynatmıyoki çaycı tarzı bişeyse tamam da kettle bi tıkırdtıp kapanıyo teyzem onda kaynamış suyu kullanmazdı tam kaynamıyo diye

Canım sen kettleda suyu tıngırdatıp tencereye alacaksın
Ocağın ateşinde hızlı olacak kaynamasıı
Yoksa kettle al dök bende yapmam
Çaycım var çay demlemem, demlike dökerim kaynar suyu o kaynayınca çayı demlerim
Direk döküp çay yapamam bende mesela kokar bana çay
Ben biraz eskiciyim sanırım oyüzden sterilizatörde artı eksi yapıyorumm fiyatı bukadar ucuk olmasa hiç düşünmem
Arzumda almak için almak mı olur diye düşündüm
2012 mayıs annelerine sormak lazım aslında :44:

Son düzenleme:
ne zamandan beri kullanıyosun balık hapını? ben de balık yiyemiyorum. açıkçası güvenemiyorum da. benim dr um bana vermedi bu haptan. istesem mi ki acaba?

bende balık yiyemediğimi koktuğunu söyledim yemelisin ama çok zorlanıyorsan bu hapı kullan dedi yeni verdi , sende söylemelisin bence balığın yerini tutmaz belki ama yinede bebeğimiz için kullanmalıyız.

peki kızlar kaç tane bıberon almak gereklı?yenıdogan alınmalı mı?bılgısı olan varmı?

papalagı cnm sen nasıl aldın?

süt sağma pompasını ben de sadece çalışan anneler için olduğunu düşünüp o anki durumuma göre karar veririm diyordum ancak şöyle bir durum var. bebekler yeni doğduğunda yani sütümüzün en çok olduğu zamanda en az süt içebiliyorlar. bu durumda memelerde süt kaldığında yenisi üretilmiyor. bu devam ettikçe vücudun süt yapma kapasitesi de ona göre azalıyor. sağmak sırf sütü arttırmak için bile gerekliymiş. ben anne sütü alması konusunda biraz takıntlıyım, erken sütüm kesilirse diye memelerde kalan sütleri sağıp dondurucuda biriktirmeyi düşünüyorum. süt pompasını avent elektronik tekli aldım(manuel pek işe yaramıyormuş, onun yaptığını elinde de yapabilirsin demişti arkadaşım, 30-40 lira olması dışında bir cazibesi yokmuş yani) biberon konusunda ben de çok fazla alma taraftarı değilim sadece süt saklama kabı ve aventin pes 260 ml yavaş akışlı biberonunu aldım. bir de cam yeni doğan akışlı chicco almayı düşünüyorum.

bu arada o yavaş akışlı, orta akışlı ibi şeyler kafanızı karıştırdıysa onu da şöyle açıklayayım. bebekler doğduklarında sütü memeden çekerken çok enerji harcıyormuş, eğer eski usül normal meme ucu olan bir biberonda sütü verirsen de ohh ne güzel bunda ağzıma akıyo, diğerinde uğraşıp duruyorum deyip memeden kesiliyormuş. annelerimiz biberon verirsen memeden kesilir diye uyarırlardı, sebebi buymuş. bunu önlemek için anne memesinden çeker gibi çok yavaş akışlı emzikler üretmişler onlara yenidoğan deniyor. 1-2 aylıkken yavaş akışlıya geçiliyormuş.

Bende hamilelikte en yararlı balığın somon ve uskumru olduğunu duydumm
Yağlı balık olması sebebiyle omega 3 acısından en iyisi somonmuşş, hatta düşük ve erken doğumdan koruyormuş somon
Ama ben hiç sevmiyorum somonu :26:
Bir kere yedim hemen tükürdüm :26::26:
Birde hamilelikte mutlaka deniz balığı yiyinn
Balıkcılarda özellikle deniz ve ciftlik olarak ayrılıyor
Ciftlikler bildiğiniz üzere antibiyotikle büyüyen balıklar

Canım geçti gitti inşAllahhh
Bidaha da tekrarlamaz umarımm
Bende alacağım şeylerde hep artı eksi durumuna göre hareket ediyorum
Dediğin gibi maddi kısmı zaten bir hayli yorucu olacak bazı şeylerde

eeheuheuehuehue tükürdünmü Allah ne diim ben sana nası bi şekilde yemiştin acaba nerde ...güzel balıktır aslında ya fırında özellikle biz yiyoruz ve çok seviyoruz

Kızlarr günaydınnn nasılsınızzz sızınle paylaşmak ıstedım şu 21 aralık kehanetlerı hakkında ne düşünüyorsunuzz ?? Ben ınanmıyorm ama genede acaba dıyorum

günaydın annecikler bakıyorumda hız kesmeden devam konuya öyle çok şey duyup öğreniyorum ki ikinciyi yapınca çok şanslı olcak daha biberon işine felan girmedim ben ama süt sağılması gerektiğini duydum elektriklileri varmış bu pompaların baya iyi süt sağıyormuş ama pahalı dediler bakim hangisinden alcam ben :44:

Guzel soz,sihirli anneler.biz annelerimizin bebeklerimiz de bizim kiymetimizi bilirler insallah 20 yasindan sonra annemi anlamaya basladigimi dusunuyordum ama anne olmak daha farklidir eminim

eeheuheuehuehue tükürdünmü Allah ne diim ben sana nası bi şekilde yemiştin acaba nerde ...güzel balıktır aslında ya fırında özellikle biz yiyoruz ve çok seviyoruz

Görümcemle fırında yaptıkk birde netten tarif aldım
Tane karabiberli zeytinyağlı maydonozlu filan hepsi kat karıştır marinada yaptıkk
Ama gel gör bana tadı saman gibi geldiii
Normalde balıktan hiç tiksinmedimm-yiyorum hala (ama ben evde yapmıyorum farkeder mi bilmiyorum :44:) bi somonla yıldızımız barışmadı nedense :26:

sevmiyosun demekki bende henüz evde hiç yapmadım fırında yaptırıyoz bol soğan maydonoz fln altına kyuyolar bilmiyorum fena olmuyo

çok iyi sağılcak sütler de bu göğüslerin hali ne olcak acaba..inek memesine dönmeyelim sonraaa:18:

Kızlarr günaydınnn nasılsınızzz sızınle paylaşmak ıstedım şu 21 aralık kehanetlerı hakkında ne düşünüyorsunuzz ?? Ben ınanmıyorm ama genede acaba dıyorum

Rabbim bilirde bana kalırsa yok öyle birşeyy
Çünkü kıyamet zamanı insanoğluna bildirilmemiştir
Oyüzden maya takvimin bitiş günü olan zamanı kıyamet diye saymış bazı aklı selimlerr
21 Aralıkta maya takvimi bitiyor yani bir dönem bitiyor sadece okadar
Rastlantıları kullanıyorlar yani anlayacağın birazda
Cuma gününe denk gelmesi, maya takvimin bitmesi gibii
Bu işten bir hayli kişi ekmek yedi
Sinema,kitap,kehanetciler filan....
Hakkımızda hayırlısı tabiii :26:

sevmiyosun demekki bende henüz evde hiç yapmadım fırında yaptırıyoz bol soğan maydonoz fln altına kyuyolar bilmiyorum fena olmuyo

Ighkk sevmiyorumm
Balıktanda tiksinmemek adına yemiyorum :26:
Hala balık yiyorum buarada , doktorumda hap vermedi oyüzden

çok iyi sağılcak sütler de bu göğüslerin hali ne olcak acaba..inek memesine dönmeyelim sonraaa:18:

:)))))
kahkahayla güldüm :)))
ben de özelliklerini okurken memeye nazik yaklaştığını anlatan markalara birden içim ısındığını farkettim :))) bi çocuk çekeşeltircek, bi süt pompası arada benim eşimin çocukluğu tutacak banane yaa onlar benimdi diye o girişecek, valla ben de korkmuyorum desem yalan olur :))))

ne bıcım sofor acelen var ha ecelemı goturcen herkesı töbe töbe
ben sadece otobuse bınıyorum durakta durmadan ayaga kalkmıyorum genellıkle ve ınerken hemen bakıyorum saga sola bı yerden motorsıklet cıkmasın
en tehlıkelısı onlar bırkeresınde carpmıstı bana aman dıkkat kızlar...

peki kızlar kaç tane bıberon almak gereklı?yenıdogan alınmalı mı?bılgısı olan varmı?

papalagı cnm sen nasıl aldın?

yengeme bır kucuk suluk bır de buyuk bıberon aldık sadece

yanlıs anlamayın kızlar ama cok abartmaya gerek yok 200 tl az bı para degıl
hem yavrularımız azcık mıkroba bagısıklı olmazsa yegenlerım gıbı olur delı gıbı korundular sımdı herseyde hastalar
ablamın gorumcesının kızı kısın atletle balkondan bakardı hasta olmazdı cok ustune dustukce cocuk hastalıga karsı korunmasını kaybedıyor bence ..

bu arad adun cok guzel denızcı ıslemelı patıkler kıyafetler susler gordum aklıma sen geldın :)

palamut yedım 3 ayın uzerıne oda sıyah yerı varya boy uzatırmıs bu yuzden somondan Rabbımın gucune gıtmesın ama tıksınıyorum

kizlar balikktan bahsetmissiniz burda tek balikci var onda da baliklar kasada buzlarla arkadas gunesleniyorlar her gun haftada bir gun aliyoruz gecen yerli palamut vardi firinda cok guzel oldu ama bayatta olabilir zarari olur mu acaba hamsiyi cok severim hamsiler buraya gelene kadar hamsilikten cikmis oluyorlar yazik hayvanciklara

bugun alt dıslere tel takılıcak cok korkuyorum
tahlıl sonuclarınıda alıcam bugun doktora artı kpazartesı gıderım 2 3 gun ben servıs dısı

Sık görüştüğüm bir arkadaşım var şu an ikinciyi emziriyor dediğin gibi inek memesi gibi olmuş çocuk da emerken çekiştiriyor, oynuyor filan gördükçe dehşete kapılıyorum. İnş yeterli sütümüz olur emziririz ama o görüntü de çok fena canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…