2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
ikili yi yaptirmayacagim diyordum doktor cok israr etti esim yaptiralim dedi yarin tekrar gidiyoruz 23 yasindayim risk yuksek cikmaz herhalde

günaydın kızlarrr,

Bugün herkese güzel bir gün diliyorum, yeni uyandım şaka gibi:)şimdi kahvaltı hazırlıycam, görüşürüsss

gul esım gıder bakarız almam bişey diyo yok ya dedim annem ona da demiş 6 aylık olmadan bişey almayın diye de heves işte ne yapalım marmara foruma gıdıcez tek parca bişiler alırım gene de cok sıkıldım evde bıraz dolanayım diyorum da kesın hemen yorulacam geri geleceğiz eve:18:

Gunaydin hatunlar
benim gene sinirlerim tepemde sabah uyandik guzel bi kahvalti edelim dedik esim markete gittik bi iki bisey almaya Allahim gitti gelmez yarim saatten fazla bekledim bi de baktim ki arabayla gitmis marketten sonra yikamaciya ugramis benim salter atti gene pazar sabahi berbat oldu walla... Ne sorumsuz bi kocam var yaa......

19 hafta gel dedi banada genelde hep 19 hafta diyorlarmış.. normla yani.. bende çarşamda günü gidecem nasipse 19+4 oluyorum o zman..

offfffffffffff banyoyu yıkıcam ama çok üşeniyorum... artık yorulmaya başladım ya ağırlaşıyorum sanki bulaşık makinesini bosaltırken bile nefes nefese kalıyorum.. 5.aydan böyle olursam ilerki zamanlarda nasıl olurum bilmiyorum vinç gerekir her halde beni kaldırmak için... çok harekette edemiyorum açılmadan dolayı iyice hantallaştım ben yaaaaaaaaaaaaaaaa önümüxdeki ay eve yardımcı almam lazım yoksa belediyeden çöpçüler gelir:))))

melek anneler günaydın..
Son bır haftadır yorgan döşek yatıyorum ya grip öksürük burun akıntısı.İşe gitmedim dinlenip terlersem geçer dedim.Meyve yedim sıcak icecekler içtim kendı kendıme gecırmeye calıstım ama gececek gibi deildi ilaç da içemiyorum bebege sıkıntı olmasın dıye gittikce daha cok sıddetlenmeye başladı doktora gıttım dun gece 2 de bronsit olmuşum dr ıkı şişe serum taktı.bugün daha ıyıyım ama serumun rengı sarıydı.Normalde seffaf su gıbı olması gerekmez mı ?? Aklıma takıldı..Bebege bı zararı olur mu?

hamıle kaldıgımdan berı cınsıyet konusnda hep nötr oldum hıc erkek kız odaklanmadım
ama cevrem ve burdakıler saglsun hep kız dıyınce doktor erkek demesıne ınanamadım :)
uyku halı ılk 2 ay aman allahım fecıydı aksma 11 zor edıyordum kı ben uyku sorunu olan bırıyım
tedavıler bıe sonuc vermedı sabah 6 7 de uyurdum 1 yıldır uykumu bıraz duzene sokmustum
sımdıde gece 1 2 gıbı uyuyorum saatı kuruyorm en fazla 8 saat uyuyorum kalkıyorum ama alarm calmasa uyurum :)
Rabbım yavrumun bahtını acık etsın ahlaklı edeplı Allah yolunda olsun cevremdekılere dıyorum boyle dua etmelerı bana aslında en buyuk hedıye ..
buarada esım batman yolcusu hamıle olmasam bende gıdıcektım 5 gun yok ben artık dogum sonrası durumuma gore agustos eylul gıderım

ikili yi yaptirmayacagim diyordum doktor cok israr etti esim yaptiralim dedi yarin tekrar gidiyoruz 23 yasindayim risk yuksek cikmaz herhalde

doktorumda ısrar ettı ama yaptırmadım canım bu senın kararın ben cok rahatım aklımda hıc soru ısaretı yok
sende bunlar olucaksa gıt yaptır hayırlı haberle gel inşallah :)

sarıysa vitamin canım o endişe etme... bebek için daha faydalı bu haftada ağır ilaçlar vermezler sana merak etme

gıt gez hevesınıde al canım bende kendımı zor tutuyorum zatı :)
ama dedıgın gıbı azcık dolan hemen yorulcaksın esım artık alıstı
sende gezelım ıstıyorum ama nasılsa 2 dk sonra yorulcan dıyo hep :)
yaslandıkmı ne

aferın eşine canım ama sen yınede sınırlenme bosver bazen erkekler bızım kadar ince dusuneıyor malesef ..

yavas yavas yap temızlıgını bende evı temızlemem gerek artık bır gunde yapmak zor gunlere boluyorum
yoksa kaca agrısından uyuyamıyorum gece

Kizlar iyi aksamlar herkes iyidir umarim
bisey sorcam sizlere doktorum elevit demir hapi ve magnezyum verdi hepsi agir geliyor eleviti 2gunde bir mi icsem diyorum doktor randevumda sorarimda bi size sorayim dedim

Ben de Elevit'i çok zor yutuyordum (gün içinde sıkıntı ve mide bulantısı yapıyor), doktorum ısrar ettiği için değişik yöntemler deneyerek sonunda düzenli alabilmeyi başardım. Akşam yemeğinden sonra ve yarım yutuyorum, eğer geç kalırsam biraz uykuya dalma problemi oluyor, o kadar.

Doktorumun yazdığı yerli demir hapını ise hiç kullanamadım. Ona da alternatif olarak Solgar'ın Gentle Iron'ını (sabah kahvaltılarından sonra) kullanıyorum. Bitkisel ve katkı maddesiz olduğu için en ufak bir rahatsızlık vermiyor. Sadece fiyatı biraz fazla ama içinde 90 tablet var, sanırım öyle düşününce çok da pahalı değil.

Bu dönemde doktoruma güvendiğim ve her dediğini fazla sorgulamadan yaptığım için ilaç kullanmayı kabul etmiş durumdayım. Ama aslında birincisi, kan değerlerine çok detaylı bakılmadan bu takviyelerin verilmemesi gerektiğine, ikincisi de multivitamin hapların yerine sadece eksik olan vitaminlerin ayrı ayrı verilmesi gerektiğine inananlardanım.

Son düzenleme:

cok gecmıs olsun
bebege zararlı olsa vermezler canım ıcın rahat olsun ..

doktorun hangı ılacı vermıstı
bende folıkasıtte doktorun verdıgı degıl solgarı kullanmıstım
eger demır ılacımdada alternatıf olucaksa solgar alırım aslında hıc ılac ıcmesem ancak rahat ederım ..
doktoruma sormadan kan tahlılı yaptırdım detaylı sonucları gosterıp ılac konusunu yenıden acıcam yuzde yuz tum dedıklerıne katılıyorum

İlaç ismi yazıp durduğumuz için uyarı alacağız sanırım ama doktorum Ferrum Fort vermişti.
Folik asitte ben de Solgar kullandım, o da mideyi rahatsız etmiyordu hiç.

Son düzenleme:
İlaç ismi yazıp durduğumuz için uyarı alacağız sanırım ama doktorum Ferrum Fort vermişti.
Folik asitte ben de Solgar kullandım, o da mideyi rahatsız etmiyordu hiç.

ilaç tavsıyesı reklamı yasak canım bızımkı gebelıkte kullandıgmız ılac ısımlerını yazmak
benımkı gynoferon eczaneye bı ugrayıp sorayım solgarla aynı denktemı folıkasıtte o benı uyarmıstı solgar almıstım
buda es degerse solgara gecerım elevıtı buyuk gelıyor zor ıcıyordum esım azcık su ıc bogazı ıslat oyle yut dedı bende ıse yarıyor
ama bu vıtamın ılaclarda kg yapar eskıden analarımız ne guzel en dogal seklıyle dogururdu bızlerı ama ozmanda yedıklerı dogaldı

Hayır kesinlikle eşdeğer değil, etken maddeleri farklı. Yani demiri daha farklı bir bileşik ile kapsule etmişler. Ben doktoruma sorup olurunu aldım, internette de gebelik anemisi çeken ama ilaç kullanamayan bir sürü hamilenin bunu kullandığını okudum. Ama doktoruna sormadan alma yine de.
Sana verdiği ilaçta folik asit de var, belki gerekli görmüştür diyeceğim ama aslında folik asit gebeliğin ilk üç ayında hayati önem taşıyor sadece. Aslında ona da gerek yokmuş, bu Avrupalı doktorların hassasiyeti, biz bol tahıllı beslenen bir toplumuz ve folik asit eksikliğinin görülmesi de çok nadir.

Bende ferra sanol kullaniyorum ama kan tahlilleri sonucunda verdi doktor yani kan degerin dusmeye basladi bunu kullan dedi magnezyum da kullaniyorum erken dogum ve dusugu engellemek amacliymis kasiklarimda cok agri vardi bu sikayet uzerine verdi. Elevitte malum vitamin oldugundan... Offf yaa masallah sanki annelerimiz bizi bu kadar hapla dogurmus haa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…