2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar ,bişi soracam..şimdi ben belediyede müteahit elemanı olarak çalışıyorum.ben şimdi doğum için kaç hafta izin alabiliyorum,maaşımı o süre içinde alabiliyor muyum?ya bide korkuyorum işten çıkarılırım diye,benim çalıştığım birimde 3 kişiyiz ve benim işimi yapabilecek biri yok,acaba diyorum ben iznimi kullanırken yerime başkasını alırlar mı,o 8 haftalık sürede gelen kişi benim işi yapabilecek kıvama gelir zaten.ya ben dönünce 'sana gerek kalmadı,hadi güle güle' derlerse..kafam sürekli bunlarda ya eşim de çalışmıyor bu aralar,işimi kaybetmeyi göze alamıyorum..bu arada sosyoloğum..işim de çok çok iyi,çalışma şartlarım da..iş yerim çıkarabilir mi ben,bu yasal değil,onu bilyoum,ama adam neden fazla eleman çalıştırsınki,ben de risk almayayım diyorum,izin falan kullanmayayım diyorum,iş yerine de doğumu bildirmesem olur mu,bana sadece 20 gün rapor yeter..iş yerimin yakınında ev bulur taşınırım,bebeği emzirmekte sıkıntı çekmem insanlar bebekleri için alışveriş yapmaya başlamış,ama ben konsantre olamıyorum,,sürekli işsiz kalma korkusu,stresteym sürekli,,ne yapayım akıl verin

Ayy hadi güzel haberlerle gel canımm
Bende tırsıyorum acaba bişey oldu mu diye :18::18:
Hele o usgye alıyor yaa kalbim yerinden çıkcak gibi oluyor, dünya duruyor
Geçen ay bir cinsiyet söylemişmiydi sana :44:

Uzanınca ekrana kilitleniyorum beni görsen kaç yıllaık dr sanki o söylemedn ben görmeye çalışıyorum
Geçen ay söylemedi tam bıraktı elinden ben cinsiyetini sordum tekrar aldı baktı biraz daha belli olmaz küçük dedi bir dahaki sefere. bakalım bir dahaki sefer geldi şimdi ne olacak

kızlaaaaaaaaaaar

doktor randevum normalde 15 Aralıktaydı ama şimdi Sekreteri aradı
o güne hastanede bir uygulama yapılacakmış (tam anlayamadım ne olduğunu)
randevumu 08 Aralığa aldılar

kalbim yerinden çıkacakmış gibi heyecanlandım
Minnoş iyi mi napıyor annesinin hastalığından etkilendi mi çok merak ediyorum

Inşallah herşey yolunda dır

günaydın kızlar,
karman çormanın bugün. bugün sabahtan ikili test sonuçlarımı almaya gidecektim ama aklıma hiç kötü şeyler getirmiyordum. gece rüyamda Allah'ım hepimizi esirgesin kötü bir rüya gördüm ama rüyamda yavrucağımı da gördüm yuvarlak gözlü idi, uzun kirpikli güzel bir bebek ama nasıl ağlıyorum rüyamda sonra uyandım eşimin adını sayıklayarak ağlamaya başladım ama hıçkırarak bağırarak ağlıyorum duramıyorum eşim dua ediyor ben dua ediyorum çok kötüydü sabahı zor ettim, sabah erkenden gittim doktora sonuç göstermeye Allah'ıma bin şükür her şey yolundaymış ben çıkacaktım ki doktor "cinsiyeti görmemiştik dimi?"dedi "yok"dedim "gel bakalım" dedi, bizimki pek tembel teyzeleri bacakları kapatıp oturuyor, doktor "duruşu sıkıntılı, görmek zor ama kız gibi"dedi ben bir sevindim ama sağlıklı olmasına sevindim kıza erkeğe değil, "daha küçük ve duruşu sıkıntılı, bacaklar kapalı yanılabilirim ama öyle görünüyor" dedi odadan çıktığım gibi ağlamaya başladım sevinçten, şükrettim yine hastanedeki teyzeler bana bakıp, gülüp, Allah tamamına erdirsin dediler.

çok şaşkınım annelik bu muymuş?

walla canım dişçide öyle bi kanadı ki adam rahat temizleyemiyorum dedi..gargara verdi 1hafta kullan bi daha gel dedi..haftaya yine gidicem bi posta daha temizlicek...bakalım ondan sonra düzelcek mi ama zannetmiyorum..hiç geçicege benzemiyor...:18::18:

canım yasal olarak iş yerin seni doğumdan 3 hafta öncesine ve 8 hafta sonrasına kadar çalıştıramaz
yasalar buna aykırı
toplamda 16 hafta iznin var, doğumdan önce 3 hafta kullanırsan doğumdan sonraya 5+8=13 hafta kalıyor
bunları da mecbur kullanıcaksın çünkü SSK dan rapor alıyorsun. Raporlu olduğun süre içindede maaşını almaya devam ediyorsun
iş yerin senin hamile olduğunu bilmiyor mu ben onu anlayamadım? koca göbüşünü son aylarda nasıl gizlemeyi düşünüyorsun?

Sen neler kurmuşun kafanda öylee kıyamam
Bir kere işden cıkarılmak söz konusu değill
İsterse aynı işi yapan 10 kişi olunn 9 kişi çıkarılabilir ama sen hayır
Yaptırımı ve cezaları ağır bir kere
Ve izin senin en doğal hakkın ama maaşı 4 aylık izin süren bittiği zaman alabiliyorsun ne yazık ki
Toplu alacaksın ama
Yerine biri gelir veya biri yerine bakar bırak bunları işyeri düşünsünn
Benim yerime bakacak kimsede yokk ama benle konuşanda yokhenüz
Yaa sözleşmeli eleman alır yada başka birine baktırır yada böyle olmaz yollarımı ayıralım dersede paşalar gibi tazminatımı verir, işsizlik maaşımıda 10 ay alırım
Oda 580 tl gibi bi rakamm, akmaz ama damlar bebemin bezleri mamaları çıkar
Şimdiden karalar bağlayıp stres olma canım, herşey olacağına varacak şimdiden konuşmak cok erken
20 gün sana yeterde bebeğine yeter mi canım?? Annesine ihtiyacı var onunn
Biz 6 ay olsun istiyoruz 4 ay yetmez diye

Son düzenleme:
Ne güzel istediğin zaman gidebilmişin canımm
Benim doktor çook yoğunn bir türlü ulaşamıyorum
Haftasonu randevu bulmam bile mucize gibi artık
Okadar hafta bekledim beklicez artık 1 hafta daha
Yogun benım doktorda salı aradım akıntım arttı bel agrımda var gelmek ıstıyorum dedım canım tum randevularım dolu ama dedı bende olsun gelırım beklerım bos kaldıgınız an alırsınız dedım tamam 4e dogru gel dedı 10 dakika bekledım aldı benı hemen sonra randevulu hastalara devam ettı rahımde acılma var mı dıye baktı hemen zaten doktor her sey yolunda annesı bebegını rahat bırak dedı

Ins sorun olmaz bır konussan adamlara ızın konusunda sıkıntı cıkarmayacagını soylersen bırsey demezler gıbıme gelıyor bırde ısten cıkardıklarında tazmınat oduyorlar onu goze alamazlar gıbı

bende korku filmi tadında rüyalar görüyorum
çocuk gb gözüküp çocuk olmayan canavarlar sihirli fasulyeler
hayal gücüm biraz saçmalıyo galiba

canım sıkma canınıca sakin ol öncelikle . hamilelikten sonra 1 yıl içerisinde çıkaramıyorlar bildiğim kadarıyla suç teşkil ediyor.16 hafta ücretli izin normalde maaşını alabilirsinAllah bir kapıyı kapatır birini açar gönlünü ferah tut. nasıl bildirmeyeceksin son zamanlar anlamayacaklar mı karnından bence konusuşup söyle yapabilirsin dogum ini süresi boyunca atıyorum haftada 2 gün faln gidersin işleri toparlamak için hem kimseyi almazlar hem sende iyi kötü iznini yapmış olursun.

cnm hiç canını sıkma sosyal güvenlik kanunları hep çalışandan yana. birincisi doğumu bildirmemezlik yapamazsın bu sefer çalıştığın kurum sıkıntıya düşer. bunu kesinlikle yapma. tüm yasal haklarını kullanabilirsin özellikle hamile bayanı işten çıkaran işverene dava açıldığında hemen işe geri alma ve çalıştırmadığı dönem için asgari ücretin 4 yada 6 katı kadar ödeme yapması gerekiyor. bunu da çoğu işveren göze alamaz.
özel sektörde çalışıyorken ben başlamadan evvel böyle birşey gelmiş işverenin başına. hamile çalışan ben çalışmak istemiyorum diye çıkışını istiyor işverende anlayışla karşılayıp çıkarıyor sonra bayanın eşi daha fazla para alırım umuduyla kadına baskı yapıp dava açtırıyor. dava bayan lehine sonuçlanıyor. işverenden hemen işçiyi işe başlatması ve ücret ödemesi isteniyor.

ben aile hekimliğinde yapılan testimin sonuçlarıyla gitmiştim 12. haftamda.
ikili testimi verdiğimde bütün kan tetkiklerimi doktorum inceledi, onun olmadığını farketti,
acelesi yok ama onu da yaptır dedi, ben de bu gidşimde yaptırmaya karar verdim.
abim hepatit taşıyıcısı çıkmıştı yıllar önce, öyle bir durum varsa geç kalmaktan korktum.
Ne olur, ne yapılır hiç bilmiyorum, pipiriklenmemek için araştırmadım, yaptırınca öğrenmeye karar verdim.

Hamileliğimin başından beri neyi çok araştırsam, çok şey bilsem hep kendi kendime stres yaptığımla kaldım,
kötü şeyler düşünmüyorum artık, doğum hikayeleri bile okumuyorum :)))) akıllandım teyzesi :)

ne kadar kötü şeyler dşünmediğini sansan da, bildiklerin, burda okudukların farkında olmadan bilinç altına depolanıyor. ben rüyanı sadece buna bağlıyorum. Gözün aydın, ne güzel iyi haberlerle dönmüşsün. sağlıklı olsunlar.. cinsiyet öğrenilir, bak öğrenip şüpheye düşenlerle dolu forum :)))

keşke 6 aya çıksa..hangi bakanlık ilgileniyo yazı falan yazalım.twit atalım..sürekli dürtelim de bize yetişsin...

ne yapılır eğer sendede varsa yapcak bişi yok kronik taşıyıcısın demektir ve bebek doğar doğmaz zatn heptt aşısı yapılıyo ama sende biraz daha hızlandırırlar, eğer yoksa muhtemelen abinde olduğu için aşıyı önericektir doktorun ama şimdi başlattırmaz heralde ben oldum aşı ordan biliyorum bi tanesi kalmıştı toplamda 3 doz yada 4 doz önerenler var doktorum yaptırabilirsin dedi ama ben ihmal aldım bilmiyorum napsam :44:

doğum olunca bu korkuların ne kadar yersiz olduğunu anlıyacaksın.hiç bir patron iyi elemanını gözden çıkarmaya cesaret edemez.hem öyle bile olsa tek işveren omu anlamadım.Allah bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar.sen şimdi boş yere sıkıntı çekme.hem kendne hem bebeğine.Allah bize bebek nasip etmiş bundan iyisi bundan önemlisi yook bence.takma kafana.

anladım canım ozaman gitmeme gerek yok.ben zaten böyle olacağını tahmin etmştim.gidecek dişler anlaşılan.aman kurtardığımız kadar diş bizimdir.

keşke 6 aya çıksa..hangi bakanlık ilgileniyo yazı falan yazalım.twit atalım..sürekli dürtelim de bize yetişsin...

canım imza kampanyası var imza kam panyam.com da 1266 tane imza toplanmış şimdiye kadar
bence çok az

her gece dua ediyorum doğum izni 6 ay'a çıksın diye ama eşim diyo ki çıkmaz
patronlar bunu kabul etmezler hükümette onlarla ters düşmek istemez o yüzden çıkmaz diyor
fakat ben yinede umutla bekliyorum

Çok şanslıymışımm
Doktorun cok dogru bir cümle kullanmışş
Bebeklerimizi rahat bırakalım artıkk
Onlar doğal ortamında kendi kendilerine büyümeye calısşırken, biz nelerle uğrasıp stres yüklüyoruz yavrucaklaraa

Ayy o akıllanmayı bende bir öğrensem
Bende kendimi bir frenlesemm
Yakında doktoramı verip cıkacam bu hamileliktenn
Test sonucu alıyorumm
Hemen Op. Dr. Google 'a danışıyorumm
Forumları oku, doktor sitelerini oku, senin örneğine benzer örnek var mı araştır
Aaaa bunda da böyle oluyormuş falann filaann
Artık sınırımda yok dün dışardayım yemek yiyoruz ve corbanın içinde defne yaprağı varr
Hemen telden girdim defne yaprağı hamilelikte zararlımıdır diyee
Yanii artık googlenin bana bir el sallamasını bekliyorum acıkcası
En güzeli kafayı bulandırmamak olurunu bırakmakk

Son düzenleme:
kızlar bide aklımdayken söyleyim de

doğum öncesi izni doğum sonrasına uzatmak için aldığımız (alacağımız) raporlarda o dönemde herhangi bi sebeble alınan 1 günlük raporunuz olursa doğum öncesi izin o zaman başlamış oluyor.

yani doğum öncesi 8 haftalık iznimiz var bizde doktor raporu ile bunun 5 haftasını çalışıp bu 5 haftayı doğumdan sonraya ekletmek istiyoruz. işte bu 5 haftalık dönemde herhangi bi sebeple (ki kadın doğumla ilgili alınanlarda dahil) raporda, doğum öncesi izin o raporun alındığı tarihten başlıyor.

çoğu çalışan hamile bunu bilmediğinden alıyormuş sgk kısa vadeli sigortada çalışan arkadaş özellikle uyardı beni bende size söyleyim aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:
hayirli olsun kizin allah saglikla kucagina almayi nasip etsin
bende cok merak ediyorum voltaj beni cok meraklandirdi

Amin inşallah erkek senesinde bi kız kapabildim :)

Bana da 2 doktor 12.ci haftada erkeğe benziyor dedi dün doktorum %100 kız dedi belli olmaz çok adapte etmeyin kendinizi derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…