2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

ahhh canım benım sen de düştün aramıza bu topikte herkesin cınsıyetı değişiyor bebeklerimiz çok oynak valla oyynatıyorlar bizi mesela benım 3 kez cinsiyetım değişti..12 hafta da kız 15. hafta erkek 19. hafta kız denıldı bakalım ayın 15 tekrar gidecem ne dıcekler:))

canım o cinsıyetle aşakalı degıl benım ılk bebegım ıkı hafta once gıdıyodu kız:)bebegın kılosuyla da alakalı tombıs dogmustu cunku....

biliyorum tatllım bende arkadasa onu dedım erkekler değıl sımdı kızlrda onden gidiyor diye:) benım kızsa eger son tahmınde kızdı da onden gidiyor yarmagül gb kızım olur ana baba uzun saylır dayı amca uzun denmez resmen kavak agacı eee benım kı normal aslında:) kardeşim 62cm ben 59cm eşim60cm doğmuş

16. hafta

Bebek çok hızlı gelişmektedir. Kol ve bacaklar tamamıyla oluşmuştur ve bütün eklemler hareket edebilmektedir. Bebeğiniz sizin sesinizi duyabilir.

20. hafta

Amniyon sıvısı bu dönemde bebeğin dönmesine, kol ve bacakları ile egzersiz yapabilmesine izin verecek kadar fazladır. Bebek parmağını emmeye başlar. Bebek bu dönemde oldukça güçlü kaslara sahip olduğundan bazen sizin uyumanıza izin vermeyecek düzeyde hareketler yapabilir.

24. hafta

5-6. aylarda annesinin sesini tanımaya başlar, anne sesini yabancılardan ayırt eder ve anne sesi ile sakinleşir. Sevdiği müzik parçasını duyduğunda hareketlerinde artış saptayabilirsiniz. Kapı sesi veya araba kornası gibi seslerde ana rahmindeki bebeklerde irkilme olur. Anne karnındaki bebeğin gülümsemesi ve bazı davranış şekilleri 4 boyutlu ultrasonografi gibi modern görüntüleme âletleri sayesinde daha iyi anlaşılmaktadır.Bebek parmağını emer. Sizinde hissedeceğiniz hıçkırık nöbetlerine tutulabilir. Artık uyuduğu ve uyanık olduğu vakitleri saptayabilirsiniz.

28. hafta

Bu ayda gözler açılıp kapanmaya başlar. Güçlü kasları olan bebeğinizin tekme ve yumruklarını oldukça yoğun hissedersiniz.

32. hafta

Bebek bu ayda doğum için uygun pozisyonunu almaşa başlar. Hareketleri oldukça aktiftir. Rahim içi bebek için daraldığı için bu hareketler bazen çok da iyi hissedilmeyebilir.

36-40 hafta

Bebek artık iyice büyüyüp rahim içini iyice doldurmuştur, hareket edebileceği alan çok daralmıştır. Hareketlerin sayısı azalmamakla birlikte karakteri değişmiş ve daha küçük ve yavaş olmaya başlamıştır. Gebeliğin sonlarına doğru bebeğin "tekmelemesi" rahimde gerginliğe neden olarak annede ağrı ve acı yaratabilir. Bebeğin tırnakları uzadığı için anne karnında kendi cildinde çiziklere neden olabilir.

Bebek hareketlerini daha kolay hissetmek için ipuçları

. Yatağa sol-yan vaziyette uzanın ve rahatlayın
. Şekerli bir şeyler için
. Yüzükoyun yatın
. Bebek 28 haftadan büyükse sırt üstü yatın
. Karnınıza walkman dayayın ve müzik çalın, işe yarayacaktır.
. Bebeğinizle konuşun ve karnınızı okşayarak onu uyandırmaya çalışın

alıntıdır

Son düzenleme:
__ BEBEĞİNİZİ HİSSETRMEK İÇİN SABIRLI OLUN__

Anne adayları için bebeğin ilk hareketleri müthiş heyecan vericidir. Önce küçük baloncuklar gibi daha sonra dalgalanma, toplanma şeklinde hissedilir. Son aylarda ise varlığını küçük tekmeleriyle
hatırlatır. Bu hareketler; annenin bebeğin sağlığına ve gelişimine dair sevindirici sinyallerdir. Bu sinyallerin zamanı ve şeklini Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Esra Aksoy Jovvıck'tan öğrendik.

"Sanki içimde bir şey fokurduyor", "Küçük bir kelebek gibi pır pır ediyor", "Sanki karnımda küçük bir baloncuk var, dolaşıyor"...

İlk hareketlerin annelerce dile getirilişi genelde bu cümlelerle anlatılır. Anne adayı ilk bebeğine hamile ise; bebeğin ilk hareketlerini, 18 ile 24.
haftaları arasında hisseder. Anne adayı için bu çok heyecan verici bir deneyimdir. Hareketler önceleri baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması şeklinde hissedilir. Tecrübeli anneler ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk hamileliğe göre rahim daha az gergin olduğu için biraz daha erken, genelde 16. haftadan sonra hissetmeye başlarlar. Ama hamileliğin daha ileri haftalarında bu hareketlerinin karakteri de değişmeye başlar. Bebek daha aktif ve belirgin hareketler yapmaya başlar ve bazen bu hareketler annenin canını bile yakar. Son haftalara doğru ise bebeğin hareket edeceği alan azaldığından hareketler daha kunt, vurup-çekme şeklindedir.

Telaşlanmayın!

Genel olarak, dört ayı geçmesine rağmen bebek hareketlerini hissedemeyen anne adayı telaşlanır. Oysa hareketlerin hissedilmesinde farklı etkenler söz konusudur; annenin ağırlığı, bebeğin ve plasentanın pozisyonu önemlidir. Hamileliklerinin aynı haftalarında olmalarına rağmen bir anne adayının bu hareketleri hissedebilmesine rağmen diğerinde henüz bir kıpırdanma olmaması bu farklılıklardan kaynaklanır.

Özellikle hamileliğin 28. haftasından sonra bebek hareketlerinin sayısı bebeğin iyilik hali hakkında bilgi vermesi açısından önem taşımaya başlar. Hareketlerin azalması bebeğin sıkıntıda olduğunu düşündürür ve ileri tetkik gerektiren bir durum olabilir.

Bebek hareketlerinin sayılması basit, ücretsiz ve herkesin yapabilir olması nedeniyle bebeğin izlenmesinde yaygın kullanılan bir yoldur. Hareketleri saymaya başlamak için bebeğin en aktif olduğu zamanı seçmelisiniz. Kaydetmeye başlarken hareketi ve saatini yazın. Her harekette kağıda bir işaret koyun. 10 harekete ulaştığınızda saati yeniden not edin. Bu testi her gün hemen hemen aynı saatlerde yapın. Normalde bebeğinizin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Eğer bu sayı 10'dan az ise doktorunuzu arayın. Bu sırada bebeğin her hareketinin anne adayı tarafından hissedilemeyeceğini bebeklerin hareketlerinin annenin yemesi, aktivitesi ve uyku-uyanıklık hallerinden etkilenmekte olduğunu unutmayın. Ancak toplumuzda yaygın ve yanlış bir kanı var; anne karnında çok hareketli olan bebeğin ileride hiperak-tif olacağının göstergesi sayılır. Ya da hareketli bebeklerin erkek, daha az hareketlilerin ise kız olacağı düşünülür. Bu iki kanının da bilimsel bir değeri yoktur.

alıntıdır

canım senin ilk bebeğin galiba..hele bunu bir doğur bakalım sonra ikinciyi yakın zamanda gözün görür mü sonra düşün.evet çok tatlılar can parçası amma 3 yaşına gelene kadar çileleri azalmıyor.

evet ılk ama çok zor buldum ya hemen ne kadar olacaksa olsun istiyorum :) gözum doymuyor benım :)

İnş kolay olur canim ilk zamanlar çok üzüldüm ama alıştım artık o zaman Rabbim sanada nasip etsin kazayla:)))

İnş benimkide değişir canim erkek der:)insan ikinciyi değişik istiyo tabi yinede hayırlısı rabbimden

canım benim oğlan başta soldaydı..şimdi bikaç gündür hareket gibi bişey hissediyorum ama ortalarda....dr. bacakları sağda demişti.... zaten artık yukarı ve ortaya çıkmaya başladılar ...

niye kimsenin sesi cikmiyor ya( herkesin kocasi yaninda galiba.kendi kendime konusayim bari:))bugun kendime elbise aldim nornal elbise ama gobek kismi bol hamile pantalonum da var corabimda:))rahatca giyinecegim artik:))

niye kimsenin sesi cikmiyor ya( herkesin kocasi yaninda galiba.kendi kendime konusayim bari:))bugun kendime elbise aldim nornal elbise ama gobek kismi bol hamile pantalonum da var corabimda:))rahatca giyinecegim artik:))
Ben burdayım ama cokkk yorgunum gule gule gıy canım aldıklarını
şuan itibariyle çiğ köfteye aşermiş bulunuyoruuummmm :18::18::18::18:
Ins bulursunuz ama abartma olur mu saglıklı degılmıs

bana yardım edın ya ne oldugunu anlayamıyorum
dun geceden berı gecmek bıtmeyen bır tıtresım var sag tarafta kasık vajına uzerınde
tıtrıyor duruyor 5 sn sonra yine basliyor
artik psikolojım iyice bozuldu ne oldugunu anlayamıyorum
gecmek bilmiyor
yarın doktora gidicem ama beklemek de zor

Son düzenleme:
Ben burdayım ama cokkk yorgunum gule gule gıy canım aldıklarını

Ins bulursunuz ama abartma olur mu saglıklı degılmıs

sagol canim gezip tozdun mu gene?:)) yordun mu bebisi
bu arada niye sagliksizmiski onda da mi katki maddesi varmis?

bobregini falan mi usuttun acaba canim sicak birsey sarsan nasil olur acaba

nası bi titreme bilmiyorum ama kan dolaşımınla alakalı olabilirmi çoğalıyo ya gittikçe bende her tarafımda kalp atışımı hissediyorum sakin ol inşallah bişey yoktur belkide bebişdir :)

nette arastırıyorum bilgi bulamıyorum ama bır yerde kadınlarda sag kasıkta titreme diye birsey okudum o da bobrekle ilgili
bilmiyorum cok kalin giyiniyorum dikkat ediyorum usutmemem lazim
nası bi titreme bilmiyorum ama kan dolaşımınla alakalı olabilirmi çoğalıyo ya gittikçe bende her tarafımda kalp atışımı hissediyorum sakin ol inşallah bişey yoktur belkide bebişdir :)

kan dolasımı diye ben de dusunuyorum
sanki akısta problem var gibi

Tatlım bırsey yoktur grıp falan mı oldun kı usutmus olmayasın o da krnına kasıgına vuru agrısı ıns allahın ıznıyle bırsey yoktur cok korktuysan acıle gıdıp usg den oglunu gorebılırsın

Yok canım gezmedım hatta 2gundur hıc cıkmadım evden yemek utu ev temızlıgı derken yoruldum bırazda babanın gonlunu etmeye calıstım doktor cıgkofte cok yememeye calıs ıcıne ne kyduklarını bılmıoyoruz tanıdık bır yerse ye demıstı gercı bende arada yıyorum bır lokma eskısı gıbı koca durum yenmıyo :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…