- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #17.561
kızlar bebeklere ne zaman ruh veriliyo biliyomusunuz..yani bebeklerimiz canlandığı andan itibaren ruhları da oluyor mu..birden aklıma geldi merak ettim???
ay kıyamam rezllik değil tam bi şanssızlık olmuş :26:neyseki fazla yaralanmamışsın rabbim kızına güzel yazılar yazsın inşallahbeni istemeye geldiklerinde hastanede geçirdim :)) kahveyi elektrıklı makınede yapacaktım onda da kaçak varmış elektrık çarptı ertesi günde nişan vardı ama sabaha kadar hastanedeydık tüm sülale... Allahtan yanık falan olmadı sadece kalp ritmim bozulduğu için müşahade altında tuttular ama çok sarkarım her gün rezıl olacagım bırsey olur:) düğünde kuaförden tam çıkacaz artık gelınlıgımı giyiniyorum hooop fermuar patladı:) böyleeeee çoooookkkkkk olay var bende:) inşallah kzıım bana çekmez
bizim bi büyüğümüze göre rahime düştüğü anda o bi canlı canlıysa ruhu var demek
ama asıl yaygın kabul edileni kalp atmaya başladığı zaman
bende ilk zamanlarda diyodum ben şimdi 2 ruhlamı dolaşıyorum diye
Hayır canım normal doğumlara ne gece ne gündüz doktorlar girmiyor ebeler yaptırıyor acil doktorunun gireceğini sanmıyorum normal hastanedeysen ama bazı doktorlar girebilir kendi tercihidir
Canım kadın doğum doktoru normal doğumda gündüzde girmiyor özellerde belki ama benim gittiğim iki özel hastanede de ebeler yaptırıyordu sen önce konuş normal olursa girermisiniz diye
benim oğlumda doktorum normal olursa ne gündüz ne gece girmeyecekti ben sezeryan için gün aldım ama 1 gün önce sancılandım 4.30 tan sabah 10 a kadar hastanede doktorumun gelmesini bekledim
yok kadın doğumdan asistan oluyormuş acilde onlar giriyormuş ama tabi en iyisi ben konuşayım :)
tamamdır, anladım yani girmezse normal doğuma bu olağan bir durum :) teşekkür ederiiiiim :)
Merhaba arkadaşlar yeni girebildim geçmişi okuyayyım derken bu zamanı buldu cinsiyetini öğrenenlere hayırlı olsun ben de yarın göreceğim prensesimi , bu arada benim tansiyon son bir haftadır düşük seyrediyor böyle olan varmı çok başım dönüyor, yarın doktoruma soracağım bakalım ne diyecek. Bu arada ben hiç kilo almadım zaten biraz kilo vardı başlangıçta.
kızlar maalesef hepiniz yanlış biliyosunuz devlet hastanelerinde eğer herşey normalse doğumu sonuna kadar ebe yaptırıyo ama özel hastanelerde doğuma kadar sizi ebeler muayene ediyo doğum anında doktorunuz aranıyo ve doğumu doktor yaptırıyo saat 9-17:00 arası doğurursanız kendi doktorunuz sizinle ilgilenir sonrasında nöbetçi doktor gelir doğurmazsanız doğumu o yaptırır bazı doktorlar fark alıp sizin doğumunuza 24 saatte ne zaman olursa olsun geliyolar
ay kıyamam rezllik değil tam bi şanssızlık olmuş :26:neyseki fazla yaralanmamışsın rabbim kızına güzel yazılar yazsın inşallah
benım tansıyon hep düşük 6/3 7/3 son zamanların en yüksek tansıyonum 7,5/4 doktor normla dıyor yuksek olmasında düşük önemlı degıl dıyorlar
bende ruhlarının bizim ruhlarla beraber yaratıldığını biliyorum :26:kaderleride önceden yazılmıştır ama tabi kalp atımı başlayınca ruhlarıda hayat buluyor diye biliyorum :26::26:
şöyle bir yazı buldum..
"Sizden birinizin yaratılışının başlangıcı, annesinin karnında kırk günde derlenir toplanır. Sonra ikinci kırk günlük süre içinde pıhtı haline döner. Sonra da bir o kadar zaman içinde bir parça et olur. Daha sonra Allah bir melek gönderir ve melek, ona ruh üfler. Bu melek dört şeyle; anne rahmindeki canlının rızkını, ecelini, amelini, iyi biri mi, yoksa kötü biri mi olacağını yazmakla emrolunur."
Bu hadisin ortaya koyduğu gerçek, günümüzün gelişmiş tıbbının deneylerle ortaya çıkardığı gerçekle uyum içindedir. Anne rahmine düşen bir çocuk, kırkar günlük üç devreden sonra tam olarak teşekkül eder ve ilk canlılık belirtisi bu sürenin sonunda görülür. İlk kırk günlük süre, orada mayalanma ve şekillenmeye müsait hale gelme dönemidir. İşte bu dönem nutfe diye adlandırılmaktadır ki, meni demektir. Meni ise az su anlamına gelir. Nutfe denilmesinin bir başka sebebi de, bu maddenin akıcı ve yapışkan olmasındandır. Anne rahmindeki ikinci kırk günlük süre ise, nutfenin bir pıhtı haline dönüşme dönemidir. Alak kelimesi kan pıhtısı anlamına gelirse de, burada kastedilen anlam döllenmiş yumurta yani embriodur. Çünkü embrio canlı olup, gelişmeyi bünyesinde barındırır. Kan pıhtısı tabiri, cansızlığa delalet eder. Böyle bir anlam ise buraya uygun düşmemektedir. İkinci kırk günlük süre bu şekilde geçer ve oluşumunu tamamlar. Üçüncü kırk günlük süre, anne rahmine düşen canlının bir et parçası haline dönüşme ve bu şekilde gelişme dönemidir. Bu kademeli oluşum ve gelişimin pek çok hikmet ve faydaları vardır. Şayet çocuk bir anda teşekkül etseydi, muhtemelen anne buna tahammül edemez, bedenen ve ruhen hastalanırdı. Bu safhalar, anneyi yavaş yavaş dünyaya getireceği canlıyı taşımaya alıştırır, çocuğun da anne karnındaki gelişimi tamamlanır. Çocuk doğuncaya kadar, bu gelişme seyri devam eder. Öte yandan bu durum, insanların Cenab-ı Hakk'ın gücünü ve kudretini, kendisine gerçek manada kulluk edip şükretmelerine vesile olacak nimetlerini, insan olarak en güzel surette yaratılışlarını, akıl ve ruh gibi üstün hasletlere sahip oluşlarını anlamalarına da bir vesiledir.
Bu safhalardan sonra, bütün uzuvlarıyla teşekkül etmiş olan cenine can verilir ve Allah tarafından gönderilen görevli bir melek önce ona ruh üfler. Daha sonra, doğacak olan çocuğun ölümüne kadar, hayattaki her türlü davranışı demek olan amelinin nasıl olacağını, hayat süresini, rızkını veya cennetlik cehennemlik olacağını yazar. Kişinin ameli, onun işlediği her çeşit hayır ve şerri, iyilik ve kötülüğü kapsar
herkesin isteme gününde bi olay yaşanmış helecandan olsa gerek
ama gene sen durumu mutfakta kurtarmışsın
ben herkes bana bakarken uçtum herkes slow motionda izledi beni
büyük bi zevkle okurum emin olbütün sakarlar bu topikte desene
Benim ilk doktorumda ikinci doktorumda özelde ikiside girmiyor en son gittiğimde yine sordum ben uğraşmıyorum normal doğumla diyor açık açık istisnalar kaideyi bozmuyor
benim annem doğum evinde yıllardır ebelik yaptı doğuma benim doktorumun arkadaşı olması ve çok iyi tanımasına rağmen ikna edemedi
Ordaki candan kasıt canlı olmak anlamında değil spermde bi canlıdır
Rezıl olmadım benbız evlenmeye karar verdık aıle gelıpp tanısacak 2 gun sonrada ısteme olacak neyse geldıler ankaraya bı akrabalrında kalıyorlar ben normal gıyındım pasta borek yapıldı (bırde okuz patronum ızın vermedı onlardan 20dk gırdım eve) neyse tanısmaya geldıler dıye bekledık cumbur cemaeat kalmaya geldıklerı aıleyle geldıller benımkının elınde esek kadar cıcek ve koca gondolla cıkolata hayırdır dedım oyle olması gerekıyomus dedım kıpkırmızı zaten beyfendı neyse oturdular cay servısı basladı akrabaları olan esek herıf lafa gırdı 20n dakıkaydı daha bız sızı cok sevdık hazır gelmısken kızıda ısteyelım dedı bende arsız o kadar kısının ıcınde sız tanısmaya geledınız mı dedım esımın aılesınden ses yok adam konusuo yaslıydı da neyse ısteme faslı oldu 1saat sonrada dugundu takıllardı aılelerın alacakları falan konusulmaya basladı tepem attı babamı cagırdım kov gıtsınler dedım nasll zoruma gıttı babam sakınlestırdı benı kızım ayıp uzak yoldan geldıler hee dedım cok uzak 3saatlık yol. Ertesı gun alısverıse gıdılesecek gene o herıf benım esımde gelsın dedı hayır kımseyı ıstemıyorum dedım esımde bız gıderız dedı ohh dedım sesın cıktı neyse gıttıler sabaha kadar esımın basını yedım neyse ertesı gun yuzuk takıldı dıger gunde kpederler ozur dılemeye geldıler ısteme gunu olanlardan dolayı neymıs evınde kladıkları bu ıs uzarsa tanısmaydı ııstemeydı derken 1 hafta kalırlar bızde hemen gıtsınler dıye kendılerınce bu cozumu bulmuslar utanmadan da soylemısler
:)) amin canım umut ev kadınları var ya orda kı yasemın gbyım ben :) elımı neye atsam elımde kalır:) eşimle ılk buluşmamızda bı avm me yürüyen merdıvenler çıkıyorduk son basamağı fark etmedım yere yapıştım ama en çok utandığım sey bütün sinemalarda uyurum hatta bırgun aksama kadar uyudum sinemeya gitcez dıye ama malesef ben o gunde uyudum :) ortam hosuma gıdıyor demek kı ama artık benı sınemaya göturmuyor otele gıdelım daha ıyı dıyor uyuman ıcın para öduyoruz(((
doğum evinde 3 sene staj yaptım orda doğumlara ebe girer ,3 sene de özel hastanede doğumhanede çalıştım hemen hemen hiç bir doğumu biz yaptırmadık hep doktorlarımız girdi doğuma ve şuan bir çok arkadaşım doğumhanede ebe olarak çalışıyolar hepsi de benim söylediğimden farklı bişey demiyor ama özelde doktorun doğuma girmemesi ilginç o zaman neden onca para ödüyosunuz madem ebe doğurtucak devlette doğurmak daha mantıklı
Rezıl olmadım benbız evlenmeye karar verdık aıle gelıpp tanısacak 2 gun sonrada ısteme olacak neyse geldıler ankaraya bı akrabalrında kalıyorlar ben normal gıyındım pasta borek yapıldı (bırde okuz patronum ızın vermedı onlardan 20dk gırdım eve) neyse tanısmaya geldıler dıye bekledık cumbur cemaeat kalmaya geldıklerı aıleyle geldıller benımkının elınde esek kadar cıcek ve koca gondolla cıkolata hayırdır dedım oyle olması gerekıyomus dedım kıpkırmızı zaten beyfendı neyse oturdular cay servısı basladı akrabaları olan esek herıf lafa gırdı 20n dakıkaydı daha bız sızı cok sevdık hazır gelmısken kızıda ısteyelım dedı bende arsız o kadar kısının ıcınde sız tanısmaya geledınız mı dedım esımın aılesınden ses yok adam konusuo yaslıydı da neyse ısteme faslı oldu 1saat sonrada dugundu takıllardı aılelerın alacakları falan konusulmaya basladı tepem attı babamı cagırdım kov gıtsınler dedım nasll zoruma gıttı babam sakınlestırdı benı kızım ayıp uzak yoldan geldıler hee dedım cok uzak 3saatlık yol. Ertesı gun alısverıse gıdılesecek gene o herıf benım esımde gelsın dedı hayır kımseyı ıstemıyorum dedım esımde bız gıderız dedı ohh dedım sesın cıktı neyse gıttıler sabaha kadar esımın basını yedım neyse ertesı gun yuzuk takıldı dıger gunde kpederler ozur dılemeye geldıler ısteme gunu olanlardan dolayı neymıs evınde kladıkları bu ıs uzarsa tanısmaydı ııstemeydı derken 1 hafta kalırlar bızde hemen gıtsınler dıye kendılerınce bu cozumu bulmuslar utanmadan da soylemısler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?