- 13 Nisan 2008
- 190
- 6
- 316
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #17.961
kızlar herkeze mrb..uzun zamandır sizi takip ediyorum ama bugun yazabildim çünkü artık hiç kalkmamak üzere yatıyorumbundan önce 9 haftlık bir düşüğüm var ve yine hamileyim çok şükür 14 haftayı gördük ama benim sürekli kanamam oluyor ve ben her kanı gördükçe aglaya aglaya doktora koşturuyorum gebeligimi ilk gününden beri 5 gunde bir igne ve hergun sabah akşam progestan haplarım var 13. haftaya kadar aksatmadan hepsini duzgun içtim ignemi yaptırdım artık 14. haftaya geldik doktorum düşük tehlikesi geçti kullanmana gerek yok 2li testtede korkulacak bişey yok dedigi anda bütün igneleri ve hapları attım gözüm progestan falan görcek durumda deildi ... ama 4 gun sona sabah kanla uyandım ve hemen doktora koştum çok şükür kalp atışları vardı herşey yolundydı sadece düşük tehlikesi atlttıgımı ama kanamanın durdugunu şanslı oldugumu söyledi ve aynı gün igne ve haplara tekrar başladık ve kayınvaldemde hiç kalkmamak üzere 5 gün kadar yattım kanamamda durdu kendimide ii hissediorum dün kayınvaldemide kandırarak kendi evime gittim köpeğimide ok özlemiştim biraz onu gezdirdim ben oturdum o kendi başına dolaştı parkta neyse akşam olmadan kayınvaldemin evine döndüm tuvalete gitmemle kanamamın tekrar başldıgını ve bir tanede parça dştügünü görünce ben koptum apar topar tekrar doktora koşturduk ben yine gitti bitti gözüyle bakarken kalp atışını duyduk doktor rahim agzınında zırh gibi kapalı oldugun söyledi :) herşey yolunda nie bu kadar panik yaptın der gibi bakınca parça düştü ama doktor bey dedim kan pıhtısıdır dedi ben ne bilim kan pıhtısı oldugunu elim ayagım bibirne dolaştı hergun pıhtı görmüyorum ki :s bebeğin eşinin rahmin aşagıda rahmin agzına yakın oldugunu kanamanın sebebinin o oldugunu 20. haftalarda yer deiştirebilicegeni gebeligimin kanamalı gececegini söyledi :s psikolojim allak bullak benim gibi olan varmı aranızda (
Biz yapıyoruz aslındaa
Şu halimizle yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarındaa
Ağrım yok sızım yook amann nazlı kaprisli hamile olmayımm
Her işimi ben göreyim ben yapayımm mantığını güddüğümüz için
Adamlarda normal yaşantılarındaki tek eksiğin ve cok büyük eksiğin karıkoca olma kısmını yaşamıyorlar
Çünküü ancak ordaa duuuuuuuuurrrrrhamileyiiiizz diyoruzz en azından ben
Eeee noluyorr 2 mızz mızz yapınca amaann sende diyorlarrr abartma diyorlarrr
Benim arkadaşım hamileliğinde burnunu bile eşine sildiriyorduu
Yani çok özür dilerimm burnunu bile karıştırmadıı hatunn
Yan gelip yattıı adam başında pervanee
Bide eşin nasıl diyincee biz çok iyiyiizz, bugün ishaliizz, bugün kalçamızz ağrıyor diyerek kendinide hamile sanmasıda ayrı cabasıı
Gerçi cocuk doğuncada doktoru götürüncee yeni doğan yeşil s.çar dimii bu doktora gidipp doktor bey biz yeşil s.ıçıyoruzz ne yapmamız gerekli diyipp
Doktorunn itiraf.comluk cevabıı bebek için normalde sizin için bilemiyeceğimm anne sütünüz dokunmuş olmasın demiş
Kızlar bütün Vanı gezdim bir hamile çorabı bulmadım
netten almak istemedim hem ince hemde çok pahalı
neyse bir yerde satıcıda allah bin kere razı olsun 15 lira termal külotlu çorap aldım
ay giydim nasıl rahat hiç yok gibi
e bizim buralarda soğuk oluyor iyi oldu :)
çok mutlu oldum
bu arada bir iki bebek magazası gezdik çok güzel şeyler var :)
bende forro sanol kullanıyordum kabızlık yapıyo dedim.bu sefer değiştirdi ama adını bilmiyorum..
bi de bişey sorcam doktor bana marincap verdi balık hapı.eczaneden almaya gittim eczacı ETA die başka bi hap önerdi.ödül almış bir hap içinde kesinlikle çinko yok.şimdi hamileler bunu kullanıyo dedi. fiyatı 25 tl içinde 30 adet vra. marinkap 15 tl içinde 60 tane var..satış yapmak için mi dedi anlamadım.sonuç olarak ikisini de almadım
inşallah hersey yolundadır . sızlere bırsey sormak ıstıyorum ayrıntılı ultrason yaptırmayı düşünen yada düşünmeyen arkadaşlar varmı?
ayrintili ultrasonda neler yapiliyo
Kızlar sanki erkek bebek bekleyen annelerın mandalına yeme istekleri daha fazla ... Ben ılk zamanlarda yaklasık 1.5 kilo yerdım sımdı zorla yıyorum..
Kızlar şu testler konusunda çok kararsızım..... ben dıger cocuklarımda testlerı yaptırmamıstım .. burda okuduktan sonra ıkılı test ve dıgerlerını yaptırmak ıstemıstım ve son gıttıgımde 4 lü test istediler.. Ama birde şöyle düşündüm Testleri yaptırdım ALLAH korusun herhangi bir sorun cıktıgında doktorların bebebge yapabılecegı herhangı bi durum yok.. sadece aldırabılırsın diyecekler..Ve bu testlerın %100 Değerleri yok...Hangi anne Canlı bir bebeğin kürtaj olupta parça parça alınmasını isterki....Ne gelirse ALLAH'tan gelir diyerek Dualarımı eksık etmeyip testlerı yaptırmak ıstemedim İnş pişman olmam...
ismim nilay cnm çok ta yakın sayılmam ama gelebılecek kadar yakınım:)snowflaken adin neydi.nerde oturuyorsun?bende medical park goztepe ye yakinim. Seminerde gorusuruz.
arkadaslar Ahmet Baki nasil isim Allahin sifatlarini koya bilirmiyiz bir sakincasi varmi bilgisi olan yazarsa sevinirim
Kızlar bütün Vanı gezdim bir hamile çorabı bulmadım
netten almak istemedim hem ince hemde çok pahalı
neyse bir yerde satıcıda allah bin kere razı olsun 15 lira termal külotlu çorap aldım
ay giydim nasıl rahat hiç yok gibi
e bizim buralarda soğuk oluyor iyi oldu :)
çok mutlu oldum
bu arada bir iki bebek magazası gezdik çok güzel şeyler var :)
Bilmiyorum aranızda benim gibi hamilelik alerjisine yakalanan var mı?her yerim kaşınıyor,kaşıya kaşıya yara yaptım geceleri uykudan uyandırıyor kaşıntılar ;((( doktor hassas bünyelerde olabiliyor dedi,geçmezse ilaç kullanacağım.
arkadaslar Ahmet Baki nasil isim Allahin sifatlarini koya bilirmiyiz bir sakincasi varmi bilgisi olan yazarsa sevinirim
Mayıs anneleri topiğine bakmıştımda,orda nisan annelerinden bile daha etkin durumdayız aramızda 100 sayfa var gibi bir yazdı okudum.
Onuda kızlarla paylaştım,konusu gelmişken.
Bizden yana bir sıkıntı yok şükür.anladım canımm iyide niye yarışıyorlar ki anlamadım amaçları farklı demek ki bizlerin harika dostlukları oluştu allah nazarlardan uzak tutsun herkes kendi işiyle ilgilensin ama bide şu açıdan düşünelim demekki imrendiren bir topiğimiz varki bizimle yarışıyorlar bakın bizim hiç öyle bir derdimiz yok ihtiyacımız yok hıhhh
onlarda bizi takip ediyor demekkibundan sonra başka topiklere gitmek yok bide allah bizi nazarlardan esirgesin yazmışlar allahım ya
ben geldım kızlarrrrrrrrrrrr
bugunumuz cok guzel gectı yagmur felakatı harıc kahvaltı yaparken ıkı tatlı konugumuz vardı :) denızde 2 yunus nasıl oynuyorlar ya
besık ve arabayı bakıp ıc camasırı alısverısı yapıcaktık yagmurdan ıptal oldu hersey yarın umarım yagmur olmaz yada az yagar
esım bebek kıyafetlerını gordukce alalım dıye zorladı benı :) yok beklıcez dıyorum benden sabırsız
sunnet kıyafetı gorduk 3 4 aylık ıcın ya nasıl tatlı bısey ben cama yapıstım salyalar yerde
bakalım Rabbım nasıp ederse esımın aıelsı kardesler ful batmanda dogum sonrası bıraz kendıme geleyım
sunnet orda yaptırıp evde aıle ıcı kuran okuturuz dıyoruz zatı 17 kardesler esler cocuklar 50 kısı oluruz :)
sunnet kıyafetlerı bakıcam bıraz daha zaman gecsınsımdı gecmıse bı bakayım neler olmus ne bıtmıs ben yokken:)
kızlar herkeze mrb..uzun zamandır sizi takip ediyorum ama bugun yazabildim çünkü artık hiç kalkmamak üzere yatıyorumbundan önce 9 haftlık bir düşüğüm var ve yine hamileyim çok şükür 14 haftayı gördük ama benim sürekli kanamam oluyor ve ben her kanı gördükçe aglaya aglaya doktora koşturuyorum gebeligimi ilk gününden beri 5 gunde bir igne ve hergun sabah akşam progestan haplarım var 13. haftaya kadar aksatmadan hepsini duzgun içtim ignemi yaptırdım artık 14. haftaya geldik doktorum düşük tehlikesi geçti kullanmana gerek yok 2li testtede korkulacak bişey yok dedigi anda bütün igneleri ve hapları attım gözüm progestan falan görcek durumda deildi ... ama 4 gun sona sabah kanla uyandım ve hemen doktora koştum çok şükür kalp atışları vardı herşey yolundydı sadece düşük tehlikesi atlttıgımı ama kanamanın durdugunu şanslı oldugumu söyledi ve aynı gün igne ve haplara tekrar başladık ve kayınvaldemde hiç kalkmamak üzere 5 gün kadar yattım kanamamda durdu kendimide ii hissediorum dün kayınvaldemide kandırarak kendi evime gittim köpeğimide ok özlemiştim biraz onu gezdirdim ben oturdum o kendi başına dolaştı parkta neyse akşam olmadan kayınvaldemin evine döndüm tuvalete gitmemle kanamamın tekrar başldıgını ve bir tanede parça dştügünü görünce ben koptum apar topar tekrar doktora koşturduk ben yine gitti bitti gözüyle bakarken kalp atışını duyduk doktor rahim agzınında zırh gibi kapalı oldugun söyledi :) herşey yolunda nie bu kadar panik yaptın der gibi bakınca parça düştü ama doktor bey dedim kan pıhtısıdır dedi ben ne bilim kan pıhtısı oldugunu elim ayagım bibirne dolaştı hergun pıhtı görmüyorum ki :s bebeğin eşinin rahmin aşagıda rahmin agzına yakın oldugunu kanamanın sebebinin o oldugunu 20. haftalarda yer deiştirebilicegeni gebeligimin kanamalı gececegini söyledi :s psikolojim allak bullak benim gibi olan varmı aranızda (
Kızlar kocam aradı gec kalma yemek yaptım dedı bakalım ne yaptı ınternete bakıpyavrum nasıl hevesle yapıyo allah basımdan eksık etmesın rabbım oyle vermıstı kocamı bırgun melek bırgun okuz arası yok
Kızlar gezinirken bir topikte okudumm bebeğin ağzına tükürülme adetii
Bizde dayım tükürürr hem esprisine hemde birine benzicekse dayıma benzesin isterizz
Ama ya ben görmeden filan kaynanam-kayınpederim tükürürsee
Onlarda varmıdır acaba böyle bişii :18::18:
Aklıma takıldı bak şimdii
cnm bende decavıt kullanıyorum ama sadece sabahları tok karnına 1 tane 1ay oldu başladım yarın son bakalım 2. kutuyu verıcekmı doktorum.sen neden 3 tane ıcıyorsun bırsey dedımı bununla ılgılı doktorun
evet canım ıdrar da keton var ya bende 3 çıkıyor o da vitamınsız kaldıgımı gösterıyormuş aslında çok çok yıyorum bır oturusta 1 ekmek yıyorum hıc bırsey secmem duzenlı sebze et yıyorum ama yıne ac çıkıyorum öyle olunca bebek vıtamnsız kalabılır dedı o yuzden takvıye amaçlı verdi bu sekılde bıle ancak keton 1 düştü
benimki Kenwood ama Sinbo alanlar da bayağı memnun.
Sağlık ocağına gittim sonuçlarımı almaya kan değerlerim iyi çıktı ama tsh istediğim gibi değil çok yüksek de değil ama o kadar ilaca yine de yükselmş, yettiremedim ben bu çocuğa hormonlarımı
Hemşire tansiyonumu ölçtü tarttı filan, oradaki hesaplara göre 10 haftada 5 kilo almışım çok değil mi?Neyse bebişim iyi olsun da napalm.
Sonra gel kalp atışlarına bakalım ama şimdiden söyliyim daha küçük duyamayabiliriz dedi, ben de açıksası beklemiyordum ama duyabildik iyi dedim artık sıkıldıkça soluğu burada alırız sizin de aklınız da olsun evham yaparsanız en azından kalp atışını duymak iyi gelir
Anaaam içerisi o kadar gürültülüydü ki bu çocuk nasıl uyuyabiliyor o gürültüde şaşırdım valla, geçenlerde eşim senin içinde şelale akıyor demişti de inanmamıştım gerçekten de akıyormuş
Arkadaşlar selamlar,
Mayıs anası olacam ama topiği iş yoğunluğumdan takip edemiyorum. Herkes iyidir umarım.
İstanbul da olan annelere duyurumdur. 15 Aralık Cumartesi saat 12:30 ile 17:45 saatleri arası Medical Park Göztepe Hastanesinde Ücretsiz Bebeğim Olacak Semineri olacaktır.
Ben bir aksilik olmaz ise orada olacağım.. Gelmek isteyen gelebilecek olan arkadaşlar var ise hem tanışmış oluruz. Hem bilgilenmiş. Gelebilecekler bana msj atabilir mi?
Ben 4 yıl önce de gitmiştim ve faydasını gördüm. Orada öğrendiğim doğru nefes alma tekniği normal doğum yaparken çok işime yaradı.. Aynı şekilde bebek bakımı üzerine de bilgilendim. Ben bilgilerimi tazemelek adına gidiyorum yani. :) Doğum Koçu Ayşe Öner ve Kadın Doğum doktoru olacak konuşmacı. Sorularınızı da sorabilirsiniz.
Canım benim doktorum Marmara eğitim araştırmayı önerdi,ücretsiz yaptırabilirsiniz dedi.
masallah canım 17kardes vay be dedım hem cok guzeldır hem de kotu ben gene bısıler aldım bugun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?