- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #18.121
ömer taha güzel bence
Peygamber (asm)'ın şöyle bu*yurduğu rivayet edilmektedir:
"Benim, Rabbimin nezdinde on tane ismim vardır..." diye buyurmuş ve bunlar arasında TâHâ ile Yâsîn'i saymıştır. (Suyûtî, ed-Durru't-Mensûr, V, 551)
anlamıda güzel zaten Hz.Ömere ayrı bir hayranlık duyarım Tahada perygamber efendiimizin ismi sayılıyo bakalım hangisinde karar kılıcaz
ama isim bulmak ço zormuş yaaa
haftaya ayrıntılı ultrasonda gosterirse oğrenicem artık:) ben de birkaç kıyafet aldım ama unisex kıyafet. onlara bakıp mutlu oluyorum şimdilik o sebeple cok sabırsızlanmadım canım:)
insallah canım:)evet vereceğiz kesinn ama umarım dediğiniz gibi sudur. cunku dunle bugun arasında 1,5 kilo fark oldu tartıda. birden bu kadar artması da şaşırtıcı cok da birsey yemedim sonucta
Canım bime gidince kakaolu sütlerden alıyorum ben onu içmek daha kolay oluyor.sen en iyisi küçük sütlerden al kalsiyumsuz bırakma yavrucağı
biz daha lisedeyken,eşimle ilk çıktığımız zamanlardan beri kızımız olursa eylül,oğlumuz olursa umut koyarız adını demiştik.. (evet lise çağı evliliği ve çocuğu düşünmek için erken,kabul) :)neyse ilk çocuğumuz erkekti,umut dan vazgeçti kendisi...şimdi de eylülü istemyor..ama ben çokkkkkk istiyorum ya..hatta kızımı eyülüm diye seviyorum..şuan kendisi de bir isim arayışında..umarım bulamaz ve eyül der o da..
benimde tartıda her gün farklı çıkıyordu tartılmayı bıraktım artık görünüşümde bir değişiklik yok çünkü pek hamilelik bu rahim büyüyor kan artıyor bebek falan derken kilo oluyor tabi herkesin vucut yapısı farklı birde
canım kakaolu sütler zararlı olabilir zaten çikolata kilo yapıyor devamlı içmen gerktği için sorun olabilir sütün içine muz koyup içebilrsin istenirse bal süper vitamin kaynağı olur
bizde eylül düşünüyorduk eşimle eylülde tanıştık eylülde nişanlandık eylülde evlendik eylülde yeni evimize taşındık ve müjdeli bebek haberini aldık eylülde aldık :):) şimdi rüya ve eylül kousunda kararsız
yok ısım konusunda emınım bırıbırımızı kırmayız oda bende ıkımızın ortak secıcegı ısım olsun ıstıyoruz
aslan burcu ah ah :)
benımkı duygularını ıcten yasar kıskanırsa bıle bellı etmez garıbım :)
zeyd guzel ısım ya sahabe ısımlerıne baktım az once aslında caferı tayyar hep kulaklarımda cınlıyor
esım arap kokenlı oldugu ıcın ısımde arap olsun cok ıstıyorum esasında bıde anlamı cok guzel olsunkı
yavrum benden ısım hakkını ıstemesın ısmı gıbı olsun
ablamla bı gun oturup ısımlerı hatım edıcez bı asırı yogun 15 tatılı beklıyorum artık :)
yaren ısmı guzelde anlamları ne canım birkanıda begendım ıkısıde guzel ısımler soylenınce kulaga cok hos gelıyor
aynı soydan demek canım tekkan:)
kızım tepük atıyo
hayırlı cumalar kızlar,bizde isim konusunda tereddüt yaşayanlardanız aklımızda şu 3 isim var
Ömer Asaf
Ömer Taha
Ömer Mete sizinde fikrinizi alayımmmmm
bu arada eşim meteyi hiiiççç ama hiiç istemiyobenim hoşuma gidiyoo
Peygamber (asm)'ın şöyle buyurduğu rivayet edilmektedir:
"Benim, Rabbimin nezdinde on tane ismim vardır..." diye buyurmuş ve bunlar arasında TâHâ ile Yâsîn'i saymıştır. (Suyûtî, ed-Durru't-Mensûr, V, 551)
anlamıda güzel zaten Hz.Ömere ayrı bir hayranlık duyarım Tahada perygamber efendiimizin ismi sayılıyo bakalım hangisinde karar kılıcaz
ama isim bulmak çok zormuş yaaa
evdeyken balli iciyorum canim ama sabah vaktim olmuyor bazen bende ac cikmayayim diye sut ve ceviz yiyip cikiyorumcanım kakaolu sütler zararlı olabilir zaten çikolata kilo yapıyor devamlı içmen gerktği için sorun olabilir sütün içine muz koyup içebilrsin istenirse bal süper vitamin kaynağı olur
teşekkür ederim tatlım..ah bi bol bol içebilsemcanım benım lülosit 3 4 ken telaşlandım duznelı su ıcımı ıle 1 2 ındırdım bol bol su ıc canım ıltıhaplanmayla alakalı o ılac almadan düşürürsün inşallah ..
10 kg cok fazla canım3 gun evden uzak kaldım ablalarım annem yedırdı durdu benı sonuc 1.5 kg 3 gunde düşün yarım kg egale ettım
sımdı o 1 kg ıcın ugrasıcam kımısı cabuk kg alır benım senım gıbı bu yuzden dıkkat etmelıyız canım evde oldugumda acıkınca
fırına bıber carlı domates ne varsa atıp pısırıyorum yada salata az yag ve tuzla yada elma yogurt ıle yıyorum vs..
bu tükürme nedir nasıl yapılır? :)Hersey yolundadır canım sen ıcını ferah tut her bebegın gelısımı annenın hamılelıgı farklı kı benı bu hamılelgım annemın kucuk kardesımde yasadıgı hamılelıgın neredeyse aynısı annemde 12.haftada hıssetmeye bslamısannem yukarı bı cıksın sen o zaman gor dıyo
Hosgeldınızmasallah canım ogluna benımkı ne yapıyo acep cok merak edıomm
Gunaydın canım benımde agrılarım artmaya basladıkramplardan zor uuyudum bızde de tukurme olayı varr ve ben tukurecem ıllakı densız bır akraba yapacak hıc degılse ben yapayım bırde su var bırını yaparken gorursem cok buyuk olay cıkarırırımmmmm
kızlar bende öyleyim deli gibi kaşınıyorum sanki bebek bana alerji yaptı..bizim bir akraba var kadincagiz her hamileleiginde doguma kadar kasiniyodu ama seninkide aynisimi bilmiyorum ilacta kullandigini bilmiyorum en iyisini dr bilir
canım bunu paylaştığın için sağol..inşallah hiçbirimiz bunu yapmayı unutmayız..kızlar doğum çantası listesine ekleyelim hurmayı...rabbim nasip etsin..herkese selamlar ve hayırlı cumalar dualarımızın kabul olduğu güzel bi gün olsun inşallh
canım maşallah tosuncuğa kocaman olmuşsunuzdaha güzel günlerinide görün inşallah
Hazret-i Âişe (ra) der ki:“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a (asm) getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.”
Yine Peygamberimiz (asm) Enes'in annesinden çocuk doğduğunda ağzına süt koymadan kendisine haber vermesini istemiştir. Enes doğar doğmaz Efendimiz'in (asm) yanına
getirilmiş, Peygamberimiz de (asm) bebeğin ağzının içini iyi cins bir hurma ile ovarak tahnik yapmıştır''''''''''''''''''''''''''''
umarım aydılatabilmişimdir:44: bunun iyi bir kimsenin yapması gerekir allah muhafaza çocuk onun huyunu alır falan
hayırlı cumalar kızlar,bizde isim konusunda tereddüt yaşayanlardanız aklımızda şu 3 isim var
Ömer Asaf
Ömer Taha
Ömer Mete sizinde fikrinizi alayımmmmm
bu arada eşim meteyi hiiiççç ama hiiç istemiyobenim hoşuma gidiyoo
masallah nasilmis o tepuk merak ettim:))
aslan daha guzel bence hem guclu cesur olur
canım erkek olursa çift isim düşünüyoruz Aslan sanki Birkan'ın sıfatı gibi duruyor ya:) bizim o şekilde çok hoşumuza gidiyor. ASLAN BİRKAN... babamızın ismi de çift isim onunda ismini tamlayan sıfat tarzı güçlü ilk ismi:) ve gerçekten eşim cesurdur özgüvenlidir:)
ama tabi kızçemiz de olabilir:) Yaren de güzel ama dimi teyzesi:)
anlatılmaz yaşanır
nasıl anlatsam:44:
sol tarafımda birden ama kuvvetlice bi tepük
aslan daha guzel bence hem guclu cesur olur
canım erkek olursa çift isim düşünüyoruz Aslan sanki Birkan'ın sıfatı gibi duruyor ya:) bizim o şekilde çok hoşumuza gidiyor. ASLAN BİRKAN... babamızın ismi de çift isim onunda ismini tamlayan sıfat tarzı güçlü ilk ismi:) ve gerçekten eşim cesurdur özgüvenlidir:)
ama tabi kızçemiz de olabilir:) Yaren de güzel ama dimi teyzesi:)
siz bilirsiniz tabi canim ikisi de guzel yareni de begeniyorum ben sevinli oluyorlar
canim bizimkiler kucuk ya tekmesi nasil olur hayal edemedim bir an bide kiz:)) neyse bende yasayinca anlatirim:)) onun kiz olduguna emin misin:))erkek olmasin sakin:))
teşekkür ederim tatlım..ah bi bol bol içebilsemdr.dan da hala cevap gelmedi meraklandım yahu..
bu tükürme nedir nasıl yapılır? :)
kızlar bende öyleyim deli gibi kaşınıyorum sanki bebek bana alerji yaptı..
canım bunu paylaştığın için sağol..inşallah hiçbirimiz bunu yapmayı unutmayız..kızlar doğum çantası listesine ekleyelim hurmayı...rabbim nasip etsin..
bu konudan bahsedildikçe midem kalkıyo. ne biçim bişey bu böyle ıykkkk iğrenççç ben yaptırmam gebertirim yapmaya kalkanı daTukurme olayı bebegın 40ı cıkmadan agzına kım tukururse ona benzermısama ıgrenc bı adet ben cocuguma yaptırmam ıllakı yapılacaksa da ben yaparım
ömer asaf bence
omer asaf veya omer taha asafin anlami ne?
tahanin bu anlamini bilmiyordum bende oglum olursa dusunuyordum mustafanin yanina talha veya taha
bilmiyorum ki canım belki de dediğin gibi ömer - asaf ve taha hepsi ağır gibi ama ne biliyim ben çok fazla modern isim sevmiyorum klasik isimler kuranda geçen isimler hep favorimdir kız olursa zeynep erkek olursa hep ömer derdim Rabbim ömeri nasip etti bakalım yanınada artık ya asaf ya taha olucak ama genelde herkes asafı beğendiömer ismini ben de çok severim ama ömer, muhammed gibi adların çocuklara çok ağır geldiğini ve bu ismi taşımakta zorlandıklarını bu yüzden hayatta ne kadar çabalasalar da istedikleri başarıyı elde edemediklerini söylemişti birkaç kişi.o yüzden ben de 10 yıl kadar önce vazgeçtim bu isimden:) yanına koyduğun isimler de çok ağır..ama ben öyle şeylere inanmam, takılmam dersen isimler güzel..
taha : Kur'anı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur..
asaf Kökeni : Arapça
Anlamı : 1. Vezir. 2. Erdem, ileri görüşlülük, yönetimde başarı. Hz. Süleyman'ın ünlü veziri. Süleyman (a.s.)'ın en çok güvendiği kişiydi. Neml suresinde anlatılanlar Asaf üzerine yorumlandı. Daha sonra padişahın vezirlerine Asaf unvanı verildi
Tukurme olayı bebegın 40ı cıkmadan agzına kım tukururse ona benzermısama ıgrenc bı adet ben cocuguma yaptırmam ıllakı yapılacaksa da ben yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?