2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

gecmis olsun caim insallah onemli bisey degildir ki zaten onemli olsaydi dr soylerdi sen riski gectigin icin uzulme 2li testtede risk olmadigina gore demekki onemli bise yoktur insallah saglikla kucagina alirsin canim

bu yazıyı bana bi yorumlar mısınız kızlar

EKOJENİK İNTRAKARDİYAK FOKUS (KALP İÇİNDE PARLAK BÖLGE)
KALP İÇERİSİNDE PARLAK ODAK İZLENMESİ
Ekojentik intrakardiyak fokus (EIF, Echogenic Intracardiac Foci) fetusun ultrasonografik değerlendirlemesi sırasında kalp içerisinde parlak beyaz nokta (white spot) izlenmesidir. Gebeliğin ilk 3 ayında görülmesi çok nadirdir, ikinci 3 ayda % 4-7 oranında görülebilir. Gebeliğin orta aylarında görülenler sıklıkla son 2 ayda kaybolurlar. Asya ırkına ait insanlarda daha sık rastlanır.

Kalp içerisinde mikrokalsifikasyon ve fibrozise bağlı olduğu düşünülmektedir. Kalp içerisinde yapısal bir anomali ve myokardiyal disfonksiyona bağlı olmadığı için doğumdan sonra sıklıkla kendiliğinden kaybolur, görülemez.

Ekojentik intrakardiyak fokus (kalp içerisinde parlaklık izlenmesi) tespit edildiğinde başka anomali var mı diye ileri düzey ultrasonografi ile araştırılması gerekir. Fetal ekokardiyografi yapılması gerekir. Eşlik eden başka anomali saptanmamışsa tek başına intrakardiyak ekojenik odak olması kötü bir gösterge değildir, bu bebeklerde sıklıkla bir probleme rastlanmaz.
Prenatal down sendromu tarama testleri (ikili, üçlü, dörtlü test) ekojenik fokus saptanan gebeliklerde de yapılmalıdır, zaten günümüzde normal olan her gebelikte de önerildiği için bu ek bir uygulama sayılmaz.

gecmis olsun caim insallah onemli bisey degildir ki zaten onemli olsaydi dr soylerdi sen riski gectigin icin uzulme 2li testtede risk olmadigina gore demekki onemli bise yoktur insallah saglikla kucagina alirsin canim

çok teşekkür ederim canım..inşallah önemli değildir..aslında doktor çok rahat söledi..yani tek başına bi anlamı yok dedi ama ne biliyim bunu bana anlatmak zor :2:

hayirlisi bakalim organlarinin olusumu tamamlanmis aslinda bacak arasi acik miydi acaba.senin gonlunden ne geciyordu:))saglikli olsunlar da bak testin de iyi cikmis iyi dusun iyi olsun

kesınlıkle oralar daha rahat farklı kaynım saglıkcı ılk gelenler burda tedırgın gıdenler uzgun gıtmek ıstemıyor
umarım ılersıde her daım ıyı olur senın ıcın canım

burdakiler de oyle diyor ama hersey daha net kolay olumsuzluklari olsa da alisiyor insan.ama sukrediyorum ben her defasinda uzgun gelmedim tercihlerimin arasindaki en iyi yerlerden biriydi cunku beklemiyordum insallah senin icin de:))

alinti yaptim canim elaal diyecektin herhalde:))

Derya benimki de aynen öyle, benim canavar da içerden sıkıştım diyo. bir de merdiven çıkarken yapıyo:)))

canım aslında ben bu ultrasondan pek bişi anlamadım..spinal pozitif filan dedi ağırlığını filan söledi parmakları pozitif dedi..parmaklarının tamamını gördük 5 tane minicik parmak çakk dermiş gibi duruyodu hatta resmini çekti doktorumuz..ama sonra kalpte beyaz leke diyince koptum sonrası yok..büyük ihtimal kız ama kesin değil dedi..

canım başka bir doktora mı gitsen acaba, bu 4 hafta tedirgin olma diye söylüyorum. geçmiş olsun inşallah önemli birşey çıkmaz

Dırııınnn dırııııınnnn dırıııınnn kızlar geleceğim ama misafirlerim var az daha bekleyin benii

Azzzzzz sonraaa

evet ya cok tatli ayak parmaklari bile olusmus sen icini ferah tut doktor da cok ustunde durmamis belli.birdahakine kesinlesir cinsiyeti saglikli olsun da insallah

yaramaz cicoşş teyzee
sen nie meraklandırıosun bizi
kayınvaliden geldimi,kaynın geldimi,beebek bacakarlını açtımı,
alper tunga öldümü, ıssız acun kaldımı
dısarı cıkcazz kocişlee hadi gel çabuk:18:

Canım sıkma canını ALLAH'ın izniyle bir sorun cıkmayacaktır .. doktorda zaten üstüne düşmemiş dediğin gibi... Sen duanı eksik etme içini ferah tut ...:)

çalışmıyorum fırsatta buldukça da uyuyorum zaman kavramımı kaybettim :) o yüzden erken kalkıyorum :) bak sonra 10 gb uyudum şimdi uyandım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…