- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #18.361
Rojdacım gecmişi okuyamadım ..Sende bugun gıdecektın sanırım doktora... haberler nasıl ..?
Canım sıkma canını ALLAH'ın izniyle bir sorun cıkmayacaktır .. doktorda zaten üstüne düşmemiş dediğin gibi... Sen duanı eksik etme içini ferah tut ...:)
malasef bende haber yok o kadar kar yagdi ki yollar hep kapandi arabalar daire ciziyo cok kaza oluyomus bende esime bugun kalsin yarin gideriz dedim insallah allah nasip eder yarin gideriz
bu yazıyı bana bi yorumlar mısınız kızlar
EKOJENİK İNTRAKARDİYAK FOKUS (KALP İÇİNDE PARLAK BÖLGE)
KALP İÇERİSİNDE PARLAK ODAK İZLENMESİ
Ekojentik intrakardiyak fokus (EIF, Echogenic Intracardiac Foci) fetusun ultrasonografik değerlendirlemesi sırasında kalp içerisinde parlak beyaz nokta (white spot) izlenmesidir. Gebeliğin ilk 3 ayında görülmesi çok nadirdir, ikinci 3 ayda % 4-7 oranında görülebilir. Gebeliğin orta aylarında görülenler sıklıkla son 2 ayda kaybolurlar. Asya ırkına ait insanlarda daha sık rastlanır.
Kalp içerisinde mikrokalsifikasyon ve fibrozise bağlı olduğu düşünülmektedir. Kalp içerisinde yapısal bir anomali ve myokardiyal disfonksiyona bağlı olmadığı için doğumdan sonra sıklıkla kendiliğinden kaybolur, görülemez.
Ekojentik intrakardiyak fokus (kalp içerisinde parlaklık izlenmesi) tespit edildiğinde başka anomali var mı diye ileri düzey ultrasonografi ile araştırılması gerekir. Fetal ekokardiyografi yapılması gerekir. Eşlik eden başka anomali saptanmamışsa tek başına intrakardiyak ekojenik odak olması kötü bir gösterge değildir, bu bebeklerde sıklıkla bir probleme rastlanmaz.
Prenatal down sendromu tarama testleri (ikili, üçlü, dörtlü test) ekojenik fokus saptanan gebeliklerde de yapılmalıdır, zaten günümüzde normal olan her gebelikte de önerildiği için bu ek bir uygulama sayılmaz.
el parmaklarını gördük canım yavrum bize el sallıyodu..ben iyiyim anne korkma der gibi..
kızlar biz geldik...doktorumuzdan yeni geldik..moralimiz bozuk biraz..bebeğimizi ultrasonda baya inceledi doktor teyzesi..kalbini incelerken beyaz bir leke var dedi..tek başına bi anlamı yok dedi..2li testte risk yüksek çıksaymış bu belirtiyle beraber down olabilirmiş ama senin riskin çok düşük o yüzden bi anlamı yok dedi..zaten 20.haftadan sonra ayrıntılı ultrasonda daha ii incelenir dedi..netten araştırdım biraz sonradan kayboluyormuş bu leke..ama canım sıkkın yine de..başına böyle birşey gelen oldu mu kızlar...
cinsiyetini merak ediyor musunuz dedi..evet dedik..şimdi ben 145 gramlık bi canlıya bakıyorum yanılma payım olabilir gelecek sefere daha net sölerim 100 de 100 değil ama kız bebeğe benziyo dedi..ama ben kalp olayına takıldığım için onu bile düşünemedim ki
bu yazıyı bana bi yorumlar mısınız kızlar
EKOJENİK İNTRAKARDİYAK FOKUS (KALP İÇİNDE PARLAK BÖLGE)
KALP İÇERİSİNDE PARLAK ODAK İZLENMESİ
Ekojentik intrakardiyak fokus (EIF, Echogenic Intracardiac Foci) fetusun ultrasonografik değerlendirlemesi sırasında kalp içerisinde parlak beyaz nokta (white spot) izlenmesidir. Gebeliğin ilk 3 ayında görülmesi çok nadirdir, ikinci 3 ayda % 4-7 oranında görülebilir. Gebeliğin orta aylarında görülenler sıklıkla son 2 ayda kaybolurlar. Asya ırkına ait insanlarda daha sık rastlanır.
Kalp içerisinde mikrokalsifikasyon ve fibrozise bağlı olduğu düşünülmektedir. Kalp içerisinde yapısal bir anomali ve myokardiyal disfonksiyona bağlı olmadığı için doğumdan sonra sıklıkla kendiliğinden kaybolur, görülemez.
Ekojentik intrakardiyak fokus (kalp içerisinde parlaklık izlenmesi) tespit edildiğinde başka anomali var mı diye ileri düzey ultrasonografi ile araştırılması gerekir. Fetal ekokardiyografi yapılması gerekir. Eşlik eden başka anomali saptanmamışsa tek başına intrakardiyak ekojenik odak olması kötü bir gösterge değildir, bu bebeklerde sıklıkla bir probleme rastlanmaz.
Prenatal down sendromu tarama testleri (ikili, üçlü, dörtlü test) ekojenik fokus saptanan gebeliklerde de yapılmalıdır, zaten günümüzde normal olan her gebelikte de önerildiği için bu ek bir uygulama sayılmaz.
pc basına geldım gene başladı bazen dıyorum sırf hareketını hıssetmek ıcın aynı pozısyonda mı kalsam 1 ay sonra sağlam tekmeler yıyeceğim ne guzelllDerya benimki de aynen öyle, benim canavar da içerden sıkıştım diyo. bir de merdiven çıkarken yapıyo:)))
kızlar siz olsaydınız bu yazı sizi rahatlatır mıydı...
kızlar siz olsaydınız bu yazı sizi rahatlatır mıydı...
Hayırlısı canım ..Bir gün daha sabredeceksiniz demek ..:)iyi haberlerle gelirsin inş..
ben bıraz rahat anneyım canım kadercıyım bazen ne yaparsak yapalım alnıma yazılanlar bir adım ileri gidemiyoruzz kısmetimizde sağlıklı cocuk varsa gelir bizi bulur, rabbım cocuklarımızla sınayacaksa da sınarkızlar siz olsaydınız bu yazı sizi rahatlatır mıydı...
[sıze=3]
canım ayarlarını yapmamışmıydın cevap ver dediğin bu gorunmuyor mu ???[/sıze]
Eki Görüntüle 571661
- PekBiCici kız bakıp bakıp keyıflenıyor musunnn ben en cok kac kısı gıttınız onu merak ediyorummmmm
Evvveeeetttt beklenen sorununn cevabına geldikk
Kız mı erkek mi?
Pekbicici yine tersini tutturdu mu?
Yoksa dümdüz bildi mi?
Y.Voltajın hisleri doğru mu?
ffenin içine doğan mı doğru yoksa genel tahmin mi doğru?
İlk kız gibi diyen doktor şimdii ne dedii acabaa?
Ve işteee merak edilen tüm sorulaaarr
Kızlarr action yapayım dedimm çok bekledik çünkü bu sonucu
Herkesi tahmin ederken kendimde bir türlü cevaplar alamıyordumm
Ailem dahil herkes kız yönündeydiii
Ve 8 Aralık 10:30 (geç kaldık doktora) Central Hospital kapısından girdikk
Allahım nasılll kalbim atıyorr
Herşeyden önce sağlıklı mıı iyi miii gibi sorularr beni cook tedirgin ediyorduu :26:
Buarada ne annem nede kaynanam nede görümcem geldii sadece kaynım geldii :26:
Annem kendii kızım siz karı koca gidin bugün önemli gün diyince kocamda nedense anasını aramışş biz kendimiz gideceğiz diyee
Bazenn kafa çalışıyor bu adamda
Vee kapı açılıp hemşire pekbicici buyrun diyince hııııgnnkk diye kalpten gitmemek için eşimin elinii tuttum
Vee nihayetin doktor sorular şikayetler ve sormak istediğim milyonlarca soru geride kaldı tabii soramadım yinee:44:
Ama dedim kii doktor teyzeye cinsiyeti sesli söylemeyin x veya y diyin ben anlarım dedimm
Yok canım babada anlar dediii4
Eşime emin olarak döndüm o ne dedii, garibim aklı basmadıı
Neyseee ben odaya girdim tek perde çekildii
Vee çatal
2 çevirdiii 2 baktııı vee tatatattataaaammm
bende o yanii dedimm tamam babayı çağıralım dedimm
Geldii suratıma bakıyoır ama anlamadı bişey tabiii
Sonraa ayy kolu ayy bacağıı diye unuttuu
Doktor buarada bana genel bilgiler vermeye başladıı kilosu ve boyu hakkında
1 hafta öndeymişim ve kilo boy çok iyiymiş hatta tostiymişizz biraz
Doktora dedim yüzde kaç %100 dedii
Eşim hala bilmiyor tabiii
Çıktıkk odadan velhasıll ve eşim peşimde kız mı kız mı diyyee
Bende olmaz yüz görümlük isterimm kuyumcuya götğr beni dedimm
Tamammm götürürümm anırtmaa şurda benii dedii
Ama cok zevkliii dedimm vee neysee çoookk beklemedenn söylediimm
Eveeeetttt tahminlleeerrrr kuzulaarııımmm
canım benım hıc sıkıntı yapma kendıne emınım o nokta bebek buyudukce kuculecektır mınıgın gayet saglıklı annesı zaten cıddı bırsey olsaydı doktorun söylerdı sen sımdı 1 ay kendıne sıkıntı edeceksın ama gor bak bır daha gıttgınde o nokta kabolmuş olacakkk
bence senın mınıgın kız annesı pek nazlı
bak ıste burada da dıyor zamanla kaybolacak dıyeeeuzulmek yok annesıııı
pc basına geldım gene başladı bazen dıyorum sırf hareketını hıssetmek ıcın aynı pozısyonda mı kalsam 1 ay sonra sağlam tekmeler yıyeceğim ne guzelll:
canım üzülme benım de bebeğimin kalp damarları ters ve delik varmış ayın 19 fetal ekoya gireceğim kesin tanı için.. doktorym eger kesınlesırse amelıyatta düzeleceğini söyledi napalım hersey ALLAHTAN
Canım tabiki her anne tedirgin olur ama yazıdada ifade edılmiş bu bazı hamılelerde olan ve sonradan kaybolan bi beyazlıkmış ... Testleri yapacaksın sonucta ... o zamanda ALLAH'ın izniyle hiç bir şey cıkmayacak ..
Bu kadar takıntı yapıp moralini bozma derim ben ..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?