2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

canim ben istanbulda degilim ki keske istanbulda olsam
ama dedigin hap tamam sanirim bizm de kullandigimiz
asilair yapiliyor ama bir de dedigin gibi ikiye bolunup icilen hap var babam yuttuyor kedisime buyuk ihtimal ayni hap bolunuyor bir ay ya d abilmiyorum belli sure sonra ikinciyi veriyorlar
sadece en son verdiklerinde cikarmis o eksik diyor babam ama birsye olmaz o kadardan hep iciyor zaten

ne şanslısın, ailen ne güzel ilgilenmiş hep kedinle. hapı düzenli alıyorsa çıkarması mühim değil. bir kedimde parazit farketmiştim, hazırladığım mamanın yarısını yediği halde sorunu kalmadı. yüksek etkisi var herhalde, doğumdan sonra da düzenli vermek lazım. bebek için zararı olabilecek bir paraziti önlüyormuş. hani hep derler ya kedi tüyü kist yapıyor filan diye, kabus senaryolar anlatılıyor... işte onu engelliyormuş.

iyi çok sevindim, aynı ilaç demek ki :) bir ara fotolarını gönderirim sana benim azmanların

yerim ben onlari
ben de oglusumun fotosunu atarim benimki pek bir nazli pek bir uysal
sadece seveceksen bayilip gidiyor kucaginda, kedi gibi degil oyuncak bebek sanki

ben oglum bir yasina gelince kedimi annemlerden alicam sagolsunlar tam 2 senedir bakiyorlar bizim hatrimiza. keidmle bebegim birlikte buyusun cok istiyorum. esim de ilk zamanlar istemiyor birlikte olmalairni ama 1 yasina girince aliriz artik birlikte yasarlar diyor. bakalim

Valla sen de pek bi aç gözlü çıktın, zeynebin kızını alacaktın ya, kuma mı arıyosun bir de. Benim de büyük ihtimal kız ama sen niyeti bozmuşsun, valla da vermem kızımı :)

Sorma canım Dünür dedik bağrımıza bastık onun niyeti farklıymış... oğluşunu 7 karılı hüsnü misali görmek istiyor sanırım Ben şu dünürlük işini birdaha düşüneyim..

mıncırırım ben öyle dört patilileri :) hepsinin ayrı huyu var ama nazlı olanlar pek bir akıllı aynı zamanda :)

burda bir topic'te okumuştum, iki kedili bir arkadaş vardı. galiba doğumdan birkaç ay sonra kedilerini eve geri aldı, kediler bebekten ve odasından hep uzak durmuşlar, çekinmişler. benim bir kızımı hep anneme götürüyorum, yeğenimden çok çekiniyor. arada kazalar da olacak elbette ama alışacaklar. hayvanlarla büyüyen çocukların pek çok açıdan şanslı olduğunu düşünmüşümdür. inşallah biz de başarılı olacağız, çok azmedeceğim bu konuda çooook

canım en ıyısı haslayıp yemek doktor her gun ye dıyor ama haftada enfazla 4 5 tuketıyorum zorla

mutfagı banyoyu hallettım kızlar
makınaya camasır attım eısm uyansa evı supursem sonra yemek
vakıt kalırsa kosu bandı ve fınısh ay bugun cok yogunum ya

kesinlikle haklisin
azmetmek de gerekecek cidden birkac kisiye karsi ama basaricaz dedigin gibi

bence de düşün...
şimdiden böyle yaparsa ilerde ohooooooooooo
sen iyisi mi benim yakışıklımı bi değerlendirmeye al...
kızının elini sıcak sudan soğuk suya sokturtmam...ihyaaa ederim onu....

maşallah canım enerjine sağlık
ben mutfağı temizliyorum yarım saat dinleniyorum gidiyorum banyoyu temizliyorum
yine bi saat yatıyorum

Son düzenleme:

dogru soyluyorsun canim aslinda onceden yiyordum sabahlari giderken ama simdi uykuya yenik dusuyorum(
ne guzel valla bir suru is yapmissin benimkiler bekliyor esim telefonda diyor plan yap su bos gunlerinde kendini yormadan bir odayi yap diyo:)) benim 85 m2 evim daha mi iyiydi ne:))

Çok geçmiş olsun canım ..Senınle aynı zamanda gorunuyor dogum tarıhlerımız.. benımde 4 gun önce feci sekılde baş ağrım vardı..ilaç kullanmak ıstemedıgımden 2 gun surdu bu ağrı... en sonunda ınadımı kırdım ve mınoset aldım ve hemencik gectı...anladıgım kadarıyle bu dönemlerde baş ağrısı normal birşeymiş..

Anne - BABA OLUNCA NELER DEĞİŞİR? :)

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekleyebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.
- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.
- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).
- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.
- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

kıslar bugun bebeğimi gördüm rüyamda
gözleri aynı babasıydı maviydi
emdi yatırdı sonrada kustu
sonra bi ara yatırdığım yerde yoktu baktımm babası yanına almıs koluna yatırmıs
ruyası bile çok tatlıydı kızlarr sabırsızlanıorum bır an önce kokusunu duymak için
allah zamanlı doğum versın tabıde mayıs da bı an önce gelsinn
bugun mağpazada kaybettim kendimi hepsini alasım geldii
eşimin gözleri pörtlemiş durumdaydı kız bebeklerın kıyafeti ne şirin oluo filan dio
ama ne dediğini bilmeden sarhoş gibiydi

maşallah canım enerjine sağlık
ben mutfağı temizliyorum yarım saat dinleniyorum gidiyorum banyoyu temizliyorum
yine bi saat yatıyorum

ah ah eskı ben olsam tum evı temızler ustune 19 km kosar yemegı yapıp alısverıse cıkardım
sımdı esım uyanana kadar uzandım dınlenıyorum sonra devam :)

ah tembelım ben ya 1 haftadır eve hıc bısey yapmadım
bına eskı ev eskı temızlesende gorunmuyor delı oluyorum
benım ev cok buyuk degıl ama bır suru kapısı var yatak odasına bıle ıkı kapı koymuslar dusun ev ıcın gorenler
bebek evı dıyorlar.. calısan ıcın zor canım ya ablam zavallım ya persembe aksamından baslıyor ıslerını yapmaya yada cumadan
haftasonu buna ragmen ısı bıtmıyor oglu esı derken :)

bende yumurta yiyemıorum cnm ck fazla
tıksındırmıstı kayınvalıdem sağolsun zorla yedirerek
gecen gun öğleyin eve gelınce kahvaltı yptım yemek yok olunca
ozaman daha rahat yedım sabah ıster ısteemz mıde daha hassas oluo:)

ayy o baş agrılarını hiç sorma cnm zonluo resmen benımkıde ağrıyınca
acık hava iyi gelıo bıde buz kompress

nasıl sirkeli su yani.o yakmıyormu sirke :):) mesela nekadar sirke nekadar su kullanacaz.ben fitil krem kullandım pek faydası olmadı .ve akıntı bugün çok yoğun.

ilaç kullanamadığım dönemde ben de sirkeli su çok kullandım ayrıca karbonatlı su da aklında olsun..sirkeli sudan çok daha etkili..

buda karbonatlı su :))))))))ilk defa sizlerden duydum .peki karbonat yakmıyordu yada ne kadar kullnacaz.yada zararlı değildir dimi bunlar:)ay inşl faydası olur banada.

ben de bas donmesii oluyor bazen sizde de oluyor mu?basta tansiyondu simdi kan sekerim mi dusuk,rahim buyuyor ondan mi?esimle de kkavga ediyoruz yemiyosun ondan basin donuyor diyor halbuki yeme konusunda bir sorunum yok,

hiç merak etme canım benm tansiyonum 8-4 -8-6 en normali 10-6.yıldızlar döner mide bulantısı olur :)ve çok sık oluyor.dr gayte normal dedi.ama dinlenmen gerekiyor böyle durumda dedi.bana tuz yasak olduğu içn şekerli su yapıp içiyorum.baş dönmesi bitincede üzerimden tır geçmiş gibi yorgun oluyorum.streste önemli faktörler den birtanesi.

ben ikili test yaptırmıştım ve hiç unutamıyorum o uykusuz ağlamalı hadi birşey olsa ne yapacaz gibi duyguları.resmen pisikolojim bozulmuştu.uyku tutmuyordu yani.o iyi çıkınca Allaha şükür üçlü test yaptırmadı dr istersen yaaplaım bence geek yok dedi..açıkcası bende o stresi tekrar yaşamak istemediğim için ısrar etmedim.ultrasyon cihazı güzel ordan herleyi görüyorum ve belli eder kendini demişti dr.

Bende bu konudan dertliyim canım ...

Deneyimli dedğim doktoruma gitmek için 1 ay öncesınden randevu almak gerekıyor..o kadar yogunki randevulu gitsen bile en az 3..4 saat beklıyorsun ..

Ve çok yogun oldugu için benımle en fazla 10 dakıka ılgılenebıldı..bence hamılelık dönemınde hastaya en az 20 dakıkasını ayırıp herseyı ayrıntısıyla anlatması gerektıgını dusunuyorum ....

şuan bende kararsızlık içerısındeyım .. hamımelık surecını farklı bır doktorda dogumuda tecrubelı olan doktordamı yaptırsam dıye dusunmuyor degılım...

farkında mısınız kızlar galiba kız anneleri daha çok baş ağrısı çekiyor
özellikle 3-4. aylarda aşırı bir baş ağrısı oluyor

bu benim şuan uydurmuş olduğum bir genelleme de olabilir tabii ama dikkatimi çekti:44:

canım maşallah diyim de,kız annesi olarak henüz baş ağrım olmadı..tabi uykusuz kalırsam oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…