- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #19.801
günaydınlar, herkese hayırlı cumalar
dün sol karnımın alt tarafında çok şiddetli ağrı vardı bütün gün
zaten gece de vardı ama hep bebek yukarıya çıkıyordur dedim önemsemedim
neyse servisten indim eve yürüyorum ama iki büklüm yürüyorum
10 dakikalık yolu 25 dakikada yürümüşüm dura dura
neyse eve gittim yemekleri ısıttım yedik ama yok ağrı dinmiyor
eşime dedim bu herhalde gaz sancısı, gel yürüyelim biraz sahile inelim
indik sahile yürüdük yürüdük ama yok ne bir pırt ne bir zırt
eve geldik dolandım dolandım ağrı dışında hiçbişey yok, uzanıyorum olmuyor yürüyorum olmuyor
eşimde web sitesinde makale yazıyordu
saat 01 e gelirken bir sancı vurdu sanki beni şişliyorlar
artık eşime direnmedim acile gittik
usg ye aldılar, bebiş ellerini emiyordu, birkaç saniye sonra yine döndü totosunu yattı secdeye
çok şükür minnoş iyiymiş
doktor dikişlerimi fark edince sen ne zaman ameliyat oldun dedi, geçen sene dedim anlattım ameliyatımı
daha detaylı baktı, rahim yukarıya çıkmaya başlamış bağların geriliyor o yüzden bu ağrılar olur bunlar olağan şeyler
senin şiddetli hissetmenin sebebi miyomların nedeniyle rahmin yukarıdaydı sonra çıkınca aşağıya indi şimdi yine büyüyüp yukarıya çıktığı için bağların daha fazla geriliyor dedi
doktoruna danış sana rahatlatıcı merhem versin dedi
eve geldik saat 3 e geliyordu
duş aldım, kuran okudum
süt içtim hurma yedim sonra dalmışım 1 saatlik uykuyla işe geldim
dün yaşadığım korkuyu Allah kimseye yaşatmasın kızlar, normalde soğukkanlı evhamsız biriyimdir
ama söz konusu bebiş olunca herşey değişiyor
çok geçmiş olsun canım farkındamısınız 4. ayımızda hepımız bu agrıyı cektık demekkı rahım buyumeye devam
bı sorun olmasında yeterkı agrıya sızıya katlanırız..
Günaydınn güzel anneler
Kasık ağrısı çekenlere çok geçmiş olsun diliyorum zor gerçekten
Bide konu bebek olunca gerisi teferruat oluyor cidden,
Gaz sancısı, rahim büyüyor sancısı ve bu gibi sancılar hep farklı; insan anlayabiliyor doktorluk ağrı olduğunda...
Biz dün doktora gittik konuyu anlattım, sancılarımın geçmediğini söyledim, henüz hareketleri hissetmediğim içinde korktum dedim
Hemen 18. haftadasınn acele etmee 20. haftadan önce tekme bekleme dedi
Sonra usgye aldı,baya baya yarım saat-40 dakika usgde tuttu benii
Buarada bukadar sık usg zararlı olur mu dedim doktora, kesinlikle hiç bir zararı yok radyasyon değil ki dedii, düşünün ki tehlikeli gebeliklerde her gün usgye yapıyoruz veya son aylarda haftada 1-2 kere yapıyoruz, sadece pimpirikli anneleri azcık ötelemek amacıyla bebeğe zararlı rivayeti var dedi
Acil kadın doğumcuydu taş çatlasın 30 yaşlarında biri, yaa toy olmasından yada riske atmamak istememesinden kaynaklı ekranın içine gire gire konuşuyorduu
Genç doktorlar uzun tutuyor anladım ama bunu
Baktıı baktııı bide ekranı kendine çevirdi bizim toyy
Eeeee dedimm nolduu? Yaa bebek iyi iyide eşin etrafında bir beyazlık görüyorum ve bu hoşuma gitmedi,beğenmedim dedii
Benim gözler açıldı hemen! nasıl beyazlık? ne demek beyazlık diye?
Beyazlık kan demekmiş ama yoğun gözükmüyor belki travmadan kaynaklı zedelenme olabilir dedi
Allahım oturduğum yerde direk kalp oldum güüm güüüm atıyorumm
Eeee ne olacak?
Dinleneceksin,ağrıların çok şiddetlenirse, ufacık minnacık bir kan görürsen wcde, karnın yukarıya çıkar ve taş gibi kaskatı kesilirse mutlaka zaman kaybetmeden geleceksin dedi...
Peki dedim oldu ki kanama olmadı bu demek mi herşey yolunda diye? %90 yolunda diyebiliriz dedi, eğer ki içe kanama yapmazsa, buda 48 saat içinde belli olur dedii elim ayağım boşaldı zaten
Peki öyle durumda nasıl bir müdale olabilir dedim bende, hastane yatışı ve ilaç, gebeliğin yeni olduğu için kendini cabuk yenilermiş doku çünkü bebek hızla büyüdüğü için hücrelerde çok hızlı çalışır dedii
Velhasıll benim Malkoçoğlulukk hamilelikte yapılmaması gerekiyormuşş, ani hareketler kesinlikle yasak dün ayakkabımı cıkarmak için bile eğilmem yasaktı, eğilme hakkımı dün sabah kullanmışım...
Ama milyonlarca şükürler olsun benim sıpa iyiydi oynuyordu, doktorda zaten büyük bir sıkıntı olsa direk bebeğin hareketlerine yansıyor dedi, hareket etmiyor dedi ama şuan kıpır kıpır maşallah dedi... Cinsiyeti biliyormusunuz dedi bide hasbaam gerçi beni yumuşatmak için oda elinden geleni yaptıı hakkını yemeğim, bende biliyoruz ama sizde söyleyin dedim bende merak ettim bakacağım dedi evirdi çevirdi, o kordonu, şu bacağı, yaa bişey görüyorumdaa yokk yokk ben söylemeyim şimdi alışveriş yaparsınız dedi bende FatmaNur Hanım söyledi bize %100 tahminle dedim doktorda heee Fatma abla! dediyse doğrudur dedi:)) Düşünün ki doktorum en fazla 35-40 yaşında, bu cocuk kaç yaşında merak ettim:44:
Birde sadece omurilik mi bacak mı ne onun görüntüsünü verdi, grmıda söyleyim dedi dee aaa onu yapmamışım yok dediNeysee
Eki Görüntüle 576501
off dedıgı an yasadıgın korku yetıyor insana
kendıne dıkkat et balım arada yumurcaklar bızı korkutuyor boyle ıste ah bı dogsunlar acısını cıkarırız onlardan:)