- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #19.821
senin de dediğin gibi baya toymuş doktor, ama neyseki bebişin kıpır kıpır keyfi yerinde. Kendi doktorun da sonucu inceleyip sana dönüş yaparsa bi sıkıntı kalmaz inşallah. Olmadı sen ara doktorunu olmaz mı
pekbicici canım, kendini çok güzel koru bitanem
çok şükür oğlun iyiama sende iyi ol canım
artık hoppidikliği bırakmanın zamanı geldi
seni okurken kamburum çıktı, ben de bahsettiğin doktor gibi ekrana gömüldüm... çok geçmiş olsun. kendi doktorunun rapora karşılık ne diyeceği daha önemli tabi, sen de kendini takip edersin. bebeğin iyi madem gerisi de düzelir gider inşallah çabucak. hepimize de ders olsun bu eğilme mevzu... geçenlerde canımı çok yaktım istemeden, korkudan ve acıdan kıvrandım durdum. demek ki daha dikkatli olmalı, azıcık nazlanmalı azıcık boşvermeli azıcık ben yapamam hamileyim tutumunu takınmalı, cengaverliğimizi doğuma kadar ertelemeliyiz :114:
Günaydınn güzel anneler
Kasık ağrısı çekenlere çok geçmiş olsun diliyorum zor gerçekten
Bide konu bebek olunca gerisi teferruat oluyor cidden,
Gaz sancısı, rahim büyüyor sancısı ve bu gibi sancılar hep farklı; insan anlayabiliyor doktorluk ağrı olduğunda...
Biz dün doktora gittik konuyu anlattım, sancılarımın geçmediğini söyledim, henüz hareketleri hissetmediğim içinde korktum dedim
Hemen 18. haftadasınn acele etmee 20. haftadan önce tekme bekleme dedi
Sonra usgye aldı,baya baya yarım saat-40 dakika usgde tuttu benii
Buarada bukadar sık usg zararlı olur mu dedim doktora, kesinlikle hiç bir zararı yok radyasyon değil ki dedii, düşünün ki tehlikeli gebeliklerde her gün usgye yapıyoruz veya son aylarda haftada 1-2 kere yapıyoruz, sadece pimpirikli anneleri azcık ötelemek amacıyla bebeğe zararlı rivayeti var dedi
Acil kadın doğumcuydu taş çatlasın 30 yaşlarında biri, yaa toy olmasından yada riske atmamak istememesinden kaynaklı ekranın içine gire gire konuşuyorduu
Genç doktorlar uzun tutuyor anladım ama bunu
Baktıı baktııı bide ekranı kendine çevirdi bizim toyy
Eeeee dedimm nolduu? Yaa bebek iyi iyide eşin etrafında bir beyazlık görüyorum ve bu hoşuma gitmedi,beğenmedim dedii
Benim gözler açıldı hemen! nasıl beyazlık? ne demek beyazlık diye?
Beyazlık kan demekmiş ama yoğun gözükmüyor belki travmadan kaynaklı zedelenme olabilir dedi
Allahım oturduğum yerde direk kalp oldum güüm güüüm atıyorumm
Eeee ne olacak?
Dinleneceksin,ağrıların çok şiddetlenirse, ufacık minnacık bir kan görürsen wcde, karnın yukarıya çıkar ve taş gibi kaskatı kesilirse mutlaka zaman kaybetmeden geleceksin dedi...
Peki dedim oldu ki kanama olmadı bu demek mi herşey yolunda diye? %90 yolunda diyebiliriz dedi, eğer ki içe kanama yapmazsa, buda 48 saat içinde belli olur dedii elim ayağım boşaldı zaten
Peki öyle durumda nasıl bir müdale olabilir dedim bende, hastane yatışı ve ilaç, gebeliğin yeni olduğu için kendini cabuk yenilermiş doku çünkü bebek hızla büyüdüğü için hücrelerde çok hızlı çalışır dedii
Velhasıll benim Malkoçoğlulukk hamilelikte yapılmaması gerekiyormuşş, ani hareketler kesinlikle yasak dün ayakkabımı cıkarmak için bile eğilmem yasaktı, eğilme hakkımı dün sabah kullanmışım...
Ama milyonlarca şükürler olsun benim sıpa iyiydi oynuyordu, doktorda zaten büyük bir sıkıntı olsa direk bebeğin hareketlerine yansıyor dedi, hareket etmiyor dedi ama şuan kıpır kıpır maşallah dedi... Cinsiyeti biliyormusunuz dedi bide hasbaam gerçi beni yumuşatmak için oda elinden geleni yaptıı hakkını yemeğim, bende biliyoruz ama sizde söyleyin dedim bende merak ettim bakacağım dedi evirdi çevirdi, o kordonu, şu bacağı, yaa bişey görüyorumdaa yokk yokk ben söylemeyim şimdi alışveriş yaparsınız dedi bende FatmaNur Hanım söyledi bize %100 tahminle dedim doktorda heee Fatma abla! dediyse doğrudur dedi:)) Düşünün ki doktorum en fazla 35-40 yaşında, bu cocuk kaç yaşında merak ettim:44:
Birde sadece omurilik mi bacak mı ne onun görüntüsünü verdi, grmıda söyleyim dedi dee aaa onu yapmamışım yok dediNeysee
Eki Görüntüle 576501
hayırlı cumalar arkadaşlar ...
yıne kalca agrısı ıle uyandım bugun az uyudum 6 saat bıle degıl
salı gunu zenepkamılde randevum var ayrıntılı ultrason ıcın doktora gıdıp sıra alıcam
devlet hastanesınde 3 ay doluymus nekadar gebe varmıs ya umarım sıra alabılırım
erkekse muayene olmam ama bayansa yavrumu gorucem 1 ay oldu :)
bırde cogumuz yavrularımızn sag tarafta top gıbı durdugunu soyluyor
annem erkek cocuk orda durur dıyor aksını ıspatlıyan varmı :)
Evet evett çok toydu belli zateen oyüzden onun panikliğinden ben cok panik olamadım ama doktorumuda bekliyorum yinede yorumlarını...
Yani kendi doktorumum en fazla 5 dakika tutuyor bütün ölçümleri tamamlıyor üstüne bak şurası burası diye gösteriyor
Buu düşün peçeteyi bile koyamadı kasıklarımın oraya bana bıraktı
Bide bacak arasını bulamadı bir türlü bebeğin,
Allahtan hemen kalp atışı belli oluyorda gerisi için cok takılmadım ama bu beyaz leke nedir ne değildir öğrensem bi dahada rahatlayacağım
Koruyozda iştee olması gerekiyorsa engel olamıyoruz canımm
tez kanlı biriyimdir doğruuHamileliğim zor geçmiyor diyee (Çok şükür) ahhlıı uhhluu kaprisli gebe olmak istemedim hiç
Ama dün yaptığım bilinçsizlikle yapılan anlık bir hareketti
Eşimde biraz söylenmeye çalıştıdaa ben bilerek yaparmıyım sadece insani refleksle eğildim dedimde suratımdan anladı zaten
Çok haklısın canımm
Bende de var o birazz, ayyy ne nazlanacağım hamileyim ben hasta değilim kii mantığıyla işte biraz bilinçsiz hareket ettimm
Buda sonucu kötü olmayan cok şükür kii, iyi bir ders olduu
Bide haftasonu için yok şurayı çeker temizlerim yok şunları çağırıyım yemek yapayım diye düşünüyordumm
Hepsiii iptallll geniiişş geniiişş yatacağımm 2 günn birazda böyle deneyeceğim hamileliği
çok geçimş olsun cnm.allahın izniyle hiçbişi çıkmaz inş..içini ferah tut duA et.emin ol hepinmiz ederiz.benimde haftaya cuma ayrıntılı usg çekimi var hem kontrol.insan evham yapıyor.şeytan dio kurcalama fazla eskiden bişey yokmuş doktor görmemiş annelermiz ama olmuyo işte..şimdiki şartlar başka..
pekbicici canım çokk geçmiş olsun,,valla kalbim güm güm okudum yazzdıklarını,allah seni be bebeğini korusun,içini ferah tut..dikkat et kendine
Ozaman yokmuş kii insanlar sonuna kadar hiç takılmadan rahat rahat gebelik geçiriyormuş canım
Şimdi tüm imkanlar var, anneler bilinçlendi ve araştırır oldu
Buda aslında iyi gibi olsada değill
Çünkü hamilelik doğal bir süreç Rabbimin en ince ayrıntısına kadar tasarlayıp kadına bahşettiği harika bir hediye
Sen neden şüphe duyupta incık cıncık yapıyorsun dimii
Ama iştee ozamankiler doğal hava, doğal besin, çalışan anne stresi sıkıntısı çok azmış
Sende güzel güzel haberlerle gel inşAllah canımm
Cumanın yüzü suyu hürmeti niyetinee hepimiz evlatlarımıza sağsalim sağlıkla kavuşmak nasip etsin Rabbim ,
Bugünde iş yerine dilenci geldii hemen sadaka verdim, yavrumun başı gözü niyetine diyerek...
Teşekkür ederim canım
Geçti gitti inşAllahh
Ama dünki sancımdan iyi kide şüphelenip gitmişim
Şuan rahatım ve çok şükür ferahım
Ozaman yokmuş kii insanlar sonuna kadar hiç takılmadan rahat rahat gebelik geçiriyormuş canım
Şimdi tüm imkanlar var, anneler bilinçlendi ve araştırır oldu
Buda aslında iyi gibi olsada değill
Çünkü hamilelik doğal bir süreç Rabbimin en ince ayrıntısına kadar tasarlayıp kadına bahşettiği harika bir hediye
Sen neden şüphe duyupta incık cıncık yapıyorsun dimii
Ama iştee ozamankiler doğal hava, doğal besin, çalışan anne stresi sıkıntısı çok azmış
Sende güzel güzel haberlerle gel inşAllah canımm
Cumanın yüzü suyu hürmeti niyetinee hepimiz evlatlarımıza sağsalim sağlıkla kavuşmak nasip etsin Rabbim ,
Bugünde iş yerine dilenci geldii hemen sadaka verdim, yavrumun başı gözü niyetine diyerek...
Teşekkür ederim canım
Geçti gitti inşAllahh
Ama dünki sancımdan iyi kide şüphelenip gitmişim
Şuan rahatım ve çok şükür ferahım
Valla olabilir benimkide erkek ve özellikle akşamları sağ tarafımda top gibi bişey hissediyorum haraketlerini falan değil ama sağ tarafımda oturuyor bişey sanki cinsiyet erkek
kizlar saglik ocagina kayit olucam ogleden sonra
ne yapiliyor ilk gittigimde biraz onbilgi verseniz bana
Canım benımkı soldan basıyo tekmeyı tek tarafta durmuyorsa da sagdadır dıye dusunuyorumhayırlı cumalar arkadaşlar ...
yıne kalca agrısı ıle uyandım bugun az uyudum 6 saat bıle degıl
salı gunu zenepkamılde randevum var ayrıntılı ultrason ıcın doktora gıdıp sıra alıcam
devlet hastanesınde 3 ay doluymus nekadar gebe varmıs ya umarım sıra alabılırım
erkekse muayene olmam ama bayansa yavrumu gorucem 1 ay oldu :)
bırde cogumuz yavrularımızn sag tarafta top gıbı durdugunu soyluyor
annem erkek cocuk orda durur dıyor aksını ıspatlıyan varmı :)
Yaşaması daha kötüü, Rabbim kimseye yaşlatmasın canım
Usgye aldı gözümü kapadım ve kalbi atıyor mu dedim
Bak annesi atıyor burda dedi 2 saniye ekranı döndürdü sonra yine kendine döndürdü
Bide dibindeki ekrandan net anlamayıp, arkasındaki (gelenlerin bakması için olan) ekrandan dönüp dönüp baktı:44:
Şükürler olsun iyiyiz teyzesi, iyiyizz
Evde olsam acaba kana mı olcak ayy şu mu bu mu diye diye kendimi cok dinler yine soluğu doktorda alırımm
Böyle kafam dağılıyor, doktorumu sabah gelince aradımda henüz gelmemiş not aldılar beni arayacaklarmış, dün acil gittiğimi söyleyince zaten kendisi geri dönüş yapacaklardır dediler
Bende o leke konusu merak ediyorumm ama kötü senaryo kurmamaya çalışıyorum canım
canım burda herkes ağrısı olduğunu doktorun normal olduğunu söyleyince bende benimki de normaldir dedim durdum
zaten normalmış baksana
bu arada magnezyumun faydasını görüyormusun? bende magnezyum kullanıyorum epeydir ama geceleri yine ara ara
bacaklarıma kramplar giriyor
Arkadaslar dun basimdan kotu bir Olay gecti, aksam uzeri saat 4 te hafif bir akintim geldi, Ic camasirimi degistirirken idar gibi kendiliginden bir sivi bacaklarimdan akti gitti, hemen doktoru aradim onemli olabilir suyun gelmis olabilir erken dogum belirtisi olabilir dedi ve atladik hastaneye gittik. Ultrasonla bakti dogum kanallari kapali dedi kacak igne basi gibi kucukse ultrasonda gorunmeyebilir dediler ve 3-4 gun kesin istirihat Verdi, simdi sadece Karin doyurmak ve tuvalet icin kalkiyorum. Pekbicici arkadasim sanada cok gecmis olsun. Gecmisi cok okuyamadim AMA varsa sorunu olan ki insallah yoktur gecmis olsun.
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM YA BENDE RAHATIM DİYE HİÇ DiKKAT ETMİYORUM , AMAN AKLIMDA OLSUN ARTIK DİKKATLİ OLAYIM ALLAH ESİRGESİN HERKESİN BEBİŞİNİ
Çok geçmiş olsun okuyunca üzüldüm arkadaşımda şimdi 25 haftalık hamile 20. haftasında onunda çocuğun eşinde kanama olmuş ama onun hiç haberi olmamış kontrole gittiğinde dr söylemiş kanama olmuş ama geçmiş önemli değil dikkat et demiş.Şimdi çok iyi maşallah Allah sağlıkla hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin.
pekbicici cok gecmis olsun tatlim
ben de korkarak okudum
neyseki oglus iyiymis
kisa zamanda gecer umarim bu bahsettigin durum da
pekbicici arkadaşımız :)çook geçmiş olsun canım.kalp atışını duydun ya boşver diğerlerini.dr genç olduğu için tam anlamamıştır beyazlığı falan.baksana dediğine göre baya toymuş :):)insanın dryi teselli edeceği geliyor :)))))))inşl kendi drende iyi şeyler söyler.
mec canım sanada geçmiş olsun .kasık ağrısı hepimizde var.sanırım bebekler göbeklere tırmanıyor aşağıya iniyor çalışmalrı yoğun onjn için ağrımız oluyor gibi.hepimizde olması hayra alamet ama :)))))))
benim eşimde ben eğilince hemen başlıyor söylenmeye
bravo aferin laftan anlamazsın ki, hadi ben beni ana babanı tınlamıyosun bari doktoru dinle
yok sen mi anne olucan, şöyle böyle
ama dediğin gibi insan isteyerek yapmıyor tamamen bilinçsizce yapılan hareketler bizim canımızı onların tahmin ettiğinden daha fazla yakıyor çünkü o canlı bizim içimizde ve Allah korusun biz ona zarar verebiliriz
Sağ salim yavrularımızı kucağımıza alalım Inşallah kızlar
evimizi şenlendirsinler bizi uykusuz bıraksınlar ama hep bizimle olsunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?