- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #19.861
kızlar sonucumu aldım okula geldim..sonuç iyi gibi doktora yarın gösterecem de bi de size yazayım bi yorumlayın ne olur...
afp sonuç:20,70 referans aralığı 17,4-51,7
20,7 IU/mL 0,59 MOM
OSB:1/11700 CUT OFF 1:104(2,56MoMs)
open spina bıfıda screen negative
ah bi de ben süt içebilsem..benimki hiç sevmiyor galibagunaydınnnnn nasılsınzzzz
dun 2 tane hamıle elbısesı aldım ayy ıcınde gobusum kocaman durdu
benım oğlan sutu cok sevıyor hıc durmuyor ıcınde artık 3 ogun sut ıcmeye basladık bız oglumla
canım çok geçmiş olsun, insan bazen unutabiliyor.bende geceleri uyku arasında unutup kollarımı ve bacaklarımı iyice uzatıp geriniyorum. .rabbim bebeğini sağlıklı ve hayırlı olarak sana bağışlasın inşallah..başka doktorlar başka başka şeyler söyleyebiliyor..bana da başka bi doktor gelişimi geride dedi bende çok takmadım zamanı geldiğinde kendi dr.uma gidince o da aynısını söylerse o zaman ciddiye alıcam..Günaydınn güzel anneler
Kasık ağrısı çekenlere çok geçmiş olsun diliyorum zor gerçekten
Bide konu bebek olunca gerisi teferruat oluyor cidden,
Gaz sancısı, rahim büyüyor sancısı ve bu gibi sancılar hep farklı; insan anlayabiliyor doktorluk ağrı olduğunda...
Biz dün doktora gittik konuyu anlattım, sancılarımın geçmediğini söyledim, henüz hareketleri hissetmediğim içinde korktum dedim
Hemen 18. haftadasınn acele etmee 20. haftadan önce tekme bekleme dedi
Sonra usgye aldı,baya baya yarım saat-40 dakika usgde tuttu benii
Buarada bukadar sık usg zararlı olur mu dedim doktora, kesinlikle hiç bir zararı yok radyasyon değil ki dedii, düşünün ki tehlikeli gebeliklerde her gün usgye yapıyoruz veya son aylarda haftada 1-2 kere yapıyoruz, sadece pimpirikli anneleri azcık ötelemek amacıyla bebeğe zararlı rivayeti var dedi
Acil kadın doğumcuydu taş çatlasın 30 yaşlarında biri, yaa toy olmasından yada riske atmamak istememesinden kaynaklı ekranın içine gire gire konuşuyorduu
Genç doktorlar uzun tutuyor anladım ama bunu
Baktıı baktııı bide ekranı kendine çevirdi bizim toyy
Eeeee dedimm nolduu? Yaa bebek iyi iyide eşin etrafında bir beyazlık görüyorum ve bu hoşuma gitmedi,beğenmedim dedii
Benim gözler açıldı hemen! nasıl beyazlık? ne demek beyazlık diye?
Beyazlık kan demekmiş ama yoğun gözükmüyor belki travmadan kaynaklı zedelenme olabilir dedi
Allahım oturduğum yerde direk kalp oldum güüm güüüm atıyorumm
Eeee ne olacak?
Dinleneceksin,ağrıların çok şiddetlenirse, ufacık minnacık bir kan görürsen wcde, karnın yukarıya çıkar ve taş gibi kaskatı kesilirse mutlaka zaman kaybetmeden geleceksin dedi...
Peki dedim oldu ki kanama olmadı bu demek mi herşey yolunda diye? %90 yolunda diyebiliriz dedi, eğer ki içe kanama yapmazsa, buda 48 saat içinde belli olur dedii elim ayağım boşaldı zaten
Peki öyle durumda nasıl bir müdale olabilir dedim bende, hastane yatışı ve ilaç, gebeliğin yeni olduğu için kendini cabuk yenilermiş doku çünkü bebek hızla büyüdüğü için hücrelerde çok hızlı çalışır dedii
Velhasıll benim Malkoçoğlulukk hamilelikte yapılmaması gerekiyormuşş, ani hareketler kesinlikle yasak dün ayakkabımı cıkarmak için bile eğilmem yasaktı, eğilme hakkımı dün sabah kullanmışım...
Ama milyonlarca şükürler olsun benim sıpa iyiydi oynuyordu, doktorda zaten büyük bir sıkıntı olsa direk bebeğin hareketlerine yansıyor dedi, hareket etmiyor dedi ama şuan kıpır kıpır maşallah dedi... Cinsiyeti biliyormusunuz dedi bide hasbaam gerçi beni yumuşatmak için oda elinden geleni yaptıı hakkını yemeğim, bende biliyoruz ama sizde söyleyin dedim bende merak ettim bakacağım dedi evirdi çevirdi, o kordonu, şu bacağı, yaa bişey görüyorumdaa yokk yokk ben söylemeyim şimdi alışveriş yaparsınız dedi bende FatmaNur Hanım söyledi bize %100 tahminle dedim doktorda heee Fatma abla! dediyse doğrudur dedi:)) Düşünün ki doktorum en fazla 35-40 yaşında, bu cocuk kaç yaşında merak ettim:44:
Birde sadece omurilik mi bacak mı ne onun görüntüsünü verdi, grmıda söyleyim dedi dee aaa onu yapmamışım yok dediNeysee
Eki Görüntüle 576501
Ne olur bebegını hıssedemeyen anneler kızmasın banane cok soyluyorum dıye sıpam bugun bırsey ogrendı soldan vuruyo vurdugu yere bastırıyorum hafıften bu sefer sagdan vuruyor oradan da ıttırıyorum sola gecıyo sırk maymunum sımdıden ıcerde bulmus yolunu
Suyunun sızdığını düşünen arkadaşlar..
Benim gebeliklerim riskli olduğu için biliyorum. Gelen akıntının amniyos sıvısı mı yoksa ki idrar ya da normal akıntı mı olduğunu ayırt edebilmek için turnasol kağıdı ile kontrol edebilirsiniz.
Yarın Medical Park Göztepe de ki bebeğim olacak seminerine gidecek olan var mı?
Canım onlar kalp atışını dinlemek istermisin diye soruyorlar zaten onlar sormasada sende söyleyebilirsin 20. haftadaysan tabiki bugün aşını kesin yaparlar canım inşallah senin hemşirende güleryüzlüdür inşallah o zaman insan daha keyifli oluyor senin sevincini senle paylaşan biri olunca insan mutlu oluyor.
Benim gebeliklerim riskli olduğu için biliyorum. Gelen akıntının amniyos sıvısı mı yoksa ki idrar ya da normal akıntı mı olduğunu ayırt edebilmek için turnasol kağıdı ile kontrol edebilirsiniz.
Arkadaslar dun basimdan kotu bir Olay gecti, aksam uzeri saat 4 te hafif bir akintim geldi, Ic camasirimi degistirirken idar gibi kendiliginden bir sivi bacaklarimdan akti gitti, hemen doktoru aradim onemli olabilir suyun gelmis olabilir erken dogum belirtisi olabilir dedi ve atladik hastaneye gittik. Ultrasonla bakti dogum kanallari kapali dedi kacak igne basi gibi kucukse ultrasonda gorunmeyebilir dediler ve 3-4 gun kesin istirihat Verdi, simdi sadece Karin doyurmak ve tuvalet icin kalkiyorum. Pekbicici arkadasim sanada cok gecmis olsun. Gecmisi cok okuyamadim AMA varsa sorunu olan ki insallah yoktur gecmis olsun.
Sonuçların iyi görünüyor canım gözün aydın
gözün aydın, sonucun iyi çıkmış görünüyor. darısı benim gibi henüz öğrenmeyenlerin başına.....
Günaydınlar herkese,
nazar değmiş foruma sanki. Pekbicici, mec, Baskent sıkıntı yaşamışsınız. Aman kızlar kendinize dikkat edin, hareketlerimize, ruh halimize çok dikkat etmemiz gerekiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun. İçinizi ferah tutmaya çalışın, Kur'an okuyun, dua edin, film filan izleyip aklınızı dağıtın.
inanın hepimize dua ediyorum, Allah bir avazda kurtarıp, sağlıklı, hayırlı, güzel çocuklara kavuşmayı nasip etsin diye.
forumda yazdıklarıma kimse cevap vermiyor, iki kere yazıyorum yine sallamıyorsunuz?ben haziran anneleri grubuna mı geçsem ne yapsam? :18: size de alıştım başka yere bakamıyorum. neyse bundan sonra üzmeyin beni olmaz mı?
dün işyerinde toplantı vardı, yönetim kurulu üyeleri filan. ikram olarak ta bişiler sundular. ortaya da iki büyük tabakta başka şeyler sundular. tam masaya konarken bana koktu, canım çekti. basit bişi ama çekti işte. tam da ortada kalkıp ta alamıyorum. neyse zaman geçtikçe karşımdaki tabağı önüne çekip çatur çutur yemeye başladı, o sırada yüzüm kaşındı, kaşıyorum "ayyy diyorum çocuğun orasında iz olacak":18: öyle bir batıl vardır ya. canın bişey çektiğinde nerene dokunursan çocuğun orasında iz olurmuş. neyse, toplantıda bitmiyor bir türlü ben artık kimse görmeden avcumu yalamaya başladım, yok yine olmuyor.en sonunda dayanamayıp, toplantıdan çıkıp, dolapta kalan o şeyin sonuncusunu katur kutur yedim. bi rahatlama, bi ferahlama anlatamam.
selam kızlar,
dün akşam çekirdekli kuru üzüm yiyeyim dedim, yemez olaydım..alt dişimin çeyreğini de yemişimşimdi dilim sürekli dişimde..bu çocuklar iliğimizi kemiğimizi sömürdü..bir üzüm çekirdeğine dişim kırıldı yaaaaaaa
günaydın kızlar..sabah bi uyandım geri yattım bebişim uykusunu alsın deedım sonra bır tlf sen benim çoçuğum aç bıraktın kalk yemeğini ye diye bende fırcaldım o acıkırsa dürter benı sana ne oluyorpis baba uykumuzu böldü
saat kaçta canım bu seminer??
günaydın kızlar..sabah bi uyandım geri yattım bebişim uykusunu alsın deedım sonra bır tlf sen benim çoçuğum aç bıraktın kalk yemeğini ye diye bende fırcaldım o acıkırsa dürter benı sana ne oluyorpis baba uykumuzu böldü
nerden bullcaz ki onu.bir de turnusol kağıdı ile neyine bakcaz?
saat kaçta canım bu seminer??
aslında birtakım eğitimler oluyor, doğum öncesi nefes teknikleri falan..hamileliklerimiz az daha ilerlesin istanbuldakiler hep beraber gidelim hem orda yüzyüze tanışmış oluruz :)
selam kızlar,
dün akşam çekirdekli kuru üzüm yiyeyim dedim, yemez olaydım..alt dişimin çeyreğini de yemişimşimdi dilim sürekli dişimde..bu çocuklar iliğimizi kemiğimizi sömürdü..bir üzüm çekirdeğine dişim kırıldı yaaaaaaa
nerden bullcaz ki onu.bir de turnusol kağıdı ile neyine bakcaz?
çok teşekkürler kızlar...ntd de sıkıntı yok gibi de 0,59 mom olması benim kafamı karıştırdı..normali 1.00 miş düşük olması down riskini arttrırmış doğru mu ya...keşke ben de 3lüyü yaptırsaydım....
ben de hissedemiyorum ama kızmıyorum benim ki tembel biliyorum öyle seviyorum onu zaten. ama korkuyorum nazar değmesinçok söyleme nazar değmesin annesi.sirk maymunun küsmesin sonra.
Masallah canım sonucların cok ıyıkızlar sonucumu aldım okula geldim..sonuç iyi gibi doktora yarın gösterecem de bi de size yazayım bi yorumlayın ne olur...
afp sonuç:20,70 referans aralığı 17,4-51,7
20,7 IU/mL 0,59 MOM
OSB:1/11700 CUT OFF 1:104(2,56MoMs)
open spina bıfıda screen negative
Aynen oyle canım artık tek bacaklarını hıssetmıom kollarla da calısmaya basladıah bi de ben süt içebilsem..benimki hiç sevmiyor galiba
canım çok geçmiş olsun, insan bazen unutabiliyor.bende geceleri uyku arasında unutup kollarımı ve bacaklarımı iyice uzatıp geriniyorum. .rabbim bebeğini sağlıklı ve hayırlı olarak sana bağışlasın inşallah..başka doktorlar başka başka şeyler söyleyebiliyor..bana da başka bi doktor gelişimi geride dedi bende çok takmadım zamanı geldiğinde kendi dr.uma gidince o da aynısını söylerse o zaman ciddiye alıcam..
tatlım bence o sağda ve solda hissettiğin şöyle: önce ayağıyla vuruyodur sen oraya basınca bu kez de eliyle vuruyodur..benim kurbağa göbeğime paralel yatıyo, bi eliyle vuruyo bi ayağıyla :) sağdan soldan bazen güçlü bazen zayıf tık tık...
hastanelerde yapıyor bazı medical ya da eczacılarda da var.
Medical Park hastanesinin ücretsiz bebeğim olacak semineri.. Göztepe hastanesinde..bence ilerleyince daha zor olur bir araya gelmek.. Gerçi ben ilk doğumumda doğumumdan bir hafta önce Mart 2009 anneleri ile buluşmuştum :)
Hem de bu seminer ücretsiz ve az çok bebek bakımı doğum hakkında bilgi falan veriyorlar. Bir kadım doğumcu da olacak seminerde.
yarın saat 12:30 ile 17:45 arası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?