iyi geceler kızlar,
benim kabusum geliyormuş yarın. (kim mi kayınvalidem tabiki)
off hemde eşimin anneannesi ve dedesinide getireceklermiş.
5 kişi geliyorlar. ben nerde yatırcam düşünen yok. yer yatağım yok.
bu hamile halimle neyim var neyim yok ortaya çıkacak.
bi de onları yıkaması yerleştirmesi var sonra.
ne kadar düşüncesiz insanlar ya...
sen de nasılsın diyen yok, beni arayan yok
geliyoruz demek ne kadar kolay
2 gündür belim daha çok ağrıyor
ayakta kalsam kramp giriyor
2 gecedirde sabahı zor ediyorum sancım oluyor
sadece eşimin dedesi dertsiz yorulur gelmek istemiyoruz diyor
kayınbabamsa eşimi arıyor sen dedeni ara ikna et
eşimde arıyor gelin dertsiz iyi bişey yok diyor
eşime daha çok kızıyorum.bu halimi görüyor ve bişey demiyor
sinirlerim zıplıyor aklıma geldikçe.
beni düşünseler hiç üzülmeyeceğim.
herşeyi benden beklicekler.
bi de isim konusu yüzünden eşimle tartıştık.
onuda yarın anlatayım bari.
kusuruma bakmayın nolur paylaşacak birilerini arıyorum.
bu saatte pireler uçardı ama bu gece uyuyamıyorum bile.
Günaydın canım, ayy hadi inşallah... 32. haftamıza yetişsede bari gönül rahatlığıyla izne çıksak.
kızlar bu kadar kilodan konuşmuşken çatlamaya başlayanınız var mı ? merak ediyorum acaba ne zman başlıyor diye:26:
Kızlar günaydın..
Doğum izniyle ilgili haberleri duydum..çok sevindim..
Ama doğumdan 2 ay önce başlamıyor iznimiz..
Meclise doğumdan 3 ay önce ve doğumdan 3 ay sonra diye sunulmuştu tasarı..bu yönde bir değişiklik yapılmayacak..
Yani eğer yasalaşırsa ben 2 hafta sonra izindeyim..
Kızlar günaydın..
Doğum izniyle ilgili haberleri duydum..çok sevindim..
Ama doğumdan 2 ay önce başlamıyor iznimiz..
Meclise doğumdan 3 ay önce ve doğumdan 3 ay sonra diye sunulmuştu tasarı..bu yönde bir değişiklik yapılmayacak..
Yani eğer yasalaşırsa ben 2 hafta sonra izindeyim..
​yok canım tasarının son hali doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 8 hafta olan izin de 16 hafta olacak şeklinde. Amaç annenin bebeğiyle daha fazla zaman geçirmesi o nedenle doğum öncessi aynı.
cnm illa 3 ay önce çıkmak zorunda değilsin doktor 3 haftaya kadar izin verio o kullanmadığın haftaları doğumdan sonraya ekleyebiliosun
canım ben doğumdan sonra çalışmayacagım için erken çıkmak istiyordum ama bir faydası yok bana ne yazıkki
amin canım acaba kendi kızları olsaydı ne yaparlardı merak ediyorum. öyle tuhaf düşünceleri var ki anlatsam ağzınız açık kalır. onlar için gelin=hizmetçi ne kadar hizmet o kadar iyisin.canım ya allahım sana sabır versin.etrafında düşüncesiz insanlar olması yoruyor bedenen ve zihnen.inşallah gelmekten vazgeçerler allah yardımcın olsun
kuzum walla allah sana sabır versin artık gerçekten çok ağırlaştık temizlik için annem yazık geldi hafta sonu kadıncağız ben bişey yapmadım ama peşinde koşacağım die yoruldum bi mutfağı süpürdüm zor eğildim bırak misafir ağırlamak öle kuzum seni anandan babandan başka düşünen yok boşver sende bişey yapma onlar gelincede ahlan vahlan oram ağrıo buram ağrıo die isim konusunda neden kavga ettiniz babasının adını mı koymak istio
aynen canım bende doğumdan sonra çalışmıcammmmm ama yinede olması iyi benceeeçalışacak annelerimiz için çok iyi olur
amin canım acaba kendi kızları olsaydı ne yaparlardı merak ediyorum. öyle tuhaf düşünceleri var ki anlatsam ağzınız açık kalır. onlar için gelin=hizmetçi ne kadar hizmet o kadar iyisin.
canım bende yapamıyorum belim çok ağrıyor bazen olduğum yerden bir adım atamıyorum. elde yıkanacak bulaşıklarım oluyor hareketsiz aynı yerde durduğum için onları yıkarken bile mahfoluyorum. gelseler bile ylbaşı diye ekstra bişey yapmayacağım. yemeği bulurlarsa ona dua etsinler. dün eşime muz almaya git dedim pasta yapıcaktım. sonrada aman banane ne yerlerse yesinler umrumda değil dedim eşimide göndermedim.
saat akşamın 9u olmuş kanepede yatıyorum bir tel. geldi. eşimin yakın bir ildeki arkadaşı arıyor izinden dönüyorlarmış size uğrayacağız yanımızdada aynı ilçede görevli savcı arkadaşla eşi var demez mi. yarım saat sonra bizdelerdi çay faslı falan derken 1 saate yakın oturdular. arkadaşın eşi isim düşündünüz mü dedi. bende 23 nisan denmişti o tarihte olmasa bile aklımızda isim var dedim. eşim ordan HAYIR ismi ben koyucam dedi. onların yanında tartışmaya başladık. şakayla karışık birbirimize laf söyledik. 2 tane bayanda bana destek oldu. isim annenin hakkıdır anne koymalıdır dediler. eşim hala ben koyucam diye inat ediyor. ben uykusuz kaldığımda kimin ruhu duyuyor, horul horul uyuyorsun, her doktora giderken ne kadar stres yapıyorum, ona bişey olacak diye ödüm kopuyor, bugüne kadar benden fazla onu düşünen mi var sen görüyorsun. başkalarını mutlu etmek için sırf onlar mutlu olsun diye başkasının istediği(kayınbabamın ismini) ismi koymam dedim. inatlaşmaya başladık. ben koyucam diyor 18 yaşına geldiğinde ismini değiştirirsiniz diyor. eşimin arkadaşının eşi de hakim ona dedim ki ben anneyim benim dava açma hakkım yok mu? savcı beyle,hakime hanım annesin var dedi. ohhhhh dedim. kendin isim koyarsan hadi bakalım dava açamazsam bile senin koyduğun ismi asla söylemicem. nüfustaki ismi ağzıma almıcam dedim.
kayınvalidemler ve akrabaları daha şimdiden ..... geliyormuş diyorlar.eşimin babasının ismini söylüyorlar. bizde öyle bir adet yok benim annem babam bile kendi istedikleri ismi koymuşlar diyorum. istemediğimi onlarada belli ettim. çok uzatırlarsa laflarım hazır.2. gelini kendi memleketlerinden alıcaklarmış ya ona koysunlar. ben ağzımla kuş tutsam yaranamazmışım onlara. hiç değilse laf yemeyi hakedeyim. bu isim konusu doğuma kadar gidecek gibi.
birde doğumu ben bulunduğum ilde yapmak istiyorum. kendi evimde olmak istiyorum. onada bişey bulmuş kayınvalidemler. ....... doğumlu mu olcakmış. olsun nolcak dedim. eşime diyor ki kayınbabam nüfus cüzdanını burda çıkartırız olmazsa doğum yerini burası yazdırırız. oraya gidince ismi koydururlar eşime eminim. kafayı yicem ya ben.kızlar bebeğin nüfus cüzdanını anne ve babadan başkası çıkartabiliyor mu? şu an çok sinirliyim yüzlerini dahi görmek istemiyorum. inşallah gelmezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?