kızlar ya iki gündür gece sancılanıyorum böle doğum sancısı gibi bide bu aralar malum stresliyim korkuyorum o yüzden doktoruda aramadım
Kızlar kocişle bende kan uyuşmazlığı var doktorumuz ICT testi istedi.
Tekrar iğne vurulucakmışım bir kere vurulmuştum.
İnşallah hayırlısıyla negatif çıkar ya.
Haftaya ctesine randevu aldım ama,testi önceden yaptırayım diyorum.
öyle işte canlar.. aslında sizlerinde canını sıkmamak için yazmayacaktım bu olayı. ama dikkatsizlik ya da anlık cesaretle biz de bazı işlere girişiyoruz.. o sebeple yazdım hepimiz biraz daha özen gösterelim diye.. hepimiz Allaha emanetiz..
Kızlar kocişle bende kan uyuşmazlığı var doktorumuz ICT testi istedi.
Tekrar iğne vurulucakmışım bir kere vurulmuştum.
İnşallah hayırlısıyla negatif çıkar ya.
Haftaya ctesine randevu aldım ama,testi önceden yaptırayım diyorum.
bizde de var canım uyuşmazlık bir kere yapılmıştı o test bize bişey çıkmadı çok şükür doktorum birkez daha yapılacak demişti ama tarihini hatırlamıyorum perşembe randevumuz var gidince bende sorarım
inşallah birşey çıkmaz canım sizde de
öyle işte canlar.. aslında sizlerinde canını sıkmamak için yazmayacaktım bu olayı. ama dikkatsizlik ya da anlık cesaretle biz de bazı işlere girişiyoruz.. o sebeple yazdım hepimiz biraz daha özen gösterelim diye.. hepimiz Allaha emanetiz..
canım aynı sıkıntı bizdede var ama beni nasıl korkuttu bir doktor anlatamam sana olay şöyle idi 4 haftalıkken çok fazla k.rengi akıntı oldu hemen devlete koştum bana kan uyuşmazlığı iğnesi yaptılar neyse 9. haftada falan özeldeki doktorum kan uyuşm. için test istedi test pozitif çıktı ben daha sonraları memelekette bir doktora gittim kadın dediki bebeğin karnında ölebilir erken doğum yapabilirsin bebeğin vücudu ödem toplayabilir bu da ölümüne sebep olur falan filan ben nerdeyse orada doğuracaktım zaten üzüntüden16 haftalıktım istanbula döner dönmez işinde uzman bir doktor buldum Prof. Rıza Madazlı beni muayene etti çok şükür o beni rahatlattı ilk bebekte %99 hiçbirşeycik lmaz dedi sen bir kere iğne oldunya artık ne zaman test yaparsan pozitif çıkar zaten dedi çünkü testle ölçtüğümüz iğneyle verdiğimiz şey dedi ama bunun oranları önemli tabi 1/4 oranında antikor veriliyor o iğneyle vucüduna sana tutarda 1/4 oranında ölçüm yaparlarsa testin pozitif çıkar eğer öyle birşeyle karşılaşırsan sakın telaş yapma ve oranı öğrenmeye çalış
seda ihmal etme.. iki gündür varsa ara doktorunu canım ya
walla kuzum sen böle deyince tedirgin oldum hafta sonu temizlik yaptım kimse yardıma glmioki napayım mecbur yapıosun iki gündürde kasıklarımda ağrı var şimdi bide bu olayı duyunca tedirgin oldum
Allah razı olsun canım ya.İçimi nasıl rahatlattın anlatamam.
Bende iğne oldum 6. haftamda,o zaman benimde pozitif çıkma olasılığı çok yüksek.
Doktor zaten 2.iğneden bahsetti.Bu testide bir gün önceden yaptır bakalım dedi.
Allahım yardımcımız olsun ya.Bunu öğrendiğim iyi oldu.
Test yaptırmadan önce hep araştırma yapıyorum ki sıkıntıya düşmiyim diye.
kızlar merak ettiğim birşey var doğum çantasını ne zaman hazırlamak gerekir?
canım çok hassas davranmamız gerek sonra pişman olmamak için.. elbette herşey kader.. ama bende dikkatsizim.. ne olacak ki deyip poşet taşıyorum marketten ya da evde birşeyin altını süpürmek için itelemeye falan çalışıyorum anlık cesaret geliyo üzerime bazen.. ama işte dün komşu teyze uyarınca kendime geldim. emeğine acı dedi o kadar sıkıntı çektin üzülürsün dedi. biraz da dambır dımbır konuştu ben kötü olunca sustu. haklıydı ama çok etkilendim.. kızın sesini duydukça ben ağladım zaten yukarda.. yazık sanırım eşi de anlayışsız biri ya da o da çok etkilendi olaydan ?? kıza bağırdı birkaç kez sus artık diye. ama acısından mı yoksa hayvanlığından mı bilmiyorum. o bağırdıkça kız daha çok ağladı. onlar da yeni evli sayılır yazın olmuştu düğünleri. hemen hamile kalmıştı. bebeğin odasını falan da hazırlamışlar.. çok çok üzüldüm..
o yüzden çok dikkat edin kızlar ne olur hepiniz.. gece uyandım sizler geldiniz aklıma.. Allahım dedim hiçbirimize o acıyı gösterme. hepimiz sağ salim alalım inşallah kucaklarımıza bebeklerimizi..
Dün bir arkadaş,erken doğum,erken doğum diye beynimi yemiştiİnsan ister istemez etkileniyor...
Teşekkür ederim canım
canım hiç sıkıntı etme kendine korkmada zaten doktor anneyle bebeğin kanı şu durumlarda ancak karşılaşır ve anne bebeğin kanına karşı savunma mekanizması oluşturur dedi :
düşük,küretaj ve doğum bunların hiçbiri olmadığına göre sıkıntı yok ben kanamam oldu ama o zaman olmazmı dedim bişey olmaz kanamayla dedi sende o nedenle ferah tut içini ben çok kötü günler geçirdim bunun sıkıntısı ile aman kimse yaşamasın işte her doktorun bilgiside aynı değil insanı çok fazla korkutabiliyorlar
aldıklarını güle güle kullan canım bize de iyi fikir oluyor böylece bende graco mosaic bebek arabsı aldım katlaması kolay sürüşü kolay umarım bebeğimde rahatça kullanır bizz 700 tl ye aldık nette baktım daha yüksek fiyatı modelimiz şu Hepsiburada.com | graco mosaicarkadaşlar tamamını yine okuyamadım ama bi arkadaş sormuş bebe şampuanı johnson ve dalin almayın.int.de bakarsanız ikisindede olmaması gereken bi maddeler varmış hele dalinden saç derisi tahriş olmuş çok bebek var okuduuma göre.öneriler de sebamed chicco ve mustela var.ben mustela aldım.pişik kremide ondan.pahalı doğru ama mli çok olandan alınırsa uzun süre gider bence.
kıyafette 2 tane hast. çıkışı ve 3 tane 0-3 ay tulum.bikaç tane iç zıbın.3 adet alttan çıtçıtlı body.ağız bezi battaniyeler.birde babaannemizin ördükleri.kıyafetin hepsi bu şimdilik.arkadaşlarımdan biliyorum daha fazlasını kullanamadılar.
bi tane digital ateşölçer aldım 15 tlye ötekini alsam zaten babamız meraklı zırt pırt ölçerdi.vesvese gelir bu sefer insana.hemde çok pahalı bence.stelizatör göğüs pompası buhar mak. vs hiiiç girmedim öle şeylere esas neyin lazım loduğunu bence doğumdan sonra görücez.
bebek odasına 1 tane dolap ve büyüyen yatak aldık.aynı takımın lambası halisı.tek yön duvara da cici bir sticker seti odanın temasında.birde yüklükte kullanmadığım bir televizyon dolabı vardı sprey boya alıp odamızın rengine boyadık en köşeye oyuncak dolabı olarak koydum.içinedebabaaannesinin ne zaman aldığını bilmediğim peluş oyuncakları dizdik.takımın çooook şık bi oyuncak dolabı vardı ama çok pahalıydı almadım.zaten odayıda çok eşyayla doldurmak istemedim.bi tek tiny love fred diye bi köpek var gidip gelip bakıyodum paraya kıyıp aldım sürekli oynuyorum şimdi sanırım kendime almışım.
en çok araştırdığım şey:
bebek arabası.
dikkat etmeniz gereken özellikler arabanın ağırlığı.benim gibi çok canınız yoksa zor gelir valla.yatma yerinin genişliği darlığı rahat oluşu.5 nokta emniyet kemeri.çift yöne hiç gerek yok nasılsa anakucağı bize dönük takılı olcak.arka iki tekerlek mesafesi 60 cmden fazla olmasın bu arabalar hem hantal hem bagajda çok yer kaplar markette biyerde reyon aralarına girmekte zorlanabilirsiniz.evdeyim ya vakitte var düne kadar baktım durdum.dün halamız peg prego easy drive marka travel seti oğlumuza aldı.sağolsun
ben aslında cybexs callisto çok istedim ama anakucağı takma aparatı piyasada yok.sadece 7 kg sonrasında ikinci arabaya gerek yok pusete çok rahat dönüyor.ayhan bebedeb bakabilirsiniz.sanırsam 800 küsür tldi.bütçeyi biraz aşabilirim derseniz graco symbiolarda güzel. bide pierre cardin ps 805 ama onuda canlı göremedik hiç bir mağazada o sebeble vazgeçtim. hauck malibu var 600 tl gibiydi bakılabilir. benim evim acıbademde e bebek picabo gibi mağazalar dibimde.gidebilecek arkadaşlar orda mamas papas ve nuna indirimde olan iki marka var.cybexsde var ama tekli.ben 1000 tlyi sınır koymuştum üstüne çıkmamaya çalıştım ama hala 1300e aldı valla.bu arada biz saraçhanedeki haşim işcan geçidinden aldık.hayatımda bu kadar ısrarcı satıcılar görmedim. mama sandalyeside aldırdılar valla bana gereksiz gibi geldi ama bedava olunca ses çıkarmadım.
adıyla yaşasın işallahkizlar bizim oglusun ismini Emin koymaya karar verdik sonunda
Anlami guzel bi de hem babasi hem de benim ismimle uyumlu
günaydın canım..
şıklığı falan boşverin artık. ne ile ne şekilde rahatsanız öyle takılın kızlarrr...
dün hamile olan alt komşumun 8 aylık bebeğinin karnında öldüğünü öğrendim. ağır kaldırmış sanırım.. elimde torbalarla marketten döndüğümü gören yan komşum hem kızdı hem de anlattı ama çok fena oldum sabaha kadar en az 20 kez uyandım en son 5 de kalktım ve bi daha uyumadım. kızın sürekli ağlama sesi geliyordu. öyle kötü hissettim ki kendimi. dua ettim sürekli ona sabır ver Allahım diye..
çok dikkat edin ne olur kızlar.. sonlara geldik artık
boşver ya.. verirsin ne olacak.. daha vakit var.. kar var sanırım o taraflarda dikkat edin yollarda falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?