- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
Istanbul da yarın okullar tatilmiş yine
Kızlar magnezyumu günde ikiye çıkarmama rağmen bacaklarımdaki sıkıntılarda hiç bir değişiklik olmadı :26:
Kramp,ağrı,özellikle diz kapağında yoğun ağrı devam ediyor.Öyle zor eğilip,doğruluyorum ki...:26:
Ah canım benim
Artık ağırlaşma evresi birde acaba soğuktan mı agriyorki?
Mesela ben fıtık varken cok çektim diz kapağıma ince ince limon kesip sarardim.sabaha pamuk
Kızlar magnezyumu günde ikiye çıkarmama rağmen bacaklarımdaki sıkıntılarda hiç bir değişiklik olmadı :26:
Kramp,ağrı,özellikle diz kapağında yoğun ağrı devam ediyor.Öyle zor eğilip,doğruluyorum ki...:26:
Hiç sağlıklı bir hamile değilim silerim
Benim esim tam evcimenhayatta anlamaz yapmazda kalsın birini çağıralım der.bu hafta koltuk kanepe hali yıkama faslı var arkadasım gelecek ağırlara yardım edecek o hepsini yaparım diyorda.
Kadın cagirinca kavga ediyorum ben hatunla
Aksam kesinlikle bakacağım belki yıkamam koltuk direkt yeni alırız kiz hadi sebebim ol insallah.
Sus kiz dalga geçme yanar ayfonum
Yok daha iyi oluyorsun en azından daha aktif.ceviz ve yeşil yapraklı sebze kesinlikle...
Kiz iğne pek tatlı ama cirt incecik valla her iğne öyle olsa
canim benim gecmis olsun, sen bizden iki kat fazla yuk tasiyosun Allah yardimcin olsun:26:
slm kızlar bugün neler yaşadınız geçmişi okuyamadım.bugün ben mesaideyken kızımızın dolabı gelmiş kurmuşlar.birazdan silip eşyalarını yerleştireceğim.çok heycanlı yaaabu hafta sonuda sabun tozu ile tüm kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip yerleştireceğim inşş.artık yavas yavas hazırlanalım dimiii.bizden haberler böyle
vallahi kızlar helal olsun size kimisi çantasını bile hazılamış ben de hala yerimde sayıyorum hepsini izne çıkınca yaparım diyee
bikaç kitap bi arada okuyorum ben, evliyalar ansiklopedisi 2. cilt bitmek üzere,bende boranın kitabını okurken tırsmıştım, oğlum etkilenirmi die:) şimdi de sıkıcı bi kitap okuyorum oğlum sıkıcı olurmu die korkuyorum:))
sen ne okuyosun??
geçmiş olsun canım, indimi tamamen şişlik, o şişlik bi günlük bişe değildir, sanırım aramızda en yoğun çalışan sensin, günlerin, hatta ayların birikmesidir, bide sanırım şişlik bu aralar hepimizde başladı, ama drna sorsana bi, bende merak ettim
offff mezoş mahvettin beni yaaa, ağır kaldırdı diye mi olmuş cidden, budünyada rızkı yoksa illaki bi sebep veriyoRabbim:2:günaydın canım..
şıklığı falan boşverin artık. ne ile ne şekilde rahatsanız öyle takılın kızlarrr...
dün hamile olan alt komşumun 8 aylık bebeğinin karnında öldüğünü öğrendim. ağır kaldırmış sanırım.. elimde torbalarla marketten döndüğümü gören yan komşum hem kızdı hem de anlattı ama çok fena oldum sabaha kadar en az 20 kez uyandım en son 5 de kalktım ve bi daha uyumadım. kızın sürekli ağlama sesi geliyordu. öyle kötü hissettim ki kendimi. dua ettim sürekli ona sabır ver Allahım diye..
çok dikkat edin ne olur kızlar.. sonlara geldik artık
boşver ya.. verirsin ne olacak.. daha vakit var.. kar var sanırım o taraflarda dikkat edin yollarda falan
evet benimde hoşuma gittibence ayşe rana süper olur kızım olaydı bende koyabilirdim
29 Aralık 2009...
Gece silamdan ayrıldım,istanbula geldim.sabaha kadar hiç uyumadım,uyuyamadim.sevdiklerimden ayrilmak hele anneannemle sarılmam ,buyukbabamin sapantasina koyduk seni demesi...tekrar ettim durdum,aglayamadim sarhoş gibiydim.
Sabah 7 de istanbuldaydik ve ilk gelişim nakliye arkamızda bir kac saate gelecekti.
Nette gördüğümüz eve geldik girdik her yer leş gibi.sadece kiz kardesim esim oğlum ve ben.hemen esim temizlik mlz.aldi temizlikciler gelememişler .koyulduk ise.esyalarim geldi yemek odam vs sığmadı dağıttık herseyi.
Bir hafta sürmeden tamamen yerleştik. Ben cok yorgundum.iyi bir Dr bulma cabasindayiz.bir Allah'ın kulu yokki soralım sorduklarimda net cvp vermiyor.
Esim netten bir Dr buldu randevu aldık .ertesi gün düştük bilmediğim karamsar ve karışık sehrin yollarına.
7 ocak 2010.Dr gün verdi 4 hafta sonra gün verdi dogum için birde usg kontrolüne bakalım dedi.
Bebek hareketleri nasil dedi benim icim sızladı az eskisi kadar değil dedim.nuray hanımı çağırın dedi.oda geldi baktı evet dedi yan çevirdiler beni yok.hic idrar kacirdin mi dedi yok dedim ama cok cikiyorum wc ye dedim.sonuc olarak söyleyelim ki bebeğin suyu bitmiş . Ben sarhoş gibi oldum bilmediğim bir yer Dr öylesine.
Ağladım hemen esimi aldı içeri beni ağlarken görünce korktu esim.dedi Dr durumu .bana yemek yedin mı dedi evet dedim seni o zaman sabah erkenden alalım dedi.eve gitmek istedim duş falan alırım dedim aslında başka Dr gitmek istiyordum inanamadım çünkü .
Dr burda hersey mevcut daha fazla hareket etme dedi.yukarı çıkardılar her oda doluydu çift yataklı bir odada bir kac saat duracaktan tek kişilik oda aldı esim boşalmasını bekliyorduk.yeni dogum yapan bir bayan vardı muhabbet falan "aşağısı mezbahane gibi"dedi bu benim ilk doğumum değil korkmadım dedim :)
Sondayi uyurken taktir cok kolay o zaman dedi mantıklı geldi .cantami falan getirdiler oda boşaldı geçtim odama icim cayır cayır etmeye başladı .oglumu bırakmak zordu.hepte yanımda yattı.nst bağladılar sabaha kadar kalp ritmi ne bakılacak.o gece geçmiyor uyku yok zaman duruyor.bir kac kez net sinyal verdi kalp atışı alamadılar 8 den sonra yemek icmek yasaklandı.
Gece dusu aldım o rapunzel saçlarımı Bacim taradıağladık ...
Esime devamlı tembihlerde bulundum oğlumu bir keznuzmeyecek.
8 ocak 2010,Sabah 8...hemşire geldi damar yolu açtı 10 dk kadar geçiyoruz dedi.esimle oğlumda geldi.kantine indi oğlum birsey istemiş o arada hemşire geldi sonda için uyluğunda istiyorum dedim gönülsuz tamam dedi.beni indirdiler eşikler oglumla vedalaşmaların belki daha iyi oldu çünkü hep ağlıyordum.girdim içeri daha küçük bir ameliyathane Dr kapıdan baktı hastam nasil bugun susmuş mü dedi nerdee...
Masaya çıktım herkes dizildi bantlarım.anestezi uzmanı geldi bekliyor.dr tansiyonu takipte biraz yükseldi .
Tam uyutacakken anestezi uzmanı dedim 'bana dua edin olur mü ben yalnızım 'dedim o an deniyormuş.tamam dedi gülümsedi.daha fazla yükselirken tansiyonum hemen uyutmayın mantıklı olacağını duydum o an yavaaasca yedi kat yerin dibine doğru indiğimi biliyorum:)
Birden tık diye zipladim.gozumu actım asansöre koyuyorlar sedyeyle.diger hastabakiciyi bekliyor.geldi hemen odama çıktık devamlı uyu uyan halı.beni yatağıma geçiriyorlar esim tabi ben koyarım abla çekmeyin dikkat edin vs diyor ama gözlerim acik kapalı.oglum annem nasilsin diyor ben birden bulantı oldu çıkarmak için oturdum herkes kalkma diyor kusacağım bırakın dedim hastanemizi ben temizlerim kalma dedi.oturdum valla kalktım.
Bir uyku halı yine hastabakici sessizce adımı sordu.senin annen yok mü dedi yine ağladım hep anneni sayımların dedi seni gördükçe biz ağladık dedi.cvp veremedim.
Aradan 1saat gecti üstümü basımı değiştirdiler sonraki çıkardılar hafif yürümek için kaldıracaklar.
Kızımı sordum gelmedi hala dedim.o ara hemşire tlf açtı esim kardesimi yolladı gitte al bebegi diye yanımda duruyor beni çalacaklar ya.
Kardesim hemen geldi enişte bana vermiyorlar babası gelecek dediler dedi.esim gitti 40 dk sonra geldi garipti az.getirin artık sinirlendim iyice dedim.sezaryen ye bugun süt gelmez diye vermiyorlar diye birsey salladı yemedim tabi.eger birsey olduysa senin bu İstanbul sevdanı zehir ederim dedim yanima gelme bebek gelene kadar dedim.1 saat sonra sordum nerde bebek,banyo falan yaptırıyorlar vs dedim bebeğimi getirin ayaga kalktım gidiyorum dedim herkes tutuyor yat mat esim en son dedi ki sakın ol birsey söyleyeceğim.
Bebek hasta ciğerleri tam gelişmemiş ve iltihapli bacakları mor sanırım cok hareket ermişsin bebek sıkışmış.kuvozde.daha ne dedi duymadım.dr geldi bebeğin bulunduğu zarı rahimden kazıdık cok susuz kalmış dedi.narkozun fazla oldu uzadı dedi.
Bebeği görmek istedim yalvar yakar indik.bir sürü kuvoz var.kosede her bir yani kablo icinde basında fazladan birde fanus olan meleğe baktım bu mu dedim esim evet nerden bildin falan diyor ama...
Girmek istiyorum yakından bakayım dedim kapıdan baktiriliyor mümkün değil falan gönderdiler hep ağladım.
Flassiz makine verdik resmini çekti hemşire daha kotu oldum.sabah olmadı aksam olmadı.
Ertesi gün çıkış verildi asla dedim bana oda tut ben bebek olmadan gelmem.izin verilmedi vs.
Onu hastanede bırakmak,bilmediğim sehirde...
1 hafta boyunca süt vermeye gittik her gece her sabah.hala kucağıma alamamıştım .
1 hafta sonra hemşire kuvozunu açtı kundagina sardı 1 kerecik dedi.aman yarabbim aldım kolladım ilaç kokan meleğimi her yeri delik deşik iğne izi.
1 hafta sonunda da artık bağımsız emzirebildim kucağıma verildi.
Zehra'm minik kuşum bizi bırakmadı ...
Uzn oldu yine kusuruma bakmayın kızlar.
Hergun konuşuruz.
Ben pek kiyip sitem edemem.nadiren sitemlenirim.kizim 6 aylikti annemin gördüğünde :)
Ben anne oldum,annemi elbette yokluğunda cok aradım ama yokluğuna alıştım ya ondan mı bilemem pek dert etmiyorum.
Bu tür seyler dusunceler insanı sadece yıpratır . Sende anne olacaksın ya güçlü bir anne.
Deneme yanilmayla Yada doğal içgüdünle buyutuyorsun.hic dert etme yani.
Sadece esimin yanında biraz ezilmistim sonradan benim sucumun olmadıgını ikimizde biliyoruz ya oda gecti:)
Hiç sağlıklı bir hamile değilim silerim
Benim esim tam evcimenhayatta anlamaz yapmazda kalsın birini çağıralım der.bu hafta koltuk kanepe hali yıkama faslı var arkadasım gelecek ağırlara yardım edecek o hepsini yaparım diyorda.
Kadın cagirinca kavga ediyorum ben hatunla
Aksam kesinlikle bakacağım belki yıkamam koltuk direkt yeni alırız kiz hadi sebebim ol insallah.
Sus kiz dalga geçme yanar ayfonum
Yok daha iyi oluyorsun en azından daha aktif.ceviz ve yeşil yapraklı sebze kesinlikle...
Kiz iğne pek tatlı ama cirt incecik valla her iğne öyle olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?