- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
Kız ben daha demeden zaten,diyorki yerime alıncak dönemsel eleman için.
Ersnil belki izni uzatır sıkıntı olmasın zaman bildirmeyelim diyor.
Bana da diyorki sen sağlıklı dünyaya getirde gerisini düşünme.
Doğum yapan ne ilk nede son çalışan olcaksn diyor.
O yüzden rahatım zaten iş konusunda.
Ben hala muhabbete odaklanamiyorum
ALLAHIM YA BU ADAM ÖNCEKİ HAYATINDA KADINMIYDI ACABA:d
dön aramıza Voltajımmmm
esprilerini patlat.. ne muhabbetler kaçırdın kız sabahtan beri.. sütlerden girdik kilolardan çıktık.. ersnill hanımın çok çok saygıya değer müdürünü bilem çekiştirdik.. adamın kulakları çınlamıştır artık
benden hala süt geliyo yani sarımsı bi sıvı işte.. paniğim geçti ama rahatsız edici göğsüm acıyo
Kiz voltaj chosy gacisi ile beni mi cekistiriyorsun ???
Çıkmışken kuvet ve file de alayım dediydim :)
Sen bana BI bak hele doktor telefonu acmiyobenden bildigin sut gelmeye basladi. Iki kez tisort degistirdim
Sari sari leke yapiyogogus pedi koydum son care ! BU durum normal mi ??????
ayy canım kafana taktığına değmez çünkü sen hiç kilo almasan da aynı şeyleri duyacaksın insanlardan. bazı tipler böyle maalesef birbirinin kilosunu vs. takip eder. hele de hamilelik gibi bir dönemde ekmeklerine yağ sürülmüş oluyor çünkü herkesin kilo alışı vücut yapısı vs. çok farklı.
ben ilk hamileliğimde 9 kilo aldım ama kocaman bi göbeğim vardı. herkes ayrı bir yorum yapardı. ee çocuk var suyu var onu var bunu var 9 kilo nedir ki derdim. yok anlatamazdım.
bunda 4.5 aylık hamileyken ooo 6 aylık hamile gibisin kaç kilo aldın diye soran bile çıktı. bunu diyen de kendi 85 kilonun üstünde. ee ben hamileyim böyleyim sen kendine bak desen bi türlü demesen sinirlerin tepene çıkıyor. duymazdan geleceksin ya da verceksin cevabını.
seni neden başkalarıyla kıyaslıyorlar ki. sonuçta hamilesin doğumdan sonra verme şansın da var. üstelik vermesen de kimseyi ilgilendirmez. şu durumumuzda tek düşüncemiz bebeklerimizin sağlığı. kilo vs. bunlar 2. plandaki şeyler. neticede biz bu çocukları doğurmak için çatlamayı da göze alıyoruz, sezeryan olup kesilmeyi de.
dünyaya bir mucize getiriyorm o kadar da olacak artık tabi şişeceğim de geç böyle diyenlere. hiç canını sıkma. bu geçici bir süreç sonuçta.
onlara havadan uçan tekme at ve yanlarından cevap vermeden uzaklaş.. ya da voltajdan keleşi ödünç al :))
dün ben evimden komşu kovma noktasına geldim. kadın evime ilk kez geldi alt katta bebeği karnında ölen komşudan bahsetti. iki üç kez aynı konuyu açtı nazikçe kapattım kötü etkilendim ben o olaydan dedim. hala devam ediyo. sen beşik aldın mı, o da odasını hazırlamıştı falan dedi. allahım kötü oluyorum diyorum anlamıyo. sonra dedim ki allahtan kıpırdıyo da içim rahatlıyo.. ayyy dedi o da kıpırdıyo sanıyormus ama meğerse bebek suyun içinde döndükçe bu kıpırdıyo sanıyormuş üç gün önce ölmüş dedi.. dedim mahsus mu yapıyorsunuz kötü oluyorum işte görmüyor musunuz.. sonra eşime mesaj attım hemen eve gel gitsin bu kadın dedım.. eşim geldi öyle gitti pislik şey.. ağlama krizlerine girdim peşinden. bi de böyle süt falan gelmeye başladı benden iyice kötü oldum bebek gelmeden süt bitecek diye. bi de birkaç sitede erken doğum belirtisi sayılır yazıyo.. ay fena oluyorummm
amin katinam aminnnnnnnnnnnnnnn
ben hareketlerden cok rahatsız olmaya başladım sende durum nasıl ? feci vuruyo bi derdi mi var acaba
Sabah kendime C vitamini olsun diye sıkma meyve suyu söyledim.
İçine nar suyu eklemişler.Ay bu nar mı dememe kalmadan müdürüm odadan çıkdı.
İçme onu değiştir nar sana yasak dedi.Elim pipette kaldım öyle.
Sonra aradım değiştirdim.Ben hamişim bana yasak içemiyorum dedim.
Narda mı zararlıydı kızlar ya?Sanki duymuştum ama müdürün tepkisine kahkaha atasım geldi
Eşi seminerlere katılmış müdürümde hepsine eşiyle gitmiş,her şeyle ilgili bilgisi var maşallah
dön aramıza Voltajımmmm
esprilerini patlat.. ne muhabbetler kaçırdın kız sabahtan beri.. sütlerden girdik kilolardan çıktık.. ersnill hanımın çok çok saygıya değer müdürünü bilem çekiştirdik.. adamın kulakları çınlamıştır artık
benden hala süt geliyo yani sarımsı bi sıvı işte.. paniğim geçti ama rahatsız edici göğsüm acıyo
Benimde patlaması yakıntır kuzucum.
Zaten çok küçüktüler iyice küçüldüler
Üzme sen kendini sitresde yapma ağrında geçer en kısa zamanda inşallah.
Mucize gibi bir şey onuda ilk yaşıyan sensin aramızda şekerim...
doktorunla konuşaildin mi? süt gelmeye devam ediyor mu canım
kız dertsizzz onu söylemeyi unuttum sana. izinliydim ya çarşamba günü yaptım . şekerpareni yaptım süper oldu eşim uçtu havalara. o da ben gibi tatlı canavarı.. o gazla dün irmik helvasını yaptım onu tam kıvam tutturamadım tat iyiydi ama görüntüyü tarçınla kapattım
ellerine sağlık canım çok makbule geçti o tarifler
kiz araya verme sütleri
Sıvı o,süt bir defa gelir sıvıyı ilk bende görünce korkmuştum doğuracağım sanmıştım tabi fi tarihinde bu olay
Gecer bugun ,kanal açıldı artık yaren sultanı bekliyorlar
Bak o sizlama seyde de olur bebek ilk emmeye baslar sonra göğüs bir sızlar fossss emmeden bebeğin ağzına fiskiye gibi akar.
Ben bir defa komşuda emzirirken anam birde kalabalık yan dondüm birden oğlum ağzından çıkardı yoruldusüt fışkırdı karsı kanepeye, altımı islatsam o kadar utanmazdim Neye utandiysam iste çocukluk :))
voltaj canım buarada 28 . haftaya girmişizBen hala muhabbete odaklanamiyorum
Bende şekerpare tarifini istiyorum , hangi sayfadaydı ki acaba ?
Bu arada bişi sormak istiyorum kızlar..Ben haftasonu ailemi ziyarete gidicem şehir dışına. Gitmişken de babamın çalıştığı devlet hastanesinde şeker yüklememi yapacaktı babam. Ama şimdi ani bir gelişme oldu ve babamlar istanbula gitmek zorundalar. Babamın önerisi şu: bugün gelirken şeker ölçüm cihazını ve 50 mg. glikoz getirecekmiş. Yarın sabah aç karnıma sonra glikoz içtikten sonra şekerimi bu aletle ölçelim diyor. Günde bir kaç kez şekeri ölçülmesi gereken hastalarımız var, hep bu aletle ölçüp yönlendiriyoruz dedi. Ama benim içime sinmedi. Sizce bu alete güveneyim mi yoksa labratuar tahlili daha mı doğru? Evde babamın eşliğinde ölçülmesi işime geliyor tabii ama böyle de olur mu? ne dersiniz?
seçilce tatlım yazdıklarından anladığım kadarıyla baban ölçse ve birsey cıkmasa dahi senin aklında bi acaba kalacak gibi
bence hastaneye git yaptır bide baban yapsın için rahat gönlün ferah olsun =)
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doğum izninin artırılması konusunda çalışma tarafının ''kadın istihdamını azaltacağı'' endişesinin olduğunu söyledi.
SÜRE KONUŞULDU AMA KARAR BAĞLANMADI
Akdağ, yaptığı açıklamada, doğum izninin artırılmasıyla ilgili çalışmaların Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını belirterek, ''Bakanlar Kurulu'nda süreler konuşuldu. Ama karara bağlanmadı'' dedi.
Doğum izninin artırılması konusunda ''çalışma tarafının'' kadın istihdamını azaltacağı endişesini ifade ettiğini anlatan Akdağ, bunun dengesini iyi kurmak gerektiğini söyledi. Akdağ, ''6 aya karar verilmedi. Sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değil, çalışma tarafı 'bu çok iyi düşünülmeli, kadın ve çocuk için bunu yapacağız, ama kadın istihdamına olumsuz etki etmesin' dedi. Konu üzerinde çalışmalar sürecek'' diye konuştu.
Akdağ, doğum izninin kendi iktidarları döneminde artırıldığını ifade ederek, ''Şu anda 4 ayı buluyor. Süreleri biz artırdık zaten. Süt izinlerini artırdık, süt izinlerine verilen süreyi artırdık'' diye konuştu.
Kızlar doğum izni ile ilgili son haber bu...Yan çizecekler galiba,o kadar da ümitlendik yaa...
köpekler yaa sanki kadınlar izinleri biter bitmez bebeklerini 3 aylık bırakıp işe gidiyorlar rapor alıyorlar ücretsiz izin alıyorlar izinlerini kullanıyorlar 6 ayı zaten tamamlıyorlar sen çalışanını bu zor durumlara sokmadan resmi izin vereceksin bu kadar istihdamı azaltacakmışmış palavra palavra 3 çocuk diyordunuz ya izni verin işte yapsınlar 3 çocuğu zaten verdiği kuş yemi kadar maaşa cimdik zam yapıp doğalgaza elektiriğe zamı basıyorlar üstüne 3 çocuk istiyorlar pardon kendimizi zor doyuruyoruz işe git gel yemek pişirecek bişiyin varsa tabi çocuğunu 3 aylıkken bırak gel 1,5 saat süt izni ver eğer ailenle aynı şehirdeysen çocuğu bırakacak yerin var yoksa bakıcı bul paran yetmez paran yetmezse mecbur işi bırakacaksın çocuğu bırakacak yer olmayınca bununla mı istihdam sağlanacakmış ver 24 hafta iznini anneler güzelce bebişlerini 6 aya kadar büyütsünler maddi sıkıntı çekmeden iş bırakma derdi olmadan istihdamı böyle sağla
kadın çalışanları ezdirmesinler.... ne demek isdihdamı kötü etkilemek devletsin sen ya sen ne dersen o olur bunlar ağzımıza balı çaldı bizi ümitlendirdi şimdide çıkarmamak için bahane üretiyorlar beş para etmez bu adamlar bebeğin anneye ihtiyaç duyduğu zman ilk aylar ama biz bu aylarda işte olacaz ee madem isdihtamı kötü etkiler neden ücretsiz izin var ücretsiz izne çıkabilen çalışanlarsak doğum süresi de uzatılabilir bunlar ülkede satmadık yer bırakmadı devlet batıyor yavaş yavaş otoyolunu, telekomu , hastanesini satan bir ülkede bu izin süresi uzatılmaz devlette para yok izin süresi uzarsa bizlere 2 ay fazladan para verecek para olmayınca nasıl versin... allah bildiği gibi yapsın bunları cezalarını o verir çok kızdım sinirlendim
hepsi aynı fasa fiso adamları başa çıkardılar çirit oynuyorlar insanların hele ki bebek bekleyen yeni umutlarla dolu insanların umutlarıyla oynamaktan zevk alan adamlar işte parsel parsel sattıkları yetmiyor hayallerimizide parselleyip satışa sunuyorlar ayy sinirim bozuldu ortaya atma istihdam diyeceksen konuş hiç sunma vatandasa duyurma ne hayallere kaptırdılar tepemizin üstüne geri oturttular
kız dertsizzz onu söylemeyi unuttum sana. izinliydim ya çarşamba günü yaptım . şekerpareni yaptım süper oldu eşim uçtu havalara. o da ben gibi tatlı canavarı.. o gazla dün irmik helvasını yaptım onu tam kıvam tutturamadım tat iyiydi ama görüntüyü tarçınla kapattım
ellerine sağlık canım çok makbule geçti o tarifler
İRMİK HELVASI ( Isparta’nın meşhur düğün helvası)
(ben bunu da yarım ölçü yapıyorum 2 kişi için çok fazla. Ama fazla yaptığınızda dondurucuda da saklayabilirsiniz. Dondurucudan çıkarınca ısıtıyorum yeni yapılmış gibi oluyor. )
1 Paket margarin
2 su bardağı irmik
3su bardağı şeker
4 su bardağı su
Şeker ve suyu ayrı bir kapta kaynat. Şeker eriyince kapat.
Margarin ve irmiği iyice kavur irmik kahverengi gibi olana kadar. içine dolmalık fıstıklardan da koyabilirsin.
Ama ama ben şekerpare isiyorummBunuda not ettim tabisii :))
canım kalp kalbe karşı derlerİRMİK HELVASI ( Ispartanın meşhur düğün helvası)
(ben bunu da yarım ölçü yapıyorum 2 kişi için çok fazla. Ama fazla yaptığınızda dondurucuda da saklayabilirsiniz. Dondurucudan çıkarınca ısıtıyorum yeni yapılmış gibi oluyor. )
1 Paket margarin
2 su bardağı irmik
3su bardağı şeker
4 su bardağı su
Şeker ve suyu ayrı bir kapta kaynat. Şeker eriyince kapat.
Margarin ve irmiği iyice kavur irmik kahverengi gibi olana kadar. içine dolmalık fıstıklardan da koyabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?