2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

Ben aslında çalışmak istemiyordum. Bebeğime benden daha iyi kimse bakamaz falan diyordum ama maddi durumlar kötüye gidiyor. Kayınvalidem memleketten gelir bakarım demiş oğluna ama kayınpederim de var. Evim küçük zaten bide yaşlılar güvenebilirmiyim bilmiyorum. Çok sıkılgan biriyimdir kalabalıkta bunalırım falan ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

Oy oy kıyamam sana.Geçmiş olsun kuzucum.
Eşin koç kızını tanımıyor heralde.Haspamm yapsa eline mi yapışır.
Benim eşim saolsun yapar.Tam bir yengeç erkeği kıyamaz bana.
Arada onunda damarı tutar.Mesela annem bizde bana yemek yapıyor canım çekmişdi.
Neyse bende eşime yemek koyuyorum hayatım halıya dökersin dedi.Mutfak da yer yok ama mecbur öyle koycam.(Annem çok dağınık çalışır da:)
Halıya iki damla damladı.Bak gördün mü dedi eşim.Bende suyu ısıttım deterjan döktüm.
Annem ben silicem sandı.Diyorki kızım sen eğilme ben yaparım.
Yok anne sen ugraşma dedim.Eşimi çağırdım fırçayı verdim eline,hayatım siler misin ben eğilemiyorum biliyorsun dedim paşalar gibi sildi :):)
Laf ettiğiylede kaldı :):)

aynı dert bendede var annemden başkasına güvenemem zaten nazımızda bi analarımız çeker kayınvalidem belinden ameliyat oldu zaten kadının kendine hayrı yok ağır kaldıramıyor

canım ne kadar içten yazmışsın,bizi nasıl gururlandırdın böyle..Allah inşallah her birimize annen gibi annelerimiz gibi harika bir anne/büyük anne olmayı nasip eder.. kalplerimizi;evlat sevgisinin yanında sabır ve hoşgörü ile de donatır inşallah

ayyy gözlerim doldu ağlayacağım zor tutuyorum kendimi işyerinde olmasam ağlardım rahat rahat ahh annelerimiz duysa ne duygusallaşırlar insanın kendi annesi gibi yok hele benim ki gibi kötü kaynananız varsa anneniz daha da melek oluyor. Dün kaynanamlara gittik kendi kendimizi davet ettirdik yemeğe gittik akşam yemekten sonra otururken kalktı bir komşusuyla geçen diyaloğu anlattı ''oğlanlarımızı kaybettik bir de üzerine torun geliyor'' dedi Allah bu kadını bildiği gibi yapsın başımdan alsın götürsün iyi gibi gözükmeye çalışıyor ama şeytanın sol bacağı onun yüzünden migrenim tutuyor ettiği herşeyin hesabını versin diyorum bende.Bizimki melek gibi anneyken neden böyle kötü kaynanalar var benim bu dünyadaki cezam diyorum ben bu kadına çok doluyum canınızı sıkmayayım daha fazla ben üzüldükçe bebişimde üzülecek mutsuz olacak diye korkuyorum ama üzmekten vaz geçmiyor.

Oy canım kıyamam ya.
Eğer kayınvaliden bakarsa sizdemi kalcaklar yani.
Yani sürekli mi sizde kalcaklar?Öyle olursa işin zor olur.
Ama bakım konusunda büyüklere güvenmek lazım.Tecrübeliler sonuçda.
Tabiyki hepimiz isteriz bebişlerimizin yanında olalım.Ama bence yanında olmak kadar gelecek sağlamakda önemli.
Eğitim şartları her geçen gün değişiyor biliyorsunuz ne olacağı belli değil.
En iyi eğitim için hazırlıklı olmak lazım.

Ben en kötü ihtimal evi taşıcam annemin oraya ve eşim gidip gelicek.
Eşiminde işi çok rahat.Benim gibi pc başında primide var.Galeride çalışıyor.
Hem bilgi işleme bakıyor hem satış yapıyor.Onlarda hep işe yakın çevreden istiyorlar elemanı.
Uzaklaşırsak sıkıntı olabilir.Birde eşim eve geç gelir.Bende onu istemiyorum.
Şimdi aramızda en fazla yarım saat oynuyor önce ben gidiyorum eve.
Bazen aynı anda gidiyoruz eve kocişimle.Herşeyi eşimle yaptığım için o geç gelirse bende sitrese girerim.
Artık hakkımızda hayırlısı.

aynı dert bendede var annemden başkasına güvenemem zaten nazımızda bi analarımız çeker kayınvalidem belinden ameliyat oldu zaten kadının kendine hayrı yok ağır kaldıramıyor

Keşke annem baksa ama çalışıyor. Gerçekten anneden başkasına güvemiyorsun. Bide kayınvalideler hep daha yaşlı oluyor. Çocuk bakımında eski moda yöntemler kullanıyorlar falan.
İşimde rahat aslında evime de yakın bir güvenebilsem de gözüm arkada kalmasa.

helal sana en güzelini yapmışsın yapsınlar benimkinin huysuzluğu tutuyor sen bişey yapmıyorsun hep ben çalışıyorum neden taşımıyorsun sen de yap falan demeye başladı bende yapmıcam işte sen çalışacaksın baba sensin diyorum iyiy bakalım dedi 3 ay evde olacaksın 3 ay sultan olcam elimi sürmem dedi çok komik ya

canım çok sağol cidden iyi annenin evladı her sekilde belli oluyor senin annende mükemmel o kadar belli ki evet kocalarımızın eksikliğini göstermesin ama hayatta kaldıramayacağım sey annemi kaybetmek ölürüm falan demiyorum allah almadıkca bu canı benim elimde olan birsey değil ama dünyadan koparım heralde biliyor musun annemi okutmamışlar ama üniversite bitirmişleri kaçla çarpar ben bilmiyorum çogu seyi anneme sorarım hemen okumayı kendi çabasıyla çözmüş seri değil ama heceleyerek okuyor beni o yüzden hiçbirseyden geri bırakmadı beni okutmadılar ben senin istediğin herseyi yaparım dedi babam yurtdısındaydı yanımızda yoksa ben en küçüğüm babaannemede annem bakıyordu kalp hastasıydı ablam hem sara hastası epilepsi yani hem zihinsel engelli abim zihinsel engelli yani sülalenin tüm işine koşar annem kimin ne yardıma ihtiyacı varsa gider babaannem hastanede yatarmış annem çocukları halamlara amcamlara bi yerlere bırakıp haftalarca babaannemin yanında hastanede kalırmış gündüz onların yanına hemen bi gider sonra babaannemin çamasırlarını götürür yıkar temizlerini getirir ona çorba yemek yapar geri hastaneye gidermiş ben 6 yasında vefat etti babaannem ben hatırlıyorum sürekli hastanede yatardı ne bizi ihmal ederdi annem ne onu bir gece olsun yalnız yatırırdı hatta ben hastanede yatmıştım 2 yasında 1,5ay kadar babaannemle aynı hastanede annem yukarı aşağı bi onun yanına bi benim yanıma mekik dokumuştu anneler çok özel ama suda var hepsi aynı değil ya mesela annem hep derki trilyonlarım olsa gözünde ne kaldıysa alsam kaynanam da eşimden hep kendisine para vermesini bişiler almasını evinin eksiklerini görmesini istiyor ki bizim borcumuz var benim mutfak alışverişimi hep annem yapıyor ve bizden gizli anlamam bile aksam bi acarım dolabı doldurmuş dolabı kendisine gelmemizi çok istemiyor otobüse para vermeyin borcunuz var diyor kaynanam ben niye geleyim hergün siz geleceksiniz diyor ama annem kazanıyor kaynanam kaybediyor annem bebeğime neler yapacağını planlıyor kaynanam takılan altınlarda benimde hakkım var diyor oda anne oda anne =)

Ya malesef öyle olur bize yerleşirler ben kıştan kışa geliyorlar dayanamıyorum. Ayrı ev tutsalar onun masrafını karşılayamayız. Bide görümce seçeneği var o zamanda evi taşımam gerek yaklaşmak için. Görümceme de çocuk bakımında güvenmiyorum doğrusu.

Off.. Zamanında zengin koca bulmazsan böyle olur... :)

sanki benden bahsediyorsun kader arkadaşım benim kocalarımızın hatırı olmasa....

Benim annemde çalışıyor canım.İşden çıkarım diyor ama çıkarsada ailem zor duruma düşücek.
Bizim ailenin erkekleri babam ve kardeşim yani.Maddi açıdan pek dikkatli değiller hep annem toparlar.
Annem benim 43 yaşında bende 23.Eşimin teyzeside yanılmıyorsam 50 ye yakın ama annem gibi genç gösteriyor.
Birde namazında niyazında kadın kalbi çok temiz.6 tane torun büyütmüş.Eşimi oğlu yerine koyduğu için huzurunuz bozulmasın ben ömrüm olduğu sürece bakarım dedi.Allah razı olsun.

walla kızlar benim annemde çalışıyor ama işten çıkacak ben annemden başkasına güvenmem o yüzden annemin emekli olmasına 1 sene kaldı bende onun sigortasını yatıracağım dışardan daha kendisi bilmior ama ben öle düşündüm çünkü kadın benim için işten çıkacak emeklilikden vazgeçecek ben bu kadar yapmışım çokmu

Ne güzel içine sinmiş güvenebileceğin birini bulmuşsun. İnşallah sorunsuz büyür bebeğin.

Canım hayat müşterek.
Şimdi eşimin iş yeri evimize çok yakın.Dolmuşla 5,yürüyerek 15 dk.
Benim işimde evime uzak.Ama eşim 19:00 19:30 bazen 20:00 gibi çıkıyor işden.Sabahda 08:00 da başlıyor.
Bende 08:30 17:30 çalışıyorum.Bazen işe geç gelebiliyorum,işim yoksa erken çıkıyorum.
Metro geldi şuan 18:30 en geç 18:45 gibi evde oluyorum.Evi nerde tutucağımıza karar verirken eşime ben dedim ki önemli olan eve erken gelmen.
Ben zaten işten erken çıkıyorum her şekilde aynı saatte evde oluruz kociş.Tabi eşim mutlu oldu hemde çok.
Çünkü eşimin arkadaşları uzakdalar,arkadaş ortamı yok heran görüşebileceği,kahvesi yok,içki alışkanlığı yok hani çıkıpda içeyim dese.
Varı yoğu ben :) Yolda beni yorabiliyor bazen eve gidiyorum direk uyumak istiyorum.
Eşim geç çıksada beden yorgunluğu olmuyor.Oda hayliyle yardım ediyor tabi hele şimdi çift canlıyım bebişimiz var artık keyif benim :)

İyiymiş olabilecek en güzel şekilde düşünmüşsünüz.
Benim annem devlet memuru. Açığı kapatma imkanım olamaz yani.
Keşke olsa ama...

Emekliliğine 1 yıl kalmış zaten sen hiç düşünme canım.
Annemin öyle bir şansı yok.Zaten çok uzun soluklu çalışıcağınıda sanmıyorum.
Belki kardeşim evlenene kadar.Zaten çalışmaya başlıyalıda 2 yıl oldu.
Birde evimizi taşıma durumu olunca anneme dedim yerinden hiç oynama.
Çünkü annem 16:00 da gidiyor işe 19:30 gibi evde oluyor.
6 yaşındaki çocğa bakıyor.Çocuk zaten 16:00 a kadar okulda.
Birde yıllardır bilindik tanıdık bir aile.Teyzesinden yana içimde rahat çok şükür.
Eşimin annesinden daha ilgili bana karşı daha samimi.Hep öyleydi.

Ne güzel içine sinmiş güvenebileceğin birini bulmuşsun. İnşallah sorunsuz büyür bebeğin.

İnşallah canım benim.
Maddi sıkıntı çok mu zorlar sizi?
Gerçi ailesi zaten kışın gelip kalıyorsa yazında artık bir şekilde bebeğin için katlanıcaksın canım.
Bizimde öyle olma durumumuz vardı kayınvalidem tek.Neyseki gerçekleşmedi.
Bazen soğuk diyorum kayınvalideme bu konuda ama iyiki de öyle yapısı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…