ayyy gözlerim doldu ağlayacağım zor tutuyorum kendimi işyerinde olmasam ağlardım rahat rahat ahh annelerimiz duysa ne duygusallaşırlar insanın kendi annesi gibi yok hele benim ki gibi kötü kaynananız varsa anneniz daha da melek oluyor. Dün kaynanamlara gittik kendi kendimizi davet ettirdik yemeğe gittik akşam yemekten sonra otururken kalktı bir komşusuyla geçen diyaloğu anlattı ''oğlanlarımızı kaybettik bir de üzerine torun geliyor'' dedi Allah bu kadını bildiği gibi yapsın başımdan alsın götürsün iyi gibi gözükmeye çalışıyor ama şeytanın sol bacağı onun yüzünden migrenim tutuyor ettiği herşeyin hesabını versin diyorum bende.Bizimki melek gibi anneyken neden böyle kötü kaynanalar var benim bu dünyadaki cezam diyorum ben bu kadına çok doluyum canınızı sıkmayayım daha fazlaben üzüldükçe bebişimde üzülecek mutsuz olacak diye korkuyorum ama üzmekten vaz geçmiyor.
Ya malesef öyle olur bize yerleşirler ben kıştan kışa geliyorlar dayanamıyorum. Ayrı ev tutsalar onun masrafını karşılayamayız. Bide görümce seçeneği var o zamanda evi taşımam gerek yaklaşmak için. Görümceme de çocuk bakımında güvenmiyorum doğrusu.
Off.. Zamanında zengin koca bulmazsan böyle olur... :)
Çalışan arkadaşlar kolay gelsin.
Doğumdan sonra çalışmayı düşünen varmı? Neler düşünüyorsunuz bebeğinize kim bakacak?
Olumlu düşünelim canım.
Yinede varlar çok şükür.Ya evde kalmak zorunda olsanda maddi sıkıntıya girseniz.
O zaman evin huzuruda kalmaz,sende sitrese girersin.
Bebişlerimizin ihtiyacı olacak birçok masraf çıkacak.
Eğer bebişlerimizi bırakıyorsak onların geleceği içindir.
Zenginlik bugun var yarın yok kuzu önemli olan huzur.
Sen hiç sıkıntıya sokma kendini.Bak bebişin sağlıkla dünyaya gelsin kokusunu çek içine dert tasa kalmıcak.
Sağol canım öyle yaa kötü düşünmemeye çalışıyorum inşallah dediğin gibi sağlıklı olsun bebiş hallederiz hayırlısıyla.
Zenginlikte gözüm yok kimseye muhtaç olmayalım Allahın izniyle herşey yoluna girer.
Oy oy kıyamam sana.Geçmiş olsun kuzucum.
Eşin koç kızını tanımıyor heralde.Haspamm yapsa eline mi yapışır.
Benim eşim saolsun yapar.Tam bir yengeç erkeği kıyamaz bana.
Arada onunda damarı tutar.Mesela annem bizde bana yemek yapıyor canım çekmişdi.
Neyse bende eşime yemek koyuyorum hayatım halıya dökersin dedi.Mutfak da yer yok ama mecbur öyle koycam.(Annem çok dağınık çalışır da:)
Halıya iki damla damladı.Bak gördün mü dedi eşim.Bende suyu ısıttım deterjan döktüm.
Annem ben silicem sandı.Diyorki kızım sen eğilme ben yaparım.
Yok anne sen ugraşma dedim.Eşimi çağırdım fırçayı verdim eline,hayatım siler misin ben eğilemiyorum biliyorsun dedim paşalar gibi sildi :):)
Laf ettiğiylede kaldı :):)[/QUOT
hahaha koçu koçtan iyi kim tanır hayatım ya hani ufak tefek yapar toplamayı yapar ama katlayıp ütüleyip yerleştirmez sofrayı kurmama yardım eder tencere demlik falan ağır seyleri taşır falan o kadar haspam sert erkek bazen diyorum ki gece sen uyurken içinde ki şu kabadayıyı boğmayı planlıyorum ama sende arada kaynarsın diye korkuyorum diyorum manyak mısın pskopat mısın saçmalama diyor =)
canım çok sağol cidden iyi annenin evladı her sekilde belli oluyor senin annende mükemmel o kadar belli ki evet kocalarımızın eksikliğini göstermesin ama hayatta kaldıramayacağım sey annemi kaybetmek ölürüm falan demiyorum allah almadıkca bu canı benim elimde olan birsey değil ama dünyadan koparım heralde biliyor musun annemi okutmamışlar ama üniversite bitirmişleri kaçla çarpar ben bilmiyorum çogu seyi anneme sorarım hemen okumayı kendi çabasıyla çözmüş seri değil ama heceleyerek okuyor beni o yüzden hiçbirseyden geri bırakmadı beni okutmadılar ben senin istediğin herseyi yaparım dedi babam yurtdısındaydı yanımızda yoksa ben en küçüğüm babaannemede annem bakıyordu kalp hastasıydı ablam hem sara hastası epilepsi yani hem zihinsel engelli abim zihinsel engelli yani sülalenin tüm işine koşar annem kimin ne yardıma ihtiyacı varsa gider babaannem hastanede yatarmış annem çocukları halamlara amcamlara bi yerlere bırakıp haftalarca babaannemin yanında hastanede kalırmış gündüz onların yanına hemen bi gider sonra babaannemin çamasırlarını götürür yıkar temizlerini getirir ona çorba yemek yapar geri hastaneye gidermiş ben 6 yasında vefat etti babaannem ben hatırlıyorum sürekli hastanede yatardı ne bizi ihmal ederdi annem ne onu bir gece olsun yalnız yatırırdı hatta ben hastanede yatmıştım 2 yasında 1,5ay kadar babaannemle aynı hastanede annem yukarı aşağı bi onun yanına bi benim yanıma mekik dokumuştu anneler çok özel ama suda var hepsi aynı değil ya mesela annem hep derki trilyonlarım olsa gözünde ne kaldıysa alsam kaynanam da eşimden hep kendisine para vermesini bişiler almasını evinin eksiklerini görmesini istiyor ki bizim borcumuz var benim mutfak alışverişimi hep annem yapıyor ve bizden gizli anlamam bile aksam bi acarım dolabı doldurmuş dolabı kendisine gelmemizi çok istemiyor otobüse para vermeyin borcunuz var diyor kaynanam ben niye geleyim hergün siz geleceksiniz diyor ama annem kazanıyor kaynanam kaybediyor annem bebeğime neler yapacağını planlıyor kaynanam takılan altınlarda benimde hakkım var diyor oda anne oda anne =)
Selam Kızlar ,
Bende Nisan 2013 annesiyim,henüz hiç kilo almadım benimle aynı durumda olan varmı ?
tamam canım sağol ben yeni kot almayı düşünmüyorum evde kotum çok acaba onlarımı verip yaptırsam olurmu ki
Çınar benim biricik yeğenimin ismi :)) bu ismi de ben önerdim ve annesi de kabul etti hemen, eğer yeğenimin ismi olmasaydı ve oğlum olacak olsaydı koyacağım ilk isimlerden olurdu
Kızlar benim bu konuda size önerim var benim adımla göbek adım farklı mesela :) bildigim kadarıyla göbek adlarımızda çağırılacağız bende o yüzden oğlum olursa Mustafa kızım olursa Fatma ya da zeynep koyacağım göbek adlarını kulağına öyle okutacağım ama kimlikte hoşuma giden isimler olacak aynı annemle babamin yaptıkları gibi
Çalışan arkadaşlar kolay gelsin.
Doğumdan sonra çalışmayı düşünen varmı? Neler düşünüyorsunuz bebeğinize kim bakacak?
Evet canım insan böyle görünce gözünde büyüyür zaman ama Allah sağlık,iyilik versin bebişlerimize,bizlere...
3 aydan sonrası daha hızlı geçiyormuş,cevremdeki herkes öyle söylüyor.
Hele bebişlerin hareketerini net olarak hissetmeye başlayınca hamileliğin keyfi başlıyormuş.
kızlar hamilelikte bitki çayları tüketimiyle ilgili bir yazı buldum,linki paylaşıyorum sizinle..
Hamilelik (Gebelik) Dneminde Gvenli ecekler-gebelik.org
Âmin Canım inşallahcanım ne kadar içten yazmışsın,bizi nasıl gururlandırdın böyle..Allah inşallah her birimize annen gibi annelerimiz gibi harika bir anne/büyük anne olmayı nasip eder.. kalplerimizi;evlat sevgisinin yanında sabır ve hoşgörü ile de donatır inşallah
inşallah çabuk geçer zaman
ben normalde kış aylarını,soğuğu sevmem ama şimdi bir an önce kış gelse diyorum:)
Oy oy kıyamam sana.Geçmiş olsun kuzucum.
Eşin koç kızını tanımıyor heralde.Haspamm yapsa eline mi yapışır.
Benim eşim saolsun yapar.Tam bir yengeç erkeği kıyamaz bana.
Arada onunda damarı tutar.Mesela annem bizde bana yemek yapıyor canım çekmişdi.
Neyse bende eşime yemek koyuyorum hayatım halıya dökersin dedi.Mutfak da yer yok ama mecbur öyle koycam.(Annem çok dağınık çalışır da:)
Halıya iki damla damladı.Bak gördün mü dedi eşim.Bende suyu ısıttım deterjan döktüm.
Annem ben silicem sandı.Diyorki kızım sen eğilme ben yaparım.
Yok anne sen ugraşma dedim.Eşimi çağırdım fırçayı verdim eline,hayatım siler misin ben eğilemiyorum biliyorsun dedim paşalar gibi sildi :):)
Laf ettiğiylede kaldı :):)[/QUOT]
hahaha koçu koçtan iyi kim tanır hayatım ya hani ufak tefek yapar toplamayı yapar ama katlayıp ütüleyip yerleştirmez sofrayı kurmama yardım eder tencere demlik falan ağır seyleri taşır falan o kadar haspam sert erkek bazen diyorum ki gece sen uyurken içinde ki şu kabadayıyı boğmayı planlıyorum ama sende arada kaynarsın diye korkuyorum diyorum manyak mısın pskopat mısın saçmalama diyor =)
Canım o kadarı her erkeğin içinde var ona yapacak bir şey yok.
Benim eşiminde çamaşır katladığını hiç görmedim.Evi süpürmekle iş bitecek sanıyor:)
Bazen çamaşır asıyor ama içerde sonra balkona çıkarıyor :)
Bir keresindede balkonu süpürüyordu bende hastayım yatıyorum.
Balkona yanına çıkdım ne yapıyor diye.Millet benim evde olduğumu görecekmişde balkondan hatun yapmıyor kocası yapıyor dicekmiş.
Milletinde işi gücü yoktu :) Erkekler hepsi aynı
Keşke öyle bir imkanımız olsa :)
Evet birçok arkadaşın erkek olacak gibi duruyor.
Eşim oğluşum diye seviyor karnımı bende nerden biliyorsun belki kız olcak diyorum.
Bende kızım diye seviyorum :) Sen nerden biliyorsun hayatım kız olacağını diyor.
Dedim içime doğuyor benim :) Beni görenler erkek diyor ama hayırlısı.
İlk bebişim sağlıklı olsunda gerisi yalan.
ya tabi başta sağlıklı sihhatli olsun en önemlisi ama herkesin gönlünde bi cinsiyet yatıo bende kız istiyorum ama içime erkek doğuo böle burnum genişledi falan erkek olacak gibi gelio bakalım haftaya çarşamba belli, olur belki hayırlısı ile
aynen bende senin gibi düşünüyorum,benim aşılama olduğu için öle düşünüyorum ama hayırlısı bakalım
Benim eşiminde çamaşır katladığını hiç görmedim.Evi süpürmekle iş bitecek sanıyor:)
Balkona yanına çıkdım ne yapıyor diye.Millet benim evde olduğumu görecekmişde balkondan hatun yapmıyor kocası yapıyor dicekmiş.
Benim esim yapıyor bir yandan bozuyor adama evlendiğimiz günden beri kirliler sepetini öğretemedimbiraz önce evi topladım o kadar uzun sürdü ki sanarsin temizlik yaptım o esnada aradı saydirdim telefonda tamam daha dikkat ederim artık dedi güzelce ama ben cadı gibi devam ettim saydirmaya küstü kapattı teli ya :)))
Hakkı ödenmez insanlardan olmuş annen,cennet annenin ayakları altında diye bosuna dememişler kadın neler yasamış basına gelenleri suçlayıp kötü olmayı hak bilenlerden olmamış herseyden önce hep kendinden vermiş annelikten öte insanlığın hakkını vermiş , ne şanslı bir bebek karnındaki , düşünsene ona nasıl bakar kim bilir ananesi , dediğin gibi annen kazanıyor kaynana kaybediyor bebis anane diye deli olurken babaanneyi zorla öperse şaşırma
Ay bir de kış gelince palto ihtiyacı doğacak. Geçen kış da 1 trençkot 1 kaşe 1 de deri mont almıştım, hepsi yalan oldu bu kış. Napcaz?
NE TANIDIK GELİYOR CÜMLELERİNİZ KAÇ GÜNDÜR KUŞLARIN YEMİNİ TEMİZLETEMEDİM HER GÜN GELİNCE SÖYLÜYORUM HERGUN ODA YARIN AKŞAM DİYOR BAKALIM YARIN BİR GÜN ÇOCUĞADA BÖYLE BAKARSA YANDIK:d
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?