Ya bu doktora bende gicik oluyorum daha 12-16 haftasında minoset plus ictim diye aradığında aldıralım diyemem demişti bu doktor pat diye , dün gibi hatırlıyorum hanipeksin ne halde olduğunu, adam dan dan diye konuşuyor iyilik olsun diyesin muhakkak ama hanipeksin psikolojisi de önemli degil mı yani
Kiz bu arada 5 kilo mü ? 0-3 ay cicilerin hepsi çöpedir Allah bilir
Tabii Kuzucum eve gelir gelmez anlatıcım hemen neler yaptık neler öğrendik:)
istanbulda komşuluk bu olsa gerek günaydın iyi günler ahh ah bodrumda öyle mı? Birşey yaparsın çağırırsın herkesi , biri gelir diğer komşuları da haber edersin , denize inelim desen en az 3-4 arkadas bulursun kahve icmeye çağırırsın oyy cok özledimmm
evet ihmale gelmez yaptırmam şart artık doktor 17sinde görmek isteyecek kesin
oglusum benim tekmeleri fırlattığından beri doktora görmek özel gelmiyor bana , daha cok seviyorum aramızdaki bu dokunmalı vurmalı iletişimi
Boğum boğumdan onun bacakları ye ye bitmez valla maşallahwalla çocuğu bi görsen kundaktan çıkarıp askere göndersen gidecek tarzda çok tatlı sıkıp sıkıp sevilecek bi, tip
Beim küçük odamda beyaz dolap beyaz sedir mevcut ikeadan almistik sadece yatak alicam beyaz oğluşa , daha önce fotoları paylaşmıştım odanın , perdeleri ve sedirdeki döşeme mor çiçekli , English homeda yaptırmıştım sedir icinde kumasi oradan alip diktirmistim yine orada beyaz puantiyeli mavi perde gördüm ondan yaptırcam, beyaz tül olcak icine , sedire beyaz kılıf yaptırıp o mavi puantiyeli perde kumaşından alıp yastık kılıflarını değiştircem, yine English homeda puantiyeli mavi halı var ondan alicam duvarın bende sadece bir kenarını duvar kagidi istiyorum mavili beyazlı birşeyler bakarım ama ben bu odayı doğumdan 5 ay sonra yaptırcam nasılsa 5-6 ay beşikte yatacak ve benim Lohusa zamanında o odaya ihtiyacım olacak sedir açılıyor yatak oluyor salon yetmez arkadaslarım da gelecek doguma çünküGünaydın güzel sevimli göbekli annelerrr:))
H.sonumuz ev temizliği biraz gezme ve misafirlikte geçti.
Praktikere gittik, Odayı boyamak için boya renk bakalım fiyatlara bakalım dedik. Odayı lia boyayıp beeğimin yatağının olduğı kısmıda duvar kağıdı ile kaplamak istiyorum. İnternetten biraz baktım ne tarz olabilir diye ama yapabilecek miyz bilemedim. Eşim şimdi taktı odayı ben boyucam diye. İçinden çıkabilecek mi bilemedim ses etmedimde .Ama dedim mümünse beni strese sokmadan ben yokken hallet dalga olmasın pürüzsüz düz olsun :)))
Joker mağazalarında bir araba gördük travel sistem . ana kucağı ve araba 899 tl imiş. bebecomfort diye bir marka. Kullanışlı hafif gibiydi. arabanın içini çıkarıp ilk 10 ay anakucağını kullanabiliyorsun. Sonra araba kısmına geçiyorsun. İstanbulda oturanlar bilir eminönü havuzlu han var .acaba orda daha uygun bulabilr miyiz diye düşündüm. Oraya da bakıcam .Yoksa fiyatlar çok uçuk , Annem diyor çok pahalı birşey alma.1 yaştan sonra zaten baston isteyeceksin yürümek isteyecek araba zor olacak ,kafamı iyice karıştırdı.
Siz odayı nasıl dizayn edeceksiniz , ?
Ay bu arada anlatmadan geçemicem dün resmen kabus gibi gündü kızlar ya.
Kaynanam rüyasında beni görmüş.Allahım hayra çıkarsın ben düşüyormuşum nerden düştüğümü görmemiş,kollarımı uzatıyormuşum anne beni tut diye oda tutuyormuş.
Sabah kapı zili çalıyor en aşağının,bende yanlış basmışlar diye uyumaya devam ettim.
Bu sefer de üst üste basmaya devam etti.Neyse açtım aşağıyı bekliyorum bizim kapıya mı gelcek biri diye.
Kocişimde işde sonra bir bakdım kaynanam.Güya beni merak etmiş.
Ogünde annemler gelecekler eşimin dedesini ziyarate.Arabayla benide alcaklar biliyor bence ondan geldi.
Aramadı bile gelirken.Neyse mecbur kahvaltı hazırladım yaptık,sonra annemler geldiler aldılar bizi.
Hastaneye gitti.Dedem çok mutlu oldu tabi,radyo almıştık dedeme kocişimle onu filan verdim.
sonra hastaneden çıkıcaz,kaynanam bende gelim dedi.Annanem gelicekdi onu beklemedi bile.
Neyse arabaya binmeden önce kardeşime dedim ki ne olur önce kaynanamı bırakalım.
Kardeşim muzurluk yapcak ya aynadan gözümün içine baka baka kaynanama ablama geçiyorsunuz dimi dedi.
Ben şokOda anneler var evet dedi.Neyse ben alışverişi bahane ettim evin orda bıraktırmadım.
Annemlerle vedalaşdım babam,kardeşim işe gidicekdi gittiler...
Kaynanam bütün gün yanımdaydı.Ben giderim diyorum yok eve kadar bırakcam diyor.
Eve bırakınca sanki davet etmicem.Eşimin kuzenide bize gelcekdi onuda biliyor.
Mecbur bize çıkalım dedim.Evde konuştuğumuz konu neden biz en başından beri birlik oturmamışız.
Bende dedim anne benimle ilgili değil ki,siz istemediniz,bu sefer eşimde yanaşmadı.
En son aradık dubleks tutalım dedik,iş bakıyorum dediniz dedim.
Neymiş dubleksede aynı kira verilcekmiş.Ne yapmamı bekliyorsa küçücük boşda bir odam var oda oğluşumun odası olacak kısmetse.
Yemek odamı dağıtmayı göze almışım.Kendisine oda yapcam diye bekliyor.
Eşimde geldi,gördüğü rüyayı 10 kez anlattı.Tüm gün birlik konusundan bahsetti,hatta ağladı.
Ya kızlar ne yapcağımı şaşırdım.Köyden gelmeden aradığımızda iş bakcam diyordu.
En son çocuk bakmaya iş görüşmesine gitti.Bebeğede bakarım demiyor he.
Bakmam demedim diyor kesin konuşmuyor.Çıldırdım resmen
Ohh bee uzun oldu ama içimi dökmüş oldum kızlar,hakkınızı helal edin.
Ay bu arada anlatmadan geçemicem dün resmen kabus gibi gündü kızlar ya.
Kaynanam rüyasında beni görmüş.Allahım hayra çıkarsın ben düşüyormuşum nerden düştüğümü görmemiş,kollarımı uzatıyormuşum anne beni tut diye oda tutuyormuş.
Sabah kapı zili çalıyor en aşağının,bende yanlış basmışlar diye uyumaya devam ettim.
Bu sefer de üst üste basmaya devam etti.Neyse açtım aşağıyı bekliyorum bizim kapıya mı gelcek biri diye.
Ogünde annemler gelecekler eşimin dedesini ziyarate.Arabayla benide alcaklar biliyor bence ondan geldi.
Aramadı bile gelirken.Neyse mecbur kahvaltı hazırladım yaptık,sonra annemler geldiler aldılar bizi.
Hastaneye gitti.Dedem çok mutlu oldu tabi,radyo almıştık dedeme kocişimle onu filan verdim.
sonra hastaneden çıkıcaz,kaynanam bende gelim dedi.Annanem gelicekdi onu beklemedi bile.
Neyse arabaya binmeden önce kardeşime dedim ki ne olur önce kaynanamı bırakalım.
Kardeşim muzurluk yapcak ya aynadan gözümün içine baka baka kaynanama ablama geçiyorsunuz dimi dedi.
Ben şokOda anneler var evet dedi.Neyse ben alışverişi bahane ettim evin orda bıraktırmadım.
Mecbur bize çıkalım dedim.Evde konuştuğumuz konu neden biz en başından beri birlik oturmamışız.
Bende dedim anne benimle ilgili değil ki,siz istemediniz,bu sefer eşimde yanaşmadı.
Neymiş dubleksede aynı kira verilcekmiş.Ne yapmamı bekliyorsa küçücük boşda bir odam var oda oğluşumun odası olacak kısmetse.
Eşimde geldi,gördüğü rüyayı 10 kez anlattı.Tüm gün birlik konusundan bahsetti,hatta ağladı.
doktorun bana verdiği kabızlık ilacının adı duphalac, rahatsız olmaya başladığında yemekten yarım saat önce bir ölçek al demişti. düzenli kullanma, sadece rahatsız olduğunda al.
Kızlar bu arada göğüs pompası Manuel avent tavsiye ediyorlar ben aldım belki albümde gormussunuzdur piyasada hep 100tl ve üzeri gördüm ama minikbaby.com diye bir site var orada 70tl ,icinde biberon da mevcut , ve siparişlerinizi hemen kargolayip gönderiyorlar alacaksanız kaçırmayın derim
Ersnil eyvah eyvah yavaştan yavastan yol yapıyor kendine , sakın böyle birşeyi kabul etme bak , güzel giden bir evliliğin var , benim kaynanam iyidir ama uzaklık da iyidir düğün zamanı hazırlıklarda 1 hafta kaldığım oluyordu sonlara doğru bir tersliği tutuyordu kesin sinirim bozuluyordu bir iki gün görünce herkes iyi tatlı ama uzun vadede annenin bile gözüne batarsın o yüzden sakın , cocuğa bakmalarına falan kanma benceAy bu arada anlatmadan geçemicem dün resmen kabus gibi gündü kızlar ya.
ayy kızma ama koptum su kelebekler hırka olayına sesli güldüm :) allahım ya sayiyla mı oluyor bu kaynanalar , benimki de tulum almış 6-9 ay , kayinbabam bile demiş büyük degil mi o ? Sen sus büyük bebek olacak o demişohh masallah alisverisler hizlanmis :))
oda surekli aklimda benim.. annemlerdeyim suan ve evime donup odayi yapmak istiyorum surekli..
duvar kagidindan vazgectim olurda tasinirsak bosa masraf etmeyelim diyorum. bin tl ye yakin tutuyor duvar kagidi.. en iyisi simdilik boya olsun diyorum. ay sonunda mobilyamizda gelecek..
annem aldigi tum civileri yikadi utuledi.. ben de ankaraya donunce evdekileri halledicem hemen.. artik canta da hazirlarim diyorum ne olur ne olmaz. ama Allah nasip ederse mart ilk haftasi son bir yolculuk ile yine annemlere gelip dogum icin bekleyecegim. adapazarinda ailemin yaninda dogurcam bir aksilik olmazsa.. fikri bile icimi rahatlatiyor..
tek sorun kayinpederim. adam laf sokmus esime, biz gormeyelim diye mi orda dogum olacak diyormus.. sanki ankarada olsam bi seye faydalari olcak. hastaneye gelip bi saat aaaaa uuuuu yapip gitcekler.. ben yalnizligimla basbasa kalicam. bunu kimse dusunmuyor.. adam tuhaf.. gecen kayinvalidem bana yardima geldiginde arayip ac kaldim sizin yuzunuzden dedi. ki aksam yemegi bizde yenmisti. ne bekliyor daha bilmiyorum ki. ama vallahi usandim dusuncesiz konusmalarindan. cok doluyum onlara karsi. 8 aylik hamile oldum nrdeyse bi sorduklari yok.. esim gecen aksam soylemis neden ilgilenmiyorsunuz diye, bahane hazir tuncss begenmiyor aldiklarimizi! sanki bisey aldilarda. esimde siz alin o begenmesin boyle daha mi iyi adiniz cikiyor hicbisey yapmayan ana baba diye demis :) dun beni aradilar citcitli body aliyoruz diyo.. dedim 20 tane aldim ben onlardan. sonra donmus pembe kelebekli hirka var onu aliyorum o halde diyor! yuh dedim icimden.. oglum oluyor benim anne sanirim unuttunuz dedim :) birde aldiklarimin hepsini size gosterdim aklinizda kalmadi sanirim. dusunseniz az eksik ne kalmis bilir ona gore alirsiniz deyiverdim ama cok sinirlendim. sonra esimle konustuk onunla da gerildik cok.. gece boyu atistik.. bi de zaten uzagiz birbirimizden boyle oldugunda deli oluyorum.. annemlere belli etmemeye calismaktan yoruldum. duygusalim arkadas hamileyim ben. kimse bunu dusunmuyor.. salya sumuk hunkur hickirik aglamak istiyorum..
offf pek uzattim ama cok doldum.. ne olur kusura bakmayin
Benim iki arkadasım var yeni dogum yapan , aslında artık biri 3 ay oldu digeri de 2 ay :) ikisinin da tavsiyesi buydu Manuel Avent en iyisi sakın elektrikli alma dediler kendinin ayarlaması daha mı iyi oluyor acaba bilemedim lansinoh marka göğüs ucu kremi önerdiler tek canim ben denedim pompayı vantuz gibi kavrayıp çekiyor vallaMerhaba Günaydın ;
bende almayı düşünüyorum ama birazda kararsızım çevremde çokca adını duyduğum LANSINOH marka olan elektirikli çiftli fiyat aralığı çok değişken ama 130dan başlıyor en düşüğü; birde manuel değilde elektrikli olanın anneler için daha iyi olduğunu doktorumda olmak üzere çok kişiden duydum
kızlar merhaba
tam işten çıkarken size sormak istiyorum,
iki gündür afedersiniz kabızlık olayım tavan yapmış durumda çok fenayım, bu bebeği etkiler mi yani wc de zorlanma filan...
dünden beri gözüm kulağım elim bebeğimde, sanki hareketleri azalmış gibi ama kuruntu yapıyor da olabilirim.
varmı benim gibi zor durumda olan
yok cnm ya kayısı artık bana fayda etmiyo,her sabah yiyiorum tık yok
kızlar bi kaç hafta önce burada birisi puf poğaça tarifi paylaşmıştı ya... yaptım onu harika oldu. artık bende poğaça yapıyorum. kimin paylaştığını hatırlayamadım, o kendini biliyodur. çok teşekkür ederim
ohh masallah alisverisler hizlanmis :))
oda surekli aklimda benim.. annemlerdeyim suan ve evime donup odayi yapmak istiyorum surekli..
duvar kagidindan vazgectim olurda tasinirsak bosa masraf etmeyelim diyorum. bin tl ye yakin tutuyor duvar kagidi.. en iyisi simdilik boya olsun diyorum. ay sonunda mobilyamizda gelecek..
annem aldigi tum civileri yikadi utuledi.. ben de ankaraya donunce evdekileri halledicem hemen.. artik canta da hazirlarim diyorum ne olur ne olmaz. ama Allah nasip ederse mart ilk haftasi son bir yolculuk ile yine annemlere gelip dogum icin bekleyecegim. adapazarinda ailemin yaninda dogurcam bir aksilik olmazsa.. fikri bile icimi rahatlatiyor..
tek sorun kayinpederim. adam laf sokmus esime, biz gormeyelim diye mi orda dogum olacak diyormus.. sanki ankarada olsam bi seye faydalari olcak. hastaneye gelip bi saat aaaaa uuuuu yapip gitcekler.. ben yalnizligimla basbasa kalicam. bunu kimse dusunmuyor.. adam tuhaf.. gecen kayinvalidem bana yardima geldiginde arayip ac kaldim sizin yuzunuzden dedi. ki aksam yemegi bizde yenmisti. ne bekliyor daha bilmiyorum ki. ama vallahi usandim dusuncesiz konusmalarindan. cok doluyum onlara karsi. 8 aylik hamile oldum nrdeyse bi sorduklari yok.. esim gecen aksam soylemis neden ilgilenmiyorsunuz diye, bahane hazir tuncss begenmiyor aldiklarimizi! sanki bisey aldilarda. esimde siz alin o begenmesin boyle daha mi iyi adiniz cikiyor hicbisey yapmayan ana baba diye demis :) dun beni aradilar citcitli body aliyoruz diyo.. dedim 20 tane aldim ben onlardan. sonra donmus pembe kelebekli hirka var onu aliyorum o halde diyor! yuh dedim icimden.. oglum oluyor benim anne sanirim unuttunuz dedim :) birde aldiklarimin hepsini size gosterdim aklinizda kalmadi sanirim. dusunseniz az eksik ne kalmis bilir ona gore alirsiniz deyiverdim ama cok sinirlendim. sonra esimle konustuk onunla da gerildik cok.. gece boyu atistik.. bi de zaten uzagiz birbirimizden boyle oldugunda deli oluyorum.. annemlere belli etmemeye calismaktan yoruldum. duygusalim arkadas hamileyim ben. kimse bunu dusunmuyor.. salya sumuk hunkur hickirik aglamak istiyorum..
offf pek uzattim ama cok doldum.. ne olur kusura bakmayin
ah kuzum ya kesin rüya falanda görmemiştir kurup kurup gelmiştir yada biri bişeyler demiştir ona hepsi aynı b... en iyisi bile aynı
:) ayni anda ic dokesimiz gelmis yalniz cok guldum halimize..
kaynanacigin kendini dusunuyor sanirim.. oyle lastikli laflara gelemiyorum ben. acik ol net ol kardesim.. bakarim deme bakmam da deme.. gel evin duzenini boz hatta huzur bile bozulur.. Allah korusun..
hiiic bulasmayin birbirinize.. en guzeli ayri olmak. ayni evde cok zor. benimki kocasi ile atisinca bize gelmusti eylul ayinda. iki gece kaldi ama ben ona bile tahammul edemedim. sabah uyanir uyanmaz bizim odaya girdi dusun. kapi filan calmadan! belki ciplak yatiyorum ne isin var benim en mahrem yerimde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?