ne güzel ya kocanda herşeyin farkında böle bişeyi ben anlatsam eşime oturalım evi tutalım der görümcelerin yaptıklarını anlattığımda bile iyimser bakmaya çalışıo herşey, ya ailesi olduğu için konduramıo yada bana inanmıo
ersnil helvayı yiyebildin mi? merak ettim canım ya
Ahh doğumdaşım niye yoruyorsun böyle kendini...dinlenmek en önemli unsur bizim için..Bende dün pazardı,marketti,çamaşır as topla ütüle derkennnn en son dinlenmek için uzanmıştım yatağa sızmışım...sabah uyandım işe geldim..otobüs çarpmış gibi hissediyorum kendimi..seni hiç düşünemiyorum bu yorgunlukla nasıl dayanıyorsun diye..Acı azıcık kendine yavrum,bırak misafiri falan,ben güne bile girmedim yapamam edemem diye.Bizim oğlan bize yetiyor valla,ev işi de gittiği yere kadar yapılıyor,ancak işte..
Rahatlarsan uyuyabilirsin gibi geliyor bana..Relaxxxxxxxx....
Kızlar ne oldu ya kaynanalar mı geldi haftasonu
Kiz ersnil senin kaynana yoktu hiç piyasa hortlamış
Sıkmayın canınızı ya(
Benim 3. Cocuğum olmasına rağmen hamilelikte dahil bana ne bir lokmaları nede bir çorapları nasip oldu.
Uzn dilleri yok kimsenin hele bir desin.
Şimdi 15 tatilde gelecek cok hain planlarım var .
Kızlar ne oldu ya kaynanalar mı geldi haftasonu
Kiz ersnil senin kaynana yoktu hiç piyasa hortlamış
Sıkmayın canınızı ya(
Benim 3. Cocuğum olmasına rağmen hamilelikte dahil bana ne bir lokmaları nede bir çorapları nasip oldu.
Uzn dilleri yok kimsenin hele bir desin.
Şimdi 15 tatilde gelecek cok hain planlarım var .
Kuzum ya valla içinde olunca zor.
Bir şey 10 kere anlatılmaz ki.
Hani seni kendine bırakmıyor,sürekli bir şeylerden bahsediyor.
Biz davetimizi yaptık küçük olarak,bize iş bakıyorum dedi.
Kısa zaman önce bebek bakıcığlığı içi iş bakdı.
Evi kapatıcam köyde yaşıcam kendi evimde dedi.
İstyi sevmiyorum dedi.
Eşimde bunları biliyor.Biz şimdi eve çıkarız birlikde otururuz.
Sonra kafası atar ben gidiyorum der diyor,bu sefer ben bütün ipleri koparırım diyor.
Arada böyle iyi kafam rahat diyor.
Anneden anneye fark var şekerim.Eşimede hak verdim ben.
Hayal degil ki gercek kiiiii buradayım ben hemde kaç saattiiiiiiiiir :92:
yoklugumm fark edilmemiştir varligimla çaktırmadan sizisayim foruma dedim koyvermedin kiii
vallahi canım benimkide çok kıskanıyor lafını bile ediyor ama ben çalıştığım için çokda ısrar edemiyor mümkün olsa emin ol senin kaynana gibi olurdu kayınpedere yaptırırdı bazı işleri ama benim kayınpeder hayatta yapmazAyy bende severim kaynanamı , bende arada sınır olurum ama ben anneme de sınır olurum yani o yüzden normal karşılıyorum
eskiden eşimden masada birşey isteyin o kalkıp veriyordu birde tuhaf bakıyordu bana , hiç erkekten istenir mı gibilerinden baktı kocam masa topluyor benimle , evde de süpürge yapıyor şimdi o da alıştı gittiğimizde çayları kayinburaderim ya da esim döker :)
hatta duydum ki kayinbabamin eline vermiş süpürgeyiKıskanç kaynanam benim :13:
haklısın canım ama eşim evi süpürüp sildi bende tozlarla banyoyu halledeyim dedim..ayaklarımı çorap giyiyorum kaymamak için..bizde sizin gibiyiz canım altlı üstlü otuyoruz:26::26:bazen bu durum hem benim hem eşimin canını sıkıyor ama yapacak birşey yok 4-5 sene daha oturmak zorundayız orda sonra inşallah kendimize ya yeni ev alıcaz yada kiraya başka bir binaya taşınıcaz asıl proplem çoçuk doğunca başlayacak gibi geliyor banaaman tatlım dikkat et kendini yorma biliyorsun biz çok aradık bebeklerimizi valla kaynana dan felan yok fayda bizde altlı üstlü oturuyoruz kadın birkere bile yıkamadı banyomu eşim yıkar zavallım hem işte hem evde yoruluyor bazen 65 yaşındakı annemgelir temizler kaynanam oturur öyle bide gelir benim yaptığım yemeği yer hazırladığım kahvaltıda bulunur karnı doyunca çıkar gider evine offfffffffff bukonuda çok dertliyim çokkkkkk
Kız olsun olsunda böyle olsun.
Gerçi benimki öyle kaynanayım diye çekilip oturmaz hakkını yiyemem ama yinede diğer huyları beni benden alıyor
valla zeytinyağlı etli karışıktı canım canınızı çektirmeyeyim şimdi, üzülürüm. ne yapıp edip bi çözüm bulmak gerekiyo bu uyku işine...Niyee çöpe attın bana gönderseydin ya zeytinyağlı mi yaptın güzel miydi ne yaptın hi ne yaptın
Pende gece uykusu yok bacım gündüzleri uyuyorum neredeyse ama bugün eşimle kahvaltı yaptım hemen foruma girdim uyumayayim diye , yoksa gece uyuma gündüz 3e kadar uyu sonra kalk birşeyler ye yemek hazırla kocan gelsin gün bitti ama şimdi de uykum vaaar
güne girmiş bulundum. hoş gündekiler çok ısrar etti sen sakın hiç bişey yapma hepimiz bişeyler yapıp gelelim diye ama salak ben hayır ben yapayım olmaz öyle demiş bulundum geçen hafta... kendim kaşındım yani, dün akşamdan sonra anladım ki zor olacak. kahveleri dağıttım bitince hemen toplarım normalde... 1 saat durdu sehpalarda ayağa kalkarsam yığılıp kalacağım diye korktum. bekledim öyle...Ahh doğumdaşım niye yoruyorsun böyle kendini...dinlenmek en önemli unsur bizim için..Bende dün pazardı,marketti,çamaşır as topla ütüle derkennnn en son dinlenmek için uzanmıştım yatağa sızmışım...sabah uyandım işe geldim..otobüs çarpmış gibi hissediyorum kendimi..seni hiç düşünemiyorum bu yorgunlukla nasıl dayanıyorsun diye..Acı azıcık kendine yavrum,bırak misafiri falan,ben güne bile girmedim yapamam edemem diye.Bizim oğlan bize yetiyor valla,ev işi de gittiği yere kadar yapılıyor,ancak işte..
Rahatlarsan uyuyabilirsin gibi geliyor bana..Relaxxxxxxxx....
Ayy onlar da çok anlayışsızmış kuzucum ya.Beğenmediysen bile ses etme dimi.
Sonuçta karşındaki bayan hamiş ve onca emek var.Yazık...
Dün bende eşime dedim sana çok özeniyorum diye.
Uyuyamıyorum,sabaha karşı ancak dalıyorum ondada işe gelme vakdi geliyor.
Allahım yardımcımız olsun ne diyim.
Aman aman boşver tatlım bende boyleydim arardim ki arada kusluk olmasın diye ben duyardim lafları .Hiç bilmiyom voltajımm
Kim ne dediyse bir ilgi bir alaka
Ama iş işden geçti,köprünün altından çok sular aktı haberi yok
Ben iyiyimdir hoşumdur ama bitti mi bitmişdir yani.
Kaynanamda benim için öyle.Saygıda kusur etmem ama bunun öteside olmaz.
Eşimin tepkisi net ya,sanırım benim üzerimden oynuyor.
Ama eşimi birkaç kere ikna ettim.
Ara davet et bir arada olalım olmaz böyle bende anne olucam dedim.
Hep farklı tepkilerle karşılaştık.Eşimde en sonunda yalvarmamımı bekliyor.
İstemiyorsa istemiyordur dedi kestrip attı.Şimdi bir daha hayatta sormaz.
O yüzden annesi beni ikna etmeye çalışıyor.
Bunda da anacim onune geleni kap ardına geleni tep derdi.kız napcan allah aşkına banada anlat da şu görümcelere uygulayayaım bende
merhaba güzel anne adayları inşallah hayırlısıyla evlatlarınıza kavuşursunuz ben sizlerden bebek isteyen biri olarak tavsiyeler bekliyorum bebek isteyen birine neler önerirsiniz adetten sonra hemen hamile kalanlarınız oldumu bide:)
Kızlar bir türlü yazamadım. Dün 2 ayrı randevumuz vardı.
İlki 11.30 da. Çınar oldukça iyi, kocaman olmuş annesinin bir tanesi. Tansiyonum 12-7 gayet normal çıktı. son kontrolden bu yana 6 kilo almışım. Dr çok kızdı. Bir de şeker var bu ne kilo sendeki dedi. Kesinlikle yemeyeceksin 1gr tatlı vb dedi. Eşim de vardı. Yoksa bebeğin 8. ayda ölür karnında dedi. Sinirden öldüm. 30-35 kilo alanlar var Allahım ya benim 12 kiloma taktı. Eşimin yanında söylemeseydi bari, ağzına laf verdi. Aman alıştım bu adamın patavatsızlıklarına. 1 ay sonra doğumu konuşacakmışız. İlaçlara aynen devam, bıktım elevittenŞeker testini bir kere yaptık bir daha yapmayacak mıyız dedim. 32. haftada dedi, sizlerin dr ları kadar ciddiye almıyor bence benim dr bu şekeri, ama laf söylemeyi biliyor.
işte çınarım
Eki Görüntüle 602566
2. Randevum 17.30daydı. 5 hafta önce renkli usg cd mi çektirmiştim ama alamamıştım. Cd yazıcılarında sorun vardı. sadece foto alabilmiştim. Sorunu çözememişler dün tekrar çektirdim. gözlerim kamaştı kızlar, oğlum çok büyüleyiciydi, çok güzeldi, kocişime benzettim nazlı kuzumu. Allahım şükürler olsun bizlere bu duyguları tattırdığı için.
ocak annelrinin hikayelerini okuyorum,Ağlamaktan bi hal oldum.Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişerimizi.
bence hastaneye git yaptır bide baban yapsın için rahat gönlün ferah olsun =)
:))) Haklısınız kızlar, beni çözmüşsünüz resmen:) En iyisi üşenmeyip hastane yollarına tıpış tıpış düşeyim ben:) cevapladığınız için teşekkür ederim:=)
Bu arada egomego geçmişi okurken gördüm, amniyon sıvın da biraz fazlalık varmış. Ama dr.un fazla pimpirikli galiba. Neyse ki dün sanırım daha sakinleştirici konuşmuş. Aynen öyle, sonuçta Allah korusun bu senaryolardan biri gerçek olsa ayrıntılı ultrasonda çıkmaz mı? Sen içini rahat tut:) Dönem dönem sıvı da artma ya da azalma olabiliyor sanırım. Muhtemelen bir sonraki kontrolde bir sorun kalmamış olacak:) Sonuçta bebeğinin maşallah kilosu yerinde, gelişimi haftasıyla uyumlu:) Nazar değmesin..
Herkese çok sevgiler bu arada, iyi haftasonları....
aslında soğuk bir tip doktorum sordukça konuşanlardan ama burda ki en iyinin bir sonrakisi en iyi devlette o sen sormadan anlatıyor anlatıyor birde dadlı güler yüzlü ama ikisiylede iyi anlasıyoruz kendi doktorum has memleketlim izmirli diğeri de manisa li oda hemşerim =)
yüzüne nur inmiş sanki nasıl huzurlu; hem nasıl rahat, keyfi yerinde. benimkinin kaç aydır resimlerinde yüzünün yanında ayakları var.
ayağındaki bacağındaki kızarıklıklar şişmeler şekerdenmiymiş?????????? doktorun senin konuyu ciddiye alman için öyle söylemiştir ama kimse beni bebeğimin ölümüyle tahtid etmesin. endokrinolijedeki uzman da bana tatlı kesinlikle yasak kuru incir kuru kayısıyı da iyice azalt kabızlık için lifli başka gıdalar ye dedi.
önümüzdeki hafta salı yine kan vereceğim şeker için düşmedi ise insülin verecek galiba. seninki de takip etmeye ve diyete yöneldiğine göre öyle ilerisi safhada değil şekerin
ama yine de dikkat et kuzum
kabızlık pff en gıcık sorun ben her sabah müsli yiyorum onu yedikten sonra rahatladım hem tavsiyede ediyorlar tam tahıllı meyveli artı sütle yediğin için besin deposu =))
günaydın kızlar...
bu uykusuzluk beni deli ediyo. geceleri 12-1 gibi yatıyorum, sabah 5 gibi tuvalete kalkıyorum sonrasında bi türlü uyuyamıyorum. hergün böyle ya... başım ağrıyo şuan deli gibi ama uykuya dalamıyorum bi türlü 7de çıktım artık yataktan eşimin mışıl mışıl uyuması daha da sinirimi bozuyo
hiç sorma o uykusuzluğu ya sırt üstü uyumayın sakın diyorlar sola yatınca hep uyusuyorum sağa yatınca küçük beyimiz rahatsız oluyor sanırım allah ne verdiyse dalıyor yada sanki ayaklarıyla iterek beni diğer tarafa devirmeye çalışıyor =)(doktora sordum rahatsız oluyordur yatma o tarafa dedi) bide ben hep vücudum yüzüstü ellerim yastığın altında (yüzüm asla yüzüstü yatamam sadece ficudum) bacığımın birisini yukarı doğru çekerim diğerinide pergel gibi açardım allahımmm nasıl özledim öyle uyumayı
Hihii ben biraz tuhafım bu konuda balayinda korundum döndüğümüzde adet oldum sonra bir kere cok aska geldim sahurdan once ve istedim Cocuğumun olmasını eşimle anlaşmışiz gibi oldu bitti dusa girdim biraz yanlış mı yaptım acaba diye düşündüm sonra oruca başlarken dua ettim Rabbim hayirli zamanı sen bilirsin hayirli zamanda gelsin diye , hayirli zamanı buymuş sonra içimden bir ses olacak diyordu iliskiden 10 gün sonra baktım ikinci testle belli oldu hemen :) ve sonuc hamileyim şimdi bebis birde 1 hafta onden gidiyor sanki ilk gece hamile kalmışım gunü oluyorYok öyle bir şey kac kere sordum kiz
Yakalandın
Kiz sen evlenir evlenmez mı hamile kaldın
zaten o görümcelerle kıyas hiç bitmez onlat töbe haşa ilah ya bizimki bana geçen bende gecelik var doğumdan sonra giymiştim giyersen getireyim dedi ne bileyim bende getir dedim anaaa bi getirdi babanemin pijaması resmen töbe yarabbim giyilirmi o çok şükür pram var pulum var beni rezil olsun diie getirio kesin bi görseniz yer bezi yapmazsınız yani saolsun annem bi dikmiş böle kenarları dantelli falan gören hayran kalıo ne varsa anamda var allah başımdan eksik etmesin anam ya walla anam yani gerisi yalan pis çıyanlar çok sinirlendim şimdi yüksek voltajjj nerdesin şu senin tabanca lazım
Aman aman boşver tatlım bende boyleydim arardim ki arada kusluk olmasın diye ben duyardim lafları .
Anasiyla ne ısı varsa halletsin konuşmayacaksa elleme iste oğlun iste sen de cekil.
Anneannem hep derdi ki;it totosunu yere koymaz kızım anasına kızdığına bakma yarın bal kaymak olur derdi oluyorda.
Bunda da anacim onune geleni kap ardına geleni tep derdi.
Lerp lerp konus cekil.bozulma kızdığını belli etme.samimi olma aslaa.cool baby
İğneyi yaptırmakla doğru yaptın bence ne olur ne olmaz mergencimHafta sonu kontrolümüz vardı,kuzucuklarımı gördüm teyzeleri,ciğer geliştirici iğnemizi yaptırdık...
Maşallah canım yavrularım,büyümüşlerİzlemeye doyamadım küçük erkeklerimi Sonsuz şükürler olsun Rabbime
Hastaneden sonra alışveriş yaptık,çok şirin ciciler aldık.Bir ara resimlerini çekip,albüm oluşturacağım inş.
walla ne güzel herşeyin farkıda bravo yani
eşimin bekar arkadaşlarıydı canım, o ikisi pek kibarlıktan anlamıyodu zaten... diğerleri daha çayı koymadan biz kalkalım dmeye başladı, onlar hala oturuyo sere serpe. amannnn dedim bunlar bu kabalıkla evlenemez. onlarında bi alıcısı bulunur diyo eşim oda doğru!
ama herşeyi geçtimde uyku istiyorum uyku....
Aman aman boşver tatlım bende boyleydim arardim ki arada kusluk olmasın diye ben duyardim lafları .
Anasiyla ne ısı varsa halletsin konuşmayacaksa elleme iste oğlun iste sen de cekil.
Anneannem hep derdi ki;it totosunu yere koymaz kızım anasına kızdığına bakma yarın bal kaymak olur derdi oluyorda.
Bunda da anacim onune geleni kap ardına geleni tep derdi.
Lerp lerp konus cekil.bozulma kızdığını belli etme.samimi olma aslaa.cool baby
Ah bu kayınvalideler ve görümceler
Kim,ne kadar,takma,etme desede,evliliğin ilk 5-6 yılı alışmakla,yer yer sinir olmakla ve ne yazık ki yıpranmakla geçiyor...
Sonra sonra insan bir orta yol buluyor tecrübeleri ışığında...
Daha resmi,mesafeli,net,fırsat vermeden,kendini ezdirmeden,üzülmeden bir ilişki şekli geliştiriyor...
Mümkün olduğunca az ve öz görüşün...
Maddi,manevi beklentiye girmeyin ki üzülmeyin...
Haklarında ne konusun,ne konuşturun,boşu boşuna nefesinizi tüketip,sinirlerinizi yükseltmeyin...
Asgari müştereklerde bir araya gelin... Ve bu anlarda size haksızlık,saygısızlık yapıyorlarsa anında müdahale edin,susup,içinize atmayın...Sonra neden öyle demedim,böyle yapmadım diye kendinizi yemeyin...
Vs. vs. vs.
Kiz Allah seni
Neden getir dedin deme bir daha hersey kendinde kalsın hem nasil giyecektin ne olur ne olmaz hastalıklı mı büyülü mü
Asla alma birsey onların çöpü odunluk olur abartıya bayılırlar.
Benim görümce gelir valizi hiç açılmaz hep benimkilerden giyer yırtar söker
Bende artık gözden çıkardıklarımı veriyorum al bunu giy diye bunlar bana bol diyorum
Giyer.herseyimle taklittir.beni cok sever cokta kıskanır .
38 ayakkabısı ben 39-40 giyerim lak lak ayaklarından çıka çıka giyer:))
Benimkiler İkiz birde :)) birgun burda alışverişe çıktık oğluna birseyler aldım sen begen dedim bende benimkilere bakıyorum birseyler.aksam diğer ikizine balkonda tlf da anlatıyor "bir gorsen ben bir pantolon seçene kadar voltaj cocukları donatti "diyor :))
O alıyor sanki.he balkonda benim yatak odama bakıyor :)))
Kiz Allah seni
Neden getir dedin deme bir daha hersey kendinde kalsın hem nasil giyecektin ne olur ne olmaz hastalıklı mı büyülü mü
Asla alma birsey onların çöpü odunluk olur abartıya bayılırlar.
Benim görümce gelir valizi hiç açılmaz hep benimkilerden giyer yırtar söker
Bende artık gözden çıkardıklarımı veriyorum al bunu giy diye bunlar bana bol diyorum
Giyer.herseyimle taklittir.beni cok sever cokta kıskanır .
38 ayakkabısı ben 39-40 giyerim lak lak ayaklarından çıka çıka giyer:))
Benimkiler İkiz birde :)) birgun burda alışverişe çıktık oğluna birseyler aldım sen begen dedim bende benimkilere bakıyorum birseyler.aksam diğer ikizine balkonda tlf da anlatıyor "bir gorsen ben bir pantolon seçene kadar voltaj cocukları donatti "diyor :))
O alıyor sanki.he balkonda benim yatak odama bakıyor :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?