2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
voltajım doğumdan sonra 24 saat bebeği yıkatmayın yıkamayın yazmış hafta sonu bir arkadaş ama araştırma fırsatım olmadı..
ne diyorsun bu konuda datlum:44:

evet yıkatmamak gerekiyormuş; bebeğin tenindeki verniks mukozasının koruyucu özelliği varmış. benim doğum yaptığım hastanede sadece kanını pisini temizleyip vermişlerdi. öyle şakır şakır şampuanla falan yıkamıyorlar. ama diğer hastaneleri bilemiyorum; belki başka uygulamalar vardır.

cnm 376 ben alayım sayı bitmiş olsun

sağol canım şimdi aradı da ben büyük ölçü werdim daha sonra bazasında da kullansın diye dedi peki nasıl istersen dedim delirtir ya walla ne sıkıştırdın ozaman beni demi daha ben görmedim nası bi newresim kumaşı seçtiğini şekli şemali nasıl fln hiç görmedim kendi kafasına yaptırıyo bakalım kızsam mıııı hoş mu görsem bilemiyorum haa :26:

Ay bide göbek düşme mevzusu var
Soruyorlar ya düştü mü toplayacaklar
"dağılın laan efkârım var çalsın sazlar oynasın kızlar " hep bu sarki
Oğlumda 5. Gün düştü kızımın ki 17. Gün .
Parola göbek düştü mü
Cvp elinin körü

bana hastaneen pijam getirme; doğum öncesi açılma; doğum sonrası kanama kontrolü yapacağız;2-3 gecelik getir dediler. ama yazlık kısa kollu bişey bulamadım damar yolu falan olacak ya. 2-3 hafta daha bekliyeceğim olmadı uzun kollu alıp terziye vereceğim

ben de ilkinde böyle herşeyi almıştım; kocaman tekerlekli tatil valiziyle gittik; yarısını kullanmadan geri getirdim :)

Kuzum doğumdan önce hamilelikle gidiyorsun onlar sana hemen kısa kollu arkadan full citli cicisini veriyor . Ha su var mesela ben altıma tayt giydim doguma girene kadar çünkü nst takılıyor yukarı siyirinca Bayram yeri
Doğumdan çıkınca temizliyorlar pijamani giy.

ocak annelerini ben de okumaya başlasam iyi olacak
ama negatif bir doğum okusam doğurmaktan vazgeçerim diye korkuyorum

maşallah canım, hayırlı olsun yiğenin,
Rabbim bizede böyle kolay bi doğum nasip etsin inşallah

selamlar anne adayları,
bugün benim şeker yüklemem vardı
çok sarsıldım başım döndü halsizlik falan
herkeste mi böyle oldu

benimde bünye kaldırmıyo kan aldırma olaylarında canım, bünyeden bünyeye değişir tabi

bugün benim karnım büyüyor galiba hiç ama hiç rahat değilim;otursam olmuyor kalksam olmuyor ( içim daralıyor,sanki kalbim sıkışıyor (
göbüşüm yumuşak ama kendimi çok gergin hissediyorum (

laternam baktım 30. haftaya girmişsin sen
hepiizden öndesin yaaa öncü durumları hep sen yaşıyorsun aramızda
yürüyebilme imkanın varsa biraz yürü istersen hava güzelse orda

bebeci chosy bebişlerin cicileri çok güzel güzel güzel kullanın

tüm kocalar mı aynı ya
hayır bu adamların anaları ve babaları ile göbek bağları hiç mi kesilmez

allahım büyük konuşmayayım ama sen de beni oğlumdan bir kuruş isteyecek duruma düşürme

ocak annelerini ben de okumaya başlasam iyi olacak
ama negatif bir doğum okusam doğurmaktan vazgeçerim diye korkuyorum

Yok kotu hicbirsey birde akıllı insanın ısı değil doğumdan korkutmak.
Sadece acı bir hadise var detaya inmek istemem çünkü benzer durumda bir arkadasımız var hemen etkilenip uzulecegine eminim.güya inmedim.

şu an butikbebe de var canım bak istersen

ben de ilkinde böyle herşeyi almıştım; kocaman tekerlekli tatil valiziyle gittik; yarısını kullanmadan geri getirdim :)

acemilikten bilemiyorsun işte.. ne olur ne olmaz diye koydum. aslında ev ile hastane arası 5 dk :)) ne lazım deseler evden alınıp gelinir ama eşim pek anlamaz. hamileliğin ilk günlerinde yatış verdiler evden pijama istedim ki hepsi de aynı çekmecede. birinin altını ötekinin üstünü getirmiş. palyaço gibi etti beni orda. kendine gelince pek uyumlu giyinmeyi bilir bana gelince eline geleni koyar beyimiz.. o yüzden önlemimi aldım bu sefer

tamam o zaman.. işe yarayacak sonuçta. çantaların fotosunu koyucam :) öyle büyük değil tamam tekerlekli çekmeli ama en ufak boy olanından. bi de bebeğin çantası.. o kadarcık

kuzum ayrıyeten kenzul arş mı okuyoduk bide okunacakmı bide evlilik takvimini nereden yaptın

tatlım Tefriciye okuyanlardan isteyenler 1 Kenzül Arş okuyor...

Wosgi bu hafta alamadı sende uygun bulursan aldıklarını bölelim ikinizin de duası olsun
ne dersin kaçı senin kaçı onun olsun??

anaaam çantalar hazırlanmaya da başladı.. off valla kalp çarpıntım tuttu..
bende hastane için 1 gecelik 2 pijama aldım.. ne olur ne olmaz.. sırtımda taşımayacağım ya..
bebiş içn de en az 3 takım kıyafet götürücem.. bunların 1i hastane çıkışı olucak.. biri futbol takımı tulumu :) birde alt üst takımlardan alırım yanıma dedim.. en az 3 penye battaniyelerden alıcam..
geçen yıl kuzenim doğum yaptığında yanında bizzat bulunduğum için, özellikle erkek bebeklerde çiş durumu sıkıntılı :) bez her açıldığında nerdeyse fıııyyyyy diye işeyiveriyorlar.. haydii hoopppp üst baş değiştir.. bu sıkıntılardan sebep yedekli gitmekte fayda var.. hem araba ile gidicez araba ile gelicez :)
adapazarında doğum yaparsam hastane yakın zaten, extra bişey gerekirse birileri gelip evden çarşıdan tedarik eder diyorum..
çoook stresli bir durum vallahi..
günler iyice yaklaştı.. dün gibi daha ilk yazışmalarımız..

tatlım Tefriciye okuyanlardan isteyenler 1 Kenzül Arş okuyor...

Wosgi bu hafta alamadı sende uygun bulursan aldıklarını bölelim ikinizin de duası olsun
ne dersin kaçı senin kaçı onun olsun??

walla bana farketmez kuzum yarı yarıda bölebilirsni hiç problem değil bana şu kadar oku de ben okurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…