merhaba güzel hamişler; herkes uykuda sanırım :)
ben çoooook mutluyum çünkü bugün hala oldum!!! 3.670 gram 50 cm kocaman bir kızımız oldu adını defne koydular.
doğum hikayesi de süper; annesini hiç üzmedi bizim güzel kızımız. 40+2 haftada hastaneye yatırdılar. Suni sancı ile 2 saat içinde suyu kendiliğinden geldi arkasından da çok kolay ve hızlı bir normal doğum oldu; kesiğe bile gerek kalmamış. Rabbim hepimize böyle bir doğum nasip etsin.
kızlar şimdi bi sitede gördüm bazı arkadaşlar doğum çantasına evlilik cizdanını falan koymuş gerek varmı sizce
valla canım bende hiç gitmiyorum hep bi bahane buluyorum davet ettiklerinde ama eşim eve misafir gelmesini çok seviyor.. öyle soruyor ki çağırabilir miyim diye olmaz diyemiyorum.. iş yerinden iki arkadaşının eşi il dışına çıktı onları çağırmak istiyo yarın için. artık alıştım bu huyuna da
verin verin lütfen verin.. ekmek kadayıfı isteğimi bunla bastırmak istiyorum acilen
valla canım bende hiç gitmiyorum hep bi bahane buluyorum davet ettiklerinde ama eşim eve misafir gelmesini çok seviyor.. öyle soruyor ki çağırabilir miyim diye olmaz diyemiyorum.. iş yerinden iki arkadaşının eşi il dışına çıktı onları çağırmak istiyo yarın için. artık alıştım bu huyuna da
amanınnnn kaynanalar basmış topiğiiiiii
en iyisi bile bi süre sonra çekilmiyo.. ben seviyorum kaynanamı.. kendini bilen bi tiptir.. ama bazen batıyo sözleri bakışları.. eşimin hatrına hoş tutuyorum işte..
bebecinin dediği gibi benim kendi anneme de sinir olduğum zamanlar oluyo .. hafta sonu söyledim telefonda. doğumda ikisi de bir süre yanımda kalacaklar.. kaynana ile annem çok severler birbirlerini.. dedim ikiniz birden sinirlerimi bozmayın sakın o dönemde kimseyi nazlayamam o psikoloji ile...annem çok organikçi bi tiptir çünkü.. şimdiden başladılar. kundak yapacağız bebeği, ıslak mendille kesinlikle silmeyeceksin çocuğu, mama zinharrrr vermeyeceksin.. ilaca sakın alıştırma bilmem ne..annem öyle deyince kaynana da yüz bulup onaylıyo.yoksa kendi söylemez öyle şeyler..
doğmamış çocuk için kurallar koyuyorlar.. hele bi allah versin de bakarız sonrasına dedim..
amannnn neyse şimdi sabah sabah sıkılmayayım..
tuncs doğumu orda yapmakla en doğru kararı vermişsin.. annemler bana çok ısrar ediyo ama gitmeyeceğim.. sonra biliyorum çok sorun olur diğer tarafla. en iyisi evimi tercih ettim derim.. onlar gelsin yanıma..
ersnill sakın zayıf anına denk getirip kabul ettirmesin kaynanan sana birleşme işini canım.. hiç çekilmez..
hanipeksin Çınar'ı ne tatlı öyle be:)) kız anası olarak alıcı gözle baktım şöyyylleee bi :)))
ben hafta sonu anne çantasını bebek çantasını da hazırladım son noktayı koydum :))) herşey cillop gibi oldu :)) hayatımın en zevkli ütüsünü kızıma yaptım ..çantasına 3 takım hastane çıkışı koydum yeter heralde.. bez koydum 15 tane.. diğer ıvır zırvırı falan.. taşıma pusetini ve hastaneden çıkarken saracamığız battaniyeyi de yıkadım poşetledim kenara koydum.. biz hazırızzzzz artık :)))
Ah bu erkekler,hepsi aynı...
Aman diyeyim temizlikti,ikramdı yorma kendini,eşinden yardım al mutlaka canım
1 paket etimek (tuzsuz)
şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 tane limon tuzu
şerbeti yapıp dizdiğiniz etimeklerin üzerine döküyosunuz
sonra
muhallebsi için
yarım paket sanayağ
1 su bardağı unu kavurup
1 lt süt ekliyosunuz
yarım su bardağından biraz az şeker katıp koyulaşana kadar pişiriyosunuz.
etiömeğin üzerne döküp yayıyosunuz soğduktan
sonra 1 bardak sütle bir paket kremşantiyi karıştırıp onuda muhallebinin üzerine ekliyosunuz .
en son hindistan ceviiyle heryerini kaplıyosunuz
afiyet olsunnn ...
2 bardak suya 2 bardak seker kaynasın seker eriyince 2 tık attırsın hatta.etimekleri tek tek at hemen islaninca al tepsiye diz.
Şerbet kalırsa üstüne dok.
Soguyunca üzerine Doç.dr oetker in kaymak tadında santisinden cirp sür .ustune Hindistan cvz dokebilirsin.
oh maşallah herşeyi hazırlamışsın bir tek doğurması kaldı sen bu hızla onuda bir avazda halledersin inşallah
kızlar şimdi bi sitede gördüm bazı arkadaşlar doğum çantasına evlilik cizdanını falan koymuş gerek varmı sizce
temizlik falan yapmıcam hatta dün şöyle bi şey yaptım gittim masanın üzerine şu muşamba gibi örtüler varya metrelik kesiyorlar.. ondan aldım yemek masasına uygun bi renk.. diyor ki ama örtü daha güzel. tabi güzel dedim sen kar gibi örtüler üzerinde yiyorsun bir saatte bitiyo ama ben her yemekten sonra onu yıka, lekesini çıkar, ütüsünü yap bi dünya uğraşıyorum. misafir sirkülasyonu fazla olunca çeyizlik örtüleri kaldırmaya karar verdim..
hemen not alıyorum teşekkür ettimmm ... akşam yapınca fotosunu paylaşıcam :))
pratik insanın hali başka oluyor ya :)
ah hatice ne avazı kızsen bilmiyon tabi yenisin Voltaj anlatsın sana ilk günden beri ne gündemler yaratmışım burda.. beni bayıltacaklar, alacaklar kızımı içimden uyandıracaklar :) doktorla böyle anlaştık en son :)))
ben geriden gelmisim datlum bana muhallebili ve birde karamelize olan var ağır geliyor.mesele tercih meselesi yeğen
Kolay tatli ya ugras istemiyor.
Ama santi kullanacaksan kesinlikle düz değil gaymak tadında al vardır inşallah orda
Tarifi artık biliyoor
" " "
temizlik falan yapmıcam hatta dün şöyle bi şey yaptım gittim masanın üzerine şu muşamba gibi örtüler varya metrelik kesiyorlar.. ondan aldım yemek masasına uygun bi renk.. diyor ki ama örtü daha güzel. tabi güzel dedim sen kar gibi örtüler üzerinde yiyorsun bir saatte bitiyo ama ben her yemekten sonra onu yıka, lekesini çıkar, ütüsünü yap bi dünya uğraşıyorum. misafir sirkülasyonu fazla olunca çeyizlik örtüleri kaldırmaya karar verdim..
kız migros bilem var merak etme
sağol dayı hafif olur hakkaten
Örtünün güzelliği,muşambayı sevdirmediyse,gazete kağıdı alternatifi ile terbiye öneriyorum kuzum
Çok cadı gördüm kendimi
Örtüymüş,peçeteymiş böyle bir zamanda uğraşmaya hiç gerek yok...
Ben kolayını bulsam kağıt tabak,bardak falan kullanırım
BoO_ bugun rüyamda seni gördüm kııı
Cok ağrın varmışgozlukluydun anaa hiç tahmin ettigim gibi degilsin diyorum.burdakinin tam tersi bir konuskansin anlatamam duşun bana bile fırsat vermedin
Son ameliyatımda yoğun kanamam oldu ve tüm gece,uzun,kanatlı,xl pedler yetersiz kalırken,Kotex ultra kanatlı geceden(en yoğun gün ve geceler için) çok memnun kalmıştım,aklınızda olsun kızlar,mutlaka 1-2 paket bulundurun yanınızda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?