- 15 Ekim 2012
- 4.625
- 1.360
- 198
kıyamam sana ben ya(
bende mardindeyim canım. il merkezindeyim. özel bir hastaneye gidiyorum muayenehane dışında..ordaki doktorla doğumu konuştuk.. ben genel anestezi istedim korkudan ama kesinlikle spinali öneriyor.. çok kötü olacaksan genel anestezi tekrar konusuruz dedi. bilemiyorum canım kafam çok karışık .. ben panik olurum ameliyathane ortamı, beni kesecekler benim bilinç açık, uyusacak mı hisseder miyim ayyyyyyyy bayıladzammmm :18::18::18:
vayyyy becerikli hatun.. 9 numara tığla mı yaptın kız bunu ??
antibiyotik mi veriyorlar ?? peki bebeğe sütle geçmiyo mu oçok cahilim kusura bakma :26:
işin zor valla çok bilmiş senin küçük misafiray kızlar çizgi film izlemek istemiyorum, oyun oynamak istemiyorum diyor oyalamaya çalıştım bak bu çizgi film daha güzelmiş isimleri ne bunların biliyor musun falan diyorum bakmıyor bile. albüme baktık, şimdide tavla oynuyoruz.
merhaba kızlar şeker yüklemesi yaptırdım doktora gösteremedim sonucu 81-143 çıktı nasıl iyimi yaptıranlar yorum yapabilirmi?
Bende SAT'a göre değilde, ultrasona göre hesaplamayı düşünüyorum.
Evraklar yanımda daha bakamadım.
Bakıcam SAt ile ultrason arasında fark var mı?
Allahım yardımcımız olsun ya.Normali beklemek bir yana,eğer izinler doğumu beklerken geçerse zor olur:S
hiçbişeyin canını sıkmasına izin verme ,benim dr um diyorki ''sloganımız mutlu hamilelik,mutlu bir bebek '' yakında bebişlerimiz doğmaya başlıcak ve bizde hheyecanla takip edeceğizve sıramızı bekleyeceğiz. sonra benim kız çok gazlı ,emiyo, emmiyo diye dert yanıcaz birbirimize
GÜNAYDIN kıslar
bu konu benim de kafamı kurcalayıp duruyor
tbmm nin sayfasında kanun ve tasarı teklifleri sorgusunda bulamadım yasa metnini
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
bulabilen var mı
dün doktorun bekleme salonunda beklerken doktorum doğuma gidiyorum diyerek koşarak çıktı 10 dk sonra hemişiremiz gamze doğurmuş dedi.5 dk sonra doktorumuz geldi muayenehaneye. herşey bu kadar mı hızlı dedim. demekk ki doğum katındaki ebelerle daha çok zaman geçirmem lazım
mail adresini bizimle paylaşabilirsen bizde mail atalım. belki faydası olurCanım , bende bunu yapıyorum , umarım benim gibi düşünenlerde yapıyor diyorum çok faydalı olur bence, Bİr kaç kez mail attım, Tweeterdan hem sağlık bakanlığına hem aile bakanlığına tweet attım, Üzerne bu haber çıktı o kadar sevindim ki nerdeyse ağladım ama şimdi karar vermekte zorlanıyor paşalar .. Biz anne değil miyiz kamuda çalışan anneler çok rahat sonuçta ücretsiz izinlerinide 2 yıl mı tam bilmiyorum alabiliyorlar ve aynı göevden işlerine devam ediyorlar .Biz ücretsiz izin alamıyoruz işimizden olma korkumuz var bide doğum izni kısa adalet mi buValla ağlıcam şimdi yaa ....
bugün arkadaşın kızı bende. saat 8den beri boyama yaptık , pullarla yapıştırma yaptık, printerdan ayıcıklar falan çıkardım onları kestik. simli yapıştırıcılarla süsleme yaptık. makyaj malzemelerime baktık, oje sürdük, çizgi film izledik, pcde oyun oynadık. benim çok uykum geldi ama onun uykusu yok ve canım sıkılıyor diyor. aklıma bişeyde gelmiyor artık ne yapsam bilmiyorum. beni yatırıyor elini karnıma koyuyor bebek napıyormuş bakalım diyor.gözlerim kapandı kapanacak. 3te babası okuldan çıkınca alıcak. 3 e kadar ne yapsakta oyalasam :26:
Hamile kalmadan önce tamamen doğumun zorluğuna kilitlenmiştim. Hatta tanıdığım nanemolla hanımlar var, "Onlar nasıl doğurdu acaba?" diye düşünüyordum. Ama şimdi sanırım en son düşündüğüm şeylerden biri doğum anı... Şu an dert edindiklerim sırasıyla şunlar:
1. Bebeğim sağlıklı doğacak mı?
2. Bebeğimin bakımı ve doğum sonrası sağlık durumu.
3. Baş edemeyeceğimiz bir masrafla karşılaşırsak ne yaparız?
4. Doğumdan sonra iş durumumu nasıl ayarlayacağım?
5. Tez danışmanım iyileşecek mi (yoğun bakımda şu anda) ve tez jürim nasıl geçecek?
6. Doğum çok zor olacak mı?
Ben de tığla battaniye örüyorum,ben biraz kalın ip seçtim ki çabuk bitsin..istediğim modeli öremiyorum tabii,daha basit bişey olacak..bitince fotoğrafını çekerim..
bu sloganı çok sevdim. Hep mutlu olsunlar bebeklerimiz, yüzleri hep gülsün.
türkiye büyük millet meclisi
mail adresini bizimle paylaşabilirsen bizde mail atalım. Belki faydası olur
Kızlar doktordan geliyorum şimdi. Doktor bebşime baktı. Zaten başından beri ultrasonu açar açmaz bu bebek iri diyip duruyor. Başta hoşuma gidiyor ama şimdi gitmiyor. Baş çevresi bir ay önden gidiyor dedi. Diğer ölçümleride 2 hafta 3 hafta büyük. Bu iyi bir şey mi kötü mü anlamadım. Baş çevresi neden büyük acep.
Doktor bir şey demedi. Her şey iyi dedi. O kadar. Sizin bir bilginiz var mı kızlar.
Bunların cevabını bilmen suan neyi değiştirir ki?sadece zihin yorgunluğu.
Hepimizin endişeleri var ama cevaplar hep doğumda saklı
Benim kızımda hiçbir saglık sorunu olmadı ama dogunca hasta oldu.
O an hastane imkanlarını kullandı kullanamadığı yerde hemen diğer hastanelere yönlendiriyor.
Rabbim yalnız bırakmıyor muhakkak bir kapı acıyor .dogum anında zor doğuracağım mı diye bir soru bile gelmiyor aklına .
Bosuna vesveselere kapılma.
Kızlar doktordan geliyorum şimdi. Doktor bebşime baktı. Zaten başından beri ultrasonu açar açmaz bu bebek iri diyip duruyor. Başta hoşuma gidiyor ama şimdi gitmiyor. Baş çevresi bir ay önden gidiyor dedi. Diğer ölçümleride 2 hafta 3 hafta büyük. Bu iyi bir şey mi kötü mü anlamadım. Baş çevresi neden büyük acep.
Doktor bir şey demedi. Her şey iyi dedi. O kadar. Sizin bir bilginiz var mı kızlar.
Aynen,Haklısın, hayatta ne olacağını bilemeyiz. Ne olacağını düşünmek sadece şu anda bebeği strese sokar, o kadar...
Sakin olmaya, ferahlamaya çalışıyorum, tansiyonum için de iyi değil. Nereden çıktı da gene dertleri sıraladım böyle? :)
Hemmeen modu değiştiriyoruz ve eğlence moduna geçiyoruz.
Bebiş tulumlarını, bebişin yatağını, yastığını düşünüyoruz ve gülümsüyoruz. :))
tığla örün ve sıkı olsun kızlar
benim aldığım örgü battaniye yıkayınca ölçüleri anormalleşti
KIZLAR
geçen gün dışarı çıktık bi mekanda oturuyoruz görümcek de geldi ama o arkadaslarıyla oturacakmış
ben gayet sıcak gel bizimle otur ayrı bekleme geldiklerinde geçersin dedim ''luzüm yok'' dedi ben bozuldum
eşim bana baktı yüzümü öyle görünce sinirlendi bende bana sinirlendiğini düşündüm ve bozuldum
sonra biz yemeğe gidecektik kalktık görümceğin yanına gittik ben öpmek için uzandım öpmedi beni
bende biişi demeden çıktım eşimde kapıyı çarptı ben yine bana yaptığını sandım ama ağlayacağım içimden
ablası it gibi davranıyor ben daha ne yapayım falan diye eşime sinirleniyorum çıktık eşim sigara yaktı dedim
noldu sinirlendin ''yok bişi'' dedi ben tamam bu bana sinirlenmiş ablası tafra yapacak ben sırtıma çıkaracağım
heralde ne bekliyor falan diyorum bizim bir aile gibi olduğumuz arkadaslarda yanımızda yediğimiz içtiğimiz
ayrı gitmez işte onlar da bana hiç kıyamazlar karılı kocalı =) baktılar ben üzüldüm erkek olan kızdı noldu
lan neye sinirlendin diye açtı ağzını yumdu gözünü ''s*kerim böyle işi surata bak benim karım onun nazını mı
çekecek haşa allah sanıyor kendini öldürürüm ben bu kızı karıma nasıl davrandı görmediniz mi ya gerizekalı
bir kez arayıp sormadılar ben bilmiyor muyum benim karım neredeyse doğum yapacak nasılsın demediler anca
kendine bişiler alıp hava yapmayı bilir borcumuz var alamıyor her istediğini biliyor kıza hava atıyor bile bile dayanamıyorum
artık abi benim eşim susuyor bunlara sürekli eşimin üstüne giderler diye bişi diyemiyorum bişi desem kaldırırlar senin yüzünden
bize düşman oldu derler eşimi üzerler''falan nasıl dolmuş kocişin içi bize dedim gidelim yemeğim var poğacam falan da var bizde oturalım dedim kalktık bize gittik kociş ekmek almak için indi siz geçin ben sigara içip gelcem dedi evle bakkal arası 5 dk biz gittik neyse
kociş annesiyle konuşmuş ama olayı anlatmamış demiş ki sadece '' bebeğin odası geldi neden gelip bi bakmıyorsunuz demiş odaa aaa gelmişti demi unutmuşuz demiş peki neden bi kez kızcağızı arayıp nasılsın bişiyin bi eksiğin var mı sormuyorsunuz demiş ben büyüğüm ablan da ondan büyük o bizi arayacak bizi o soracak hergün 5 dk da olsa gelecek buraya falan''deyince benim kociş anasına bi kaymış
büyük olarak arayacaksın tabi falan bağırtısı geliyordu apt nin içinden sonra ablasını arayıp saymış sövmüş oda aynı şeyleri söyleyince coştu falan benim sancım tuttu sinirden korktu bu sefer dedi ki yemin ederim silerim bu ne dedi
işte ablası telde demiş ki ne yiyoruz ne içiyoruz haberin varmı demiş kocişte biz borç ödüyoruz sen ne yapıyorsun demiş
annem cocuk bakıyor para alıyor artı babamdan kalan maaşı alıyor sen boşandın 25 bin para aldın artı maaş alıyorsun ben mi sizi soracağım demiş
kendine neler alıyorsun alışveriştesin sürekli bi çöpte yiğenime aldım dedin mi demiş eskiden sürekli şey diyordu cinsiyetini bi öğrenelim falan öğrendik hala aynı almada daha istemem çöpe atmayan şerefsiz aldığınızı demiş bak kızın annesiler oda dizdi daha ben bir çöp almadım ablası engelli maaşını getirdi verdi ki odasını ben almak istiyorum diye zihinsel engelli kız bunu yapıyor sen çöp almaktan acizsin demiş annesi bir kez ev alışverişi yaptırmadı borcumuz var diye siz size yapmamı istiyorsunuz demiş babası aylık 500 lira para bırakıyor ay içinde yaptığı harcamalarda cabası siz bi kez bu kız hamile evinde yiyecek ekmeği var mı acaba yada kapıdan geçerken meyve alıp bırakaydınız biliyorsunuz ki meyveyi çok seviyor falan neler neler nelerrrr =) benim annişleri savunmasıda çok hoşuma gitti =)
kızda ki yüzsüzlüğe bakın benim telefonumun dokunmatiği yavaşladı donuyor bazen kardesim olarak bi telefon
almıyorsun ben kendim aldım yeni ıphone 5 demiş kocamın ipler burda koptu zaten lan benim karımın telefonu bozuk kırıldı
ben ona yeni telefon alamıyorum falan diye bağırırken lafını ablası yarıda kesip demez mi o el kızı bana almak zorundasn o bizi ilgilendirmez diye kociş küfretti kapattı annesi çarsamba gelcem demiş gelmez insallah biliyorum benim üstüme gelecekler
ama susmam bu sefer kocişede söyledim benim bebeğim söz konusu padişah olsa karsımda ki susmam dedim ömrüm sen
oğluşumuzu üzme onlar benim için bişi ifade etmiyor artık sana gerek kalmaz ben gönderirim hatta inşallah gelmz dedi =)
yoruldum yazarken ama bu özett tabi telefonda konuşurken coştu gebertmeye geliyorum diye kociş sinir krizisi geçirdi allahtan arkadaslar bizdeydi erkek olan bi tokat geçirdi kocişe kendine gelsin die falan facianın eşiğinden döndük yani dua edin gelmesinler ben çıkar giderim valla
bu kadar yazıdan da ne anlıyoruzz bebeğe kaynanam bakmayacak
benim kuzumun süper ananesi bakacakkkkk yehuuuu =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?