2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

He 9.nako
Kiz genelde daha kotuya ayilinca acaba dikilip mı ayildim diye elini atıyorsun
Kum torbası konmuş karnına :))))))))))

Hamile kalmadan önce tamamen doğumun zorluğuna kilitlenmiştim. Hatta tanıdığım nanemolla hanımlar var, "Onlar nasıl doğurdu acaba?" diye düşünüyordum. Ama şimdi sanırım en son düşündüğüm şeylerden biri doğum anı... Şu an dert edindiklerim sırasıyla şunlar:
1. Bebeğim sağlıklı doğacak mı?
2. Bebeğimin bakımı ve doğum sonrası sağlık durumu.
3. Baş edemeyeceğimiz bir masrafla karşılaşırsak ne yaparız?
4. Doğumdan sonra iş durumumu nasıl ayarlayacağım?
5. Tez danışmanım iyileşecek mi (yoğun bakımda şu anda) ve tez jürim nasıl geçecek?
6. Doğum çok zor olacak mı?

işin zor valla çok bilmiş senin küçük misafir

merhaba kızlar şeker yüklemesi yaptırdım doktora gösteremedim sonucu 81-143 çıktı nasıl iyimi yaptıranlar yorum yapabilirmi?

CANIM DOKTORUM NASIL DEĞERLENDİRİR BİLMEM ama benimki 107-177 ve 94-145 idi yüksek dedi. haftada iki defa kan veriyorum. tatlı hamurişi vs yasak. günde en az 1 saat yürüyüş

bence karbonhidratı birazcık azaltırsan değerlerin süper olur

doktorlar sat a göre hesaplıyor canım. ulrasonda bir kaç farklı hafta değeri var. kısaltmaları bilmediğim için sanki kaf ölçümü uyluk kemiği ölçümü gibi her ölçümde farklı bir değer veriyor. birde onların yanında -+bir kaç gün yazıyor.
yani sat ını farklı söyleyebilirsin belki

bu sloganı çok sevdim. hep mutlu olsunlar bebeklerimiz, yüzleri hep gülsün.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

mail adresini bizimle paylaşabilirsen bizde mail atalım. belki faydası olur

öğle uykusuna yatmayan bebikleri sevmiyorum

Bunların cevabını bilmen suan neyi değiştirir ki?sadece zihin yorgunluğu.
Hepimizin endişeleri var ama cevaplar hep doğumda saklı
Benim kızımda hiçbir saglık sorunu olmadı ama dogunca hasta oldu.
O an hastane imkanlarını kullandı kullanamadığı yerde hemen diğer hastanelere yönlendiriyor.
Rabbim yalnız bırakmıyor muhakkak bir kapı acıyor .dogum anında zor doğuracağım mı diye bir soru bile gelmiyor aklına .
Bosuna vesveselere kapılma.

Kızlar doktordan geliyorum şimdi. Doktor bebşime baktı. Zaten başından beri ultrasonu açar açmaz bu bebek iri diyip duruyor. Başta hoşuma gidiyor ama şimdi gitmiyor. Baş çevresi bir ay önden gidiyor dedi. Diğer ölçümleride 2 hafta 3 hafta büyük. Bu iyi bir şey mi kötü mü anlamadım. Baş çevresi neden büyük acep.
Doktor bir şey demedi. Her şey iyi dedi. O kadar. Sizin bir bilginiz var mı kızlar.

Anormal birsey olsa Dr söylerdi sanırım.
Soyacekimde olabilir mesela bazı aile bası iri Yada ufak Yada kepcekulak vs
Bu özelliklerden de almış olabilir.

Haklısın, hayatta ne olacağını bilemeyiz. Ne olacağını düşünmek sadece şu anda bebeği strese sokar, o kadar...
Sakin olmaya, ferahlamaya çalışıyorum, tansiyonum için de iyi değil. Nereden çıktı da gene dertleri sıraladım böyle? :)
Hemmeen modu değiştiriyoruz ve eğlence moduna geçiyoruz.
Bebiş tulumlarını, bebişin yatağını, yastığını düşünüyoruz ve gülümsüyoruz. :))

Tabii ki tıp konusunda bilgimiz yok ama fikrimiz var :)
Bence genel durumu önden giden bir bebeğin baş çevresinin de önden gitmesi anormal bir durum değildir.
Bebeğin ölçümlerde ortalama değerlerin önünde gitmesinin birçok sebebi olabiliyor; sizin ve eşinizin iri olması, SAT'ın yanlış bilinmesi ya da hamilelikte karbonhidrat ağırlıklı beslenmeniz gibi...
Doktor biraz önden ya da biraz geriden gitmesini tolere ediyor ve sorun gözüyle bakmıyor; aradaki fark çok çok fazla olursa o zaman bir şeylerden şüphelenir ve söyler zaten.
Hiç korkmayın, bebeğiniz çok iyi.

Aynen,
Kangurusuna Yada arabasına koymussun tam bahar havası miss ne yazki gunes ne kiski soğuk .
Florya'da en ideali kalabalık ama olsun yavaş yavaş geziyorsun ...
Tabi bu senin için kurduğum hayal benim ki
İnin ordan kayalıkta yurumeyin "ben zipliycamm" yarısı,
Pamuk seker ,Mısır isyanları .
Keske pikniğe gitseydik diye hayiflanan esim (daraldı piknikte hamaga yayılacak)
Tahammülümün bitip tamam ya hadi donelim diyen ben

canım eşine üzüldüm açıkçası, kendi ailesiyle böyle olasını hiç istemez insan, içi hep buruk olur,
ama senin görümcede maşşallahhh diym, yazık dokunmatık ekranı mı hassaslaşmış, ah kıyamammm, dua etsin telefonda tartışmışlar, yüzyüze olsa bence eşinin elinden bi kaza çıkabilirdi
eşinin gerçekleri görüp, vicdanıyla davranması ii olmuş, bunu yapamayan erkekler war,işte o zaman sorunlar başlıyo ailede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…