güzel hamişler herkes iyidir inşallah... günler yaklaştıkça paniğe kapılıyorum artık... bebeğime bi kaç kıyafetten başka bişey alamadım daha... mahrumiyet bi bölgede oturduğum için hep netten bakıyorum alacaklarıma ... ordan sipariş ettim kıyafetleri de zaten....
size sorum hangi marka biberon,emzik aldınız nasıl şekileri?? cam mı kauçuk mu?? hangi marka pişik kremleri, yağlar şampuanlar aldınız?? yazarsanız bana da çok sevinirim...
güzel hamişler herkes iyidir inşallah... günler yaklaştıkça paniğe kapılıyorum artık... bebeğime bi kaç kıyafetten başka bişey alamadım daha... mahrumiyet bi bölgede oturduğum için hep netten bakıyorum alacaklarıma ... ordan sipariş ettim kıyafetleri de zaten....
size sorum hangi marka biberon,emzik aldınız nasıl şekileri?? cam mı kauçuk mu?? hangi marka pişik kremleri, yağlar şampuanlar aldınız?? yazarsanız bana da çok sevinirim...
Kizlar merhaba nasilsiniz netimiz baglandi.
Benim 3 gundur suren karin agrim oluyo zaman zaman.sizlerde yasayan varmi boyle bi durumu.
biberon ; dr browns
emzik ; nuk (ne aldım bilmiyorum valla satıcı al bu iyi dedi, aldım :) )
pişik kremi; sudocream
yağ; almadım.. gereksiz bence, hiç kullanılmıyor..
pudra; da almadım..
vücut nemlendiricisi; kuzenim getirmiş johnson baby
şampuan; bübchen yeni doğan
benim aldıklarım böyle..
slm cnm bence çok fazla kıyafet alma zaten biberon chicco aldım emzikleri kauçuk biberonum cam zaten 2 biberon 2 emzik il etapta yeterli şampuan dalinden şaşmicam krem ve losyonları banada arkadaşlar hatırlattı onlarıda mustela alıcam
Canım Ben biberonu Dr. Brown'un cam ve silikon emziklisinden aldım , emziği chicco yine silikon yenidoğanlar için silikon öneriliyor kauçuklar ileriki dönemler için daha uygunmuş bilgin olsun.
Şampuan ve sabununu sebamed aldım, bebe yağı evde johnson's baby vardı onu kullanacağım.Pişik kremi henüz almadım doktorumuza sorup öyle alacağım,
canım bana da chicconun silikon emziğini önerdiler. üstüne basa basa kauçuk dedim ama ileriki dönemler için diye söyledi satıcı kız. ben de silikon aldım.Canım Ben biberonu Dr. Brown'un cam ve silikon emziklisinden aldım , emziği chicco yine silikon yenidoğanlar için silikon öneriliyor kauçuklar ileriki dönemler için daha uygunmuş bilgin olsun.
Şampuan ve sabununu sebamed aldım, bebe yağı evde johnson's baby vardı onu kullanacağım.Pişik kremi henüz almadım doktorumuza sorup öyle alacağım,
Yaaa tuncss koptum burda.
Senin kocişle benim kociş çok benziyor biribirine.
Benim kocişde anasının ne olduğunun farkında.Bana hep diyorki sen kalbi çok temiz bir gelinsin ama annem kıymetini bilmiyor senin diyor.
Annemle annesi kıyafetlere bakarken de dioki benim annemde hiç babanne olcam hevesi yok farkında mısın diyor.
Annem ve kardeşim herşeyimizi aldılar.Halada almaya devam ediyorlar.
Kocişimde anneside söyledi biz almadık hastane çıkışını dayısı aldı diğerlerini annanesi diye.
Birlikde kıyafet bakmaya gittik,annem yine bir sürü bir şeyler aldı.
Kaynanam ay bende hastaneden çıkarken koymak için çantasını alim dedi.
Dediği çanta 20 tl.Birde kol çantası var yanında.Tamam anne alırsın acele etme dedim.
bu iki zıbınla 5 mendili getirince dioki.
Ben çantasını kullanmak masraf olmasın dedim de.
Tek sordum 15 tldi değmez ersnil,istediğin rengide yoktu almadım diyor
Koptumm o an.Dedim anne sen alma ben onları hallederim.
Ne yapim,buda böyle işde..
.
kızlar onlar nasıl kaygana öyle
yazdıklarınızı okudukça şok oldum
atölye sıcaksa hani çocuk için uygun ortamsa götür yanında ne atölyesi canım tekstil falan mıönlem alayım almasınada kamera koyup böle video izlersem öldürürüm ben o bakıcıyı yok ya ben şu anda karar verdim bebeğim atölyede yanımda olacak bırakamam zaten 3 yaşında kreşe başlayacak 3 yıl yanımda olur bırakamam yaaaaaaaaaa çok korktum ben
ooooww gene kaynana muhabbetleri açılmış.. en sevdiğim konu
ben de hemen gıcık olduklarımdan başlayım.. son günlerde ben annemlerde doğum yapıcam diye pek arar sorar oldu.. ama yemezler sevgili kaynanacığım.. o yarım ağızla geleyim mi yapılcak bişeyin var mı sorularına kanmıyorum.. gelme lazım değilsin.. çok şükür her işimi görüyorum, kocam da sağolsun hep yardımcı.. sen git kızınla ve torununla ilgilen.. gelip de beni de germe.. peşinde dolaşmaktan bi hal oluyorum.. ütü yapacak oluyosun masayı getir, ütüyü getir, suyunu doldur, çamaşırları taşı.. ne anladım bu işten.. bunları ben taşıdıktan sonra zaten ütüleme işini de kendim yaparım.. temizlik yapayım diye geldiğinde de süpürgeyi getir, kovayı doldur. oldu canımmm.. hoş zaten 33 haftada 1 kez geldin.. onda da kocam laf etti de ondan geldin..
yok anam sevmiyorum ben bu kadını..
annemler adapazarında, herkes size de yol göründü diyor kaynanamla kayınpederime.. diyemiyolar gideriz tabii doğuma.. aa gelirler mi, Allah korusun yolda paraları gider.. benzin masrafı, otoban masrafı bi sürü para.. ahh ahh çok dertliyim çoook.. gidip oğlumun odasının dolaplarını sileyim..
kocaların hediye muhabbetini de ben başlattım.. benim tek taş yerine geldi bu aradakocacım siparişi geçti kesin.. gelir bikaç güne elinde süprizi ile.. canım kocacım benimmm
** bu arada mobilyası gelecek olanlar.. ben gbi öyle hemencecik yerleştiririm hayali kurmayın.. en kokusuzu bile kokuyor.. camları açtım havalandırıyorum dünden beri ama yok kokuyor işte..
ayy ne salaklar ya aman yanlız bırakma çocukları kıskanıp bebeğe zarar verebiliyorlar aman bu insanlarda çocuğu kışkırtıyor zaten edepsizleranlatamadım ben bunların fesatlıklarını eşime büyük görümcenin kızınada elif olunca beşik alıncak öle olcak böle olcak çocuğu öle kızdırıolar dün dedesine diomuşki elif olunca onu sevmicen demi diomuş çocukları şimdiden düşman etcekler öle mi denir ya
alırsın sonra canım sıkma canını ne olur bak sen sıkılınca sinirlenince bebek içerde kendini kasıyor ve hareket etmiyor hareketleri yavaşlıyor elinde değil biliyorum sinir oluyorsun ama bebişinle ilgili şeylerle uğraş keyfin düzelirkuzum nevresim takımı ellerinde kalmamış başka gönderelim die aradılar bende iptal ettim bidahada almadım zaten bi tane var onu kullanıcam bakalım şimdilik zaten bişey alasım yok hevesim kaçıo ben onu düşünüorum şu halimle faturaları yatır onu al bunu yap o gene onlara koşturuo geçen izinliydi evde yiğenine baktı ikametimizi al dedim yeni taşındık bak bebek olunca lazım olur dedim yapmadı çocuk baktı hamile hamile ben halletttim ne diyim çok yıprandım çok
ne biçim insanmış bunlar be çocuk bu işerde, sıçarda ayy sinir oldum cahil insanlar düşüncesizler anne babada düzgün olsa ilgilenir çocuğuyla yazık yavrucuğaayy bizde de var bi tane böyle..! görümcemin 4 yaşında oğlu var.. garibim nasıl da tatlı ama ilgisiz sevgisiz büyüyor.. çok üzülüyorum ona.. geçen kaynanalardayken çocuk orda, kayınpeder dönmüş seni artık sevmicem sen pissin, salaksın ayy neler neler dedi.. ..ktir git dedi döndü çocuğa.. ben şok!!! dayanamadım tutamadım kendimi ne biçim konuşuyosunuz çocuğa günahtır dedim.. sevmicem onu çişini yapıyo hep altına dedi.. yavrum nasıl ağlamaya başladı.. dede beni sevmiyooo diye.. kaynanam da koştu mutfaktan ama çişini yapmasın o da demez mi.. ayy böyle mi eğitilir çocuk çiş için sürekli suçlayarak sürekli rencide ederek. bi de dönüp bana demez mi senin yüzünden işiyo altına sürekli diye.. ben naptım da işetiyorum ki dedim.. eee bebek olacağını duyunca başladı işemeye dedi.. ses edemedim. ama o çocuk bezden çıktığından beri sürekli işiyor ve tek sebebi var yavrum dikkat çekmek için yapıyo.. annesi gezmekten bebesiyle ilgilenemiyo, baba desen umru değil.. o çocuk sürekli anane babane yanında.. iki birbirinden cahil insan nasıl eğitebilir ki çocuğu.. ooff offf bak gene cinlenmeye başladım.. bi de ikaz edince cevapları hazır, seninki olsun görcez seni de..!!! görün bakalım diyorum bende.
ilk başlarda zaten annene ihtiyacın var onun tecrübesi gerekecek sana yine de sen bilirsinKızlar ben size birşey danışmak istiyorum...
Şimdi ben yurtdışındayım ve az önce 4 mayıs için %50 indirimli uçak bileti buldum annem için.
Bizim tahmini doğum tarihimizde 15 nisan gibi gözüküyor ben 15 gün kadar bebeğe kendim bakabilir miyim ?
Annem de hastanede yanında olmak istiyorum diyor sizce ne yapayım 15 gün kadar idare edebilir miyim...yoksa gelsin mi...bilemedim...baya bi fark oluyor....:44:
bende bi liste var ,
Bebek için
2 adet kolsuz body
2 adet yarım kollu body
2 adet tulum
Bebek bezi
Bakım seti (tırnak makası, ateş ölçer, burun pompası gibi) bu sete gerek var mı bilmem zaten hastanede olucaz...
Biberon ve emzik
Kalınca bir örtü (altını değiştirirken sermek üzere)
Yan yatırma yastığı
Havlu
Şapka
Eldiven
Yatak takımı
Pişik kremi ve pudra
Vücut losyonu
Delikli, yumuşak bir battaniye veya pike
Islak mendil
Gazlı bez
Mevsime bağlı özelliklerde çorap ve patik
Yine mevsime bağlı olarak yelek veya hırka
Anne için…
3 adet önden düğmeli gecelik
12 adet pamuklu iç çamaşırı --- Buda fazla bence, giy at külot aldım ben , birkaçta kilot alırım
4 adet önden kopçalı sutyen --- Buda fazla
Sabahlık
Bornoz ve yüz havlusu --- Bornoza ne gerek var bilemedim , duş filan alınır mı ki ?
Göğüs ucu pedler
Göğüs ucu koruyucu krem
Kişisel bakım ürünleriniz, diş fırçası ve diş macunu
Çorap
Rahat bir terlik
canım bana da chicconun silikon emziğini önerdiler. üstüne basa basa kauçuk dedim ama ileriki dönemler için diye söyledi satıcı kız. ben de silikon aldım.
pembe canım minikbaby.comun ürünleri gayet uygun. ben baya bi araştırmıştım birçok şeyi ordan sipariş verdim. ptt kargoyla gönderiyorlar. kapıda ödeme seçeneği de var.istersen bi bak canım.
aynen düzelsinler diyorum.. ama yok.. inadına daha bi tuhaflaşıyorlar.. ve benim çocuğumun sürekli hasta olacağını söylüyorlar şimdi de.. ben çok takıntılıymışım.. kusura bakmayın ama temizlik imandan gelir.. 4 yaşında çocuk anlamaz mantığı ile, wcden çıkınca pipiyi sallaya sallaya salona gelmesini, sonra sevgili kaynanacığımın pipisini yerim deyip çocupun pipiyi sıkıştırıp donları çekip gidip mutfakta yemek yapmaya devam etmesini kaldıramıyorum.. ne varmış onun idrarından ne olurmuş..! ne demek ne olur yaa.. ne öğretirsen onu alır o çocuk.. wcden çıkarken ellerini yıkamayı öğrensin bi zahmet..
oo benimkinden bi tane daha çıktı, sevindim valla.. tek bende var diye üzülüyordum..
benimki de yelek öreyim ip al ama dedi.. aylarca söyledi.. bende git al ipini dedim hep.. ben alamam sen al, ben senin istediğin iplere para veremem ben alacaksam da naylon ipten örerim dedibende hadi dedim nezaket olsun gittim ip aldım.. ama hala yelekler yok ortada.. eşim ben annemlerdeyken orda kaldı bi kaç gün.. ipler hala öylece duruyor dedi.. madem örmeyecen bana ne masraf ettiriyon
seninki de bi alemmiş.. benimki de gidersin hep aç kalkarsın o masadan.. biz ne zaman yemeğe gitsek çıkışta muhakkak yemek yiyorum dışarda.. kadın sabahın köründe arar akşam yemeğe gelin bak tamam mı filan diye.. bi gidersin 1,5 karnıyarık..! evet 1,5.. ve onu 4 kişiye bölüştürür.. nasıl mı? 1ini eşime ve kocasına kalan yarımı da ikimize!!
Yaaa tuncss koptum burda.
Senin kocişle benim kociş çok benziyor biribirine.
Benim kocişde anasının ne olduğunun farkında.Bana hep diyorki sen kalbi çok temiz bir gelinsin ama annem kıymetini bilmiyor senin diyor.
Annemle annesi kıyafetlere bakarken de dioki benim annemde hiç babanne olcam hevesi yok farkında mısın diyor.
Annem ve kardeşim herşeyimizi aldılar.Halada almaya devam ediyorlar.
Kocişimde anneside söyledi biz almadık hastane çıkışını dayısı aldı diğerlerini annanesi diye.
Birlikde kıyafet bakmaya gittik,annem yine bir sürü bir şeyler aldı.
Kaynanam ay bende hastaneden çıkarken koymak için çantasını alim dedi.
Dediği çanta 20 tl.Birde kol çantası var yanında.Tamam anne alırsın acele etme dedim.
bu iki zıbınla 5 mendili getirince dioki.
Ben çantasını kullanmak masraf olmasın dedim de.
Tek sordum 15 tldi değmez ersnil,istediğin rengide yoktu almadım diyor
Koptumm o an.Dedim anne sen alma ben onları hallederim.
Ne yapim,buda böyle işde..
Hohh ağzım açık kaldı resmen.
yok canım bizimki annemi alıyor görünce işde 5 mendil 2 zıbın almış:)
Eşinin tepkisi ne oldu ya merak ettim...
evet canım napalım allah yardımcımız olsun. ben sana göre biraz daha şanslıyım canım. çünkü merkeze çok yakınız her haftasonu merkezdeyiz.sağol canım... sen de asker eşiydin sanırım beni anlıyosundur
sende hiçbişey beğenmiyon ersnil yaaaöyle renk filan ne seçiyon.. bak rengini sevmezsin diye alacak kaynanayı durdurmuşsun
amaaan benimki diyo ki hani şu elde taşıma çantalar varya bebek koyuluyo içine.. bi de yanında aynısının takımı çantası oluyo.. ondan almıcan mı dedi..!! yok artık ne gerek var ona dedim.. eee hastaneden nasıl çıkartcanız bebeği dedi.. ana kucağı var, onunla çıkarırız ya da kucaklayıverir birileri dedim.. hııı diyo.. o ne be öyle.. ben yavrumu james bond çanta sallar gibi elimde çantayla sallaya sallaya mı çıkartcam..
kocişimi seviyorum ben yaaa.. seninkini de seviyom seni çok sevip koruyo kolluyo diyeAllah'ım bozmasın ağzımızın tadlarını.. huyları değişmesin kocişlerin, hep böyle korusunlar, kollasınlar çok sevsinler..
kızlar onlar nasıl kaygana öyle
yazdıklarınızı okudukça şok oldum
kauçuk emzik ayda bir değiştirilmesi gerekiyormuş.. emdikçe şişermiş o.. silikon daha kullanışlı olur demişti bana satıcı bak hatırladım şimdi..
ben üşenmiyim de kalkayım bebeğimin cicilerini ütüleyim.. fotolarını çekeyim.. odasının da fotolarını çekeyim.. akşama albüm yapayım..
evet canım napalım allah yardımcımız olsun. ben sana göre biraz daha şanslıyım canım. çünkü merkeze çok yakınız her haftasonu merkezdeyiz.
ben ipi almadım oda yapmadı, sen ipide kaptırmışsın
bu sadece bir tanesi canım, daha neleri var neleri beleş mezar bulsa içine girecek
bir defa işten geldim diğer gün misafirim gelecek kahvaltıya evi temizliyorum. geldi oturmaya saatte baya geç olmuştu. evi temizledin ikramlık ne yapacaksın dedi. hiç birşey hazırlayamadım yoruldumda artık sabah bakarım dedim. ben erken kalkıyorum bir börek yaparım sana dedi. şaşırdım bende ama tamam dedim.
sabah misafirim geldi camdan bakıyor oda. evde biraz oturduk ufak ufak masayı hazırladım falan börekten ses seda yok.
sonra ben gittim kapıya vurdum, böreği ver kahvaltıyı hazırladım dedim. para verseydin yapardım, sen para vermedinki dedi sap gibi kaldım.
ya para ver markete gideyim yapayım de, yada hiç ben yaparım diye atlama dimi. sonrada utanmadan oda gelmişti kahaltıya
bende önceden idare edebiliyordum ama artık sabrım kalmadı.
eşimde annesinin huyunu biliyor, şimdi oda gidip gelmiyor sadece merdiven üstünde falan karşılaşırsa selam veriyor okadar.
ne annesini kırmak ister ne beni. arada kalmış durumda oda. ama annesinede birşey söyleyip yaptıracak biri değil. oda içine atıp oturur yerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?