2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

bırak kaynanayı çekiştirmeyi, biz oda resimleri istiyoruz

sakın çocuğunu onlara emanet etme, pisikolojisini bozarlar vallahi

imkanı varsa kesinlikle doğumdan önce gelsin canım, özellikle ilk günlerde annelerimizin tecrübelerine çok ihtiyacımız olacak

Bütün kaynanalar aynı galiba.

Bende anneme gidicem dediğimden beri,çevrenin tepkisinden çekiniyor heral.
bir ilgi bir alaka.Arayıp sormalar gittiğimizde sarılmalar filan.
İşde 5 mendille 2 zıbın takımıda almış.Birinin işlemeside pembe.
Dedim ben bunu giydirmem ki.Kadına bir haller oldu.Ama yemezler gidicem ve annemde kalıcam ötesi yok...

Ah canım o kadar kararsızım ki.
İş yerinde çok rahatım.Ama yolda çok indi bindi yapıyorum.
O yüzdende korkuyorum.Kocişde sabah artık kendini zorlama gidemiceksen gitme hayatım dedi.
Uff bilmiyorum :S

Ayy Allah cahil insanların eline düşürmesin. İleri de kendi çocuğuna da böyle davranmasınlar diye düzeltmeye çalışıyorsun. Bende öyle yapıyorum. Bazen de ters tepiyo görümce benim çocuğum nolcak falan diyo. Hepten cinnet

O arada yanında kalacak başka kimse yokmu canım? Yalnız kalman pek iyi değil. K.V. bile olsa yanında biri kalmalı. Tabi en iyisi annendir ama..

kızlar naslsnz bısy sorcam benm bebş cok kasılyo sızlerdede varmı bu problem

Bazen benim bebeğim de öyle yapıyo. genelde yorgunluk yada gerginlik yapabiliyor. dinlenmek sakince uzanmak bebeğini elinle okşayarak sakinleştirmek iyi gelebiliyor.

ayyy benimki de iki tane yelek almış.. geçen akşam bizdelerdi,, eşim annemlerden getirdiğim valizi salona getirdi.. anne bak adapazarından geldi bunlar, tuncss un annesi almış hepsini dedi.. açtı göstermeye başladı hevesle.. kadın herşeye burnunu büktü.. annem çok güzel hırka filan örmüş.. hep bambu iplerle iplerine laf etti.. sonra da kayınpeder döndü kaynanama sende getireydin ya aldıklarımızı dedi.. ben de şaşkın şaşkın aa bişeyler mi aldınız dedim.. sanki atla deve almış gibi, evet PANÇOdan (burda panço vurgulandı, kaliteli bişey aldık diye :)) ) iki yelek aldık dedi.. bende haa iyi dedim ..bişey diyemedim.. onlar gidince eşim dedi, 2 yaş almışlar yelekleri.. indirim varmış.. bi tek bunlar kalmış almış olmak için almışlar dedi.. dedim lazım değil onların aldıkları.. annem ablam yeter bize.. bebek arabamızı ablam aldı, annemin aldığı kıyafetler filan hep kanz chicco filan.. bi kere bile lafı edilmez.. ama bunlar zorla sok gözümüze diyorlar deli oluyorum..
o akşam eşim bebek arabasının da montajını yaptı, kayınpeder iki de bir amma alengirli bu ne böyle dedi durdu.. kaynanamda oğlu aldı diye böbürleniyordu.. eee 1 milyarlık araba olcak tabi filan diyo.. ama nasıl havalarda.. eşim de döndü ablamın kesesine bereket, sağolsun büyük yükten kurtardı bizi deyiverdi..!! bunlar şok.. nasıl yani sen almadın mı dedi kaynanam.. eşim de yoo biz beğendik ödemeyi ablam yaptı dedi.. ikisinin de rengi attı.. ohh olsun.. öyle 1,000 tl verip bebenin herşeyini yaptık diye ortalarda gezmekle olmuyo dedelik babaannelik.. en sevmediğim şey reklam ama bunlar bana zorla bunu yaptıttırıyorlar..

kaynanan yine azda olsa almış birşeyler. benimki konuştuğumuz zamanlarda yelek yapmak için benden ip parası istemişti. bir yeleğe ne kadar ip gidebilirki. bu arada şişini ve hatta ipi kesmek için makasınıda almamı istedi. bu arada hiç yoksa 20 takım şişi vardır elinden örgüsü düşmez
en son kurban bayramındada sabah el öpmeye gitmiştik. eşim özellikle kahvaltıya gitmek istemişti bayram sabahı kalabalık kahvaltı yapalım diye. gittik masası hazır çayını demlemiş falan. 5dk oturduk içerde sonra döndü dedi gidin evinizede biz kahvaltı yapalım.
yuh dedim bayram sabahı hamile gelinin, oğlun gelmiş yanına, masan hazır bizi gönderiyorsun utanmadan. bir kovmadığın eksik kalmıştı tam oldu dedim. kadın güldü geçti hiç öyle toparlamaya falanda çalışmadı.
odur budur konuşmuyorum, yüzlerinide görmüyorum. onlarda bir kez bile olsun hatalarını düzeltmek için çaba göstermediler.
artık benden uzak allaha yakın olsunlar. ne görmek istiyorum ne duymak. bebeğimi bile görsünler istemiyorum.

Kizlar merhaba nasilsiniz netimiz baglandi.
Benim 3 gundur suren karin agrim oluyo zaman zaman.sizlerde yasayan varmi boyle bi durumu.

aynen düzelsinler diyorum.. ama yok.. inadına daha bi tuhaflaşıyorlar.. ve benim çocuğumun sürekli hasta olacağını söylüyorlar şimdi de.. ben çok takıntılıymışım.. kusura bakmayın ama temizlik imandan gelir.. 4 yaşında çocuk anlamaz mantığı ile, wcden çıkınca pipiyi sallaya sallaya salona gelmesini, sonra sevgili kaynanacığımın pipisini yerim deyip çocupun pipiyi sıkıştırıp donları çekip gidip mutfakta yemek yapmaya devam etmesini kaldıramıyorum.. ne varmış onun idrarından ne olurmuş..! ne demek ne olur yaa.. ne öğretirsen onu alır o çocuk.. wcden çıkarken ellerini yıkamayı öğrensin bi zahmet..

oo benimkinden bi tane daha çıktı, sevindim valla.. tek bende var diye üzülüyordum..
benimki de yelek öreyim ip al ama dedi.. aylarca söyledi.. bende git al ipini dedim hep.. ben alamam sen al, ben senin istediğin iplere para veremem ben alacaksam da naylon ipten örerim dedi bende hadi dedim nezaket olsun gittim ip aldım.. ama hala yelekler yok ortada.. eşim ben annemlerdeyken orda kaldı bi kaç gün.. ipler hala öylece duruyor dedi.. madem örmeyecen bana ne masraf ettiriyon
seninki de bi alemmiş.. benimki de gidersin hep aç kalkarsın o masadan.. biz ne zaman yemeğe gitsek çıkışta muhakkak yemek yiyorum dışarda.. kadın sabahın köründe arar akşam yemeğe gelin bak tamam mı filan diye.. bi gidersin 1,5 karnıyarık..! evet 1,5.. ve onu 4 kişiye bölüştürür.. nasıl mı? 1ini eşime ve kocasına kalan yarımı da ikimize!!

aaumut canım böyle bir adeti duymamış olmam normal çünkü sülalede ilk doğum yapan ben olucam.
annem bana kaç beden çamaşır, gömlek alayım falan derken eşim onu duymuş olupta babalık hediyesi ne alıcaksın bana diye o yüzden soruyordur dedim.
annemler eşimi duyupta ona hediye alalım demediler.
isim konusunda taviz vermiyorum ama bakalım ne olacak? henüz konuştuğumuz bir isimde yok.

güzel hamişler herkes iyidir inşallah... günler yaklaştıkça paniğe kapılıyorum artık... bebeğime bi kaç kıyafetten başka bişey alamadım daha... mahrumiyet bi bölgede oturduğum için hep netten bakıyorum alacaklarıma... ordan sipariş ettim kıyafetleri de zaten....
size sorum hangi marka biberon,emzik aldınız nasıl şekileri?? cam mı kauçuk mu?? hangi marka pişik kremleri, yağlar şampuanlar aldınız?? yazarsanız bana da çok sevinirim...

30. Haftadaym cnm açıkcası endşlndm yarn hastnye gtcem

allah sağlıklı sıhatli kucağına almak nasip etsin inşallah sen bilirsin ama arkadaşda yazmış uzanıp birazcık göbeğine bebek yağı sürüm masaz yap bebeğininde hoşuna gidecek emin ol ve sakinleşecek ama sen bilirsin için rahat etmiycekse git doktoruna cnm

Kizlar merhaba nasilsiniz netimiz baglandi.
Benim 3 gundur suren karin agrim oluyo zaman zaman.sizlerde yasayan varmi boyle bi durumu.

hayırlı olsun internetin

benimde iki gün sürdü.. sancı giriyor karnım sertleşiyordu.. bugün iyiyim çok şükür..

Yaaa tuncss koptum burda.

Senin kocişle benim kociş çok benziyor biribirine.
Benim kocişde anasının ne olduğunun farkında.Bana hep diyorki sen kalbi çok temiz bir gelinsin ama annem kıymetini bilmiyor senin diyor.
Annemle annesi kıyafetlere bakarken de dioki benim annemde hiç babanne olcam hevesi yok farkında mısın diyor.
Annem ve kardeşim herşeyimizi aldılar.Halada almaya devam ediyorlar.
Kocişimde anneside söyledi biz almadık hastane çıkışını dayısı aldı diğerlerini annanesi diye.

Birlikde kıyafet bakmaya gittik,annem yine bir sürü bir şeyler aldı.
Kaynanam ay bende hastaneden çıkarken koymak için çantasını alim dedi.
Dediği çanta 20 tl.Birde kol çantası var yanında.Tamam anne alırsın acele etme dedim.

bu iki zıbınla 5 mendili getirince dioki.
Ben çantasını kullanmak masraf olmasın dedim de.
Tek sordum 15 tldi değmez ersnil,istediğin rengide yoktu almadım diyor
Koptumm o an.Dedim anne sen alma ben onları hallederim.
Ne yapim,buda böyle işde..

Hohh ağzım açık kaldı resmen.
yok canım bizimki annemi alıyor görünce işde 5 mendil 2 zıbın almış:)

Eşinin tepkisi ne oldu ya merak ettim...

katinam hoşgeldin canım
evde alınca temizlik falan mı yapıyorsun? o yüzden mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…