kötü gelin müzeyyen :)
bari kırkını çıkarmaya babaannesine getiririm oğlumu de azıcık gönlü olsun
valla eşimin gelmesini dört gözle camda bekliyorum.5 dk geç kalsa noldu, niye gelmedin, nereye gittin....dırdır eşimi de bunaltıyorum farkındayım ama gerçekten çok bunaldım.hayırlısıyla bebişlerimiz bir gelse...Haklısın canım ama kendine bu sekilde davranma,yıpratma,acıma.Dostun Allah olsun.
Bende de değişen birsey yok, ki genelimiz boyle.hersey rutin aynı dk yatakları duzle kahvaltı is-okul yolla çamaşırları ser topla bulaşıkları diz yerlestir,supur sil tozu bile aynı saat al,yemek...aynı yani keske uyutsalarda bende uyusam.bazen istiyorum tv kapalı tlf kapalı sessizliğin sesi denir ya onu istiyorum.
Bebis olunca mumla ararsın uykuyu sessizliği:)
Konu komşu zaten tırı viri.arkadaslarim bile acmıyor beni:))sıkılıyorum onlardan bile:))))
izin konusunda iyice saçmaladı zaten, sonuçta bebeği erken alsa bile geri kaln süreler doğum sonrasına aktarılıyor diye biliyorum. sezeryan konusunda hiç bişey demedi. biz ne dersek eyvallah ediyo adam ya sinirimi bozuyo. doktor olan sensin değil mi en iyiyi en doğru sen bileceksin bana anlatacaksın.
işte voltajcım niye 39-40 a kadar beklemek varken 38 diye soruyorum. prosedür böyle diyo. başkada bi açıklama yok! nasıl çırpınıyorum ama o kararsızlık içerisinde adam öle bakıyo benim için farketmez 38-39-40 hepsi olur diyo. ilk doğum olduğu için müsade edebilirim diyo. müsadesi ne ya en iyisi ne zamansa o zaman yap dimi ama...
haaa zaman ilerledikçe sizin için zor olur diyo ne kadar erken olursa siz daha çabuk rahatlarsınız...
üff aklım çok karışık sen sezeryanın pirisin voltaj sen ne diyosun??
çok güldüm kız hanipeks, alemsin valla.
Ben de aynen babam sayesinde her yaz, istisnasız gittim camiye kursa :)
Her yılda tam Kuran'a geçme aşamasında tatil biterdi, okulda yine unutur, bir dahaki yıl sil baştan başlardım :)
Canim ara öğünü kendin mı kaldırdın, seker için gerekli olan 2,5 saat arayla beslenmek bu ara içerisinde de hiçbir şey yenemek lazımmis ,4 saatlik açlık kesinlikle yasak, tatlı şekeri seyler bana tamamen yasak ben artık tatlı yapmayacağım evde , tatlı krizin tuttuğunda hurma ye dedi , ya da br elma rendeleyip icine tarcin atılıp tavada cok az karıştırılacak sonra tuzsuz etimek üzerine sonra da hop mideye Elmalı kurabiye gibi oluyormuş tadı güya
sonra meyve ara öğünlerde , bir çay bardağı süt ya da yoğurtla beraber , şekerin emilimini yavaşlatıyormus
ogle yemeğim 3 köfte büyüklüğünde et, balık, tavuk hangisi olursa + 4-5 kasık sebze yemeği , salata, yarım su bardağı yoğurt, 3 ince dilim tam buğday ekmegi , ekmek yerine 6 yemek kasığı bulgur pilavı ya da sossuz makarna
Sonra iki buçuk saat sonra ikindide 1 dilim beyaz peynir ,1 ince dilim tam buğday ekmek bir de meyve
aksam da öğlenin aynısı ya da 10 yemek kasığı kurubaklagillerden ve bol salata ya da 3 orta boy dolma bol salata 1 su bardağı yoğurt, 1 ince dilim ekmek
yine 2,5 saat sonra 1 su bardağı süt ve 1 meyve
Arkadaşlar geçen hafta muayenem vardı ve doktorum 1 ay sonra görüşürüz dedi. merak ettiğim 15 günde bir çağırması gerkmiyormu doktorum.15 günde bir muayene olmaya başlayanlar varmı?benmi telaş ediyorum ama günler yaklaştıkça korkuyorum doğuramıcam gibi geliyor.bu arada doktorla doğum hakkında hiç birşey konuşmadık.daha vakti varmı yoksa artık konuşmalımıyız?doktorum çok iyi yanlız fazla konuşmuyor nasıl hareket edeceğimi şaşırdım...
günaydın annişler
ilk bebeklerde geldi hoşgeldiler artık sıra bizlerde ama zamanında gelsin bebişler hiiiççç acele etmesinler :)
yok canım benim şeker normal hayrola neden sordun canım
işallah vaktinde gelir yalancı sancılardır
maşallah bebişine ama gidip oturcak başka yer yokmuymuş bazen bende de oluyor idrar kesesine oturuyor devamlı tuvalet ihtiyacı oluyor ve kaçabiliyor böyle en azından suyun gelmemiş olur b öyle yanlışlıklar nerden bileceksin ki
bunları okurken kasıldım resmen bende bu gece ağrıyla bir uyandım sol tarafımın kemikleri zonkluyor kalça kemiğim ağrıyor sanki kalça kemiğimin üzerine düşmüşüm çatlamış gibi ağlıyorum acıdan eşim yazık uykulu halde ovdu ama doğru düzgün uyku uyumadım bugün kesin uyuklarım ... benim göbek aşağıya doğru kaydı leğen kemiklerime baskı yapıyor bugün sabah zorla yürüdüm sanırım vücut tamamen kendini doğuma hazırlıyor :18::18::18::18: korkum yoktu ama biraz olmaya başladı nasıl çıkacak bu kız diye hayırlısı elbet bir şekilde çıkacak
Arkadaşlar geçen hafta muayenem vardı ve doktorum 1 ay sonra görüşürüz dedi. merak ettiğim 15 günde bir çağırması gerkmiyormu doktorum.15 günde bir muayene olmaya başlayanlar varmı?benmi telaş ediyorum ama günler yaklaştıkça korkuyorum doğuramıcam gibi geliyor.bu arada doktorla doğum hakkında hiç birşey konuşmadık.daha vakti varmı yoksa artık konuşmalımıyız?doktorum çok iyi yanlız fazla konuşmuyor nasıl hareket edeceğimi şaşırdım...
Az önce sağlık ocağına gittim, kan idrar tahlili yaptı. Bebişin kalp atışlarına güzel dedi, 140mış, 160a kadar normalmiş :)
Nazım topragım,ozlettin kendini.
Bir an evvel aramıza donersin insallah.iyi haberlerine sevindim fıstığım.
Ali Kemal paşamıza maşallah
Günaydın kızlar ben geldim...
naz0675 hoş geldin canım benim.
Seninde bebişininde iyi olmasına çok sevindim...
Mide ekşimeleri çok normal kuzu.Onu azaltmak için sık sık ama az yemelisin.
Artık hepimiz mutlu sona doğru yaklaşıyoruz hakkımızda hayırlısı.
Seninde yolun uzundu zorlanırsan eğer çık izne yorma kendini.
Benımde bu hafta son çıkıcam izne inşallah.İş rahatta benide yol yoruyor işde bakalım artık kısmet.
herhangibir sorunum yok normal bir gebelik Allahıma bin şükür hiç sorun yaşamadım gebeliğimde, ilk defa bu hafta suyun azalmış dedi doktor. o zaman bi daha ki muayenede orta yolu bulayım 39. haftayı doldurmadan istemiyorum diyeyim.Yok hayatim ne piri taze gelin gibiyim ne olduysa bana
Allah Allah ,benim her gittiğim Dr 39. Hafta girişinde diyor hatta bu takvimler 32+1 e 33 diyorya drlar 32 olarak sayıyor.
Tüp bebek falan değil ,değil mı ?
38,39,40 sa 40 ta alsin ne zorluğu ya bu kadar olmus 2 hafta neki.yalana bak erken alsin ki kuvoz için müşteri çıksın .
Bebek 1 gün daha dursa kar.bana garip geldi hayatım erken dogum riskin yoksa konuyu ertele,bekle derim...
ahh bu konuşmayan doktorlar, onlara göre hava hoş tabi stres yapan biziz kendi bebeklerimiz için. ben son 2-3 muayeneme 15günde bir gidiyorum canım. 36. haftadan sonra haftada bir geleceksin dedi. her doktorun izlediği yol başka.Arkadaşlar geçen hafta muayenem vardı ve doktorum 1 ay sonra görüşürüz dedi. merak ettiğim 15 günde bir çağırması gerkmiyormu doktorum.15 günde bir muayene olmaya başlayanlar varmı?benmi telaş ediyorum ama günler yaklaştıkça korkuyorum doğuramıcam gibi geliyor.bu arada doktorla doğum hakkında hiç birşey konuşmadık.daha vakti varmı yoksa artık konuşmalımıyız?doktorum çok iyi yanlız fazla konuşmuyor nasıl hareket edeceğimi şaşırdım...
bak işte düşüncesiz doktor örneği adam kendi menfaati için 37de almış bebeği, benimkinin nasıl planları var acaba... bi de biz bunlara kendimizi en önemlisi de bebeğimizi emanet ediyoruz.Bence de acele etmesine izin verme,onun derdi senin rahatlaman değil,kendi rahatlıycak ki arada başka doğumu da sıkıştırsın,bir an evvel aslın parasını kurtulsun sizden..Benim oğlumu 37 haftada almıştı doktor,tatile gidecekti tabii,bana da yok plasenta eskidi kakayı da yaparsa iş kötü olur diye korkuttu erkenden aldı çocuğumu..çok kızdım çok üzüldüm sonra..
O kadar para veriliyor onlara,işleri beklemek..hep dedim kendime keşke doğum başladığında gitseydim,para ödedim çatır çatır ona her ay,bir de doğum parası ödedim 1500 tl o zmanlar..gece bile olsa doğum kalkıp gelecekti..ama o bize uyacağına biz ona uyduk..
İlk doğumda hafta şartı yok canım sezeryanda,son ana kadar bekleyebilirsin..eltim normal doğum tarihinden 4 gün önce yaptırdı sezeryanı..
canım sıkma canını sen becerikli hatunsun, el işi falan yapıyosun bildiğim kadarıyla onlarla uğraş. 2 haftadır evdeydim ya bende çok sıkıldım açıkcası... doktor rapor yazayım dedi, yok 2 hafta daha gideyim okula dedim. sonrasında nasıl olsa eve hapsolacağım.valla eşimin gelmesini dört gözle camda bekliyorum.5 dk geç kalsa noldu, niye gelmedin, nereye gittin....dırdır eşimi de bunaltıyorum farkındayım ama gerçekten çok bunaldım.hayırlısıyla bebişlerimiz bir gelse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?