2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
kötü gelin müzeyyen :)
bari kırkını çıkarmaya babaannesine getiririm oğlumu de azıcık gönlü olsun

Zamanında nerdeydi şekerim...
Ne zaman annem dedim tutuştu resmen.
Çok yapmacık geliyor davranışları bana..
Aman uzak olsun...40'ımı annemde çıkarım.
Kuranıda annemde okutucam.Bütün çevrem orda çünkü.
Eylüle kadar evdeyim ya 40 ından sonrası bile korkutuyor beni.
Kociş rahat gider gelirse ben bütün izni annemde geçiririm

Arkadaşlar geçen hafta muayenem vardı ve doktorum 1 ay sonra görüşürüz dedi. merak ettiğim 15 günde bir çağırması gerkmiyormu doktorum.15 günde bir muayene olmaya başlayanlar varmı?benmi telaş ediyorum ama günler yaklaştıkça korkuyorum doğuramıcam gibi geliyor.bu arada doktorla doğum hakkında hiç birşey konuşmadık.daha vakti varmı yoksa artık konuşmalımıyız?doktorum çok iyi yanlız fazla konuşmuyor nasıl hareket edeceğimi şaşırdım...

valla eşimin gelmesini dört gözle camda bekliyorum.5 dk geç kalsa noldu, niye gelmedin, nereye gittin....dırdır eşimi de bunaltıyorum farkındayım ama gerçekten çok bunaldım.hayırlısıyla bebişlerimiz bir gelse...

Günaydın canlar...geçmişi okudum sabahtan beri fırsat buldukça...hepiniz iyisinizdir inşallah..

Aramıza katılan ilk bebişlerimize Allahtan uzun ömürler diliyorum,sağlıkla mutluluukla büyüsün Derin ve Deniz bebeklerimiz..

Bence de acele etmesine izin verme,onun derdi senin rahatlaman değil,kendi rahatlıycak ki arada başka doğumu da sıkıştırsın,bir an evvel aslın parasını kurtulsun sizden..Benim oğlumu 37 haftada almıştı doktor,tatile gidecekti tabii,bana da yok plasenta eskidi kakayı da yaparsa iş kötü olur diye korkuttu erkenden aldı çocuğumu..çok kızdım çok üzüldüm sonra..
O kadar para veriliyor onlara,işleri beklemek..hep dedim kendime keşke doğum başladığında gitseydim,para ödedim çatır çatır ona her ay,bir de doğum parası ödedim 1500 tl o zmanlar..gece bile olsa doğum kalkıp gelecekti..ama o bize uyacağına biz ona uyduk..

İlk doğumda hafta şartı yok canım sezeryanda,son ana kadar bekleyebilirsin..eltim normal doğum tarihinden 4 gün önce yaptırdı sezeryanı..

Nazım topragım,ozlettin kendini.
Bir an evvel aramıza donersin insallah.iyi haberlerine sevindim fıstığım.
Ali Kemal paşamıza maşallah

Ay kociş dedim de.
ben uyumuyorum diye kocişime bir haller oldu.
Kalkıp içerde oturuyorum diye içi gidiyor,gelip beni alıyor yatağımıza geçiyoruz.
Sarım sarım sarılıyor,hani uyuyoruz fıstığım diyor.
Ama ben uyuyamıyorum,kociş sen uyu diyorum yok.
Resmen ter içinde kalıyorum yatakda.Azcık uzaklaşıyım diyorum bir bakıyorum kocişin gözleri kapalı ama yine yamacımda.
Artık sere serpe rahat rahat uyumak istiyorummmm.

Kızlar şu 32. hafta doğum raporu işini ne yaptınız?? Nasıl olacak şimdi dr dan raporu alıp ssk ya mı götürürcez??

Di mi bir de o var, ben de 3-4 yıl aynı durumdaydım, her sene unutup cüzden tekrar başlardım

Bende şeker çıkmadı ama dikkat etmeye çalışıyorum.. Ekmek sadece sabah yiyorum 2 dilim , ama makarna ve pilav karbonhidrat oalrak tüketiyorum, Tatlı işte olunca kaçıyor yapmamak lazım evde,Şu elma rendesi olayını bende deneyim bakayım kanacak mıyım:))

Sabah ki ara öğünü ilaçtan dolayı kestim, 1 saat öncesi , sonrası aç olmak gerekiyormuş ya, Sabah aç karnına içemiyorum aslında öyle yapsam iyi olacakta... Demir hapını nasıl alıyorsun sen?

Bende 1 şubatta kontrole gitmişdim...

Doktorum bakdı herşey yolunda dedi.ay sonunda görüşürüz dedi.
Bende 15 günde bir çağırıcak diye bekliyorum.
Sonra ben dedim ki,ay sonu çok geç ben sizin izin dönüşünüzde yine gelirim oda güldü.
Ve bende doktorum bu ctesi geliyor hemen ptesine randevu aldım.
Yani 15 günde bir oldu :) Bazı şeyleride bizim takip etmemiz gerekiyor kanımca.

Doğumla ilgili bizde konuşmadık.Herhangi bir şeye adapte etmiyor beni.
Ben bir kere sordum.Çatın açılırsa normal dedi,açılmazsa sezaryan dedi.
Sonra ben az detaya girim dedim.Onlar teknik konular sen düşünme dedi

evet canım işte bilemeyince mecbur gittim hemen zaten apar topar , sürekli tuvaletteyim evet o da ayrı konu:)

Sen sor canım herseyi ama herseyi sor o sana cvp verir.vermeli.benimkide sessiz yada bastan savma cvp verir ben sorarim aklimdakileri.vermezse tedirginliğini dile getir.kontroller 30 haftadan sonra 15 güne düşer.bazilari 32-34 haftayı bekler.gidisat normal olsada...

Az önce sağlık ocağına gittim, kan idrar tahlili yaptı. Bebişin kalp atışlarına güzel dedi, 140mış, 160a kadar normalmiş :)

ya ben de buna taktım, şimdi ben dün acil gittim, normalde bu c.tesiydi, sonra kontrol ben istediğim için ondan bi hafta sonra , sonra 3 hafta sonra sonra da 16 marttan sonra her hafta olucak nst var hepsinde de , dün de dioki, bu haftakini sileyimmi, yok dedim silme, babası özledi:)sonraki haftayı 2 hafta sonraya ertelemeye çalışıcam bakalım, bence de artık 2 haftada bir olması gerekiyo ya

Az önce sağlık ocağına gittim, kan idrar tahlili yaptı. Bebişin kalp atışlarına güzel dedi, 140mış, 160a kadar normalmiş :)

Çok şükür.Maşallah çınar bebeğe.

Benide aradılar bugun kontrolüm varmış.
Haftaya gelim dedim geç dediler.
Bu perşembe gidicem kısmetse...

çok sağolun canlar hoşbulduk sizlerin de iyi olmanıza çok sevindim :) Çok özleidm aklım hep sizde alışmışım çok hep birtarafım eksik. Ersnil canım iznin hayırlı olsun darısı başımıza inşallah ne güzel dinlen. Ali Kemal paşa lafına çok güldüm yüksek voltajım :)

Nazım topragım,ozlettin kendini.
Bir an evvel aramıza donersin insallah.iyi haberlerine sevindim fıstığım.
Ali Kemal paşamıza maşallah

günaydın hanımlarrrrr =)
dün 5 günlük raporumu aldım evdeyim artık...ama hala bişi yiyip içemiyorum pek leblebi süt ayran ve haşlanmış karnıbahar tüm gün yemeğim. ama en azından ilk kez gece uyanmadan uyumuşum sabaha kadar deliksiz =) midem hiç yanmadı sanırım doğuma kadar da böyle gidecek yiyeceklerim

herhangibir sorunum yok normal bir gebelik Allahıma bin şükür hiç sorun yaşamadım gebeliğimde, ilk defa bu hafta suyun azalmış dedi doktor. o zaman bi daha ki muayenede orta yolu bulayım 39. haftayı doldurmadan istemiyorum diyeyim.
ahh bu konuşmayan doktorlar, onlara göre hava hoş tabi stres yapan biziz kendi bebeklerimiz için. ben son 2-3 muayeneme 15günde bir gidiyorum canım. 36. haftadan sonra haftada bir geleceksin dedi. her doktorun izlediği yol başka.
bak işte düşüncesiz doktor örneği adam kendi menfaati için 37de almış bebeği, benimkinin nasıl planları var acaba... bi de biz bunlara kendimizi en önemlisi de bebeğimizi emanet ediyoruz.
canım sıkma canını sen becerikli hatunsun, el işi falan yapıyosun bildiğim kadarıyla onlarla uğraş. 2 haftadır evdeydim ya bende çok sıkıldım açıkcası... doktor rapor yazayım dedi, yok 2 hafta daha gideyim okula dedim. sonrasında nasıl olsa eve hapsolacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…