2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428

sagol canim benim Allah daha guzellerini size nasip etsin , hehe iyi yapmissin alsin oglusuna tabi :))

Dilemcim maşallah oğluna sanırım sezeryan olmakta haklısın :)
benim oğlanında kafa 39 haftayla uyumluydu son gittiğimde;çok korkuyorum sezeryan olacak diye:18:

Boo tatlım maşallah kızımıza annesini korkutmayı alışkanlık yapmış senin cimcime

Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah

Benim hastane cantam buyuk bir bavul oldu yaziyorum
2 gecelik sabahlik takimi
Lohusa taci
2 emzirme atleti& 1 emzirme sutyeni
2 kalin yunlu 2 penye suslu corap
3 yuksek belli pamuklu kulot
orkidin migrosa ozel yaptigi hasta bezi gb tek kullanimlik kulotlardan bir paket ( 6li)
Yunlu krem rengi şal
El havlusu
İki kucuk havlu
1 paket kotex ultra uzun gece pedi
Gogus pedi & gogus ucu kremi
İki mavi puantiyeli yastik kilifi
Temizleme eldiveni ( migrosta var hasta bezlerinin yaninda yikanamam terlersem diye aldim)
Bakim cantasi( vucut kremi, sampuan -ikisini de kucuk plastik kaplara koydum watsonstan aldim- , dis macunu, fircasi, kucuk gargara , sabun, toka, kulak pamugu, jilet- gecelik giyecegim icin ani bir durumda lazim olabilir- , kOltuk alti deo, cimbiz, ayna, yuz yikama jeli ve kremi , islak mendil, goz kalemi, rimel, allik ve dudak nemlendiricisi )
Misafirler icin kolonya ve iki kagit havlu
Bugune kadar doktordan aldigimiz ultrasom goruntuleri ve raporlarin bulundugu dosya
Tarak ve sac duzlestiricisi de koyucam
Oglusum icin
Bir hurc icinde yenidogan alt ust takim
Zibin , corap , battaniye ve bez
Diger buyuk hurcun icinde
2li takim 2 tane
2 tane ayakli tulum
5 tane zibin
2 tane citcitli badi - zibin kullanacagim icin almadim fazla-
2 sapka eldiven takimi
Bir penye bir triko battaniye
3 omuz bezi 4 agiz mendili
1 paket bez 2 paket islak mendil
1 paket pamuk
Pisik kremi
Biberon ve emZik
Sari tulbent ( sarilik olmasin diye ortulur bizde )
Nazar boncugu
Tek kullanimlik alt degistirme bezi
Ve emziren anneler icin sut yapan bitki cayindan

iyi akşamlar kızlar,
hızlıca göz gezdirdim geçmişe biraz atlayarak,laptop baskı yapıyor bacaklarıma sanki 10 kilo hemen yazıp çıkıcam..

bugün gene bir stres yaşadım ki sormayın,haraketleri az hissetiğim için evimize yakın bir hastaneye nst için gittim,tabii bir nst yi iki kişi düzgün bağlayamadı en son biri geeldi o bağladı..neyse nst de 2 kez ağrım çıktı,annem sürekli bakıyordu ekrana o söledi..tabii sonucu dr.a gösteremedik öğlen yemeğine gitmişler eve döndük,,daha sonra annem gitti,ona demiş ki "5 dk da iki kez sancısı olmuş,mutlaka doktorunu arasın" bende telefonla arkadaşı aradım (yanında çalışıyor doktorumun) anlattım..doktorum yarın sabah erkenden gelsin bakalım,hazırlıklı olsun alabiliz demiş..bütün gün zor nefes aldım sıkıntıdan..akşam arkadaşım eve gelince iyice konuşmak için aradım,"kesin mi "dedim,"öyle gibi" deyince nerdeyse ağlayacaktım "ama 2 kez kasılma oldu diye de alınır mı"söylenince.durum anlaşıldı ki yanlış anlaşılma olmuş,onlar 5 dakikada bir ağrı çıktı sanmışlar,sonra arkadaşıma nst sonucunu götürdü eşim,korkacak bişey yok demiş ama yarın yine de gideceğim kontrole..o salak doktor da nst sonucunu görünce korkacak bişey yok ama sadece 2 kez sancınız çıkmış deseydi,bunca stresi yaşamazdım..

bu son haftalarda yaşadığım stres yüzünden kalpten gidicem nerdeyse..

Canım aynı şeyleri yaşadım nerseyse,bende de serken doğum riski var çok iyi anlıyorum seni geçmiş olsun..

Su an hastanedeyim.. Az sonra dr yanina giricem.. Hala kasiliyor karnim.. Valla stres oldum..

canım istirahat alman ve dinlenmen çok önemli,neyseki kötü çıkmamış sonuç..hayırlısıyla zamnında gelsin bebişin..

Chosy si si si.
Kiz nerdesin sen ben mı görmedim ne oldu?
Dr falan mı gittin.

yok canım gitmedim, haftaya inşallah, ağdaya gittim bugün
bide en yakın arkadaşım doğurdu bugün onu görmeye gittim
bende bi heyecan bi heyecan sanki ben doğurdum
ama gayet ii gördüm kendisini, rahatladım biraz:)

esra ve tuncs cicilerinizi çok beğendim
bende oluklu mukavvadan kutu yaptım, kurdela alıcam, içinede çikolata yada lokum koyup hediye paketi gibi bağlıcam
ama bugün çok yoruldum çarşıda
laterna tespihlere bayıldım, çok güzel bi fikir bence
dertsiz senin çerçevede çok güzelmiş, güle güle kullanın

erzulum (yanlış yazmamışımdır inşallah) Allah yardımcın olsun canım, deneyimli anneler daha ii bilir ama süt konusunda endişelenme, bebek emdikçe süt geliyo diye biliyorum, ablam sezeryan oldu, ayılmaya çalışırken bebeği tuttuk, reflex olarak emiyolar zaten, sütde geliyo sora

ya ben çok heyecan yapıyorum, epidural olucak benimde büyük ihtimalle ama kesin tansiyonum düşer, tamamen uyuturlar
bizim bi arkadaşa öle olmuş, ama bugünkü arkadaşım hiç heyecanlanıcak bişe yok dedi ama bilmiyorum

bu yeteneksizsinizdeki bahaya bayılıyom ben yaa, nazar değmesin maşallah çok tatlı:))

hadi geçmiş olsun tatlım.. 41 kere maşallah tombik tırtılına ve sana
anneciğin ne güzel bakmış size,artık dr'un dediği gibi bacaklarını uzat bol bol dinlen..
bu arada hazırladığınız hediyeler çok güzel olmuş ellerine sağlık tatlım

bende hurçlara kodum canım kıyafetleri benim ki bir hurçta oğluşun ki bir hurçta
türtbent bende koyucam ama beyaz koyarım sanırım tulumun birini sarı koydum bende sarılık için
sabun koymamıştım iyi hatırlattın canım banada

canım bende 34+2 bugun sezaryana girdiğimde 34+4 olacak kısmetse.nasıl kaç kilo doğdu zehran küveze girdimi ben çok stres yaptım ya sütüm gelmezse daha çok erken
Rabbim gönlüne göre versin insallah canım.
25 haftalıkta olsan sütun gelir öyle sakın düşünme hep iyi duşun.ama tavsiyem bugun itibariyle bol bol hosaf iç.hem sezaryen sonrası bağırsak için vede süt için.İncir ve hurmada.suyu cok iciyorsun doğumdan sonrada kesme ne kadar su o kadar süt
Ben ankaradan istanbula taşınmıştım canım hamileliğimde doguma 10 gün kala.tabi 10 gün kaldığını bilmiyorduk.en az bir ay vardı doguma.neyse iste kontrolde aksadi Dr vs bulana kadar.cok susuz kaldığını 3 milim mı 3 cm birsey demislerdi.sakin cok hareket etme yat boyuna.cok hareket ettim ben
Sonra,
Baz alma sakın ben ve esim biraz iriyiz ondan 3,5 kg 52 cm doğdu .kuvoze girdi maalesef ama cigerleri gelismemisti.hazirliksiztik igne vs yapilmamisti.iri olması kuvozu ertelemiyor.sakin öyle düşünme.2 kg olup annesinin yanında olan bebekler vardı.

Sözün özü sen cok dikkatle takip ettin ettirdin,
Rabbim diledigince güzel bir buluşma nasip etsin:) o anın tekrarı yok bunu unutma ve lütfen pozitif gir doguma neşeli ol hep...
Habersiz bırakma bizleri,dua ile...

umutege ve bebeci sizin listeyi ben de çalayım bari bu defa
istanbula giderken belki bebiş gelir diye yalandan çanta hazırlamıştım :)
şimdi onları boşaltıp adam gibi hazırlık yapmam lazım ama sanki doğuma 2 ay var gibi rahatım

çal canım çal
senin bizden önce hazır olman gerekirdi ama deneyimli anne olunca böyle oluyor herhalde nasıl olsa az çok fikrin vardır zaten ne ne kadar lazım falan diye

Chosy gelmiş
Ya litven benide birgun götür o ablaya,Yanımda dur
Ben cedric'in ders çalısmaya gidisi(gidemeyisi) seklinde sen otele beni.

Birde niye epidural ,spinal niye değil?

hazirla tabi kiz 17 guncugun kalmis senin bebis benim annemden bile once gelecek

selam kızlarr gündün annemin gününde akşam da kayınvalidemdeydik anca eve geldiik geçmişioku oku bitiremedim..

bayağı yorulmuşum ya annemingününde ama binbir sinirle geldim..kadınları görmeniz lazım anacım ordan oraya koşturuyu ikram için falan ki genç olanlar da var aralarında totolorını kaldırıp da bi çaylarını koymuyolar daha da bana kalk kalk hizmet et de doğumun kolay olsun diye ordanoraya eğile kaldıra yordular bi güzel. annem sen otur yapma etme dese de ben anneme kıyamadım yavaş yavaş yapayım dedim ama yorulmuşum...

çok yormasaydın canım kendini keşke bugün değil ama yarın daha çok hissedeceksin yorgunluğu
artıl bol bol dinlenmemiz lazım ben yemek yaparken bile yoruluyorum
eşim bugün diyor çok zorlama kendini yapamadığın zaman dışardan söyleriz diyor

Canım, Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebişini. Bebiş gelsin de olur eksikler sıkıntı değil.

kizlar merhaba, nisandan sonra en fazla kac gun sonra oluyor dogum, bir haberiniz var mi? iki gundur fazladan akintim oldu sabahlari. doktoru aradim, buyuk olasilikla nisandir dedi..

O bilmiş kadınlardan nefret ediyorum!!! İnsan o hâlde çalıştırır mı hamile bayanı yaa, ne düşüncesizlermiş. Birinin üzerine yanlışlıkla olmuş gibi dökeydin çayı :)
Yarın iyi dinlen daha yorma kendini.

kizlar merhaba, nisandan sonra en fazla kac gun sonra oluyor dogum, bir haberiniz var mi? iki gundur fazladan akintim oldu sabahlari. doktoru aradim, buyuk olasilikla nisandir dedi..

normalde 2-3 gun sanirim ama erken diye ilacla bekletebilirler belki, cagirdi mi kontrole?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…