İyi akşamlar kızlar....Bu yazımın herkes tarafından cvplanmasını istiorum lütfenn :2::2: Çünkü napcamı bilemiorum.. Pazar gününden beri bende bi telaşş hiç oturamadım.. Pazar günü boya oldu ewim.. Pazartesi dip köşe tüller heryer temizlendi.. Salı günü doktor muayenesine gittim.. Bugünde dolaba sigara böreği dolma fln sardık koyduk.. Yarında pazara çıkıp ewe biraz sebze fln alcam. Akşamda ewe tatlımı fln yapıp cuma günü sbh 8.30da yatış istedi dr.. Size sormak istediğime gelince.. Dün dr muayemde 2 cm açılma we rahimde iyi yumuşama war dedi.. Bu kadar koşuşturma we 2 çocukla uğraşınca 2 cm az bilee qerçi..Cuma gününe kadar doğumun olur eğer olmazsa cuma günü yatış yapıcaz dedi sbh 8.30da gel.. Gün içinde durumuna göre doğumunu gerçekleştiricez dedi. Ama bende sancı fln yok we bebeğim 37+3 haftalık.. Cuma gidersem kesin sancı wericekk. Doktorumun sancımın yada suyumun gelmesni beklemesi gerekmiyomu.. 2 cm açıklıktan noolcak sanki belkide diğerlerinden kalan açılmadır çünkü bnm dikişlerim tutmuyo genelde..beklenen doğum tarihimde 7 nisan ama O zaman dr a soramadım panikledim gün fln werince ama şimdi diyorum acaba beklesemmi yoksa gitsemmi Bebeğim tam 37+5 olcak doğduğunda.. 3100 gr dedi.. 3.çocuğum ama sanki ilk gibi şaşırdım kaldım.. Hiç böyle gün werilipte normal doğuma gitmemiştim. napmam lazım yhaa.. Sancı bağlanıp bağıra bağıra doğum yapmak istemiorum.. Hemde daha erkendennn.. Benim kızım tam 38. haftanın dolduğu gün suyum sancım geldide doğdu ama bu açıklık war diye doğucak anlamadım gitti.. Offf
Zapzup un pofuduk pogacasindan yaptım yapmaz olaydım.. Yemekten mide fesati geciricem cok güzel olmuş ..
Dolaba koymaya kalmadı yarın bir daha yapıcam
2cm açılma için hemen doğuma almak yerine daha sık takip etmeyi deneyebilirdi. sen daha iyi bilirsin ki 2cm'lik açılma doğum açısından pek bi işe yaramaz. sancın gelmezse illaki suni verecek. bende ilk kez duyuyorum normal doğum için gün verildiğini, keşke doktoruna sorsaydın niiye böyle olması gerektiğini.
Doktor seni illa dogurtmak istiyor galiba bana sacma geldi!! Doktoruna sorsaydin keske ama cumaya kadar kendiliginden gelmesse doktoruna beklemek istedigini soyle nede olsa hamilelik 40 hafta yani gecte kalmamissin..bebegin cokmu buyuk?? Belki ondandir!! Ben pek suni sanci taraftari degilim mecbur olmadikca..
acilden geliyoruz gene biz kan kusuyorum bugün hiçbişi yiyip içemedim yatamadım kalkamadım bulanıyorum sanki enbaştaki gibi..hapı aldım şimdi sersemlemeye başladım yatağa düşmeyi bekliyorum
Walla anlamadım gitti.. Geçen hafta kilosuna 3100 demişti bu dün gittiğimdede 3100 dedi.. Hiçmi kilo almamış dedim hani burdada bahsetmiştim 1 haftadır hep pirinçten gittim pilaw sütlaç fln baya bi kilo almadını bekliodum yada 100-200 gr herneyse.. Ama yok dedi geçen haftayla aynı gidio kilosu dedi.. Hep bebeğin fotosuyla kilosunun fln yazdığı kağıdı werirdi bu hafta wermedi.. We cuma yatışını yapcam dedi.. Aynı sezeryan gibi yanii çok şaşırdımm.. Bebeğin iri değil dedi.. Dediğim gibi o zmn bi anda ağzım dilim tutuldu açılma fln war diyince ama şimdii düşünüyorumda napcamı bilemedimm.. Suni sancıyı iki doğumumdada kesinlikle istemiorum diyip bağlatmamıştm bunda acısını çıkarcklar heraldee
acilden geliyoruz gene biz kan kusuyorum bugün hiçbişi yiyip içemedim yatamadım kalkamadım bulanıyorum sanki enbaştaki gibi..hapı aldım şimdi sersemlemeye başladım yatağa düşmeyi bekliyorum
Bugun kaynanam nts de dioki dogumdan sonra emzircem ya bebegimi hayirlisiyla
Oncesinee gogus uclarimi sabunlu bezle silcekmisim
Agzim bir karis.acik kaldi. Dedim sabun la olur.mu hic ben istemem.
Yok.durulucakmisiz sonra. Hey allahim.ya.o evde dogurmus hey gidi hey simdi.hic bisi.ole degilmis.
Birde tutturmus ceyizdeki.havlullardan hastaneye goturcekmisim. Agir islemeli yeni gelinler ole yaparmis.
Dedim benim is arkadaslarim da gelicek ziyarete istemem
Bozuldu baya ama ne yapim.
İyi akşamlar kızlar....Bu yazımın herkes tarafından cvplanmasını istiorum lütfenn :2::2: Çünkü napcamı bilemiorum.. Pazar gününden beri bende bi telaşş hiç oturamadım.. Pazar günü boya oldu ewim.. Pazartesi dip köşe tüller heryer temizlendi.. Salı günü doktor muayenesine gittim.. Bugünde dolaba sigara böreği dolma fln sardık koyduk.. Yarında pazara çıkıp ewe biraz sebze fln alcam. Akşamda ewe tatlımı fln yapıp cuma günü sbh 8.30da yatış istedi dr.. Size sormak istediğime gelince.. Dün dr muayemde 2 cm açılma we rahimde iyi yumuşama war dedi.. Bu kadar koşuşturma we 2 çocukla uğraşınca 2 cm az bilee qerçi..Cuma gününe kadar doğumun olur eğer olmazsa cuma günü yatış yapıcaz dedi sbh 8.30da gel.. Gün içinde durumuna göre doğumunu gerçekleştiricez dedi. Ama bende sancı fln yok we bebeğim 37+3 haftalık.. Cuma gidersem kesin sancı wericekk. Doktorumun sancımın yada suyumun gelmesni beklemesi gerekmiyomu.. 2 cm açıklıktan noolcak sanki belkide diğerlerinden kalan açılmadır çünkü bnm dikişlerim tutmuyo genelde..beklenen doğum tarihimde 7 nisan ama O zaman dr a soramadım panikledim gün fln werince ama şimdi diyorum acaba beklesemmi yoksa gitsemmi Bebeğim tam 37+5 olcak doğduğunda.. 3100 gr dedi.. 3.çocuğum ama sanki ilk gibi şaşırdım kaldım.. Hiç böyle gün werilipte normal doğuma gitmemiştim. napmam lazım yhaa.. Sancı bağlanıp bağıra bağıra doğum yapmak istemiorum.. Hemde daha erkendennn.. Benim kızım tam 38. haftanın dolduğu gün suyum sancım geldide doğdu ama bu açıklık war diye doğucak anlamadım gitti.. Offf
Walla anlamadım gitti.. Geçen hafta kilosuna 3100 demişti bu dün gittiğimdede 3100 dedi.. Hiçmi kilo almamış dedim hani burdada bahsetmiştim 1 haftadır hep pirinçten gittim pilaw sütlaç fln baya bi kilo almadını bekliodum yada 100-200 gr herneyse.. Ama yok dedi geçen haftayla aynı gidio kilosu dedi.. Hep bebeğin fotosuyla kilosunun fln yazdığı kağıdı werirdi bu hafta wermedi.. We cuma yatışını yapcam dedi.. Aynı sezeryan gibi yanii çok şaşırdımm.. Bebeğin iri değil dedi.. Dediğim gibi o zmn bi anda ağzım dilim tutuldu açılma fln war diyince ama şimdii düşünüyorumda napcamı bilemedimm.. Suni sancıyı iki doğumumdada kesinlikle istemiorum diyip bağlatmamıştm bunda acısını çıkarcklar heraldee
Canım daha önce bi arkadaşımın bebeği kilo almadığı için gelişimi Durmuş deyip aldılar ama sezeryanla oldu ilk doğumuydu öyle bişi olabilirmi dedim ama ölçüm yaptığı sayfayı beden vermedi ölçüm yapmadıysa bu kanaate merden vardı? ??? Yaaaa son haftalar gelince noldu bu pambık doktorların içinden elllyııınlarr çıktı bugün kaçıncı benimkide içimi bulandırdı kime güvencez biz ???
Canım benim ilk doğumumda muayene diye gitmiştm 2 cm açıklık war deyip hemen yatış istemişti 5 de yatarsın 7 de çıkarırım seni gece fln ben yokum gel hmn yaptıralım demişti.. Sancıyı werip hmn doğum yaptırıcaktı ben hmn kaçmştm hastaneden.. 2 gün sonra bebeğin hareketi az diye gittim 3 cm olmuştu mecbur yatırdı.. Gece yat sbh ben gelip doğum yaptırıcam dedi.. YSabah yine sancıyla yaptırıcakken gece Allah tarafından suyum sancım geldi.. Sabah doktor gelene kadar ben iyileşmiştim bileee.. Şimdi bundada iyice yumuşamış rahmin dedi.. Cuma günü sbh 8.30 da gel akşama kadar (yani doktorun hastaneden çıkışına 4e yada 5e kadar) izleyip doğumunu yaptırim diyo.. İnternetten okudum bu şekilde bekleyip 2 hafta snra sancısı gelip doğum yapanlar war ama bnm dr sanki sancıyı werip erkenden doğurtcakmş gibime gelioo.. Zaten gidersem epidural için konuşcam eğer uygulatmazsa ya dicem ben sancımı beklicem yada başka hastaneye gidicemm.. Offf hayırlısıyla bi geçseydi bu günlerde yhaa
Bebisin kordon.acmis gozun aydin cok sevindim canim.benim.
canım kazan mübarek olsun:)
gelince tecrübelerini yazarsın, bu c.tesi nstde sancı çıkarsa ben de milli olucamben de çok ama çok korkuyorum ama olabildği kadar rahat olmak lazımmış, ben kızımı emzirirken rüyamda görmüştüm, gözlerimi kapatıp bunu düşünmeye çalışıcam :)
ben de bayağı kötüyüm kızlar, midem ağzımda, artık sıktı bu mide yanması töbe töbe:)
bi de acayip kuyruk sokumum ağrıyo ya üstüne oturamıyorum, gece de uyku yok, sağdan sola dönerken kasıklarımda acı ağrı pöffffzor işler:)
bi de kocamın horultusu, sürekli yana dön yan dön demekten sinir geldi artık
ama yine de şimdi doğsun istemiyroum kızım, biraz daha büyüsün nolur,
ben de çok kilo aldım, bacaklarım zaten kalındı, şimdi bakıyorum 5 kilo et çıkar baldırlardan
Herkeze gunaydin kizlar!! sorun yasayanlar az kaldi insallah dogumdan sonra cilloop gibi olacaksiniz..sukur o saydiginiz problemlerin hicbiri bende olmadi kizim hareket etmese bendeki gaz dicem:) sizlere sorum olacak doguma esiniz girecekmi yaniniza?? Benimki tirsiyor ve seni aci cekerke goremem diyor bende zorlamak istemiorum ama girmesinide isterim bakalim belki o an karar degistirir..
ne güzel canım dilini ısır
benim eşim girecek inş.doğuma , tabi normal ya da epidural sezaryene cesaret edebilirsem, ben ondan daha çok korkuyorum çünkü, gerçi hastaneyle de dhaa konuşmadık izin veriyolar mı diye, bu haftasonu konuşucaz inş.
Kızlar selam bugün NST miz vardı şükür normal dedi doktorumuz:) geçen hafta kilosunu dert etmiştim öğünlerimi düzenledim biliyosunuz doktordan ölçüm yapmasını istedim 3160 olmuş kuzum 300 gr almışız çok sevindim ama 28 lerde 32 kerde aşağıda olan baş bugün yukarıda dedi doktorum 38 e kadar dönmezse sezeryan dedi normal doğum için çıldıralım ben için pek iyi olmadı bu habersonra sağlık Ocağı'na gittim oradada kontrolüm vardı aklıma takılınca ebeyede sordum bebişin başı yukarıdaymış diye ebede üstten elleriyle tekrar baktı bence baş aşağıda dedi haydaaaa kısacası bana ikinci bi doktor ve ultrason yolu gözüktü gibi eğer bebeğin başı aşağıda iken beni yanıltıyorsa bu kadar aydır normal doğum istediğimi her fırsatta dile getirdiğim Dr a nasıl güvenebilirim ki puuuufff
Biz de epey geç kaldık karar vermekte ama başardık sonunda :)
"NEHİR" olacak kızımızın adısiz de en kısa zamanda birini seçersiniz inşallah.
doktorumuz ben ultrasonda sıkılıyorum diye her şeyi ayrıntılı bir şekilde anlatıyor:
yine bir ultrason muayenesinde, 32. hafta civarı bir dönem:
doktor:bak, kafası aşağıda bebek dönmüş
ben: ama ben sadece başını görüyorum, nerden bildiniz aşağıda olduğunu, ekranda yönleri gösteren oklar yok ki
doktor: sevgili anne adayı, ultrason cihazı şu anda sizin nerenizde(tam olarak bikini çizgisinde), herşeyi de benden beklemeyin
nasıl utanmıştım. ama ben ekrandan bakınca algılayamamıştım ki
Hastaneden.cikdim.kizlar.
Cuma gunu sabh 8 de hastanede olucam.
Saat 10 da kismetse sezeryana giriyorum.
Insallah.kuveze gerek.kalmadan atlatirim.
Bu arada.normal.dogum.yapan.kiz 1.80 boyundaymis catisi genismiS.
Bebegide 2.900 dogmus.sana onermezdim.seninki o.kadar kolay olmazdi dedi
Catim darmis. Bujuda ogrenmis oldum.
bu kurabiyeleri görünce direk sen aklıma geldin canım....
günlerimiz birebir aynı..bende pazartesi son kez gidiyorum işe, ama bebişin kilosu önden gidiyor doktora 2 hafta sonra gidicem eğer 4 kilo olmuşsa sezeryanla alırız dedi. bu durumda fazladan çalışmış olacağım..doğumdan önceki 3 hafta sonraya atılmıyor demişlerdi..fazladan çalışırsak nasıl atıcaz onu bilgin var mı..birde yine rapor almak gerekmiş 3 hafta kaldı çalışamaz diye..
Aaaaa
Sunu bastan desene
Adamın eli kaşınmış ille kesecek seni
Benim ikinci dogum sonrasında bile kesı yerim (aynı yerden açılmıştı)4 parmak ve innnnnncecik cok kucukken el kesilir beyazimsi bir iz kalır ya aynen öyle ve hala öyle.
Birde tam seyinin üstü yani görünmesi için bayağı acik giymelisin.onu gorenide tbrk etmeli .benim Dr gecen hafta sordu mesela sezaryen mı diye :)
Dünkü arkadasın biride bildigin normal dikiş yapılmış 2. De bir cm üstten yapılmış.bakirkoyde doğurmuş .
Hala inanmadı bana embesil,olmaz ya öyle dedi.
Bak gene sinirim geldi.
Oldu iste olduuuuu
​arkadaşlar kasıklarım çok ağrıyor, ayaklarımın üstüne basamıyorum. sırtım çok ağrıyor ve burnum korkunç tıkalı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?