2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
2cm açılma için hemen doğuma almak yerine daha sık takip etmeyi deneyebilirdi. sen daha iyi bilirsin ki 2cm'lik açılma doğum açısından pek bi işe yaramaz. sancın gelmezse illaki suni verecek. bende ilk kez duyuyorum normal doğum için gün verildiğini, keşke doktoruna sorsaydın niiye böyle olması gerektiğini.

Doktor seni illa dogurtmak istiyor galiba bana sacma geldi!! Doktoruna sorsaydin keske ama cumaya kadar kendiliginden gelmesse doktoruna beklemek istedigini soyle nede olsa hamilelik 40 hafta yani gecte kalmamissin..bebegin cokmu buyuk?? Belki ondandir!! Ben pek suni sanci taraftari degilim mecbur olmadikca..

acilden geliyoruz gene biz kan kusuyorum bugün hiçbişi yiyip içemedim yatamadım kalkamadım bulanıyorum sanki enbaştaki gibi..hapı aldım şimdi sersemlemeye başladım yatağa düşmeyi bekliyorum

Walla anlamadım gitti.. Geçen hafta kilosuna 3100 demişti bu dün gittiğimdede 3100 dedi.. Hiçmi kilo almamış dedim hani burdada bahsetmiştim 1 haftadır hep pirinçten gittim pilaw sütlaç fln baya bi kilo almadını bekliodum yada 100-200 gr herneyse.. Ama yok dedi geçen haftayla aynı gidio kilosu dedi.. Hep bebeğin fotosuyla kilosunun fln yazdığı kağıdı werirdi bu hafta wermedi.. We cuma yatışını yapcam dedi.. Aynı sezeryan gibi yanii çok şaşırdımm.. Bebeğin iri değil dedi.. Dediğim gibi o zmn bi anda ağzım dilim tutuldu açılma fln war diyince ama şimdii düşünüyorumda napcamı bilemedimm.. Suni sancıyı iki doğumumdada kesinlikle istemiorum diyip bağlatmamıştm bunda acısını çıkarcklar heraldee

Baska bir doktora gorunme sansin varmi?? Bence cok sacma..tabi yine karar senin ama bir baskasindan daha fikir alabilirsin..

acilden geliyoruz gene biz kan kusuyorum bugün hiçbişi yiyip içemedim yatamadım kalkamadım bulanıyorum sanki enbaştaki gibi..hapı aldım şimdi sersemlemeye başladım yatağa düşmeyi bekliyorum

hayırdır canım niye böyle oldun sen üşütmüş olmayasın tam hastalık havasındayız

aaa ersnilcim olur mu
o dantelli havlulardan birini hastane odasının kapısının üstüne atarsın
evden dantellerin warsa götür, komodin, sehpa, buzdolabı, tv artık ne warsa üstlerine atarsın
bide kristal takımların warsa onlarıda götür dizersin öle
senin kayınvalideyi tuhaf biliyoduk da , işlemeli havluyu ne yapacakmışın çok merak ettim
sorsaydın ya bi:))

ben cevap ver dediin için veriyorum ama hiç bi bilgim yok:26:

acaba beklesen cumaya kadar, yatış yapmadan kontrol ettirsen o zaman drla karar versen, hem sorarsın erken deilmi filan die??

ben geldim kızlar...
ilk defa doktora yalnız gittim eşim gelemedi.
doktorun kapısında beklerken kendimi öksüz gibi hissettim gözlerim dolu dolu oldu.
paşam 2404 gr olmuş boyuda 47 cm. doktorum narin bir bebek olcak beslenmene dikkat et dedi.
her sabah kaşarlı omlet, peynir,zeytin ara öğün süt veya yoğurt, öğlen yemek pilav, ara öğün meyve
akşam çorba,yemek,pilav salata ara öğün yine süt ve meyve
ayrıca haftada 2 kez balık, 2 kez kırmızı et,1 kez tavuk, 1 kez bakliyat mutlaka yiyorum
sebzede yemeye çalışıyorum daha ne yiyeyim dedim. kuş kadar yiyon demekki diyor.
hiçte kuş kadar değil yarım kilo hamsiyi tek başıma bitiriyorum dedim. adam baktı kaldı
toplamda 11 kilo 400 gr almışım.
2 haftadır totomun üstüne oturmuyorum sanırım ondan çok kilo almadı oğlum.
başı hala aşağıda duruyor ama kordon başının önündeymiş.
dikkat et su sızıntısı falan farkedersen hemen gel dedi.
benim karnım çok aşağıda duruyor yaşlı teyzeler senin doğumun yakın deyip duruyorlar siz ne diyorsunuz dedim.
kafası kanala girmemiş henüz böyle bir durum söz konusu değil.kanala girdiği zaman bastırarak muayene ediyoruz.
şimdilik ultrason aletini bastırmadan başını ölçebildik teyzelerin işi ne konuşur durur dedi.
babamızı sordu denetlemesi var deyince adam memleket meselesine girdi iki çiftte siyaset yaptık.

hanipeks tatlım ben seni yalnız bırakmayacağım benim doğum tarihi 25 nisan oldu.

Canım daha az önce bu yazıyı okudum Dr kaan Kocatepe'den alıntı internet sitesinde yazının tamamını bulabilirsin.

Serviks (rahimağzı) olgunlaşması

Rahimağzı normal şartlarda oldukça dayanıklı bir bağ dokusundan oluşan, giriş kısmı kapalı, sert, koni biçiminde bir yapıdır. Daha önce doğum yapmış olanlarda 1-2 cm açık olabilir. Bu yapı, doğum eyleminde çok önemli bir rol üstlenir: rahim kasılmaları bebeği doğum kanalından aşağı itmeye çabalarken rahimağzı yaklaşık olarak 10 cm genişliğinde açılarak bebeğin rahimin içinden çıkmasına izin verir. Rahimağzının açılması rahimin doğum eylemi esnasındaki kasılmalarıyla paralel gider. Rahimağzının uygun bir şekilde açılabilmesi için buna hazır olması gerekir. Doğum eylemine hazırlık döneminde rahimağzında bir dizi değişim başlar: Giderek kıvamı yumuşamaya başlar. Yönü başta annenin bel kemiğine doğru iken öne doğru yön değiştirir. Aynı zamanda rahimağzında "silinme" denen bir süreç gerçekleşir. Bu süreçte rahimağzı uzunluğu azalır ve yapı incelir. Olgunlaşmış bir rahimağzı artık doğum eyleminin yarattığı kasılmalara duyarlıdır ve kasılmalarla açıklığı giderek artmaya başlar.

Daha önce doğum yapmamışlarda genellikle rahimağzının olgunlaşma hazırlıkları tamamlandıktan sonra kasılmalar başlar. Daha önce doğum yapmış olanlarda ise rahimağzı olgunlaşmasının bir kısmı doğum eylemiyle paralel gider (Örneğin daha önce doğum yapmış olanlarda silinme doğum eylemi esnasında tamamlanabilir).

Canım daha önce bi arkadaşımın bebeği kilo almadığı için gelişimi Durmuş deyip aldılar ama sezeryanla oldu ilk doğumuydu öyle bişi olabilirmi dedim ama ölçüm yaptığı sayfayı beden vermedi ölçüm yapmadıysa bu kanaate merden vardı? ??? Yaaaa son haftalar gelince noldu bu pambık doktorların içinden elllyııınlarr çıktı bugün kaçıncı benimkide içimi bulandırdı kime güvencez biz ???

Canım benim ilk doğumumda muayene diye gitmiştm 2 cm açıklık war deyip hemen yatış istemişti 5 de yatarsın 7 de çıkarırım seni gece fln ben yokum gel hmn yaptıralım demişti.. Sancıyı werip hmn doğum yaptırıcaktı ben hmn kaçmştm hastaneden.. 2 gün sonra bebeğin hareketi az diye gittim 3 cm olmuştu mecbur yatırdı.. Gece yat sbh ben gelip doğum yaptırıcam dedi.. YSabah yine sancıyla yaptırıcakken gece Allah tarafından suyum sancım geldi.. Sabah doktor gelene kadar ben iyileşmiştim bileee.. Şimdi bundada iyice yumuşamış rahmin dedi.. Cuma günü sbh 8.30 da gel akşama kadar (yani doktorun hastaneden çıkışına 4e yada 5e kadar) izleyip doğumunu yaptırim diyo.. İnternetten okudum bu şekilde bekleyip 2 hafta snra sancısı gelip doğum yapanlar war ama bnm dr sanki sancıyı werip erkenden doğurtcakmş gibime gelioo.. Zaten gidersem epidural için konuşcam eğer uygulatmazsa ya dicem ben sancımı beklicem yada başka hastaneye gidicemm.. Offf hayırlısıyla bi geçseydi bu günlerde yhaa

Farkli bir doktora gorunsen. Aklinda soru isareti kalmazdi belki. :S

Benim kizim yemeklerden sonraki 1saat icinde hareket etmiyo ya. 2 saat gecince basliyo harekete. Bu aksam da yemekten sonra bekleye bekleye bi hal oldum. Baktim hareket yok. Blendirda muzlu cilekli sutlu cikolatali bir karisim yaptim. Puding gibi bsy oldu. Yiyene kadar catladim resmen. Ama ben yedikce hareketlendi cok sukur :) Sizce ben o 1 saatte hastaneye gitmeli miyim? Yoksa 2 saat de olsa bekleyim mi?

​arkadaşlar kasıklarım çok ağrıyor, ayaklarımın üstüne basamıyorum. sırtım çok ağrıyor ve burnum korkunç tıkalı...

akşam 18 den beri geçmişi okuyorum,ara ara mola vermek zorunda kaldım..gene döktürmüşsünüz ben yokken..inadına mı yapıyosunuz yahu..:26:

Bebisin kordon.acmis gozun aydin cok sevindim canim.benim.

saol canım,bende çok sevinçliyim..

bende aynı sıkıntıdayım kocam horluyor uyarınca da kzıyor iki de bir uyandırıyorsun diye..o horlarken ben uyuyamıyorum farkında değil..kilo drsen ben 22 kioyla rekora koşuyordum kiiii,doktorum artık beni tartmıyor..

benim eşimde girmek istiyordu ama doktora sorunca bana "seninki de doğum mu canım" dedi,ameliyat sayılıyormuş benimki ya hijyen açısından almıyorlarmışş..ama o lafı dokundu bi tarafıma..doğum değilmişşş..hıh..

bence ultrason ölçümü çok daha kesindir ama sen gene git bakalım başka bir yere,için rahatlar en azından..şahsen ben sağlık ocaklarının sölediklerini hiç takmıyorum..

Biz de epey geç kaldık karar vermekte ama başardık sonunda :)
"NEHİR" olacak kızımızın adı siz de en kısa zamanda birini seçersiniz inşallah.

Hırkıızlarrr...çaldınız kızımın adınııııııı.... şaka şaka..hayırlı olsun isminiz,kızıma adaş geliyor desene..

güldürdün beni canım ya,,ne güzel anlatmışsın..

ersnilcim cuma günü kavuşuyorsun demek bebişine..hayırlısı olsun canım..

bu kurabiyeleri görünce direk sen aklıma geldin canım....

ortdakine bayıldıımmmmmmmmmmmmmm...çok şeker yaaa...

aktarılıyor canım,benim son 1 haftam doğum sonrasına aktarıldı..ama 37 haftada çalışamaz raporunu almayı unutma sakın..

evet benm de sezeryan çizgim yok denilecek kadar küçüldü..zaten hemen bikini bölgesindeydi,görülmesi imkansızdı..niye olmasın,yapılınca oluyor..o şaşkın niye inanmıyor ki..

​arkadaşlar kasıklarım çok ağrıyor, ayaklarımın üstüne basamıyorum. sırtım çok ağrıyor ve burnum korkunç tıkalı...

geçimiş olsun canım,ahhh ahh çok zor ilaç da kullanamazsın..bende de kuru öksürük var,geçmiyor bir türlü..doğuma kadar gerçirmem lazım yoksa kötüü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…