huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ersnili aradım şimdi, kardeşi açtı, bebk çok iyiymişşşşşşşşşşşşşş, kendisi daha çıkmamış.
tam ersnili kapattım tuncssu arayacakken o aradı, genel anesteziydi kendine gelmiş, bebişi yanındaymış yatıyormuş sağlık durumları iyi ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ersnili aradım şimdi, kardeşi açtı, bebk çok iyiymişşşşşşşşşşşşşş, kendisi daha çıkmamış.
tam ersnili kapattım tuncssu arayacakken o aradı, genel anesteziydi kendine gelmiş, bebişi yanındaymış yatıyormuş sağlık durumları iyi ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Sabah 9.30'da uyandığım gibi kendimi mutfağa attım. Bizim bey dün tatlı diye tutturmuştu ben de burada bulduğum bir nutellalı cevizli milföy tarifi vardı dün gece onu yaptım hani şu KİT KAT TAT diye milföylü bir ürün vardı ya ülkerin ona benzedi hamur hafif tuzlu olduğu için. Ben de hiç sevmem tatlıyla tuzluyu karıştırmayı.
Neyse sabah hemen haşhaşlı revani yaptım, poğaça hamurumu da yoğurmuştum, o çıkınca poğaçaları attım, artık buzluğa depolayabilirim ben de pofuduk poğaçalarımı :)
Şimdi de tarçınlı cevizli kurabiyeye sıvayacağım kollarımı. Yalnız bulduğum tarifte yumurta yok sorun olur m u sizce. Gerçi buzluğa atacağım için daha iyi sanırım yumurta kokusu tadi falan olmaz. Tarif şöyle bakar mısınız?
•250 gr tereyağı ya da margarin (oda ısısında yumuşamış)
•1 çay bardağı pudra şekeri
•1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu
•yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 çay kaşığı tarçın
•3,5-4 su bardağı un (bende biraz daha fazla lazım oldu)
Üzeri İçin:
•4 yemek kaşığı pudra şekeri
•2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
1.Yağları, vanilyayı, pudra şekerini, tarçını ve cevizi karıştırma kabına alın, elinizle malzemeler özleşene kadar karıştırın.
2.Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
3.Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kolartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
4.160 dereceli önceden ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin.
5.Üzeri için gereken pudra şekeri ve tarçını karıştırın, fırından çıkan kurabiyeleri bekletmeden bu karışıma bulayın ve soğuyunca servis edin. (Tavsiyem kurabiyeleri teker teker bu karışıma bulamanız, biraz ilave yapmanızda gerekebilir.)
BU ARADA BUGÜN BEBİŞLER GELECEKTİ, GEÇMİŞİ OKUYAMIYORUM ŞU AN MUTFAKTAYIM ÇÜNKÜ.
ALLAH HAYIRLI UĞURLU ETSİN DOĞANLARI :) Hayırlı uzun ömürler versin inşaallah :)
ne güzel haberler bunlar :)))ben hepinizi doğuma gönderip en son gideceğim en geç benimki herhalde:))) ben doğum yaptığımda forumda doğurdum demeye kimse kalmayacak herhalde:))))huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ersnili aradım şimdi, kardeşi açtı, bebk çok iyiymişşşşşşşşşşşşşş, kendisi daha çıkmamış.
canım aynı tarifi bende yapıyorum çok güzel oluyor yumurta yok..
Selaaammmm biz iyiyiz teyzeleerrrr..
Kendime geldim.. Agrim var ama gecicek :)))
ne güzel haberler verdin bize... çok şükür
bugünlerde iyice duygusala bağladım sürekli ağlamak geliyodu içimden çok güzel bi bahanem oldu allahım bizi de böyle kurtarsın inşallah. Kızlar gerçekten ben çok fenayım ya kırılacak üzülecek yer arıyorum şu sıra. Sürekli eşimin üstüne gidiyorum oda sağolsun yoğunluktan beni hiç umursamıyo... Nazar değdirdim adama ya o eski halinden eser yok. Dün akşam söyledim sırf senin bu davranışların yüzünden 2. çocuğu asla düşünmüyorum diye. Bugün nöbeti bitiyo, çok iyi bir eş olacağına söz verdi özürler diledi bakalım.
yok cnm o zmn o değil zaten türkiyede de bi tek bizim nurefşan yoktur herhalde.:26:.ben bileciktenim zaten..ama eskişehir de doğum yapıcm dr um orda.eskişehirden olan hamişimiz varmı ki topicte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?