Akşamdan beri moralim sıfır
Bsy yanlış ama ne olduğunu tam bilmiyorum..
Doğum arifesinde dr'un fikirlerini sorgularken buldum kendimi; neye inanayim bilmiyorum
Incelmeden dolayı bebek sabahı beklemez diyen ebeydi..
Dün muayeneye gittigimde dr erken doğurma meraklisiymisim gibi davrandı önce; muayene sonunda da perşembe ye
Kadar bekleyelim gelmezse suni sanci verelim çok incelmiş ufacık bir sanci bile doğumu başlatır dedi..
Bebekte bir sıkıntı yoksa, yada kilosu sorun yaratmazsa bekleyelim normal sanciyi benim acelem yok dedim..
Ben 4 gun şehir dışında olucam ben yokken sancin gelebilir önceki doğumun cok sıkıntılı olmuş seni başkasına emanet edemem dedi..
Bu arada Once ki dogumumda da sancim yoktu, suni sanciyla başlattılar..
Bu defa herşey normal olsun istiyordum ama bsyler ayağıma dolaniyor nedense
Dün akşam oğlumun harekeketlerini olcemediler nst de; dun cok az hissettim.. bsyler ye tekrar nst'ye alalım dedi dr;
Evde yemeğe bekliyorlar diyw eve geldik ardindan misafir olunca tekrar gidemedik
Kıpır kıpır oğlum gitti sessiz hareketsiz bir bebis geldi yerine
Böyle iste; siz bana akıl verin yanlış bsy yapmak istemiyorum cok gerginim
kız voltaj gerçekten iyi ki varsın senin yazıların çok hoşuma gidiyor.. insanı rahatlatıyorsun...rabbim çocuklarınla eşinle uzun ömür versin...Öncelikle nice mutlu yillara,hersey diledigince olsun :)
sakin ol hayatım sen streslisin o yüzden bebekte durgun.
Doğumda Dr un ne kadar faktörü oluyor/olmuyor az cok biliyorsun.
İlk doğumum normal gibi başladı sadece ara yoklamaya Dr geldi tamamen ebe baktı.
Drum bana kendi dedi;normal doğumda ipler sende,sezaryende bende...
Seni baskasına emanet edemeyecek kadar ince düşünüyor ise,seni rahatlatmakla başlamalı ise.
İncelme var dediler gece olur soyle boyle...tedirgin oldun,erken istesen bir ay evvel isterdin.Kendi erkenci tarihi geri çekerek (ilk defa duymuştum).
Seni kime emanet ederse etsin sana gozu gibi bakmak zorunda.can bu.
Zamana akışa bırakmalı,paşamızın gönlü bilir :)
Bir kadına gün verince ne kadar rahat olabilir ki
Benim 3. Bebeğim ama her yanım tedirgin.riskten bahsedilmesi ayrı bir olay.
Ya o an riskli bir durum varsa müdahale edilecek bunları sana şimdiden söylemesi bile abes.
Eğer para pul için yapıyorsa bazı seyleri yazıklar olsun ,
Eğer seni düşünerek yapıyorsa sondan basa dogru geliyor.sen birde ac kaliyorsundur,dogum geldi cok yemeyim diye.
Sen bırak simdi tüm bunları
Uzme kendini de kuzuyuda.
Gerginiz hepimiz.
O gelecegi vakti bilip kendisi gelir.
Bakarsın dört gün sonra gelir bakarsın 10.nice kızlar var bu topicte hayatım biliyorsun
Nişanları gelmesine rağmen hala buradalar.
Rabbim bir solukta kurtarsın insallah
Sadece Rabb'inin merhameti sana yeter
En hayırlı vakitte en hayırlı sekilde kavuşursun insallah.
​iş yerime geldim. tetikteyim her an, turnusol kağıdı da aldıracağım. off çok stresliyim.
:))sagol canımkız voltaj gerçekten iyi ki varsın senin yazıların çok hoşuma gidiyor.. insanı rahatlatıyorsun...rabbim çocuklarınla eşinle uzun ömür versin...
vay anasını ya nedir bu bebişlerimizin ha geldik ha gelecek heyecanı :S
Ayın 7'sinde kanamam ve 1 cm açılmam olmuştu serum falan takmıştı doktrum .Bundan sonra hep yatmak var demişti :)
Ben de değişiklik olsun diye hafta sonu anneme gitmiştim avrupa yakasına. Dün gece gelcektim, gelemedim.
Gece lavaboya kalktım bir de ne göreyim yine kanamam olmuş ama bu sefer daha vıcık vıcık
Anam anam dedim nişan dedikleri bu mu yoksa :S sabahn 6'sında babamla hemen yola çıktık.döndüm geldim hemen hastaneye 3 cm olmuş açılma ama suyum gelmedi sancım da yok ... doktor sen bir iki gün daha dayanırsın dedi artık nası bir potansiyel gösteriyosamEve geldim yatıyorum yine.
Şimdiiiiiiii sizce ne kadar dayanırım :S
:))sagol canım
keske kendime de Faydam olsa,mesela bugun islerimi tamamlayabilir miyim?
Teselli teselliii
Esmer_lover
Gözün Aydın Allah anali babali büyütsün sağlıklı huzurlu uzun ömürlü olsun...
Cok durgun yazmissin ama neden ki?
Ters giden birsey yoktur insallah,yorgunluktan olmasını dilerim...
günaydın kızlarrr..
Ben dün saatÖĞLEN 01.56da bebeğimi epiduralle normal doğurdumm
akşam saat 10da ewdeydik ama yazmaya şimdi fırsatım oldu
daha snraz detaylı anlatırım şimdilik bu kadar
allahh herkesi kurtarsınnn
Herkese çok tşk ederim kızlar.. Allaha şükür yawruma kawuştum ewime qeldimm.. Voltajım dediğin gibi biraz yorgun düştüm hemde doğuma qirerken eşimle baya bi tartıştmm moralim çok bozuktu o yüzdenn
Günaydın kızlarrrr.. Doğumumu yaptım we dün akşam ewime qeldimm Allahıma çok şükürrr..
Size bu kadar erken yazıcağımı tahmin bile etmiodum çünkü ebeler bile sende hç doğurucak bi hawa yok diyip gülüolardı..
Bildiğiniz gibi dün dr yatış için çağırmıştı.. Önce nst bağlandı sadece 1 tane sancı çıktı işlerine yarar :) Sonra alltan muayene etti 4 cm açıklık war hemen yatışını yaptır dedi.. ben epidural istediğimi söyledim tmm işlemlerini ona göre yaptır dedi..
Bu konuda eşimle tartışıcağım aklıma bile gelmezdi.. Ama onu affetmicemm.. Bana exradan epidural için ödenecek para yüzünden demediği laf kalmadı we maddi durumumuzda gayet iyi.. Normal doğum 400 tl epidural 600.. Yani bi 200 tl yüzünden hastanenin ortasında ağlaya ağlaya mahvoldmm.. İkna etmek için neler söyledim ama onun bana dediği laf 3. çocuğu doğurucaksın ilk değilki sanki noolmuş azcık dayan oldu.. Erkek işte ne anlicakk ister 10. çocuğun olsun sancı aynı doğum aynı.. Ahh ahhhh.. Neyse en sonunda tmm dedi ama dr saat 10da yatışa yolladı biz 12de yatışı yaptıkk.. Bu arada odaya çıktık dolşatık sonra beni doğumhaneye aldılar.. Hastane ewimize yakındı.. Çantamı fln yanıma almamıştm.. Eşime dedim sen git çantaları getir anneni annemi çocukları al gel tmm dedi gitti.. Gidiş o gidişş.. Benim açıklık 4 cm diye hmn anestezi uzmanı güzelce epidurali taktı.. 6 cm olunca ilk dozu wericem dedi.. En az dozda suni sancı werdiler.. Normal bi karın ağrısıyla 6 cm oldu.. Bu arada 2 ebe ve bi görevliden ALLAH razı olsun onlar bana destek oldularr o kdr iyiydilerki güle oynaya doğum yaptırdılar.. Sonra dr gelip epiduralin ilk dozunu wurdu ağrım tamamen kesildi.. Bu arada epidural süpermiş kızlarrr.. Bilseydim 2 doğumumdada kullanırdımm ama 3.ye kısmet olduu.. O çektiğiniz sancılar bi anda gidioo.. Nst bağlıyken ebe dediki şuan sancın tawan yaptı en sona wurdu ama senin yüzünde bi değişme bile olmadı dedii.. Bu arada hastanede ilk epidural uygulayan benmişimmm herkes merakla başımdaydı :)) Bi 10 dk sonra ikinci dozu wurdular ama ben gayet rahatımm.. Sonra hemen suyumu patlattılar.. Suyu patlatınca bnm kendi sancım geldi suni sancıyı kapattılarr.. Ama bn kendi sancımı bile hissetmiodum.. Sonra sanki ıkınma geldi dr bi muayene etti çabuk kalk kalk kafa gelmiş dedi ben bacaklarım ayrık zor çıktım çatalaDr a telefon açtılar o gelene kadar nerdeyse doğmuştu.. Toplam hepsi 1.30 saat sürdü kızlarrr.. Doğum anındada çıkış dozu warmış epidural için onu wurmaya geldiklerinde ben çoktan doğurmuştm.. Ama iyiki onu almamışm çünkü ıkınamazdım.. Hiçbi sancım olmadan doğum yaptım sadece çıkışta biraz bağırdım oda olsun artıkk 3.480 gr 49 cm çok tatlı bi oğlumuşş olduu.. Bu arada bn doğum yaptım eşim ortada yok çantam yok bnm we bebeğin kıyafeti yokk.. Doğum yaptım dikiş dikerken ben eşimi aradım nerdesin bebek doğdu diye o ewdeymiş ne kdar rahtsa artıkkk.. Doktorum doğum masasında telde ilk konuşan hasta diye kayıtlara geçicem seni diyerek hepimizi güldürdü.. Ama napim bebek doğdu zawallımın üstü başı yokkk.. Beni odaya alcaklar üstüm yokk.. Tam 45 dk o masada çıplak kaldımm snra çantamı getirdiler kıyafetlerimi giydirirlerken beni bi titreme aldı nasıllll.. tam 1 saat titredimmm.. Sonra odama geçtm bebişim geldiii ahh ahh herşeyi unutturdu banaaa.. Çok acıkmıştı hemen yapıştı göğsümee.. Şimdilik sütüm warmı bilmiorm ama zamanla düzene biner inşş.. ALLAH herkesi bi sancıda kurtarsın kızlar.. Eğer doğumhanedeki ebeler bu kadar güleryüzlü olmasaydı doğumumda bu kadar iyi geçmezdi eşim çok üzdü beni çoook. Para konusunu hastaneye kadar taşıdıya helal olsun ona.. Acaba ne için kim için çalışıooo.. Neyseee.. Herkese tawsiyem nolursa olsun doğum anındaen çok morale ihtiyacınız warr nolursa olsun moralinizi yüksek tutunn.. Uzun oldu ama iyice içimi döktüm.. We bebişim bana herşeyi unutturduuuu çok mutluyummm her çocuk aynı ilk gibiii aynı heyecan aynı mutlulukkk..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?