Günaydın kızlarrrr.. Doğumumu yaptım we dün akşam ewime qeldimm Allahıma çok şükürrr..
Size bu kadar erken yazıcağımı tahmin bile etmiodum çünkü ebeler bile sende hç doğurucak bi hawa yok diyip gülüolardı..
Bildiğiniz gibi dün dr yatış için çağırmıştı.. Önce nst bağlandı sadece 1 tane sancı çıktı işlerine yarar :) Sonra alltan muayene etti 4 cm açıklık war hemen yatışını yaptır dedi.. ben epidural istediğimi söyledim tmm işlemlerini ona göre yaptır dedi..
Bu konuda eşimle tartışıcağım aklıma bile gelmezdi.. Ama onu affetmicemm.. Bana exradan epidural için ödenecek para yüzünden demediği laf kalmadı we maddi durumumuzda gayet iyi.. Normal doğum 400 tl epidural 600.. Yani bi 200 tl yüzünden hastanenin ortasında ağlaya ağlaya mahvoldmm.. İkna etmek için neler söyledim ama onun bana dediği laf 3. çocuğu doğurucaksın ilk değilki sanki noolmuş azcık dayan oldu.. Erkek işte ne anlicakk ister 10. çocuğun olsun sancı aynı doğum aynı.. Ahh ahhhh.. Neyse en sonunda tmm dedi ama dr saat 10da yatışa yolladı biz 12de yatışı yaptıkk.. Bu arada odaya çıktık dolşatık sonra beni doğumhaneye aldılar.. Hastane ewimize yakındı.. Çantamı fln yanıma almamıştm.. Eşime dedim sen git çantaları getir anneni annemi çocukları al gel tmm dedi gitti.. Gidiş o gidişş.. Benim açıklık 4 cm diye hmn anestezi uzmanı güzelce epidurali taktı.. 6 cm olunca ilk dozu wericem dedi.. En az dozda suni sancı werdiler.. Normal bi karın ağrısıyla 6 cm oldu.. Bu arada 2 ebe ve bi görevliden ALLAH razı olsun onlar bana destek oldularr o kdr iyiydilerki güle oynaya doğum yaptırdılar.. Sonra dr gelip epiduralin ilk dozunu wurdu ağrım tamamen kesildi.. Bu arada epidural süpermiş kızlarrr.. Bilseydim 2 doğumumdada kullanırdımm ama 3.ye kısmet olduu.. O çektiğiniz sancılar bi anda gidioo.. Nst bağlıyken ebe dediki şuan sancın tawan yaptı en sona wurdu ama senin yüzünde bi değişme bile olmadı dedii.. Bu arada hastanede ilk epidural uygulayan benmişimmm herkes merakla başımdaydı :)) Bi 10 dk sonra ikinci dozu wurdular ama ben gayet rahatımm.. Sonra hemen suyumu patlattılar.. Suyu patlatınca bnm kendi sancım geldi suni sancıyı kapattılarr.. Ama bn kendi sancımı bile hissetmiodum.. Sonra sanki ıkınma geldi dr bi muayene etti çabuk kalk kalk kafa gelmiş dedi ben bacaklarım ayrık zor çıktım çatalaDr a telefon açtılar o gelene kadar nerdeyse doğmuştu.. Toplam hepsi 1.30 saat sürdü kızlarrr.. Doğum anındada çıkış dozu warmış epidural için onu wurmaya geldiklerinde ben çoktan doğurmuştm.. Ama iyiki onu almamışm çünkü ıkınamazdım.. Hiçbi sancım olmadan doğum yaptım sadece çıkışta biraz bağırdım oda olsun artıkk 3.480 gr 49 cm çok tatlı bi oğlumuşş olduu.. Bu arada bn doğum yaptım eşim ortada yok çantam yok bnm we bebeğin kıyafeti yokk.. Doğum yaptım dikiş dikerken ben eşimi aradım nerdesin bebek doğdu diye o ewdeymiş ne kdar rahtsa artıkkk.. Doktorum doğum masasında telde ilk konuşan hasta diye kayıtlara geçicem seni diyerek hepimizi güldürdü.. Ama napim bebek doğdu zawallımın üstü başı yokkk.. Beni odaya alcaklar üstüm yokk.. Tam 45 dk o masada çıplak kaldımm snra çantamı getirdiler kıyafetlerimi giydirirlerken beni bi titreme aldı nasıllll.. tam 1 saat titredimmm.. Sonra odama geçtm bebişim geldiii ahh ahh herşeyi unutturdu banaaa.. Çok acıkmıştı hemen yapıştı göğsümee.. Şimdilik sütüm warmı bilmiorm ama zamanla düzene biner inşş.. ALLAH herkesi bi sancıda kurtarsın kızlar.. Eğer doğumhanedeki ebeler bu kadar güleryüzlü olmasaydı doğumumda bu kadar iyi geçmezdi eşim çok üzdü beni çoook. Para konusunu hastaneye kadar taşıdıya helal olsun ona.. Acaba ne için kim için çalışıooo.. Neyseee.. Herkese tawsiyem nolursa olsun doğum anındaen çok morale ihtiyacınız warr nolursa olsun moralinizi yüksek tutunn.. Uzun oldu ama iyice içimi döktüm.. We bebişim bana herşeyi unutturduuuu çok mutluyummm her çocuk aynı ilk gibiii aynı heyecan aynı mutlulukkk..
ben ne kadar salak geri zekalı bir insanım ya, nefret ediyorum şuan kendimden, işe geldiğimden beri ağlıyorum. foruma yazdım 5 dak sonra hastaneden aradılar, neymiş efendim perşembe saat 17.00 de olan randevumu yine aynı gün sabah 9.30 a almak istediler, neymiş dr hastaneden ayrılacağı için artık yarım gün çalışacakmış öğleden sonraları yokmuş, bak sen? Ben dün randevu alırken işlerime en uygun zamanı ayarlıcam diye kaç takla attım. 9 da geleyim dedim doluymuş, o zaman 9 daki hastayı arayın o 9 buçukta gelsin ben de onun yerine 9da geleyim dedim. arayamazlarmış böyle bir hakları yokmuş. ya bu ne demek ne demek? beni arayıp kaç saat öne almaya hakları var, 9 daki hastayı yarım saat geç alma hakları yok. ya ben sancım oluyor gece aramıyorum dru suyum sızıyor ki daha bu sabah utanıp çekiniyorum arayamıyorum onlar beni bi cürretle arayabiliyor salağım ben salak. daha neler söyledim. siz kbb ya da dahiliyeci misiniz dedim
ay devam edemiyorum kızlar yazamıyorum eşimle de tartıştım şimdi, tamamlayamıyorum yazdıklarımı da silmek istemedim.
kızlar ben geldim dr dan, 34. haftada gelmeye kalkan kızım şimdi de gelmio38+2 olduk herşey yolunda 2 cm açıklık var dedi plesenta yaşlanmış bir tek... :26: off çok heyecanlıydık gelir die yaaa
günaydın kızlarrr..
Ben dün saatÖĞLEN 01.56da bebeğimi epiduralle normal doğurdumm
akşam saat 10da ewdeydik ama yazmaya şimdi fırsatım oldu
daha snraz detaylı anlatırım şimdilik bu kadar
allahh herkesi kurtarsınnn
güzel haberlerle gel inşallah..
kızlar bugün başıma geleni anlatsam inanmazsınız ya şaka gibi...
evin bi odasını depo olarak kullanıyoruz. ne kadar fazla eşya erzak varsa orda. bugünde kışlık ayakkabıları kaldırıp, yazlıkları çıkarayım dedim. doğuma kadar nasıl olsa spor ayakkabıdan başka biişey giymeyeceğim. doğumdan sonra da yaz gelir artık buralara bende o halimle ayakkabıyla uğraşamam diye düşündüm. ayakkabılığı boşalttım bi güzel sildim sıra geldi yazlıkları çıkarmaya ayakkabı kolisi en geride kalmış, zorla çıkardım yerinden. bütün ayakkabılar tek tek kutusunda duruyodu. koliyi bi açtım kutuların üstü küflü gibi... kutunun birini açtım bide ne göreyim ayakkabım küflenmiş. bir hışımla hepsini açtım tek tek ve hazin son bütün ayakkabılarım küflenmiş tanınmaz haldeağlamamak için zor tuttum kendimi. hepsini attım bonya ya bulaşık deterjanı ve süngerle sile sile şipir şipir yıkadım, napiyim başka şansım yok. bir çoğunu kurtardım çok şükür ama 3 tanesi çöpe gitti, içim acıdı resmen ya
6ay oldu buraya taşınalı ne kadar talihsizlik varsa yaşadık evle ilgili... 2kere evi su bastı, bütün odaların ampulleri patladı... daha bir sürü şey var bi uğursuzluk.
kızlar ya bişey sorucam..normal doğumdan sonra dikiş atıyolar ya aşağıya..o zmn iğne filan vurulmuyomuş çoğu kişiden öyle duydum ve doğumdan zor geldi o dikişin atılması diyolar doğrumu acaba..geçen sadece bi kişi dedi.iğne vuruluyo hiç hissetmiyosun diye.hangisinin deidkleri doğru tecrübeli anneler varmı bu konuyla iligli aramızda...birde doğuma girmeden önce bağırsakların içini boşaltıyolarmış ama kimi lağman yapılıyo o çok kötü diyo kimide ilaç veriyolar kendiliğinden tuvalete çıkıyosun diyo...ay kime inanacağımızı şaşırdık he..
voltajım topiğe uğramayan çok kişi var.Ya kızlar bu Esra nerde icime dert oluyor anneside gelecekti ,
Ne olmuş olabilir
Amerika'da hamilelik topiginede yazardı.
Mergen zaten yok,
Mergenin kaynana ve anne yanında olduğu için de giremiyor olabilir.
Bende ahd ettim nennn
Merak etmeyeceğim artikin.
Peri yazmadı galiba.
Canım ertesi gün 9.00 a aldırsan olmaz mı? yada bir kaç gün sonraya.
Biraz daha sabret canım az bişey kaldı şurda canını sıkmaya değmez.
Hanipeks,
Ya sabah 9 da orda olup direkt gireceksin(en sevmediğim şey yapana uyuzum ama onlar hak etmiş)
Yada bu adamın nazini niyazını cekmeyeceksin.
Alışmışlar ,hamile bunlar 2 laf sokup tedirgin edelim.nede olsa koşarak gelecek diye.
Hasta Dr diyalogundan öte
Esnaf müşteri olmuş istisnalar dısında.
Allah insaf versin
Birde Sen su an acil olarak niye gidemiyorsun ki?
nasıl bunlar yaa..hem randevunu kendileri değiştiriyor hemde sana uygunu vermiyorlar..öbür hastayı arayamıyorlarsa seni nasıl arıyorlar...ıyyyyy..iğrenç gıcık bir durum...başka bir doktora gitme şansın varsa git,bu saaten sonra ne kadar güvenebilirsin kiii..
benim doktorum ne zmaan istersen gel randevun olmasa da diyor,içimi rahatlatıyor..bende onu herkese öneriyorum,çok iyi yapıyor işini çünkü..para için de yapmıyor bunu üstelik..önceki doktorum her muayenede çatır çatır alıyoru parasını bu kadar ilgili değildi..
sakin kuzum yaabebişi de üzeceksin anlat izin alabilirsen git olmadı ben hala dr değiştirmen tarafındayım ya bana laf düşmez tabi... :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?